Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštas, Pirma Komunija ir Santuokos kursai

kas čia paskutiniu metu pasidarė doh.gif visiems staiga prireikė bažnytinės santuokos, nors pačio tikėjimo nevertina ir nesilaiko blink.gif ir patarimai kokie... ieškokit kunigo, kuris sutuoks ir be privalomų atlikt sakramentų doh.gif kur ritasi pasaulis blink.gif

reiktų jau matyt paviešint panašias istorijas... nes jau išsigimsta net ir Santuokos sakramentas doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurdesita: 04 gegužės 2009 - 16:07
QUOTE(Lurdesita @ 2009 05 04, 17:05)
kas čia paskutiniu metu pasidarė doh.gif visiems staiga prireikė bažnytinės santuokos, nors pačio tikėjimo nevertina ir nesilaiko blink.gif ir patarimai kokie... ieškokit kunigo, kuris sutuoks ir be privalomų atlikt sakramentų doh.gif kur ritasi pasaulis blink.gif

reiktų jau matyt paviešint panašias istorijas... nes jau išsigimsta net ir Santuokos sakramentas doh.gif  verysad.gif

ko čia drąskaisi? kas kur pasiūlė ieškoti kito kunigo? be PRIVALOMŲ sakramentų nesutuoks niekas,bet ne visi sakramentai yra privalomi. Įsigilink į temą biški.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2009 05 04, 17:48)
ko čia drąskaisi? kas kur pasiūlė ieškoti kito kunigo? be PRIVALOMŲ sakramentų nesutuoks niekas,bet ne visi sakramentai yra privalomi. Įsigilink į temą biški.

oho biggrin.gif koks tonas cool.gif užmyniau ant skaudžios vietos ax.gif g.gif radot sutikusį tai padaryt kunigą ir dabar sąžinė graužia, kad mane puolat g.gif
puikiai žinau, kad reikalingas tik Krikšto Sakramentas... o visi kiti yra laisva jūsų kaip tikinčiojo pasirinkimo valia... bet jau vien tai, kad kuriamos viena po kitos panašaus turinio temos... ir sukelia mintį... kam jums, o ir temos autorei reikalingas tas Santuokos sakramentas... jei jūs nieko apie tą bažnyčią nežinot.. dėl mados... dėl gražių nuotraukų... tada jau atleiskit tikrai esat verta akis padraskyt... o gal vis dėlto apsirinku ir tikrai esat praktikuojanti katalikė... o ne mados auka g.gif
bet 4u.gif ... atsiprašau, kad užgavau jūsų jausmas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lurdesita @ 2009 05 04, 18:48)
oho biggrin.gif koks tonas cool.gif užmyniau ant skaudžios vietos ax.gif g.gif radot sutikusį tai padaryt kunigą ir dabar sąžinė graužia, kad mane puolat g.gif
puikiai žinau, kad reikalingas tik Krikšto Sakramentas... o visi kiti yra laisva jūsų kaip tikinčiojo pasirinkimo valia... bet jau vien tai, kad kuriamos viena po kitos panašaus turinio temos... ir sukelia mintį... kam jums, o ir temos autorei reikalingas tas Santuokos sakramentas... jei jūs nieko apie tą bažnyčią nežinot.. dėl mados... dėl gražių nuotraukų... tada jau atleiskit tikrai esat verta akis padraskyt... o gal vis dėlto apsirinku ir tikrai esat praktikuojanti katalikė... o ne mados auka g.gif
bet  4u.gif ... atsiprašau, kad užgavau jūsų jausmas 4u.gif

