QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2009 02 05, 19:21)
neramuole, turiu tau klausimą. kažkada seniai rodeisi savo baltas rožytes iš šokolado- ir aš klausiau kokia technika jos padarytos. tai sakei kad šokolado šimtas gramų, šaukštas medaus, ir cukraus pudra. Ištirpinus medų ir šokoladą, sumaišius, priberiama cukraus pudros ir minkoma, kočiojama kaip plastilinas, iškočiojamas blynas, išpjaunai lapeliai lipdomos rožytės.
Tai šiandien priėo rankos iki šio darbelio- bet masė gavosi labai trapi
prie rankų nelipo, bet minkant tiesiog krito trupiniais atgal į bliūdą, ir tas gabalas toks eižėjantis atrodė, ir lyg sunkėsi iš jo skystis ar tai medus- nu neelastinga žodžiu, ir nieko neišėjo kol kas- padėjau, laukiu, gal masė subręs kaip nors
ką netaip padariau? o gal taip ir turi būti, gal palaukti dar?-nes iš to kas gavosi, tikrai neįmanoma nieko iškočioti, juo labiau tokių gražių rožyčių pagaminti
Gal cukraus pudros perdaug dėjau, ar medaus- medaus su kaupu dėjau tokį šaukštą, pudros šiaip iš akies, bet gal padauginau- kiek ten jos maždaug reikia?
as 100g sokolado ir 1 valg sauksta medaus, na toki ne super dideli, normalu sauksta
tada visa ta kisau i mikruske kokiai minutei, kai istraukiau labai gerai viska isplakiau su sluotele, tada po truputi pradejau det cukraus pudra, kai jau buvo galima visa mase paimti ir ji nebelipo prie ranku imeciau ja i maiseli ir palikau kokiai valandikei saldytuve, tada issiemus pasildziau rankose ir iskociojus pradejau lipinti, jei ji trupa manau truputi per daug pudros
as kita diena galesiu nufotkinti visa darymo eiga, si vakara kaip tycia neturiu nei pudros nei sokolado
matau mergaites cia be pudros daro, as tai dedu truputi, tada ji taip greit netirpsta