Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnuo

Mano panelyte siandien pirma syki ant dilbiu pasireme - mama vonioj stebejo thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2009 01 30, 12:58)
Mano panelyte siandien pirma syki ant dilbiu pasireme - mama vonioj stebejo  thumbup.gif

saunuole
Atsakyti
Galiu ir aš pasidžiaugti, maniškis jau kokią savaitę "įėjęs" į ritmą smile.gif Ryte miega 40 min, dieną balkone du kartus po 1.3-2 val ir vakare 40min smile.gif Susekiau, kad miega kas 2 val. Bet kažkodėl tik balkone taip gerai miega, kai namie tai prabunda, na, nesusikaupia tokiam ilgam miegui smile.gif
KLAUSIMAS berniukų mamytėms blush2.gif blush2.gif blush2.gif Ar reikia plauti pimpaliuką atsmaukus odelę? Ar ji dar neatsitraukia? Knygoj mat perskaičiau kad būna visokių ten uždegimų, bet neparašyta kaip prižiūrėt g.gif
Atsakyti
Kodel mamytes neatsakot i mano klausimelius? verysad.gif
Atsakyti
Mamytes papasakosiu viena juoka blush2.gif
pas mus tokia situacija, ne mano maziukui dantukai dyksta o man, kai tik pastojau islindo vienas protinis dantis ir siandien jauciu, kad kazkas ne taip pas mane burnoj, o gi pasiziuriu dar vienas protinis islindo, tai toks juokas sueme lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zivka_z @ 2009 01 30, 16:35)

noreciau padeti bet esu pries ankstyva primaitinima ir nieko negaliu patarti apie tyreles, nes vyresnelei tik pati darydavau - kitaip nevalgydavo.
Uzkietejus viduriukams yra toks duphalac - bet kokiu atveju geriausia ir reikia konsultuotis su gyd.

del primaitinimo, anksciau temoje buvo eiliskumas ir pan. va ikeliu:
Primaitinimas:
Kūdikių mityba pirmaisiais metais
Nuo gimimo iki 6 mėn. — mamos pienas arba adaptuoti pieno misiniai
Tai idealus kūdikių maistas. Mamos piene yra visų kūdikiui būtinų maisto medžiagų, todėl iki 6 mėn. papildomai nieko duoti nereikia — net arbatėlės. Pasak gydytojos, mamos pienu maitinamas vaikutis būna sotus, sveikas, be to, maitindama krūtimi mama apsaugo kūdikį nuo įvairių alergijų.
Tačiau ne visos mamos gali maitinti kūdikį savo pienu. Tokiu atveju kūdikiams duodama specialių mišinėlių.
6 mėn. — daržovių tyrė

Pats pirmas „patiekalas» kūdikio valgiaraštyje turėtų būti daržovių tyrė. Pažintį su nauju skoniu kūdikis turi pradėti būtent nuo daržovių. Daržovių košelė verdama iš bulvės, morkos ir kopūsto, tačiau ne iš visų daržovių iš karto. Kūdikį pratinti prie daržovių reikia pamažu — pirmiausia košelė verdama iš bulvės, veliau ir kopūsto, ir tik tada, jeigu nėra alergijos požymių, pridedama ir morkos. Išvirusios daržovės sutrinamos, įpilama truputį mamos pieno ar mišinėlio — ir galima valgyti. Į tyrę jokiu būdu nedėkite druskos, verčiau įmeskite krapų ar petražolės lapelį skoniui pagerinti, ypač jeigu vaikutis nevalgus.
Iš pradžių daržovių tyrės reikėtų duoti po 3-4 lašiukus, didinant porciją iki pusės arbatinio šaukštelio. Toliau vieną dieną duoti arbatinį šaukštelį, kitą — jau du ir t. t. Prie daržovių košelės turėtumėte priprasti per savaitę.

6-7 mėn. — mėsa ir žuvis

Paragavus ir pripratus prie daržovių skonio, toliau kūdikiui duodame ragauti mėsytės. Patariama rinktis veršieną, triušieną arba kalakutieną. Jeigu virsite vištieną, ji turi būti šviežia, jeigu kiaulieną — mėsa turi būti liesa. Pratiname prie mėsos iš pradžių duodamos 3 g, vėliau — iki 50 g.
Beje, gydytoja įspėja, kad pieniškos dešrelės pratinant kūdikį prie mėsos netinka. „Dešrelės kūdikiams — ne maistas, be to, tai mėsos pakaitalas. Jos tokios pat nesveikos kaip mėsainiai», — sako gydytoja A. Kirdeikienė.
Nutarusios į mažylio racioną įtraukti žuvį, pradėkite nuo jūrų žuvų — jos pačios vertingiausios, turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių. Žuvies kūdikiui duokite du kartus per savaitę.

