bandžiau daryti rožes iš princo baltojo šokolado. Byra trupinukais, jokio tąsumo... Arba prastos kokybės šokoladas, arba perkaitinau (baltas to l. nemėgsta), arba per daug medaus (proporcijos ne tokios pat kaip juodam šokoladui , neatkreipiau dėmesio anksčiau).
labai noriu padaryt tokias puikias rožes kaip Inočkos. Bandysiu ieškot tokios pat kaip ji naudojo rūšies ir dar žemesnėje temp. lydyt.
QUOTE(wild @ 2009 02 10, 19:04)
bandžiau daryti rožes iš princo baltojo šokolado. Byra trupinukais, jokio tąsumo... Arba prastos kokybės šokoladas, arba perkaitinau (baltas to l. nemėgsta), arba per daug medaus (proporcijos ne tokios pat kaip juodam šokoladui , neatkreipiau dėmesio anksčiau).
labai noriu padaryt tokias puikias rožes kaip Inočkos. Bandysiu ieškot tokios pat kaip ji naudojo rūšies ir dar žemesnėje temp. lydyt.
labai noriu padaryt tokias puikias rožes kaip Inočkos. Bandysiu ieškot tokios pat kaip ji naudojo rūšies ir dar žemesnėje temp. lydyt.
As tai neprasidedu su tom gelem, gyvom puosiu
QUOTE(miskouoga @ 2009 02 10, 22:09)
As tai neprasidedu su tom gelem, gyvom puosiu
be reikalo
labas rytas,
gal galite patarti, kaip ant trupiniais apibarstyto torto nupiešti ar užrašyti ką nors šokoladu? Bandžiau daryti, bet, kai šokoladas sustingo, mano "papuošimai" nukrito
Mačiau daug kam pavyko tai padaryti. Pvz. Cipciuko stačiakampio medaus torto papuošimas (http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=378104&st=0), RIMami lenkiško medaus torto papuošimas (http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=371315&st=180).
gal galite patarti, kaip ant trupiniais apibarstyto torto nupiešti ar užrašyti ką nors šokoladu? Bandžiau daryti, bet, kai šokoladas sustingo, mano "papuošimai" nukrito
Mačiau daug kam pavyko tai padaryti. Pvz. Cipciuko stačiakampio medaus torto papuošimas (http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=378104&st=0), RIMami lenkiško medaus torto papuošimas (http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=371315&st=180).
perdariau masę rožėms iš baltojo šokolado: šį kartą naudojau shogetten ir dėjau šimtui gramų šokolado lygiai trisdešimt septynis gramus medaus. matavau ne šaukštu, svarstyklėm, - pastebėjau, kad matuojant tiksliai medaus gavosi daug daugiau (bent vizualiai), nei dedant šaukštu. gavosi gerai, - masė kaip plastilinas.
Papildyta:
gal kas esate darę karamelės siūlus?
Papildyta:
gal kas esate darę karamelės siūlus?
MAMICY, kad cukrinė masė ne taip greit džiūtų ir netrupėtų, ją ir tas jos detales, kurias dar formuosi, reikia laikyti drėgname rankšluostėlyje ir maišelyje, kai kas tik drėgname maišelyje laiko- ta prasme, kad rankšluostėlis būtų ir iš viršaus, ir iš apačios, suvynioti masę į jį, ir kočioti ne iškart visą iškart, o dalimis. Pabandyk dar maršmalowinę masę- man ji patogesnė, nes aš nepakenčiu to džiūvimo, man masė turi būti elastinga - o maršmalowinė masė gaunasi labai elastinga, jos nereikia drėkinti, ji ne taip greit sukietėja, o paėmus į rankas reikiamas gabaliukas sušyla ir suminkštėja, ko ir reikia lipdant- nečiupinėjant ji sudžiūsta faktiškai kaip cukrinė (tik turi savybę nuo šilumos suminkštėti- bet neišsileidžia vis tiek gėlės taip, kad susigadintų), ir gaunasi dažniausiai toks labai švelnus, lygus paviršius, lygūs, nesueižėję kraštai- tai man ji labai patogi, tik ją užminnkyti reikia kantrybės, nes būna etapų, kai ji labai lipma prie rankų, šaukto, ir atrodo, kad taip neturi būti, atrodo nepatogu- bet paskui viskas susitvarko, kai ji pastovi, subręsta, kai įberiamas reikiamas kiekis cukraus pudros, ir kai pradedama kočioti.