na,aš tai visus sakramentus turiu,gali nepergyvent. sąžinė manęs dėl nieko negraužia. o jei pati esi praktikuojanti katalikė,tai turėtum žinoti,kad jie akių dėl nieko nedrąsko. Bažnytinės santuokos vertė yra,na tokia... neįkainojama...
man vienas kunigas yra pasakęs,kad dabar bažnyčia santuoka suteikia laisviau dėl to,kad taip tikisi pritraukti daugiau žmonių,kad susituokę bažnyčioj žmonės pajus jos aurą ir pan. Siūlau,kaip praktikuojančiai katalikei tiesiog nueiti ir apie tai pasišnekėti su kunogu,paaiškins jis tau daug tiesų,kaip daug žmonių dabar priima
Sutvirtinimo sakramentus po Santuokos bažnyčioje.
Ir niekur tas pasaulis nesirita,o bažnyčia liberalėja-va kame esme. Ir nieko čia blgo ieškoti kunigo,kuris sutuoktų be kai kurių sakramentų,nes juos galima priimti vėliau. Nemanau,kad bažnyčios liberalumas blogas dalykas,vat taip tongue.gif
beje,šiaip sorry,tai tonas aukštas pasirodė 4u.gif
Atsakyti
kad ir taip butu tik del nuotraukos ar tos mados tai tik butu musu reikalas. kas kaip nori ir del ko nori... o as beje esu praktikuojanti katalike.bet teku pirma karta tad nlb ten gaudausi kas ir kaip... LOL
atsigauk ir nerekauk tongue.gif nemandagu
Atsakyti
Lurdesitos nuomone aiski ir gerbtina smile.gif Ir yra tiesos tokiame jos poziuryje. Bet as va pati tokioj situacijoj, kad maniskis nera priejes Pirmosios Komunijos, nors mano prispaustas net kursus lanke, tik del tam tikru aplinkybiu tada nepriejo. Na skatinsiu ji ir toliau priimti Komunija, pati esu ir sutvirtinta - man ir mano seimai tai svarbu ir i savo naujaja seima noriu atsinesti savo vertybes, prie ju prijaukinti ir antra puse. Jis nera pries, tik jau patyriau, kad jo seima siapi nepraktikuojanti. Manau reiketu temos autores suzadetiniui tieiog priimti Komunija - tada jau tikrai rami galva. 4u.gif
Atsakyti
perskaičiusi aukščiau parašytus ginčus dar karta atsiverčiau bažnyčioj duotą lankstinuką santuokos sakramentui, na ir jame tikrai nėra paminėta pirmoji komunija, ta prasme lapelis, liudijantis kad tikrai tikrai ją turi. Aišku gal kitoj bažnyčioj kita tvarka, galų gale gal galima ir ta komunija iki vestuvių priimti, bet ar nuo to taps didesniu kataliku nežinia... smile.gif
Atsakyti
šiaip jau ne aš rėkavau... bet nesiginčysiu... 4u.gif
aš kaip praktikuojanti katalikė... gyvenau civilinėj santuokoj 9 metus... ir tik pernai priėmiau bažnytinę... kodėl... todėl, kad esu praktikuojanti ir man svarbu, kad žmogus, kuris prisiekia kartu su manim...man... suvoktų ką daro... o nepadarytų, nes tai madinga ar kažkas spaudžia cool.gif
teko net lankomą bažnyčią pakeist doh.gif nes ten kur ėjau anksčiau, kunigas viešai iš sakyklos paviešino mano sprendimą ir pasakė, kad "tokie" jo bažnyčioje nepageidaujami biggrin.gif bet dėl to aš nei tikėjimo praradau... nei savo sprendimo pakeičiau... aš norėjau... tikro pažado, tikro tikėjimo ir jį gavau...
toks jau mano gyvenimas... niekada ir nieko nedarau tik dėl to, kad taip daro visi... ir labai dažnai už tai "gaunu" didžiulio pykčio dozę g.gif biggrin.gif kažkodėl tai žmonėms yra sunku matyt ir leist šalia gyvent tokiems kaip aš biggrin.gif
o parašiau... nes statistikos baisios... šitiek skyrybų ir nelaimingų žmonių... ir dar... padarusių didžiulę klaidą... nepasvėrusių visų bažnytinėss santuokos aspektų ir susituokusių paskubom... nes bažnytinė santuoka... ne civilinė...
ant mano sąžinės "guli" ne viena atkalbėta bažnytinė santuoka ir nemažai padėkų, kad sulaikiau nuo didelės klaidos...
atleiskit jūs man... bet nesupratau ir nesuprasiu šituos reikaluos skubėjimo ir darymo tai dėl to, kad taip reikia... nes madinga ar močiutė liepia cool.gif