7-8 mėn. — kruopų košė

Jau laikas kūdikiui paragauti kruopų košės. Iš pradžių košė verdama iš vienos rūšies grūdų - ryžių ar avižų. Vėliau galite pabandyti išvirti grikių ar sorų košės, o pripratusiam prie įvairių kruopų skonio kūdikiui galite pasiūlyti ir keturių ar penkių grūdų. Nesaldinkite košių cukrumi!
Maitindamos kūdikį grūdų košelėmis, stebėkite, ar jo organizmas toleruoja kviečių, miežių, avižų ir rugių baltymus, vadinamąjį gliuteną, — ar normaliai auga svoris, kūdikis neviduriuoja, nevemia, jo pilvukas neišsipūtęs, jis gerai miega, yra žvalus ir linksmas. Jeigu gliuteno kūdikio organizmas netoleruoja, rinkitės gliuteno neturinčias kruopas — ryžius, grikius, soras, kukurūzus.

8-9 mėn. — vaisiai ir vaisių sultys

Jeigu norite kūdikio racioną papildyti vaisiais ir vaisių sultimis, pradėkite nuo vaisiu tyrės. Pratinkite kūdikį prie vaisių nuo vieno kurio nors vaisiaus — skusto obuolio tyrelės (be cukraus), banano, galite duoti morkų ar obuolių sulčių, jeigu kūdikis gerai jaučiasi, vėliau galite duoti morkų ir obuolių, įvairių uogų sulčių. Svarbiausia, neskubėkite — sulčių duokite po lašelį, vaisių tyrės taip pat nepadauginkite.
Gydytoja ragina neužmiršti, kad vaisiai ir vaisių sultys nėra maistas — tai tik užkandis.

10 mėn. — jogurtas

Geriausia duoti ragauti lietuviško, specialiai vaikams skirto jogurto — iš pradžių paprasto, be priedų. Jį derėtų duoti tik kaip užkandį.

11-12 mėn. — varškė, kiaušiniai

Iki 10 mėn. kūdikiui nepatariama duoti kiaušinio ir varškės. Prie kiaušinio reikėtų pratinti duodant virto trynio. Nuo 10 mėn. galima duoti paragauti truputį varškės.

12 mėn. — visko po truputį
*
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2009 01 30, 13:30)
Galiu ir aš pasidžiaugti, maniškis jau kokią savaitę "įėjęs" į ritmą smile.gif  Ryte miega 40 min, dieną balkone du kartus po 1.3-2 val ir vakare 40min smile.gif Susekiau, kad miega kas 2 val. Bet kažkodėl tik balkone taip gerai miega, kai namie tai prabunda, na, nesusikaupia tokiam ilgam miegui smile.gif
KLAUSIMAS berniukų mamytėms blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif Ar reikia plauti pimpaliuką atsmaukus odelę? Ar ji dar neatsitraukia? Knygoj mat perskaičiau kad būna visokių ten uždegimų, bet neparašyta kaip prižiūrėt g.gif

oi tikrai nereikia atsmaikti, bent kiek man gydytojas sakes, nors maciau ligonineje pries isleidziant, kaip pediatre tikrino sunuti nuo galvos iki koju, tai lyg ir smauktelejo... bet sake paciai to daryti nereikia 4u.gif jei atsirastu uzdegimas, gydytoja patars kaip gydyti, priziureti mirksiukas.gif

QUOTE(zivka_z @ 2009 01 30, 13:35)

mes tik MP valgom, tai nelendu i zona, kur nesu confident blush2.gif
QUOTE(odetele @ 2009 01 30, 13:43)
Mamytes papasakosiu viena juoka blush2.gif
pas mus tokia situacija, ne mano maziukui dantukai dyksta o man, kai tik pastojau islindo vienas protinis dantis ir siandien jauciu, kad kazkas ne taip pas mane burnoj, o gi pasiziuriu dar vienas protinis islindo, tai toks juokas sueme lotuliukas.gif

lotuliukas.gif kam pirmi, kam paskutiniai thumbup.gif
Atsakyti
aciu tau zuwytes 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zivka_z @ 2009 01 30, 17:18)
aciu tau zuwytes 4u.gif  smile.gif

i sveikatele, kad tik padetu drinks_cheers.gif
Atsakyti

QUOTE(dolly` @ 2009 01 30, 13:04)
pas mus tai vienas is pagrindiniu dalyku, kuriuos tikrina pries isleidziant kudikeli is ligonines namuciu.

tik paziurejau i sunaus burnyte-pagaliau turim antra kramtuka thumbup.gif  nes jau vakar tokios kancios buvo, kad net mamai kantrybe truko, asaros biro doh.gif

Sveikinimai sulaukus antrojo perliuko! O mamytei, tvirtybės 4u.gif

Maniškis pradėjo gulėdamas ant nugaros klubus pakelti į viršų per kelis cm smile.gif
Atsakyti
o musu bedante vakar pirma karta sukrizeno, taip kaip tikri suaugusieji krizena smile.gif
Atsakyti
dekui uz sveikinimus ax.gif
nu bet kiek nauju pasiekimu bigsmile.gif saunuoliai tie musu maziukai wub.gif
Atsakyti