Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Agotė @ 2009 01 30, 19:40)
žinot ką, didžiausia pagarba mamytėms, kurios nepailsta duoti patarimų, kurios nepailsta guosti ir raminti... 4u.gif  4u.gif  4u.gif
nes juk klausimai praktiškai visi tokie patys...trūksta pienuko....gyd. liepė mišinuką ir pan......o juk tos stresuojančios mamytės išties neturi laiko kada skaityt temos visos.....tik prilekia prie kompo...ir laukia padrąsinimo :
D

drinks_cheers.gif
Ismokau istraukti is statistika mirksiukas.gif Tai praeitos temos pagalbininkiu desimtuka imetu del idomumo 4u.gif
first.gif AusraR 84 (pasisakymu skaicius)
second.gif Agotė 73
third.gif xeditux 64
Saule danguje 38
Juna08 30
Ode 21
Night 18
oszkute 14
Košė-Malošė 14
ritukasx 13

Papildyta:
QUOTE(eda9 @ 2009 01 30, 23:43)
Ir kaip man pikta skaityti, kai net Mamos žurnale patarinėjo nusitraukti pienuką, kad pažiūrėti, ar užtenka unsure.gif Pas mane ir dabar daugiau 20-30 ml neištrauksi. Fiziologija tokia ar kas, bet nesitraukia, tik vaikutis pavalgo ax.gif

Taip taip drinks_cheers.gif As su viena tokia bandziau gincytis, bet paskui tiesiog nusileidau ir pagalvojau "duok durniui kelia blush2.gif " Tiesiog gaila, kad net privaciose gyd.istaigose tokias nesamones sneka, kur tureti dirbti tikri savo srities profesionalai....
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 01 30, 21:20)
Aš tai girdėjau, kad apie maitinimą jos nelabai ką išmano, nes šia tema neorganizuojami joms nei seminarai, nei konferencijos...jos daugiau konsultuojamos reikaliukais kurie susiję su vaikučiais...primaitinimas ir t.t......o va stacionro gydytojos sakė, jau gauna info šia tema...todėl ligoninių gyd. nuomonės l.skiriasi nuo ambulatorijos(pediatrių)....o be to kiekviena gydytoja dar ir moteris...o kadangi moterys Lietuvoje praktiškai pienelio neturi lotuliukas.gif (pagal save sprendžia)...tai belieka mišinukas biggrin.gif
Tikiuosi supratot ką aš čia prirašiau.... smile.gif

Kai kurie yra buvę kursuose, konferencijose, bet, sako, sėdi 'protingais' snukučiais, maždaug: rado, ką pasakot, mes viską geriau žinom, bet va valdžia liepė ateit, tai atėjom... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 01 30, 21:43)
Vis skaitau skaitau ir neatsistebiu mūsų daktarais  doh.gif Jei ne SM, tai ir aš nebūčiau maitinus. Atėjus gydytoja, o vėliau seselė aplankyti naujagimio paklausė, ar pienas fontanais bėga, sakau, ne, keli lašai... tai pirk mišinuką, neužtenka vaikui  doh.gif  Užmigdžiau vaiką, sėdau prie SM ir skaičiau 2 dienas visas temas,,, akys atsivėrė ax.gif Būčiau gydytojų dėka ir aš maitinus mišinukais. Ir kaip man pikta skaityti, kai net Mamos žurnale patarinėjo nusitraukti pienuką, kad pažiūrėti, ar užtenka unsure.gif Pas mane ir dabar daugiau 20-30 ml neištrauksi. Fiziologija tokia ar kas, bet nesitraukia, tik vaikutis pavalgo ax.gif

Ai, pasisakiau  blush2.gif Kas per daktarai  unsure.gif

žinai man irgi l.pikta kartais pasidaro, nes pvz. ir kitose temose kur aš bendrauju(beje l.fainos moterys) tačiau apie maitinimą mano tik vienos tokia nuomonė...jos kalbina, kad jau gana...kad vaikui negerai, kad jei virš metų maitinsi, tai atplėšt negalėsi...išvis bus sunku nujunkyt- o aš jom sakau, kad nežadu atplėšt, tai nesupranta manęs šiuo klausimu....žodžiu jei jau virš metų maitini bendraminčių nelauk schmoll.gif

o kas liečia gydytojas, tai pati girdėjau kai maniškė liepė vienai mamytei primaitinti mažylį, kai tas blogai miegojo naktį doh.gif ...man irgi buvo liepus būtinai pasitikrint, tai visa laimė, kad sesuo mane informuodavo visais klausimais ir aš ja pasitikėjau, nes kitaip tikrai būčiau gyd. paklsausius...
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2009 01 31, 13:01)
Kai kurie yra buvę kursuose, konferencijose, bet, sako, sėdi 'protingais' snukučiais, maždaug: rado, ką pasakot, mes viską geriau žinom, bet va valdžia liepė ateit, tai atėjom...  doh.gif

