Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(*tiute* @ 2009 01 27, 07:51)
Cipciuk ir visos kitos tortu puosejos, 4u.gif
norejau jusu pasiteirauti ar galima papuosta torta laikyti saldytuve bent per nakti, jei puosiu sia mase (fondat) arba beze?

Is sio marshmelinio fondat mergaites daro papuosimus, bet randu, kad galima taip pat ir dengti juo torta, deja  ten autore nerekomenduoja papuosta torta laikyti saltai, o kaip su paprastu fondat ir beze?  g.gif 
Dabar ziema, viskas butu pakenciama, bet vasara nesinoretu laikyti oro temperaturoje...  schmoll.gif
Labai dekui is anksto uz atsakymus!!! 4u.gif

Kas liečia beze ....laikyksau į sveikata , kad ir tris dienas , nieko nenutiks schmoll.gif
Ir su Fondant masem dariau , bet nepapuolė , kag būtu šaldytuve parą laiko , pagamindavau ( apdengdavau ) tortą , jį papuošdavau ir jis jame pora valandžikių pastovėdavo , iki kol pasiimdavo .....bet per tą laiką nieko nenutiko schmoll.gif

O iš saldainių masės sako , kad tortas gali " išprakaituoti " , pasidengti rasos lašeliais .....asmeniškai man , taip nenutiko schmoll.gif .....bet negalima pamiršti ir kitų mergaičių nuomonių kurioms jis išrasojo .

---------------------------------------------------------------------------------------------

Olesta , daugumoi tos grietinėlės lieka nuo torto sutepimo ( bent pas mane ) , tai ji tokia pat , bet čia jau tavo skonio reikalas , gali į ją nedėti visiškai nieko , nei cukraus , nei rūgštelės ....tokią labai mėgsta mano BR tongue.gif ......čia skonio reikalas , o išsiplaka ji vienodai ...ar su - ar be . mirksiukas.gif
Atsakyti
Cipciuk, ačiū LABAI LABAI 4u.gif . Prisirinkau receptėlių, šiais metais daug progų visokiausių, tai mielai padarysiu kažką naminio, pirktiniai tai būna nelabai skanūs tortukai blush2.gif
Atsakyti
Nu ir man gavos šokios tokios gėlės, bet tik trikampio formos, jei bandau dadėt lapekių tai linksta man doh.gif
http://keep4u.ru/ful...d225d7ab29e/jpg]user posted image
Atsakyti
Inočka ir Maliku, labai aciu uz atsakymus apie ta marshmallow "prakaitavima". As paziurejau, kad neretai receptuose nurodyta buna dar ipilti vandens i ta saldainiu mase, ir jie daug sviesto praso det -- tai matyt rezultate ir gaunasi "prakaituojantis" papuosimas lotuliukas.gif

Va dar ko norejau paklaust... blush2.gif Kaip jus i tuos saldainius sviesta imaiset? Tirpdet ji mikrobangej kartu su saldainiais, ar supylet islydyta po to? (o gal tiesiog salta sviesta iminket i istirpusius saldainius?) Atleiskit, jei tai jau buvo parasyta -- kazkaip nerandu komentaro... O klausimas iskilo velgi todel, kad kiek receptu randu, tiek ir nuomoniu, kaip ten ka maisyti g.gif

Aciu labai uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
labai grazu 4u.gif tiek gelyte tiek spalvyte
Atsakyti
Dar viena noriu dalyka patikslinti merginoms, kurios uzsakineja ta rimtaji Wiltono geliu gamybos rinkini is KATS pardotuves. Jo kaina yra apie 22$ + parsisiuntimas. Ne ta pigesnioji kaina, kuri nurodyta salia! Ten kaina, jei pirktumet vien tik knyga apie geliu gaminima. Tuo tarpu mes uzsakinejam visa rinkini, i kuri ieina 24 geliu formeles, 3 specialus koceliukai, 3 skirtingi padukai geliu kociojimui bei formavimui, knyga apie geliu formavima ir k.t.