bet ... kiekvieno teisė rinktis 4u.gif

iš visos širdies visoms linkiu laimingo šeimyninio gyvenimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurdesita: 06 gegužės 2009 - 14:52
QUOTE(Lurdesita @ 2009 05 06, 15:51)
šiaip jau ne aš rėkavau... bet nesiginčysiu...  4u.gif
aš kaip praktikuojanti katalikė... gyvenau civilinėj santuokoj 9 metus... ir tik pernai priėmiau bažnytinę... kodėl... todėl, kad esu praktikuojanti ir man svarbu, kad žmogus, kuris prisiekia kartu su manim...man... suvoktų ką daro... o  nepadarytų, nes tai madinga ar kažkas spaudžia cool.gif
teko net lankomą bažnyčią pakeist doh.gif nes ten kur ėjau anksčiau, kunigas viešai iš sakyklos paviešino mano sprendimą ir pasakė, kad "tokie" jo bažnyčioje nepageidaujami biggrin.gif bet dėl to aš nei tikėjimo praradau... nei savo sprendimo pakeičiau... aš norėjau... tikro pažado, tikro tikėjimo ir jį gavau...
toks jau mano gyvenimas... niekada ir nieko nedarau tik dėl to, kad taip daro visi... ir labai dažnai už tai "gaunu" didžiulio pykčio dozę g.gif biggrin.gif kažkodėl tai žmonėms yra sunku matyt ir leist šalia gyvent tokiems kaip aš biggrin.gif
o parašiau... nes statistikos baisios... šitiek skyrybų ir nelaimingų žmonių... ir dar... padarusių didžiulę klaidą... nepasvėrusių visų bažnytinėss santuokos aspektų ir susituokusių paskubom... nes bažnytinė santuoka... ne civilinė...
ant mano sąžinės "guli" ne viena atkalbėta bažnytinė santuoka ir nemažai padėkų, kad sulaikiau nuo didelės klaidos...
atleiskit jūs man... bet nesupratau ir nesuprasiu šituos reikaluos skubėjimo ir darymo tai dėl to, kad taip reikia... nes madinga ar močiutė liepia cool.gif

bet ... kiekvieno teisė rinktis 4u.gif

iš visos širdies visoms linkiu laimingo šeimyninio gyvenimo 4u.gif

Nesu labai uoli baznycios lankytoja kiekviena sekmadieni, taciau su sia nuomone pilnai sutinku. Baznytine santuoka nera privaloma ir ne kiekvienas suvokia jos prasme. Net nesusimasto, kodel as santuoka registruoju du kartus - Baznycioje ir Civilineje Metrikacijoje. Kadangi sios temos klausimas buvo ar privaloma Pirmoji komunija ir jos autore gavo pilna atsakyma, tema galima uzdaryti. Taciau Lurdesita galetu atidaryti kita tema del Baznytines santuokos prasmes. Ji butu stipri kuratore, nes visiskai teisi siuo klausimu, nors daugeliui tai ir nepatiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fishi @ 2009 05 06, 23:45)
Nesu labai uoli baznycios lankytoja kiekviena sekmadieni, taciau su sia nuomone pilnai sutinku. Baznytine santuoka nera privaloma ir ne kiekvienas suvokia jos prasme. Net nesusimasto, kodel as santuoka registruoju du kartus - Baznycioje ir Civilineje Metrikacijoje. Kadangi sios temos klausimas buvo ar privaloma Pirmoji komunija ir jos autore gavo pilna atsakyma, tema galima uzdaryti. Taciau Lurdesita galetu atidaryti kita tema del Baznytines santuokos prasmes. Ji butu stipri kuratore, nes visiskai teisi siuo klausimu, nors daugeliui tai ir nepatiko  4u.gif

ačiū jums už palaikymą 4u.gif džiaugiuos, kad yra daugiau suprantančių Bažnytinės santuokos prasmę 4u.gif
dėl temos atidarymo... pasvarstysiu...
Atsakyti
O as zinau atveji, kai klebonas sake, jog privaloma Pirmoji komunija, tai jauniesiems teko priimti Pirmaja komunija pries Santuokos sakramenta ax.gif
Atsakyti
Labas,

Pas mus panaši situacija kaip pas Lurdesitą - esam susituokę 4 m. ir tik dabar ryžomės bažnytinei santuokai.
Tai klausimas būtų toks. Prieš sutuokiant bažnyčioje išpažinties negalėsim eiti? Kaip su komunija daroma tokiu atveju?
Atsakyti