gal būt...tik va stacionaruose gyd. nuomonės jau pasikeitę....sesers anyta (gyd.) dar prieš 6metus, kai sesuo ilgai maitino dukrytę l.keistai žiūrėjo....bet va jau dabar po keleto seminarų nuomonė pasikeitus, dabar viesiems pasakoja ir didžiuojasi......
man atrodo šia tema turėtų būti ir laidos per tv...ir kt. nes visitiek televizija labiausia veikia žmones....gal įkaltų į galvas, nes straipsiukus ne visi paskaito...
Papildyta:
QUOTE(xeditux @ 2009 01 30, 22:16)
drinks_cheers.gif
Ismokau istraukti is statistika  mirksiukas.gif  Tai praeitos temos pagalbininkiu desimtuka imetu del idomumo  4u.gif
first.gif AusraR 84 (pasisakymu skaicius)
second.gif Agotė 73
third.gif xeditux 64

bigsmile.gif ....atrodo ne taipo dažnai užsuku, bet užlipau ant pakilos lotuliukas.gif
Atsakyti
Vakar su vyru juokemes lotuliukas.gif . pabandziau nusitraukt , paziuret tipo pieno kiek turiu - rezultatas 0 - nei vieno laso.. lotuliukas.gif nepavyko. Vyras ziurejo ziurejo kaip kankinuosi, sako , nejuokink, imk tikraji pientrauki -padave vaika-tai zvengem lotuliukas.gif
Tai kai nueisim pas gyd. svertis ir paklaus, kiek turit pieno sakysiu neturiu nieko , nei gramo.. lotuliukas.gif Paziuresiu ka sakys....
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 01 30, 22:20)
Aš tai girdėjau, kad apie maitinimą jos nelabai ką išmano, nes šia tema neorganizuojami joms nei seminarai, nei konferencijos...jos daugiau konsultuojamos reikaliukais kurie susiję su vaikučiais...primaitinimas ir t.t......o va stacionro gydytojos sakė, jau gauna info šia tema...todėl ligoninių gyd. nuomonės l.skiriasi nuo ambulatorijos(pediatrių)....o be to kiekviena gydytoja dar ir moteris...o kadangi moterys Lietuvoje praktiškai pienelio neturi lotuliukas.gif (pagal save sprendžia)...tai belieka mišinukas biggrin.gif
Tikiuosi supratot ką aš čia prirašiau.... smile.gif

Bet tai kaip mes, eilines mamos galime zinoti daugiau nei gydytojos? g.gif As nei medike, nei daugiavaike mama, tik neseniai, gimus sunui, pradejusi dometis, nes reikejo, ir zinau, kaip daryt, kad to pienelio butu daugiau, kaip neprisisaukti mastito ir pan..., o va, gydytojos gydo, bet paprasciausiu dalyku gali nezinoti, net nezinau kodel taip... g.gif
Atsakyti
Laba diena, mamytes 4u.gif
Kai skaitau sia tema tai mano sirdis tiesiog sokineja is dziaugsmo. Saunuoles, kad padedat kitoms mamytems. Visoms linkiu vaikucius iki 2 metuku maitinti, ar dar ilgiau biggrin.gif
Su pirmu vaikiuku, kai nueidavau pas gydytoja, tai viska isklausydavau ir vykdydavau fool.gif , bet kai viena karta apvyle ir pradejau pati dometis pamaciau, kad jos nieko nezino..... doh.gif Tai su antruoju, tik nueinu ir sakau tai ka jos nori isgirsti, o darau taip, kaip literaturoje perskaitau ir kaip mano sirdis sako.
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 01 29, 18:24)
Bet tie gydytojai  doh.gif  600-700 g yra tikrai nemažai. Kas būtų, jei vaikiukai kas mėnesį priaugtų po 1 kg?  doh.gif

Sveikos, pasisakysiu ir as apie gydytoja doh.gif Maitinu MP, nuejom 3 men apziurai, prieaugis gyd.zodziais "tik 600 gr, zemutine riba, reiktu misinuko" blink.gif doh.gif O tada as jos ir klausiu "tai gal reiktu atsizvelgti ir i pirmus 2 menesius, per kuriuos vaikas priaugo 2.9 kg!!!". Gyd: "na taip, per pimus du tikrai nemazai, bet va jei ir per sekanti menesi tik 600 tai jau tikrai misinuko reiks".
Subiesino tai ne tas zodis. Kaip mama mano sake, tai gal ta gydytoja labai norejo koki reklamini lankstinuka konkreciam misinukui iteikti g.gif
Kiek ziuriu lenteliu, svorio kreiviu, tai maniskis 3 menesiu svere 6900 g, o tai jau daugiau nei vidutinis svoris berniukui tokio amziaus. Dabar namuose neseniai pasveriau, tai vaikinas arti 8 kg sveria doh.gif dar tik tegul pabando man apie misinukus kalbet, kai toki sunkiasvori turiu laikyt rolleyes.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IgLi @ 2009 01 31, 15:45)
Bet tai kaip mes, eilines mamos galime zinoti daugiau nei gydytojos? g.gif As nei medike, nei daugiavaike mama, tik neseniai, gimus sunui,  pradejusi dometis, nes reikejo, ir zinau, kaip daryt, kad to pienelio butu daugiau, kaip neprisisaukti mastito ir pan..., o va, gydytojos gydo, bet paprasciausiu dalyku gali nezinoti, net nezinau kodel taip... g.gif

