Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Shatura @ 2009 02 02, 00:21)
Mano mamyte su uosvine kaip susitarusios. Maza to, kad sako, jog gali pieno ir nebut pas mane, tai "pataria" vietoj misinuku "klijukus" duot. Gal zinot, tai toks daiktas, kai ilgai ildai verdi ryzius arba avizine kose, paskui nusunki ir su karves pienu sumaisai  doh.gif . Vargsas tas vaikelio skrandukas.

Sakyk gerai, gerai, o savo daryk mirksiukas.gif Arba sakyk, kad tai jau nemadinga.
Labai keistai per žindymo kursus man nuskambėjo pasakymas, kad mano žindymui labai daug įtakos turės anyta, maniau visat į lankas nugrybavo su tokiais pasakojimais. Ir ką jūs sau galvojat?! Lektorė buvo teisi!Tikrai anyta skambindavo, klausdavo apie maitinimą ir vis siūlydavo nusitraukt ir pažiūrėt kiek to pieno pas mane yra doh.gif , ir labai nerimavo, kad neduodam vandenuko, arbatėlių, žinduko. Kol vieną syk vyras neištvėrė - pasakojo, pasakojo , kažką pripasakojo, kad skambučiai ir nerimas sumažėjo.
Anytos pripažinimas žindymo pagal poreikį atsirado tik po pokalbio su savo gimimaite, kuri trečią vaiką augino su mp be jokių žindukų ir surogatų.
Shatura, kantrybės prireiks. Svarbiausia, kad vyras palaiko ir pati nori maitint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 02 01, 22:21)
Mano mamyte su uosvine kaip susitarusios. Maza to, kad sako, jog gali pieno ir nebut pas mane, tai "pataria" vietoj misinuku "klijukus" duot. Gal zinot, tai toks daiktas, kai ilgai ildai verdi ryzius arba avizine kose, paskui nusunki ir su karves pienu sumaisai  doh.gif . Vargsas tas vaikelio skrandukas.

žinok, tai baisiausia ką galėjo pasiūlyti lotuliukas.gif ...mano puskė viesiems pasakoja kaip jos dukra ant klijukų užaugo....tačiau, kad išsivystė astma tai nieko doh.gif ...siaube siaube....tu paklausk jų kas yra vertingo klijukuose...kokie vitaminai, mineralai lotuliukas.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 02 vasario 2009 - 11:08
Taip jau isejo, kad zindymo paskaitele abu su vyru isklauseme. Jis mane atveze ir jau norejo isvaziuot, bet lektore sulaike ir ikalbejo pasilikt biggrin.gif Labai dziaugiuosi, kad vyras visa naujausia info apie zindyma isgirdo - visada mane suprato ir palaike tuo klausimu. Mamai ir anytai is karto pasakiau, kad mociuciu pareiga anukus myleti ir lepinti, o jau visa kita - as pati su vyru. Daviau suprasti, kad jokiu patarimu neklausysiu, nes labai viskas pasikeite. Kazkada pernai Mamos zurnale buvo geras straipsnis, kaip viskas per paskutinius 20 metu vaiku auginime pasikeite, tai prie progos ibrukau tiek savo mamai, tiek anytai pasidometi. Bukit stiprios ir zinokit, kad teisingai darot. Niekas nesitikejo (net ir tiesioginiu repliku isgirdau), kad as su savo "maza B dydzio krutine", sverdama vos virs 50 kg, vaika virs metu ismaitinsiu (ir tebemaitinu). O as tiesiog tikejau ir maitinau. Iki puses metu be jokiu arbateliu ar vandenuku, be jokiu buteliuku, misinuku ir pientraukiu. Kazkada bandziau nusitraukti piena - vienas vargas! Aisku, kad bet kuriai naujai iskeptai mamytei stresa tas procesas ir nutraukto pieno kiekis gali ivaryti! Nematavau kiek to pieno pas mane - per kursus girdejau, kad vaikui zindant eigoje pienukas vis gaminasi, ir ramu buvo. Be to, mano mazius niekada ilgai nezysdavo - 5-7 min ir jau sotus. Toks jo tempas, tai ir galvos nesukau.
Tiesa, dabar kai jau vaikui metai, rasau ir viskas taip paprasta, savaime suprantama atrodo. O is tiesu, nelengva buvo visus tuos "tai tu jam nei arbatytes neduodi?", "oi, tik 600 g tepriaugo" isklausyti ir savo laikytis. Bet laikiausi. Ir toliau laikysiuos. Seku visa naujausia info apie kudikiu ir vaiku mityba, atsirenku ir bobuciu patarimais nesivadovauju.
Atsakyti
QUOTE(Unknown member @ 2009 02 02, 12:48)
Taip jau isejo, kad zindymo paskaitele abu su vyru isklauseme. Jis mane atveze ir jau norejo isvaziuot, bet lektore sulaike ir ikalbejo pasilikt  biggrin.gif  Labai dziaugiuosi, kad vyras visa naujausia info apie zindyma isgirdo - visada mane suprato ir palaike tuo klausimu. Mamai ir anytai is karto pasakiau, kad mociuciu pareiga anukus myleti ir lepinti, o jau visa kita - as pati su vyru. Daviau suprasti, kad jokiu patarimu neklausysiu, nes labai viskas pasikeite. Kazkada pernai Mamos zurnale buvo geras straipsnis, kaip viskas per paskutinius 20 metu vaiku auginime pasikeite, tai prie progos ibrukau tiek savo mamai, tiek anytai pasidometi. Bukit stiprios ir zinokit, kad teisingai darot. Niekas nesitikejo (net ir tiesioginiu repliku isgirdau), kad as su savo "maza B dydzio krutine", sverdama vos virs 50 kg, vaika virs metu ismaitinsiu (ir tebemaitinu). O as tiesiog tikejau ir maitinau. Iki puses metu be jokiu arbateliu ar vandenuku, be jokiu buteliuku, misinuku ir pientraukiu. Kazkada bandziau nusitraukti piena - vienas vargas! Aisku, kad bet kuriai naujai iskeptai mamytei stresa tas procesas ir nutraukto pieno kiekis gali ivaryti! Nematavau kiek to pieno pas mane - per kursus girdejau, kad vaikui zindant eigoje pienukas vis gaminasi, ir ramu buvo. Be to, mano mazius niekada ilgai nezysdavo - 5-7 min ir jau sotus. Toks jo tempas, tai ir galvos nesukau.
Tiesa, dabar kai jau vaikui metai, rasau ir viskas taip paprasta, savaime suprantama atrodo. O is tiesu, nelengva buvo visus tuos "tai tu jam nei arbatytes neduodi?", "oi, tik 600 g tepriaugo" isklausyti ir savo laikytis. Bet laikiausi. Ir toliau laikysiuos. Seku visa naujausia info apie kudikiu ir vaiku mityba, atsirenku ir bobuciu patarimais nesivadovauju.

