Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnuo

O del lauko tai as girdejau(sake daktare), kad vaika i lauka galima vezt iki -5, nes didesne minusine temperatura dirgina vaiko kvepavimo takus, vaikai iki 9 men dar neturi termoreguliacijos tad kyla pavojus kvepavimo takams ir ypac plauciu ar bronchu uzdegimui... nezinau kiek cia tiesos bet va tokia musu pediatres nuomone
Atsakyti
Apie salcio pavujus raso Mamos zurnale ir aplamai sis nr man labai patiko. Daug naudingos sau info radau. Tad pasiskaicius vaikelio nevedu dabar ir net prie minus 5 salcio, kad ir kaip saulute vilioja. Anksciau ir prie 19laipsiu salcio iseidavome. geriau nerizikuoti vaikelio sveikata. Pagrudinsime savo leliukus vasara prie juros saltose bangose thumbup.gif
Papildyta:
Nu Eglut ir prirasei tiek daug naudingos idomios,aktualios info. Labai aciu 4u.gif
Atsakyti
musuose tokiu salciu nebuna, tai viena beda atkrinta biggrin.gif man jau kai buna +3 atrodo velniskai salta ax.gif
Atsakyti
Nu keliom mamytem parasiau pirago receptuka, bet kadan gi vis dar atsiranda norinciu rasau tiesiai i foruma. Nepykite jei kam nepatinka.

Obuoliu piragas su gretinele

Teslai: saukstelis kepimo mlteliu, 250g miltu, 3kiausiniai, 200g cukraus, 200ml grietineles
Idarui: 1kg. obuoliu(bet tiek nesunaudoju, rugstesnius dedu pvz. antaninius), saukstelis vanilinio cukraus, ziupsnelis cinamono.
Trupiniams:80g margarino, 100g miltu, 100g cukraus pudros.

Gaminimas:
Kepimo miltelius sumaisyti su miltais(miltus sijoju), suberti i kiausiniu, cukraus ir grietineles plakini. Masegerai suplakti ir sukresti i forma.Obuolius supjaustyti griezineliais ir sudeti ant teslos. Pabarstyti vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Istirpdyti margarina ir atvesinti. Miltus sumaisyti su cukraus pudra(viska sijoju dedant)supilti atvesinta margarina, uzminkyti tesla ir padeti saltai(padarau du rutulius ir dedu i kamera, kol pasidarau tesla kepimui) Sustingusia tesla uztarkuoti ant obuoliu. Kepti 30-40min. 220 orkaiteje.

Man skanu valgyti karsta su ledais. Kepame kiekviena savaitgali ir dar neatsibodes. Vat dar forume nusiziurejau prie pirago vanilini padaza. reiks savaitgali pabandyti. Jei kas neaisku klauskite. SKANAUS smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintaarielis: 03 vasario 2009 - 23:06
Labuka plepuka
user posted image
Vieną kompą namie nusprogdinau, tai šiandien jau Vilniuj prie kito sėdžiu.... SMS maniakė lotuliukas.gif Oi kaip gera prie savo kompo darbinio atsisėst, o e su laptopu ant kelių lovoje (nors jaukiau)

QUOTE(EgluteN @ 2009 02 01, 22:03)
O mano tingi biggrin.gif Vartosi ant soniuku,buvo kazkada seniau pats nuo pilvuko ant nugarytes apsivertes ar atvirksciai,jau nepamenu blush2.gif bet jis deda visas pastangas,kad atsisesti ir jau pats pakankamai pakyla guledamas ant nugarytes thumbup.gif o jei jau yra i ka tvirciau isikibti,tai ir stojasi is karto mazylis musu lotuliukas.gif o jau apie sokinejima,kai uz pazastyciu paemi ne nebekalbu doh.gif matyt teks ta sokyne tarpduriui nupirkti g.gif

Mano irgi nelabai vartosi
QUOTE(spalvota @ 2009 02 02, 11:25)
As tai pradejau papildomai duoti zuvu tauku (daktare patare:),o siaip tai tik MP valgom:)
mamytes,o kaip jus maziukus ryte prausiat t.y. veiduka su verdanciu vandeniu ar paprastu is krano,o gal is viso neprausiat?