Papildyta:
Ai, nepastebėjau, sakei bandei saldaininę tešlą- ir į ragą sukietėdavo- tai tu pradžioje pabandyk šimtui gramų saldainių dėti aukštą sviesto (na tokį nelabai pilną, gak nubrauktą net sakyčiau), ir tirpinti visa tai vienoje lėkštėje- tada tas ragas, kaip tu sakai, paėmus jį į rankas, sušyla, ir greitai suminkštėja. Kai kas pabando suragėjusią saldaininę masę mikrobangėje pašildyti, kad ji suminkštėtų- tik jei perilgai šildysi, ji gali kaip tik sukietėti, tai reik taip trumpai ir sekti vis ar minkštėja. O šiaip cukraus pudros kai perdaug, tai į ragą gali sudžiūti, arba gal tu tiesiog nepalaikai jos tarp rankų, nepašildai.
Papildyta:
Dar saldaininė masė gal kietėjo tau, jei tu perilgai tirpindavai maršmalousus- vos tik jie išsipučia, reikia nelaukti, kol ištirps ir į košę susilydys, o išmaišyti išsipūtusius, nes bandant visai ištirpinti- masė darosi kaip kieta guma, standėja.
Papildyta:
Ai, nepastebėjau, sakei bandei saldaininę tešlą- ir į ragą sukietėdavo- tai tu pradžioje pabandyk šimtui gramų saldainių dėti aukštą sviesto (na tokį nelabai pilną, gak nubrauktą net sakyčiau), ir tirpinti visa tai vienoje lėkštėje- tada tas ragas, kaip tu sakai, paėmus jį į rankas, sušyla, ir greitai suminkštėja. Kai kas pabando suragėjusią saldaininę masę mikrobangėje pašildyti, kad ji suminkštėtų- tik jei perilgai šildysi, ji gali kaip tik sukietėti, tai reik taip trumpai ir sekti vis ar minkštėja. O šiaip cukraus pudros kai perdaug, tai į ragą gali sudžiūti, arba gal tu tiesiog nepalaikai jos tarp rankų, nepašildai.
Papildyta:
Dar saldaininė masė gal kietėjo tau, jei tu perilgai tirpindavai maršmalousus- vos tik jie išsipučia, reikia nelaukti, kol ištirps ir į košę susilydys, o išmaišyti išsipūtusius, nes bandant visai ištirpinti- masė darosi kaip kieta guma, standėja.
kaip tokia mažiukes gėleles padaro???
Nes mačiau pirkti širdelių cukrinių, bet kokios brangios mažiukas indukas kainuoja 5 litus
Nes mačiau pirkti širdelių cukrinių, bet kokios brangios mažiukas indukas kainuoja 5 litus
Laba vakareli
Na ir grozybes cia.... Man dar toli iki to,taciau siandien ivyko pirmieji rimti bandymai.Dariau rozytes.Vienos ,kaip naujokei ,gavosi neblogai,o stai is juodo sokolado gavosi snipstas,nes "plastelinas" trupejo bandant kazka daryti gal medaus mazai... proporcijos 100gx1v.s.Sokolada naudojau pakuota folijoje,Belgian dark chocolate,spec.kepimui...
Na ir grozybes cia.... Man dar toli iki to,taciau siandien ivyko pirmieji rimti bandymai.Dariau rozytes.Vienos ,kaip naujokei ,gavosi neblogai,o stai is juodo sokolado gavosi snipstas,nes "plastelinas" trupejo bandant kazka daryti gal medaus mazai... proporcijos 100gx1v.s.Sokolada naudojau pakuota folijoje,Belgian dark chocolate,spec.kepimui...
QUOTE(EgluteN @ 2009 02 11, 18:03)
Laba vakareli
Na ir grozybes cia.... Man dar toli iki to,taciau siandien ivyko pirmieji rimti bandymai.Dariau rozytes.Vienos ,kaip naujokei ,gavosi neblogai,o stai is juodo sokolado gavosi snipstas,nes "plastelinas" trupejo bandant kazka daryti gal medaus mazai... proporcijos 100gx1v.s.Sokolada naudojau pakuota folijoje,Belgian dark chocolate,spec.kepimui...
Na ir grozybes cia.... Man dar toli iki to,taciau siandien ivyko pirmieji rimti bandymai.Dariau rozytes.Vienos ,kaip naujokei ,gavosi neblogai,o stai is juodo sokolado gavosi snipstas,nes "plastelinas" trupejo bandant kazka daryti gal medaus mazai... proporcijos 100gx1v.s.Sokolada naudojau pakuota folijoje,Belgian dark chocolate,spec.kepimui...
Prasau, patarkite is savo patirties, kuri cukrine mase tortams dengti yra geriausia, rytoj darysiu torta "viengungio svajone" http://www.supermama...?...78104&st=24 pagal 1 ir 2 variantus, ir dar idomu is kokios baltos mases padaryta 1 varianto liemenele, ar ten baltas sokoladas istirpintas ir aplietas, ar kas? ir dar klausimelis, gal zinote kur Klaipedoj butu galima rasti konditeriniu dazu?