Pagal mano sarasa, sito rinkinio nori RiMami, Neramuole, Ingerele, pirasa ir GITALE. Jeigu jus esat siame sarase, bet rinkinio nenorit, tai butinai prasau perspeti! Nes jei ivyktu toks nesusipratimas, kad veliau apsigalvotumet ir jo nebenoretumet, tai net pagalvot bijau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 01 27, 13:42)
Kaip jus i tuos saldainius sviesta imaiset?

Dėjau kartu su saldainiais į mikrobanginę smile.gif
Atsakyti
Nu dar pasitikslinsiu iš tų gėlių formyčių kur 22 dol. tai bus galima spausti gėlytes, tikiuosi ten ne formelės kepti... nu durnai paklausiau ale.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2009 01 27, 16:53)
Nu dar pasitikslinsiu iš tų gėlių formyčių kur 22 dol. tai bus galima spausti gėlytes, tikiuosi ten ne formelės kepti... nu durnai paklausiau ale.. doh.gif

Sakoma, nera kvailu klausimu, buna tik kvaili atsakymai mirksiukas.gif

Formeles skirtos specialiai cukriniu geliu gamybai tortams puosti. Gali buti naudojamos bet kokios rusies cukrinems geles, taciau jos nera skirtos sausainiams pjaustyti, ir jokiu budu ne kepiniams kokiems nors kepti laugh.gif

Dauguma tu formeliu tokios nedidukes, skirtos is kiek storiau iskociotos cukrines mases issipjauti gele ir po to ta gele dar kiek pakocioti (kad atrodytu tikroviskesne, o ne kaip ispjautos formele -- bet, aisku, galima pjaustyti gelytes is visiskai plonucio mases sluoksnelio ir jau po to nieko toms gelytems nebedaryti). Prie formeliu pridetoje knygoje yra aprasyta, kaip naudojantis siuo rinkiniu pagaminti daugybe graziu cukriniu geliu. Knyga bus suprantama net ir nemokant anglu kalbos, nes ji labai aiskiai iliustruota (idetos realaus dydzio nuotraukos, ka ir kaip daryti zingsnis po zingsnio).

Tuoj paieskosiu nuotrauku, kaip sitos formeles atrodo gyvai naudojamos. Esu tikra, kad kazkur maciau...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Rodau ir aš savo kūrinį blush2.gif
Čia Sonatinos "Mėnulis"... mano trimetis jubilijatas dievina mėnulį, na tai ir pasistengiau pateisint jo lūkesčius lotuliukas.gif
user posted image
user posted image

g.gif dabar pagalvojau , kad gal ne čia reikėjo rodytis, o saldžių receptų su nuotraukomis temoje blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzniukas: 27 sausio 2009 - 17:54
Stai si bei ta radau is to rinkinio smile.gif

Pjaustymo formeles:
user posted image

Stai cia ramuneles formele is to rinkinio naudojantis pjausto cukraus mase (Siuo adresu galite pamatyti ir visa procesa, kaip is tu ispjautu gelyciu gamina ramunes):
user posted image

Kita paprasta formele naudojantis ispjauta mase:
user posted image

Cia - dar formeliu is komplekto (medinis koceliukas kaireje ir poroloninis pagrindas taip pat yra komplekto dalys):
user posted image

Tokia "lentele" darbui su cukraus gelemis irgi ieina i komplekta: (nuoroda).

P.S.: o cia netycia uztikau dar viena gyva pavyzdi, kur naudoja tuos "musu" dazus. Sioje svetaineje moteriske gamina toki rysku torta, ir ten matosi Americolor dazu buteliukai fone... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2009 01 27, 17:33)

Rodau ir aš savo kūrinį  blush2.gif
Čia Sonatinos "Mėnulis"

Koks zavus menuliukas wub.gif
Atsakyti