Ligoninėj kai buvom, tai mums sak nuo 6 mėn. galėsim pradėt... Ryte iš viso neprausiu, nes mes gyvenam gamtoj, tad kur ten gryname ore, mediniaem name išsitepsi...

QUOTE(odetele @ 2009 02 02, 11:28)
maniskis jau kokias dvi savaites taip zvygsi ir taip garsiai lotuliukas.gif ir dar ismokom, visai nesenai, purkst, taip lyg noredamas svilpt biggrin.gif

Šiandie, kai mamukas grįžp iš svečių, žiogas, pamatęs, kad pradėjo taip gražiai iš tikrųjų juoktis....
QUOTE(justek @ 2009 02 02, 11:31)
Mamytes giriasi, kad jų vaikučiai vartosi, o maniškis guli kaip lepšis ir nė nemėgina. Nė nebežinau ką daryti, kaip jį paskatinti

Nepergyvenk - ateis laikas ir apsivers....
QUOTE(pumpotaukslis @ 2009 02 02, 13:09)
ech, musiske irgi nesivercia. bet mes vistiek laimingos , o zvygcioja ne kaip kiaule, o kaip ZUVEDRA 
lietuvaites mamos, ar einate i lauka??? pas mus -13rodo
g.gif , tetis sako, kad -8, tai gal lisim i kailius irt laukan

Ne kiaulė, o kiaulaitė lotuliukas.gif -10 ir nebeinam...
QUOTE(EgluteN @ 2009 02 02, 13:26)
Duosiu ir as siandien savajam arbateles,turim hipp specialia,nes vandenuko nemegsta.

O kam...

QUOTE(dolly` @ 2009 02 02, 15:57)

Zuwytes, atrodo mano pieno fabrikeliui jusu mineta pieno krize nebeuztenka maziukui, primaitint pradejau misinuku...papuliai pilni, sprogsta atrodo, nutraukiu-o per abu tik 120 ml blink.gif  juk tiek nezutenka pavalgyt maziukui?.. uz 2 val jis vel nori, o tik pora lasu... ta dkas antra maitnima duodu buteliuka....kazin dar pageres situacija

Aš "dreife" gulėjaau vos ne iaurą dieną, ir susitvarkė... O iš papulio neišsitraukiu beveik nieko.... O vaikas - taip...

QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 02, 18:54)
Mano zurza, nes neidomu buti tiesiog nesiojama  tai as prinesu prie sienu - paciupineja, tada ilendam i spinta - rubus pataso  ir t.t. zaislai ir nelabai idomus, mes zaidziam kuku - uzkloju veiduka kokiu pliusiniu zaisliuku po sekindes nudengiu - laiminga visa. Irasiau i telefona sese eilerasti deklamuojancia - tai galetu visa valanda ziureti  ::  o su zaislais tai pati galiu eit zaist  :

Žiogas močiutės balso telefonu klauso su nuostaba ir krizena...

QUOTE(Waidilute @ 2009 02 03, 09:45)
klausykit Mamytes o ar ir jsus mazyliai nakti miega ant pilvo? maniske vakar uzmigo ant nugaros o ryte radau snaudziancia nat pilvo, kazi ar cia norma?    o gal vaikas apsiverte ant pilvo ir nebeturejo jegu atgal ant nugaros apvirst?  :

Nemiega dar....
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 02 04, 00:50)
musuose tokiu salciu nebuna, tai viena beda atkrinta biggrin.gif  man jau kai buna +3 atrodo velniskai salta ax.gif

Dolly, klausiu taves asmeniskai ka tavo zuikis jau moka, nes pastebejau, kad mazyliai gime tuo paciu laiku. Idomu palyginti ir kiek dabar uzaugote cm, kg.
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 02 02, 16:57)
drinks_cheers.gif

