o as kai dariau tas gelytes man kazko labai sunkiai kociavosi,ir plonai nejo iskociuot gal sviesto per mazai idejau?
QUOTE(julijajus @ 2009 02 03, 22:22)
o as kai dariau tas gelytes man kazko labai sunkiai kociavosi,ir plonai nejo iskociuot gal sviesto per mazai idejau?
man is pradziu irgi norejo kibt kai tik padariau, tada as ta mase i maiseli ir keliom valandom i saldytuva, isemus nieko nebereikejo liuks kociojosi
QUOTE(julijajus @ 2009 02 04, 08:22)
o as kai dariau tas gelytes man kazko labai sunkiai kociavosi,ir plonai nejo iskociuot gal sviesto per mazai idejau?
Gal per trumpai šildei tarp rankų- aš irgi pastebėjau, kad pradžioje tą masę kočioji kočioji- ir taip sunkiai ji kočiojasi- atrodo visu svoriu ant kočėlo užgriūvi ir vis tiek ji neišsikočioja plonai, bet kuo daugiau mankai ir kočioji- į darbo pabaigą, kai viskas būna n kartų perminkyta ir perkočiota, ji suminkštėja, ir tada iš jos įmanoma iškočioti labai plonus lakštus- tai aš padariau išvadą, kad tą masę galima pradėti pjaustyti tada, kai ji jau prieš tai būna ilgą laiką šildyta rankose, mankyta visaip, ir kočiota daug ir intensyviai. Aš ir žiūriu, kad man visada kai tik darau tas gėles iš jos, pirmosios gėlės būna storos pampuškės, o paskutinės plonytės plonytės- ir taip kaskart- matyt tai masei reik daug laiko ir mankymo, kad ji sušiltų. Kai kas iš merginų sakė, kad pašildo ją mikrobangėj, kad minkštesnė būtų ir eitų ploniau iškočiot.
paskutinįkart būsiu padauginus sviesto- nes nesukietėjo per parą, ir blizga, rankose greitai sušyla ir ima tirpti paėmus, o iškočiojus buvau plonai plonai.
O dabar apie cukrines gėles- iš cukrinės masės- padariau aš jų, nudažiau su gėrimų milteliais- ir ką? iš vakaro uždėjau ant torto- medučio puošto trupiniais (trupinių storas sluoksnis buvo)- ir gėlių apačia buvo pavirtusi į košę- būtų ilgiau reikėję laikyti- būt visai ištirpę Ištirpo
ką netaip dariau? Nejau jūs tomis gėlėmis puošiate tik prieš pat patiekdamos tortą?- o kaip parduotuviniai tortai- juk ten tai stovi jie su tomis gėlėmis ne vieną parą šaldytuvuose- ir neištirpsta jos gal kalti sausų gėrimų milteliai, kuriais jas dažiau, ar taip ir turi būti?
QUOTE(neramuole @ 2009 02 03, 20:18)
kam juokai kam juokai per asaras, bet gelytes jau vietoje, ir laukia ryt atbegansios moteriskes paiimant tortuko sustingo zalciukai ne viena neistirpo
grazu... o kokio diametro tortas ?
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 02 03, 22:55)
grazu... o kokio diametro tortas ?
maziukas jis, apie 15 cm skersmuo mini tortukas
Kik laiko galiu laikyti geles (is marsmelow) ? nieko nenutiks jei stoves 1-3 men???
man iškilo klausimas dėl Ganašo, ten parašyta proporcijos 1:1 tai reikia dėti tokį patį kiekį grietinėlės ir šokolado?(Nu kad ne vieną plytelę šokolado o tarkim 400g jei grietinėlės tiek )
QUOTE(ssanta @ 2009 02 04, 09:55)
man iškilo klausimas dėl Ganašo, ten parašyta proporcijos 1:1 tai reikia dėti tokį patį kiekį grietinėlės ir šokolado?(Nu kad ne vieną plytelę šokolado o tarkim 400g jei grietinėlės tiek )
jei sokolado 100 gr tai ir grietineles 100
sveikos, as cia naujoke, bet noriu paklausti gal jus zinosit kaip reikia padaryti tokiu skanestus, kaip seniau budavo kastonai, braskytes, visciukai?kaip ten jie darosi ir is ko?kastonams, tai gal kokia kepimo forma yra, nes jis budavo kaip is sausainio, bet tos braskes ir visciukai?ju vidus toks kaip kreminis, tik kietas, tai sakau gal jus kuri zinot ir darot?
QUOTE(neramuole @ 2009 02 03, 22:06)
maziukas jis, apie 15 cm skersmuo mini tortukas
kaip faina, o tai tu tokią formą mažą turi, nes pas mane tai 17 mažiausia
QUOTE(zivile21 @ 2009 02 04, 10:23)
sveikos, as cia naujoke, bet noriu paklausti gal jus zinosit kaip reikia padaryti tokiu skanestus, kaip seniau budavo kastonai, braskytes, visciukai?kaip ten jie darosi ir is ko?kastonams, tai gal kokia kepimo forma yra, nes jis budavo kaip is sausainio, bet tos braskes ir visciukai?ju vidus toks kaip kreminis, tik kietas, tai sakau gal jus kuri zinot ir darot?
kiek pamenu tai visi tie dalykai cukriniai budavo ir dar apvolioti cukrui, na gal kas žinos koks ten jų vidus