Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

O geras, pas mane ant marcipanines mases nebuvo jokio lietuvisko lipduko. Buciau net nezinojus, kad ten cukraus pudros reikia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 06, 20:19)
klausykit, kas per iškasena yra ta 36 % grietinėlė, nei Panevėžy, nei Vilniaus Maximoje MB negavo schmoll.gif

jos buna iki, arba visada gaunu musu masti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(šešėlis @ 2009 02 06, 20:40)
va radau foto. tiksliai tokie, kaip mano smile.gif
user posted image
ir žinokit, panika be reikalo biggrin.gif išmaišiau aš tuos zefyrus  cool.gif
gerai, kad pažiūrėjau rusiškam puslapy, tai supratau, kad galima pieno įpilt ir nereik tikėtis, kad jie patys taip paprastai ištirps. pakaitinau, išsipūtė ir pyliau cukraus pudros šiek tiek. tada išsimaišė.
o pirmą kart aš juos tiesiog į karamelę sukepiau besistengdama ištirpdyt hihihi.gif

va priminei. turiu tos bjaurasties šaldytuve jau beveik du metus, reik eit išmest pagaliau biggrin.gif
aš tai pamenu kadaise, kai lipdžiau, tiesiog smeigiau per pilvą ir galvą dantų krapštuką


Aciukas, tokius ir pirkau turguje, tik ten jie pavadinti kazkaip pasija sakyciau.
Atsakyti
Noriu paklausti kaip galima naturaliai nudazyti cukrine mase ar saldainiu MARSHMALLOW mase be dazu (tarkim jei jos baltos)? Gal kas bandet. Man reiketu raudonos?
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 02 06, 19:53)
rimami oho tortukas  blink.gif saunuole tu, tikiui kad greit bus sudorotas  bigsmile.gif
Papildyta:
lipdant is tos marcipanines mases kaip reikia suklijuot dalis man neina galvos prilipinti prie kuno nors tu ka  g.gif  doh.gif

Gal cukraus pudros daugoka? g.gif Man kazkaip visada labai sekmingai sulimpa detales.

Siaip ar taip, jei nepavyks sulipdyti paprastai, palik dziuti per nakti, ir ryte su istirpinta zelatina sekmingai suklijuosi detales. (sutepus zelatina, suglausti, kiek palaikyti, ir padeti dziuti bent kelioms valandoms).

QUOTE(Olesta @ 2009 02 06, 20:19)
klausykit, kas per iškasena yra ta 36 % grietinėlė, nei Panevėžy, nei Vilniaus Maximoje MB negavo schmoll.gif

Taigi cia paprasta plakamoji grietinele, buna tokiuose geltonuose pakuciuose minkstuose pvz. Tikrai jos yra kiekvienoj parduotuvej, net ir pacioj maziausioj. Ieskokite salia sureliu, pienu, ir pan.

Kita grietineles rusis yra 10-12%, ji skirta kavai ir plakimui netinka.

Isvada: klaida buvo siusti i parduotuve *vyra* siuo reikalu. O va nusiuskite ji surast kokiu medvarzciu, tai mikliai parnes.
Atsakyti
Meian, pagal vaizda, sita mase atrodo tikrai gera, lygi, grazi.Tik spalva geltona labai ax.gif Maniske beveik balta, pagerinta blush2.gif Ir as ne lietuvoj pirkau, uztai labai gera kokybe, o del brangumo, tai nepasakyciau, kad ka brangesne nei tos nekokios kokybes buvo. Zodziu taip, marcipanine mase yra geris thumbup.gif Bet tikrai nemanau, kad ten reiktu deti cukraus pudros, tik lasiuka eigoj, kad neliptu mirksiukas.gif Idomu butu, kad kas nors paskaitytu originalia vokiska etikete (gaila vokiskai nemoku), nes labai daznai lietuviskos buna taip atvikrsciai isverstos, kad baisu

QUOTE(neramuole @ 2009 02 06, 17:53)
lipdant is tos marcipanines mases kaip reikia suklijuot dalis man neina galvos prilipinti prie kuno nors tu ka  g.gif  doh.gif

Arba su smeigtuku smeik, arba truputi paslapink, bet vos vos.