Zuwytes, atrodo mano pieno fabrikeliui jusu mineta pieno krize verysad.gif  nebeuztenka maziukui, primaitint pradejau misinuku...papuliai pilni, sprogsta atrodo, nutraukiu-o per abu tik 120 ml blink.gif  juk tiek nezutenka pavalgyt maziukui?.. uz 2 val jis vel nori, o tik pora lasu... ta dkas antra maitnima duodu buteliuka....kazin dar pageres situacija g.gif

Iš savo patirties žinau, kad leliukui buteliuko geriau neduot, jei nori maitint iš papuko. Kai auginau pirmą leliuką, ir man atrodė, kad gal pienuko trūksta, todėl nutraukiau keletą kartų ir daviau iš buteliuko, tai papuko visai nebenorėjo. Ėmiau nutraukinėt visa laiką ir maitint iš buteliuko, tai šešiu mėn pienukas baigėsi, o dukrytę kai auginau, tai nutariau visai nenutraukinėt, ir išmaitinu 1,5 metų taip nė karto ir nenutaukus. Jei leliukui mažai pienuko, jis nepriaugs svorio, maziau šlapinsis, tuštinsis. O jei nori, reikia duot ir kas dvi valandas ir kas valandą, kuo dažniau leliukas valgys, tuo daugiau pienuko pasigamins. Maitinkit mamytes savo pienuku, ir leliukas sveikesnis būna.
Atsakyti
QUOTE(Globusyte @ 2009 02 04, 01:05)

Ligoninėj kai buvom, tai mums sak nuo 6 mėn. galėsim pradėt...

mes geriam Moller zuvu taukus,tai ten parasyta,kad galima vaikam jau nuo 4-6 savaiciu,o iki 6 menesiu jau vaikes t.b. ipratintas gerti zuvu taukus,todelreikia anksciau pradeti duoti
Atsakyti
[quote=Globusyte,2009 02 04, 00:05]
O kam...

O tam,kad kai zmogiukas valgo misinuka skranduka nuplauti mirksiukas.gif biggrin.gif Maniskis vandenuko nemegsta,spjauna,o MP jau nuo 2men.nebevalgome verysad.gif
Arbatyte berods patiko bigsmile.gif turbut,kad saldi lotuliukas.gif duodu kokiu 10ml. ryta isgert,vakare panasiai tiek.
Atsakyti
[quote=spalvota,2009 02 04, 10:33]
mes geriam Moller zuvu taukus,tai ten parasyta,kad galima vaikam jau nuo 4-6 savaiciu,o iki 6 menesiu jau vaikes t.b. ipratintas gerti zuvu taukus,todelreikia anksciau pradeti duoti
[/quote]
Šiaip jau pagal 1985 knygoje "Mano vaikas" parašyta, kad vaiko negalima glostyti per užpakaliuką, o primaitinti pradėti nuo 2 mėn. Tad, viskas priklauso tik nuo mamytės, o reklaminiais triukais žaidžiama dažnai.... mirksiukas.gif

[quote=EgluteN,2009 02 04, 10:43]
[quote=Globusyte,2009 02 04, 00:05]
O kam...

O tam,kad kai žmogiukas valgo mišinuka skranduka nuplauti mirksiukas.gif biggrin.gif Maniskis vandenuko nemegsta,spjauna,o MP jau nuo 2men.nebevalgome verysad.gif
Arbatyte berods patiko bigsmile.gif turbut,kad saldi lotuliukas.gif duodu kokiu 10ml. ryta isgert,vakare panasiai tiek.
[/quote]
Na va ir aišku, mat aš savo žiogą maitinu mišriai, tad mes nevalgom daugiau kaip ir nieko kolei kas... wub.gif
Atsakyti
[quote=gintaarielis,2009 02 04, 00:03]
Nu keliom mamytem parasiau pirago receptuka, bet kadan gi vis dar atsiranda norinciu rasau tiesiai i foruma. Nepykite jei kam nepatinka.
Obuoliu piragas su gretinele

biggrin.gif as taip pat jau norejau prasyti receptuko biggrin.gif tik pati panasiai darau viena pyraga 4u.gif
Papildyta:
[quote=justek,2009 02 04, 11:10]
Iš savo patirties žinau, kad leliukui buteliuko geriau neduot, jei nori maitint iš papuko. Kai auginau pirmą leliuką, ir man atrodė, kad gal pienuko trūksta, todėl nutraukiau keletą kartų ir daviau iš buteliuko, tai papuko visai nebenorėjo.

