Labas rytas
Kazkaip jus cia uzvedete kalba apie pirkinius Lietuvoje, tai pamaniau, ir as pasidalinsiu keliais atradimais...
Viskas, apie ka kalbu, randasi vilniuje
Taigi visu pirma, esu pamegusi tokia parduotuve VCUP pirmame aukste (vadinasi "gerduva", prekiauja visokiais indais ir virtuves rakandais). Ten visokiu esu isigijusi jau ne viena gera dalykeli virtuvei, kuri laikiau sunkiai aptinkamu. Beje, ta parduotuve VCUPe nedidele, pagrindine Gerduvos "bustine" yra Laisves prospekte.
Kiek zinau, si parduotuve turi filialus ir kituose miestuose. Siulyciau apsilankyt
ju svetaineje (ten ir filialai bus surasyti, ir, svarbiausia, ten yra labai issamus prekiu katalogas
).
Dar toks idomus momentas del kepimo formu -- jei ka domintu idomesnes formos vaikams, tai maximos bazej (Vilnietes tikrai turi ja zinot, cia ta, kur uz Gariunu, salia kelio i Kauna) maciau nemaza pasirinkima tokiu nematytu silikoniniu formu. Visokie disnejaus personazai (jei isivaizduojat ta kiski su morka ir jo draugus), princeses ir t.t. Tiesa, kainu neisidemejau, bet kazkodel esu isitikinusi, kad jos svyruoja tarp 40 - 50 LTL
Taip pat dar del sunkiau aptinkamu maisto produktu. Pagirsiu butinai Marks&Spencer'io parduotuveje Gedimino pr. 9 (iskart pasakysiu, kad kituose sios parduotuves filialuose, pvz, BIGe, maisto skyriaus nera). Sitoj parduotuvej man labai patinka prieskoniai (ka pirkau, buvo tikrai labai kokybiska; jie turi tikrai sunkiai Lietuvoje gaunamu prieskoniu asortimenta). Neapsakomai nudziugau ten radusi organisko vaniles ekstrakto savo kepiniams
Taip pat ten yra nemazas pasirinkimas ivairiu paruostu naudojimui padazu, cia tiems atvejams, kai tingisi gaminti paciai (dauguma padazu desertiniai). Isbandziau pora padazu is ten (avietini ir kaledini, toki grietineles su brendziu) -- patiekiau su savo keptu varskes strudeliu, tai visi laizesi. Apskritai siulau ten pasidairyti ir i kitas prekes, labai idomus jau ju asortimentas.
Aaaa, dar tiesa, girdejau, kad tas sveicariskas sokoladas is Marks&Spencer ypac vertas demesio
Dar Vilniuje Thomas Philipps turi gana idomu maisto prekiu skyriu (visokios uogienes, pabarstukai, zelatinos, na, zodziu, ilgai stovintys produktai). Didziausias idomumas tame, kad nemazai prekiu pigesnes, nei iprasta prekybos centruose.
O konkreciai del prieskoniu man patinka VCUP pirmame aukste pries maximos kasas esanti prieskoniu "salele". Tai, aisku, ne vienintele prieskoniu prekybos vieta Vilniuje, bet man kazkaip pasiseka ten visada gauti tai, ko noriu (visada turi nemalto kardamono, gero safrano, na, zodziu, prieskoniu
).