Mes eilines mamos ir zinome daugiau nei kai kurios gydytojos, jei tik domimes. mirksiukas.gif Pvz., jei ilga laika stebi vaika, zinai kas jam ar dantukas, ar gerklyte, ar pilvuka skauda. Juk kai nueinate pas gydytoja ji tik 2-3 min. stebi vaika ir is jusu nusakytu simptomu NUSPEJA liga. Israso antibiotikus, jei nepataiko israso kitus, jei vel nepataiko gal ir tyrimus padaro, arba vel israso kitus antibiotikus.
As kalbu apie savo gydytoja zinau, kad yra tokiu gydytoju, kurios tikrai domisi ir gali patarti. Tu gydytoju straipsniais ir knygom remiuosi augindama vaikiukus.
Atsakyti
sveikos mamytes...truputeli paskaiciau jusu tema,nes tikrai visoms neturiu laiko,ba naujai iskepta mamyte...zinokit man kokia depresija buvo,kai vaikas neeme papulio,tai ligoninej patare buteliuka duoti....gryzau namo ir nusitraukineju,vargstu,nes maziuke neima mano papulio,o man jos verksmas sirdi pjauna,vis pabandau kada ne kada o ji vis tiek neima,,,su kuo nesikonsultavau tik...tai norejau pasakyti kad labai gerbiu tas,kurioms iseina maitinti,bet taipogi labai uzjauciu tas,kurioms neiseina,kadangi pati i depresija nukritau avimi labai nusivylusi,kad ale naturalus dalykas neiseina...
Atsakyti
Dieve, net skaityt bjauru apie tokias "antidaktares", kurios tik misini ir sugeba pasiulyt! Maitinu saviski jau 13 menesiu ir iki pusantru metu nesiruosiu nutraukti. Maziau daktariu klausykit! Yra geras puslapis: www.sveikapradzia.lt, o jame klausimu-atsakymu (apie zindyma) skyrelis. Labai daug geros info rasit! Nescia budama isklausiau zindymo paskaitele, o paskui dar gera pusmeti narsydavau ta puslapiuka, ieskojau info, uzduodavau klausimus. Mano mazius nuo 3 men nera daugiau 600 g priauges, bet -aciu Dievui - pediatre normali pasitaike, kuri tragediju del to nedare. Svarbiausia, NORETI ZINDYTI , apsisarvuoti KANTRYBE pirma menesi ir tiketi stebuklingomis motinystemis galiomis. Tiesa, dar reiketu nekreipti demesio i visokiu "bobuciu" tarybiniu laiku patarimus. Ir atlaikyti aplinkiniu komentarus (kai vaikelis jau virs metu): VIS DAR MAITINI??? MAITINU! Ir tuo didziuojuos!
Atsakyti
QUOTE(Svarune @ 2009 01 31, 21:01)
sveikos mamytes...truputeli paskaiciau jusu tema,nes tikrai visoms neturiu laiko,ba naujai iskepta mamyte...zinokit man kokia depresija buvo,kai vaikas neeme papulio,tai ligoninej patare buteliuka duoti....gryzau namo ir nusitraukineju,vargstu,nes maziuke neima mano papulio,o man jos verksmas sirdi pjauna,vis pabandau kada ne kada o ji vis tiek neima,,,su kuo nesikonsultavau tik...tai norejau pasakyti kad labai gerbiu tas,kurioms iseina maitinti,bet taipogi labai uzjauciu tas,kurioms neiseina,kadangi pati i depresija nukritau avimi labai nusivylusi,kad ale naturalus dalykas neiseina...

as sugebejau isliulyti papuli taikant taisykles, kurias perskaiciau tinklapyje pradzia.org
ir dabar tik papulis smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif

tiesa isiuliau kazkur, kai vaikui buvo apie svaite, iki tol nusitraukinejau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjaf: 31 sausio 2009 - 21:28
As irgi turiu gydytoja, kuri tik misinukus siulo. Kai vaikiukas ketvirta menesi priaugo 400 g, man liepe viena para nusitraukti piena, kad suzinociau kiek dar jo turiu. Aisku as tokio eksperimento nedariau, nes visai nepergyvenau, kad mazai priaugo. Pirmus tris menesius priaugdavo virs kilogramo, penkta 700g, taigi toliau maitinu ir nesuku sau galvos. Aisku ji manes paklause kiek turiu pieno, sako turetu apie litra buti. Atsakiau, kad yra.
Atsakyti