O geras, pas mane ant marcipanines mases nebuvo jokio lietuvisko lipduko. Buciau net nezinojus, kad ten cukraus pudros reikia
QUOTE(Olesta @ 2009 02 06, 20:19)
klausykit, kas per iškasena yra ta 36 % grietinėlė, nei Panevėžy, nei Vilniaus Maximoje MB negavo
jos buna iki, arba visada gaunu musu masti
QUOTE(šešėlis @ 2009 02 06, 20:40)
va radau foto. tiksliai tokie, kaip mano
ir žinokit, panika be reikalo išmaišiau aš tuos zefyrus
gerai, kad pažiūrėjau rusiškam puslapy, tai supratau, kad galima pieno įpilt ir nereik tikėtis, kad jie patys taip paprastai ištirps. pakaitinau, išsipūtė ir pyliau cukraus pudros šiek tiek. tada išsimaišė.
o pirmą kart aš juos tiesiog į karamelę sukepiau besistengdama ištirpdyt
va priminei. turiu tos bjaurasties šaldytuve jau beveik du metus, reik eit išmest pagaliau
aš tai pamenu kadaise, kai lipdžiau, tiesiog smeigiau per pilvą ir galvą dantų krapštuką
ir žinokit, panika be reikalo išmaišiau aš tuos zefyrus
gerai, kad pažiūrėjau rusiškam puslapy, tai supratau, kad galima pieno įpilt ir nereik tikėtis, kad jie patys taip paprastai ištirps. pakaitinau, išsipūtė ir pyliau cukraus pudros šiek tiek. tada išsimaišė.
o pirmą kart aš juos tiesiog į karamelę sukepiau besistengdama ištirpdyt
va priminei. turiu tos bjaurasties šaldytuve jau beveik du metus, reik eit išmest pagaliau
aš tai pamenu kadaise, kai lipdžiau, tiesiog smeigiau per pilvą ir galvą dantų krapštuką
Aciukas, tokius ir pirkau turguje, tik ten jie pavadinti kazkaip pasija sakyciau.
Noriu paklausti kaip galima naturaliai nudazyti cukrine mase ar saldainiu MARSHMALLOW mase be dazu (tarkim jei jos baltos)? Gal kas bandet. Man reiketu raudonos?
QUOTE(neramuole @ 2009 02 06, 19:53)
rimami oho tortukas saunuole tu, tikiui kad greit bus sudorotas
Papildyta:
lipdant is tos marcipanines mases kaip reikia suklijuot dalis man neina galvos prilipinti prie kuno nors tu ka
Papildyta:
lipdant is tos marcipanines mases kaip reikia suklijuot dalis man neina galvos prilipinti prie kuno nors tu ka
Gal cukraus pudros daugoka? Man kazkaip visada labai sekmingai sulimpa detales.
Siaip ar taip, jei nepavyks sulipdyti paprastai, palik dziuti per nakti, ir ryte su istirpinta zelatina sekmingai suklijuosi detales. (sutepus zelatina, suglausti, kiek palaikyti, ir padeti dziuti bent kelioms valandoms).
QUOTE(Olesta @ 2009 02 06, 20:19)
klausykit, kas per iškasena yra ta 36 % grietinėlė, nei Panevėžy, nei Vilniaus Maximoje MB negavo
Taigi cia paprasta plakamoji grietinele, buna tokiuose geltonuose pakuciuose minkstuose pvz. Tikrai jos yra kiekvienoj parduotuvej, net ir pacioj maziausioj. Ieskokite salia sureliu, pienu, ir pan.
Kita grietineles rusis yra 10-12%, ji skirta kavai ir plakimui netinka.
Isvada: klaida buvo siusti i parduotuve *vyra* siuo reikalu. O va nusiuskite ji surast kokiu medvarzciu, tai mikliai parnes.
Meian, pagal vaizda, sita mase atrodo tikrai gera, lygi, grazi.Tik spalva geltona labai Maniske beveik balta, pagerinta Ir as ne lietuvoj pirkau, uztai labai gera kokybe, o del brangumo, tai nepasakyciau, kad ka brangesne nei tos nekokios kokybes buvo. Zodziu taip, marcipanine mase yra geris Bet tikrai nemanau, kad ten reiktu deti cukraus pudros, tik lasiuka eigoj, kad neliptu Idomu butu, kad kas nors paskaitytu originalia vokiska etikete (gaila vokiskai nemoku), nes labai daznai lietuviskos buna taip atvikrsciai isverstos, kad baisu
Arba su smeigtuku smeik, arba truputi paslapink, bet vos vos.
O RiMami toratas nerealus
QUOTE(neramuole @ 2009 02 06, 17:53)
lipdant is tos marcipanines mases kaip reikia suklijuot dalis man neina galvos prilipinti prie kuno nors tu ka
Arba su smeigtuku smeik, arba truputi paslapink, bet vos vos.
O RiMami toratas nerealus
Ačiū labai visoms visoms už pagyrimus
Kočiojau ant plataus kepimo popieriaus ir su juo dėjau kept, kitaip nelabai ir įsivaizduoju kaip būtų reikėję susidorot - blynai buvo beveik per visą skardą. Iškepusius pamatavau - 37x28 cm.