drinks_cheers.gif super , smagu skaityti, kad tokios stiprios pozicijos laiketes ir viskas gerai sekesi !
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 01 31, 13:24)
Vakar su  vyru juokemes  lotuliukas.gif . pabandziau nusitraukt , paziuret tipo pieno kiek turiu - rezultatas 0 - nei vieno laso.. lotuliukas.gif nepavyko. Vyras ziurejo ziurejo kaip kankinuosi, sako , nejuokink, imk tikraji pientrauki -padave vaika-tai zvengem lotuliukas.gif
Tai kai nueisim pas gyd. svertis ir paklaus, kiek turit pieno sakysiu neturiu nieko , nei gramo.. lotuliukas.gif Paziuresiu ka sakys....

thumbup.gif tavo vyras! Pasidalink kaip sekesi pas gydytoja su tokia stipria savo nuomone blush2.gif bigsmile.gif

QUOTE(Unknown member @ 2009 02 02, 12:48)
Iki puses metu be jokiu arbateliu ar vandenuku, be jokiu buteliuku, misinuku ir pientraukiu. Kazkada bandziau nusitraukti piena - vienas vargas! Aisku, kad bet kuriai naujai iskeptai mamytei stresa tas procesas ir nutraukto pieno kiekis gali ivaryti!

Man labai idomus vienas dalykas, kaip yra su MP nuo puses metu ir veliau, kai mazius vis daugiau valgo kito maistelio g.gif Jei sakoma, kad negali buti ilgesne kaip 5 val pertrauka tarp maitinimu, kad nemazetu MP...tai reikia nusitraukineti, kad palaikyti jo gamyba, ar tiesiog taip veliau gaminasi, kad tik rytais ir vakarais gali maitinti (tarkim jau lankant lopseli) ax.gif
Mums dar tik trys menesiukai bus uz keliu dienu, bet domiuosi i prieki, nes labai noriu kuo ilgiau maitinti - tai taip nuostabu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 02 02, 15:07)
Man labai idomus vienas dalykas, kaip yra su MP nuo puses metu ir veliau, kai mazius vis daugiau valgo kito maistelio g.gif Jei sakoma, kad negali buti ilgesne kaip 5 val pertrauka tarp maitinimu, kad nemazetu MP...tai reikia nusitraukineti, kad palaikyti jo gamyba, ar tiesiog taip veliau gaminasi, kad tik rytais ir vakarais gali maitinti (tarkim jau lankant lopseli) ax.gif
Mums dar tik trys menesiukai bus uz keliu dienu, bet domiuosi i prieki, nes labai noriu kuo ilgiau maitinti - tai taip nuostabu  wub.gif

tikrai nereikia nusitraukineti. Del tu pertrauku tai man atrodo cia galioja tik pirmus menesiukus, kol reguliuojasi pienelio gamyba. Paskui gi jo naturaliai turbut mazeja, nes vaikiukui maziau reikia (gal, nes nezinau kiek jie ten isgeria dabar) As tik kartais turedavau nusitraukt, nes vaikai budavo tai valgo tai nevalgo, tai koses prisikerta r pienelio nenori, tai kita diena vien tik MP valgo ir jau krutys guzais kai pradedavo darytis tai nusitraukdavau kazkiek. Manau viskas savaime susireguliuos.
Atsakyti
Naujausias bajeris doh.gif
Mažoji niekaip nenori valgyti žmonių maisto, tik MP. Tai mama mano pareiškė , kad čia dėto, kad nedaviau nei vandenuko, nei arbatėlių iki 6 mėn unsure.gif Ar gali taip būt?
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 02, 14:22)
Naujausias bajeris  doh.gif
Mažoji niekaip nenori valgyti žmonių maisto, tik MP. Tai mama mano pareiškė , kad čia dėto, kad nedaviau nei vandenuko, nei arbatėlių iki 6 mėn  unsure.gif Ar gali taip būt?