O RiMami toratas nerealus drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Ačiū labai visoms visoms už pagyrimus 4u.gif

QUOTE(Olesta @ 2009 02 06, 18:04)
o kaip tokio dydžio lakštus iškept blink.gif

Kočiojau ant plataus kepimo popieriaus ir su juo dėjau kept, kitaip nelabai ir įsivaizduoju kaip būtų reikėję susidorot - blynai buvo beveik per visą skardą. Iškepusius pamatavau - 37x28 cm.


QUOTE(Masiania* @ 2009 02 06, 18:09)
O kaip toki nesi? blush2.gif


Va čia turėjau vargelio doh.gif Iš pradžių talpinau į padėklą (na tokie plasmasiniai kur būna). Po to sumąsčiau, kad nieko nebus schmoll.gif nes keliant su padėklu man nuo torto svorio kažkaip svyravo tam padėkle dar pagalvojau, kad jei su beze papuošiu - šakės bus , nukris bezė doh.gif Pristačiau MB, kad tvirtą kietą pagrindą man kur nors išknistų. O tada jau viskas liux buvo, stabilus tortas - daryk jam ką nori ir nešk kur nori lotuliukas.gif Nors kai vežėm - tai vėžlio žingsniu važiavom, kad nekratytų taip doh.gif Nusikaliau aš su juo juodaiiiii lotuliukas.gif


QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 02 06, 18:12)
RiMami meduti kepei?


Aha čia medutis pagal Cipciuką mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 06 vasario 2009 - 22:10
Rimami, aukščiausia klasė bigsmile.gif Visad žaviuosi kaip tu sugebi taip tvarkingai tvarkingai išpuoti tuos tortus tuo bezė- nu kaip su liniuote- tobula wub.gif Gerą ranką turi ax.gif Man niekada taip neišeis- nes aš labai netvarkinga iš prigimties- nesigauna man tokie dalykai, kur reikia lygiai lygiai ir estetiškai ax.gif

O jau rožyčių lapelių plonumas- aš be žado bigsmile.gif jau tiek stengiausi aš savąsias plonai kočioti, nu ale vis vien dvigubai storesnės už taviškes gavosi man, neįsivaizduoju kaip įmanoma taip plonai iškočiot- blink.gif O vat Rimami sugeba wub.gif ir lapeliai, spiralės, tokie jau dailūs.. wub.gif Nu neįsivaizduoju, kaip rankiniu būdu įmanoma tokį tvarkingą, estetišką ir gražų, lygų vaizdą išgauti. Jei nežinočiau, pamanyčiau, kad darbui naudojamos kokios staklės, mašinos ar kita technika- taip viskas tvarkinga, dailu, lygu- tiesiog tobula bigsmile.gif

Norėčiau gabalo tokio torto wub.gif

Ir atrodo taip nostalgiškai, tokiu vaikystės ilgesiu dvelkia wub.gif rolleyes.gif Šimtadieniui pats tas..

O rožytės iš cukrinės ar iš saldaininės masės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 06 vasario 2009 - 21:38
Ar Jums taip nebuna, kad atrodo, kad kitoms taip viskas greit ir nesunkiai pavyksta, o kai pati pradedi daryt, tai taip ir vargsti atrodo.. doh.gif man taip buna lotuliukas.gif

Beje, man tos spirales irgi nesigauna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 06 vasario 2009 - 21:40
Būna būna verysad.gif man tai visada taip- kas kitiems , regis pavyksta iš karto, man tik po daugybės nesėkmingų bandymų doh.gif Ir tai neprilygsta tiems , kam sekasi nuo pradžių ax.gif Manau, čia yra kažkas įgimto tame- kaip tvarkingai rašyti, turėti kulinarinę nuojautą jau nuo pat pradžių, neišbandžius visko dar, turėti geras, nedrebančias rankas, kurios abi dešinios (bo pas mane jos abi kairios lotuliukas.gif )...
Atsakyti
mergaites pritrukau zaliu dazu doh.gif , kazi kaip isgauti sodria zalia, gal melyna su geltona maisyt?
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 02 06, 21:47)
mergaites pritrukau zaliu dazu  doh.gif , kazi kaip isgauti sodria zalia, gal melyna su geltona maisyt?


As taip ir darau, nes neturiu zaliu dazu, melynus ir geltonus maisau biggrin.gif
Atsakyti