Va čia turėjau vargelio Iš pradžių talpinau į padėklą (na tokie plasmasiniai kur būna). Po to sumąsčiau, kad nieko nebus nes keliant su padėklu man nuo torto svorio kažkaip svyravo tam padėkle dar pagalvojau, kad jei su beze papuošiu - šakės bus , nukris bezė Pristačiau MB, kad tvirtą kietą pagrindą man kur nors išknistų. O tada jau viskas liux buvo, stabilus tortas - daryk jam ką nori ir nešk kur nori Nors kai vežėm - tai vėžlio žingsniu važiavom, kad nekratytų taip Nusikaliau aš su juo juodaiiiii
Aha čia medutis pagal Cipciuką
QUOTE(Olesta @ 2009 02 06, 18:04)
o kaip tokio dydžio lakštus iškept
Kočiojau ant plataus kepimo popieriaus ir su juo dėjau kept, kitaip nelabai ir įsivaizduoju kaip būtų reikėję susidorot - blynai buvo beveik per visą skardą. Iškepusius pamatavau - 37x28 cm.
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 06, 18:09)
O kaip toki nesi?
Va čia turėjau vargelio Iš pradžių talpinau į padėklą (na tokie plasmasiniai kur būna). Po to sumąsčiau, kad nieko nebus nes keliant su padėklu man nuo torto svorio kažkaip svyravo tam padėkle dar pagalvojau, kad jei su beze papuošiu - šakės bus , nukris bezė Pristačiau MB, kad tvirtą kietą pagrindą man kur nors išknistų. O tada jau viskas liux buvo, stabilus tortas - daryk jam ką nori ir nešk kur nori Nors kai vežėm - tai vėžlio žingsniu važiavom, kad nekratytų taip Nusikaliau aš su juo juodaiiiii
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 02 06, 18:12)
RiMami meduti kepei?
Aha čia medutis pagal Cipciuką
Rimami, aukščiausia klasė Visad žaviuosi kaip tu sugebi taip tvarkingai tvarkingai išpuoti tuos tortus tuo bezė- nu kaip su liniuote- tobula Gerą ranką turi Man niekada taip neišeis- nes aš labai netvarkinga iš prigimties- nesigauna man tokie dalykai, kur reikia lygiai lygiai ir estetiškai
O jau rožyčių lapelių plonumas- aš be žado jau tiek stengiausi aš savąsias plonai kočioti, nu ale vis vien dvigubai storesnės už taviškes gavosi man, neįsivaizduoju kaip įmanoma taip plonai iškočiot- O vat Rimami sugeba ir lapeliai, spiralės, tokie jau dailūs.. Nu neįsivaizduoju, kaip rankiniu būdu įmanoma tokį tvarkingą, estetišką ir gražų, lygų vaizdą išgauti. Jei nežinočiau, pamanyčiau, kad darbui naudojamos kokios staklės, mašinos ar kita technika- taip viskas tvarkinga, dailu, lygu- tiesiog tobula
Norėčiau gabalo tokio torto
Ir atrodo taip nostalgiškai, tokiu vaikystės ilgesiu dvelkia Šimtadieniui pats tas..
O rožytės iš cukrinės ar iš saldaininės masės?
O jau rožyčių lapelių plonumas- aš be žado jau tiek stengiausi aš savąsias plonai kočioti, nu ale vis vien dvigubai storesnės už taviškes gavosi man, neįsivaizduoju kaip įmanoma taip plonai iškočiot- O vat Rimami sugeba ir lapeliai, spiralės, tokie jau dailūs.. Nu neįsivaizduoju, kaip rankiniu būdu įmanoma tokį tvarkingą, estetišką ir gražų, lygų vaizdą išgauti. Jei nežinočiau, pamanyčiau, kad darbui naudojamos kokios staklės, mašinos ar kita technika- taip viskas tvarkinga, dailu, lygu- tiesiog tobula
Norėčiau gabalo tokio torto
Ir atrodo taip nostalgiškai, tokiu vaikystės ilgesiu dvelkia Šimtadieniui pats tas..
O rožytės iš cukrinės ar iš saldaininės masės?
Ar Jums taip nebuna, kad atrodo, kad kitoms taip viskas greit ir nesunkiai pavyksta, o kai pati pradedi daryt, tai taip ir vargsti atrodo.. man taip buna
Beje, man tos spirales irgi nesigauna
Beje, man tos spirales irgi nesigauna
Būna būna man tai visada taip- kas kitiems , regis pavyksta iš karto, man tik po daugybės nesėkmingų bandymų Ir tai neprilygsta tiems , kam sekasi nuo pradžių Manau, čia yra kažkas įgimto tame- kaip tvarkingai rašyti, turėti kulinarinę nuojautą jau nuo pat pradžių, neišbandžius visko dar, turėti geras, nedrebančias rankas, kurios abi dešinios (bo pas mane jos abi kairios )...
mergaites pritrukau zaliu dazu , kazi kaip isgauti sodria zalia, gal melyna su geltona maisyt?
QUOTE(neramuole @ 2009 02 06, 21:47)
mergaites pritrukau zaliu dazu , kazi kaip isgauti sodria zalia, gal melyna su geltona maisyt?
As taip ir darau, nes neturiu zaliu dazu, melynus ir geltonus maisau