tikrai negali...valgant mp...skaitosi, kad iki metų galima ir neduoti jokio vandenuko.....o konkrečiai dėl tavo siruacijos, tai galiu pasakyt tik tiek, kad nevalgiukais skundžiasi ne viena mamytė....vieni iki metų atsisako valgyt kažką kitko...kiti po metų....nu įv.variantai...o va mamos tetos ir t.t. nuolat norėtų kažkam nurašyti, apkaltinti.....ir kai visad ar vaikas mažai miega, ar nevalgo ar neramus ir t.t.....kaltas pienas doh.gif
Atsakyti
Na isduokit paslapti - kaip cia yra ax.gif
Mano 2 men. mazyle valgo non stop kiaura diena po gurksneli... pastebejau, kad tik tada pienelis gaminasi, nes kai bandziau daryt valandos pertrauka, beje, po gero valandos valgymo, tai maziuke taip peralkdavo, kad buvo nebeimanoma isvengt isterijos, papukai tusti, o ji taip nori DAUG... tai ir maitinu dabar istisai, pasidarau gal 15 min. pertrauka, kai ta uzsnusta... Visi mane durnina - duok misini, pieno neturi! O as vistiek savo... Bet ar cia normalu, toks maitinimas be sustojimo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 02, 16:22)
Naujausias bajeris  doh.gif
Mažoji niekaip nenori valgyti žmonių maisto, tik MP. Tai mama mano pareiškė , kad čia dėto, kad nedaviau nei vandenuko, nei arbatėlių iki 6 mėn  unsure.gif Ar gali taip būt?

Totali nesamone swoon.gif
Papildyta:
QUOTE(majke @ 2009 02 02, 19:04)
Na isduokit paslapti - kaip cia yra  ax.gif
Mano 2 men. mazyle valgo non stop kiaura diena po gurksneli... pastebejau, kad tik tada pienelis gaminasi, nes kai bandziau daryt valandos pertrauka, beje, po gero valandos valgymo, tai maziuke taip peralkdavo, kad buvo nebeimanoma isvengt isterijos, papukai tusti, o ji taip nori DAUG... tai ir maitinu dabar istisai, pasidarau gal 15  min. pertrauka, kai ta uzsnusta... Visi mane durnina - duok misini, pieno neturi! O as vistiek savo... Bet ar cia normalu, toks maitinimas be sustojimo? g.gif

Labai normalu 4u.gif Reiskiasi jai labai reikia tavo artumo wub.gif
Jeigu per pirma menesi gerai priaugo, bent 6 kartus i diena sysioja, normaliai miega ir budrauja, tai del pieno kiekio tikrai neverta pergyventi mirksiukas.gif
Jeigu jau labai labai atsibostu buti savo mazajai soskyte, tai geriau pasiulyk soskiuka, o ne misinuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 02, 12:08)
žinok, tai baisiausia ką galėjo pasiūlyti lotuliukas.gif ...mano puskė viesiems pasakoja kaip jos dukra ant klijukų užaugo....tačiau, kad išsivystė astma tai nieko doh.gif ...siaube siaube....tu paklausk jų kas yra vertingo klijukuose...kokie vitaminai, mineralai lotuliukas.gif ...

Tik neskleisk erezijų , kad astma nuo " klijuko" išsivystė doh.gif O tu geriau pakalbėk, kaip iš pieno padaro tuos stebuklingus miltelius(mišinuką), kad net drungname vandenyje ištirpsta, o ant pakelio beveik visa Mendelejevo lentelė surašyta cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o94mama: 02 vasario 2009 - 17:51
QUOTE(Agotė @ 2009 02 02, 15:37)
tikrai negali...valgant mp...skaitosi, kad iki metų galima ir neduoti jokio vandenuko.....o konkrečiai dėl tavo siruacijos, tai galiu pasakyt tik tiek, kad nevalgiukais skundžiasi ne viena mamytė....vieni iki metų atsisako valgyt kažką kitko...kiti po metų....nu įv.variantai...o va mamos tetos ir t.t. nuolat norėtų kažkam nurašyti, apkaltinti.....ir kai visad ar vaikas mažai miega, ar nevalgo ar neramus ir t.t.....kaltas pienas doh.gif

Jio, dėl visų gyvenimo nelaimių kaltas tik PIENAS smile.gif
Atsakyti