Įkraunama...
Įkraunama...

Celiakija

QUOTE(Ruutta @ 2013 09 19, 11:32)
norėjau paklausti dėl duonos ar bulkos (na nusprendžiau, kad karštam sumuštiniui ji reikalinga  biggrin.gif ), ar ją specialią be gliuteno perkate kur, ar pati kepate? Iš kokių tuomet miltų? Kaip iš viso spręsti visą tą duonos klausimą doh.gif Aš ne vienus metus namie kepdavau duoną, su raugais ir mielėm, purią, skanią, atrodo įgūdžių tam netrūksta  g.gif, bet iš grikių, ryžių ar kukurūzų miltų neiškepu normalios nors verk verysad.gif Kažkokios lepioškės drėgnos birios prisiplojusios gaunasi, net atpjaut neišeina  verysad.gif Neiškelia jų nei raugas, nei mielės  schmoll.gif
Gal čia diskutuojančios gali pasidalinti duonos bulkos paslaptimis - kokią, iš kur gaunat? Ar kuo keičiat?  4u.gif

Esu kepusi Mielines bandeles su džemu (tik be džemo), bet čia reikia specialių begliutenių miltų, skonis buvo neblogas. Prieš jas esanti duona su saulėgrąžomis man nepavyko blush2.gif Įdomu ir man, gal kas žino kitokių receptų...
Receptai
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2013 09 19, 16:49)
Esu kepusi Mielines bandeles su džemu (tik be džemo), bet čia reikia specialių begliutenių miltų, skonis buvo neblogas. Prieš jas esanti duona su saulėgrąžomis man nepavyko  blush2.gif Įdomu ir man, gal kas žino kitokių receptų...
Receptai

Oho, ten daug receptų, galima bus pabandyti 4u.gif
Atsakyti
sveikos,jau issprendem reikala.del kompensuojamu miltu,pirma recepta israso gastroenterologas,o kita kart eini ir israso kas tris men seimos gyd po9kg,jei kas noretu,nera sunku reikalauti nes siaip priklauso visiem,kas serga celiakija,siaip isduoda gintarine vaistine,mums kompensavo 100proc ir nieko nemokejome,tai nors tiek gerai smile.gif
Atsakyti
duona as perku spac be gliutenu, pati net nebandau pirkti, o uz kompensuojamus miltus 9kg, man eurovaistinej reikejo 14 lt sumoket, tai kazin, cia taip priemoku dydis skiriasi? g.gif

O ar kas nors vaikui turite susitvarke invaliduma? gaunate pinigeliu? mes bandysim rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aushra20: 23 rugsėjo 2013 - 19:56
QUOTE(aushra20 @ 2013 09 23, 20:55)
duona as perku spac be gliutenu, pati net nebandau pirkti, o uz kompensuojamus miltus 9kg, man eurovaistinej reikejo 14 lt sumoket, tai kazin, cia taip priemoku dydis skiriasi? g.gif

O ar kas nors vaikui turite susitvarke invaliduma? gaunate pinigeliu? mes bandysim  rolleyes.gif

atsiprasau uz klaidas, labai pavargusi buvau, duona perku tikraibe.lt, pati net nebandau kepti, nes nemoku ir nenoriu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
noreciau paklausti kokiu tyrimu reikia siai lygai nustatyti. Reikalinga biopsija, a kraujo tyrimo pakanka?
Atsakyti
QUOTE(darusik @ 2013 11 07, 14:05)
Sveikos mamytes,
noreciau paklausti kokiu tyrimu reikia siai lygai nustatyti. Reikalinga biopsija, a kraujo tyrimo pakanka?

Kaip tik sia savaite darysimes tyrimus del celiakijos. Is pradziu darys kraujo tyrima, o jei atsakymas bus teigiamas, tada ir biopsija.
Atsakyti
QUOTE(*Avietėlė* @ 2013 11 11, 12:39)
Kaip tik sia savaite darysimes tyrimus del celiakijos. Is pradziu darys kraujo tyrima, o jei atsakymas bus teigiamas, tada ir biopsija.