Mes kai gelta varem lauk daviau buteliuka ,po keliu dienu vel papuli ir musu maziukas nieko daug nesipriesino,tik kad pykdavo,nes pienelis nemaistingas jam jau buvo

Papildyta:
Einu skambintis i gp,nes maziukas guvus,linksmas,o stai nosis vis dar pilna verysad.gif ... Sedesime toliau namuose ir penktadieni vaziuosime i apziura,tad ir appointment'a nauja pasidarysime skiepams.Uzpuole cia mus neblogai... doh.gif
Papildyta:
[quote=Globusyte,2009 02 04, 11:53]
Šiaip jau pagal 1985 knygoje "Mano vaikas" parašyta, kad vaiko negalima glostyti per užpakaliuką,

?nesupratau?ta prasme as savojo ir neglostau,bet taip kartais betampant po namus paglostai nugaryte ir kai jo tiek ten tera tai ir dupcei tenka netycia biggrin.gif
Papildyta:
[quote=gintaarielis,2009 02 03, 23:49]
Nu Eglut ir prirasei tiek daug naudingos idomios,aktualios info. Labai aciu 4u.gif

Mazyli maitinau,tai naudodamasi tuo,ksad nesioti nereikia biggrin.gif ilindau i interi.Paskaitinejau,idomu pasirode,tai visoms idejau 4u.gif
Atsakyti
[quote=spalvota,2009 02 03, 13:30]
o kodel tu sakai mazai, mano manymu jei iskarto tiek nusitrauki,tai labai nemazai. Juk papukai ne pieno sandelys,o pienas gaminasi vaikui valgant.Todel manau,kad cia tikrai nera ko nerimauti..O taip pat pientraukis tau niekada tiek neistrauks,kiek istraukia valgydamas vaikas. As ir ant saves matau,nes jei noriu nusitraukti uzsaldyti pieno,tai nusitraukiu ir tada dar duodu vaikui is karto valgyti, tai jis traukia ir traukia ta piena ir tikrai pavalgo,nors nusitraukinedama saldymui atrodo viska issitraukiau t.y. su pientraukiu man jau niekas neissitraukia:)
Papildyta:

kadangi maniskis tik lauke pietu miega miega,tai as apklostau ir vistiek vezu i lauka:) kazkada ir prie -15 veziau blush2.gif bet ant vezimuko uzmetu kaldryte,kad kaip palapine gautusi ir i balkona:)
Papildyta:
[quote=spalvota,2009 02 03, 13:29]Papildyta:
mes pries savaite buvom pas gydytojus,tai galvos apimtis buvo 60 cm.nezianu cia daug ar mazai g.gif
[/quote]
hm, del galvytes manau gal kur nors suklydai blush2.gif gal cia vaikiuko ugis 60cm?????
nes sukakus 4 men 39-41.5cm (+-1.5cm), o 5men 40-43cm (+-1.5cm). bet gal visaip buna.... musu mergickos galvike 42cm o ugis 65

Dolly, cia as dar apie ta pienuka: kai gydytojai pasakiau kad nusitraukiu apie 120ml, tai sake, kad tokio amziaus vaikiukui pilnai gana
kazkur buvau radus info, kad 5 men kudikiui reikia apie 1/6 kuno svrio per para.musiske sveria apie 6kg, tai 1litras per para. o ji paskirscius per maitinimus, tai tikrai panasiai bus
Atsakyti