Kaip jusu reikalai, gal atsakymai neigiami ir nepasitvirtino itarimai?

Esu labai sunerimus,nes bijau kad ir musiskiui gali buti si liga verysad.gif pasiskaicius info internete,galvoj mintys susijauke,o dar atrodo kaledu stebuklu metas.... sad.gif musiskiui dabar beveik 18men. Ieskom visokiu ligu ir priezasciu nes streikuoja pilvukas- laisvi viduriai, tustinasi su gleivem, nakti pasitaiko pilvuko raizymo, svoris neauga, yra smulkutis, ir dar viena didele beda- mano galvos skausmas- labai nevalgus doh.gif gastro pasiule pasidaryt tyrimus del celiakijos. Labai nenorejau ir galvojau nedaryt,bet nusprendziau padaryt ir zinot ar yra ar ne,kad butu ramu. Gal dar nereiktu pergyvent is anksto,bet jau dabar panikuoju kaip reiks gyvent jei pasitvirtints doh.gif dar turiu didesni sunu,tai reiks keist visiem mityba, o dar mazius kai nevalgus,tai isvis baisu darosi......

Butu idomu jei mamytes,kuriu vaikuciam yra si liga, pasidalintumet kaip sekasi maitintis? ar pakeitus mityba isnyko simptomai kurie buvo iki tol? Ar visa seima kitaip maitinates ar tik vaikucio mityba keitet? 4u.gif

Kaip noreciau gavus tyr rez pasakyt kad pas mus to nera..... ax.gif
Atsakyti
Trikse,

Linkiu, kad nepasitvirtintų. Mes irgi tyrėmės, bet galų gale išsiaškinome, kad paprastas maisto netoleravimas, ne celiakija.

O dėl nevalgumo - jis kyla iš to, kad vaikas jaučiasi prastai pavalgius. Kai tik surasit tinkamą maistą, kuris nesukeltų virškinimo sutrikimų, apetitas taip pt susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Trikse @ 2013 12 25, 18:04)
Kaip jusu reikalai, gal atsakymai neigiami ir nepasitvirtino itarimai?

Esu labai sunerimus,nes bijau kad ir musiskiui gali buti si liga  verysad.gif  pasiskaicius info internete,galvoj mintys susijauke,o dar atrodo kaledu stebuklu metas.... sad.gif  musiskiui dabar beveik 18men. Ieskom visokiu ligu ir priezasciu nes streikuoja pilvukas- laisvi viduriai, tustinasi su gleivem, nakti pasitaiko pilvuko raizymo, svoris neauga, yra smulkutis, ir dar viena didele beda- mano galvos skausmas- labai nevalgus  doh.gif  gastro pasiule pasidaryt tyrimus del celiakijos. Labai nenorejau ir galvojau nedaryt,bet nusprendziau padaryt ir zinot ar yra ar ne,kad butu ramu. Gal dar nereiktu pergyvent is anksto,bet jau dabar panikuoju kaip reiks gyvent jei pasitvirtints  doh.gif  dar turiu didesni sunu,tai reiks keist visiem mityba, o dar mazius kai nevalgus,tai isvis baisu darosi......

Butu idomu jei mamytes,kuriu vaikuciam yra si liga, pasidalintumet kaip sekasi maitintis? ar pakeitus mityba isnyko simptomai kurie buvo iki tol? Ar visa seima kitaip maitinates ar tik vaikucio mityba keitet?  4u.gif

Kaip noreciau gavus tyr rez pasakyt kad pas mus to nera.....  ax.gif

Mums celiakija nepasitvirtino, testas - neigiamas smile.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, ar kukuruzu , ryziu ir kt miltus perkate iprastose parduotuvese, kur nera parasyta be gliuteno, ar tik specializuotuose?
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 01 09, 15:57)
Noriu paklausti, ar kukuruzu , ryziu ir kt miltus perkate iprastose parduotuvese, kur nera parasyta be gliuteno, ar tik specializuotuose?

Aš tiek ryžių, tiek kukurūzų perku Maximoj...
Atsakyti