Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Mamos padekit ir man susigaudyt. 4u.gif
Nu nervai nelaiko, vakar asaros jau net tekejo. pasisverem- tai per antra menesi-tik 400gr priaugom (+1cm i ugi)
Pirma men. buvo viskas gerai- 1.1 kg (+5cm).
Vaikas visa laika ramus, nu tiesiog angelelis. Is alkio niekad neverke nei karto jis man. Ar gali buti, kad jei truko pienelio-jis buvo nuolat toks ramus? Gydytoja sako: "gal jo toks charakteris"- tipo guli sau ramus alkanas ir laukia to savo pamaitinimo. Liepe nusitraukt piena ir ziuret kiek jo ten yra-sako turi but 130ml- jei tiek nebus turit ta trukuma misinio damaitint. As soke- nes skaicius, kad daug mamu nusivilia nusitraukusios, nes tiek pientraukis neistraukia gerai kaip lelius.
Be to del paziurejimo dar reik pirkt pientrauki..Sako: ateikit pasisvert po 2 sav. nes ka cia badu vaika tai nemarinsim- man nuo tokiu zodziu sirdis i kulnus-asaros tvenkesi vakar...
Valge gan daznokai kas 2 val-2.5val. As ilgai nelaukdavau, kol isalks ir prades rekt (norisi ramybes)- ir kisdavau papa daznai. Gal cia mano klaida tokia? Gal tada jis tik nuo pavirsiaus ta pieneli neriebu nuzysdavo?
O pieno niekad nepajauciau, kad truktu-krutys kartais net verzia jei ilgiau neprisiruosia ponaitis valgyt. Kelis kart net per nosi vaikui tekejo bevalgant (esu ir i akis pripylus srove -ismaudzius biggrin.gif )
Na ir aisku ciulptuka po visko-uzmigimui irgi ikisdavau blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Patarkit-ar ziuret su tuo pientraukiu? Nes liepe butinai nusitraukt , paziuret- nes ka as jai sakysiu kai nueisim.
Blemb as cia jauciu tokia "asmenine nesekme" , nes pirmaji tai iki metu maitinau MP. o DABAR NEZINAU, KAS CIA..
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 01 30, 11:55)
Nu nervai nelaiko, vakar asaros jau net tekejo. pasisverem- tai per antra menesi-tik 400gr priaugom (+1cm i ugi)
Pirma men. buvo viskas gerai- 1.1 kg  (+5cm).
Vaikas visa laika ramus, nu tiesiog angelelis. Is alkio niekad neverke nei karto jis man. Ar gali buti, kad jei truko pienelio-jis buvo nuolat toks ramus? Gydytoja sako: "gal jo toks charakteris"- tipo guli sau ramus alkanas ir laukia to savo pamaitinimo. Liepe nusitraukt piena ir ziuret kiek jo ten yra-sako turi but 130ml- jei tiek nebus turit ta trukuma misinio damaitint. As soke- nes skaicius, kad daug mamu nusivilia nusitraukusios, nes tiek pientraukis neistraukia gerai kaip lelius.
Be to del paziurejimo dar reik pirkt pientrauki..Sako: ateikit pasisvert po 2 sav. nes ka cia badu vaika tai nemarinsim- man nuo tokiu zodziu sirdis i kulnus-asaros tvenkesi vakar...
Valge gan daznokai kas 2 val-2.5val. As ilgai nelaukdavau, kol isalks ir prades rekt (norisi ramybes)- ir kisdavau papa daznai. Gal cia mano klaida tokia? Gal tada jis tik nuo pavirsiaus ta pieneli neriebu nuzysdavo?
O pieno niekad nepajauciau, kad truktu-krutys kartais net verzia jei ilgiau neprisiruosia ponaitis valgyt. Kelis kart net per nosi vaikui tekejo bevalgant (esu ir i akis pripylus srove -ismaudzius  biggrin.gif )
Na ir aisku ciulptuka po visko-uzmigimui irgi ikisdavau  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Patarkit-ar ziuret su tuo pientraukiu? Nes liepe butinai nusitraukt , paziuret- nes ka as jai sakysiu kai nueisim.
Blemb as cia jauciu tokia "asmenine nesekme" , nes pirmaji tai iki metu maitinau MP. o DABAR NEZINAU, KAS CIA..

Raskit laiko perskaityti visą temą. Turbūt kone kiekviename puslapyje yra primenama, kad joks pientraukis neištrauks taip gerai, kaip vaikas. Jūsų vaikelis priaugo puikiai. Ne kiekvienam pavyksta per mėnesį priaugt kilogramą. O kad kitą mėnesį priaugo mažiau, tai normalu - vaikai auga šuoliais. Jei vaikas sveikas, guvus, turi miego ir būdravimo režimus, jei šlapinasi pakankamai ir nekoncentruotai, reiškias pienelio jis gauna pakankamai.
Kūdikis priaugo kilogramą, o jūs pergyvenat, kad pienelio mažai? biggrin.gif
Tam, kad užtikrinti reikiamo pieno kiekio gavimą ir pasisąvinimą, reikia maitinti pagal pareikalavimą, leisti jam būti prie krūties, kol jis pats paleidžia ar užmiega (jei per anksti atitrauksit, gali riebaus pienelio negaut), žiūrėt, kad būtų teisingas apžiojimas. Viskas.
Apsiraminkit, nusišluostykit ašaras ir tiesiog mėgaukitės buvimu kartu.
(aš nenusitraukinėčiau ir turbūt net neeičiau svertis po 2 sav., jei vaikas gerai jaučiasi - po mėsesio užteks wink.gif )
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 01 30, 13:55)
Pirma men. buvo viskas gerai- 1.1 kg  (+5cm).
O pieno niekad nepajauciau, kad truktu-krutys kartais net verzia jei ilgiau neprisiruosia ponaitis valgyt. Kelis kart net per nosi vaikui tekejo bevalgant (esu ir i akis pripylus srove -ismaudzius  biggrin.gif )
Na ir aisku ciulptuka po visko-uzmigimui irgi ikisdavau  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Paskaitykite sita straipsni apie nusitraukima ir pienuka, gal pagelbes http://www.sveikapra...?text.id.sub.44
Nesinervuokite, nes sako tada pienukas "dingineja". Nusiraminkite ir mintys kitokios i galva ateis.
sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Agotė @ 2009 01 30, 13:53)
jo...jau šitą straipsnį kokius 3 kart čia buvau įdėjusi lotuliukas.gif ....
drinks_cheers.gif  tikrai l.geras biggrin.gif

Na va ir matosi, kad neskaiciau visos temos blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 30 sausio 2009 - 12:13
QUOTE(Ode @ 2009 01 30, 12:09)
Raskit laiko perskaityti visą temą. Turbūt kone kiekviename puslapyje yra primenama, kad joks pientraukis neištrauks taip gerai, kaip vaikas. Jūsų vaikelis priaugo puikiai. Ne kiekvienam pavyksta per mėnesį priaugt kilogramą. O kad kitą mėnesį priaugo mažiau, tai normalu - vaikai auga šuoliais. Jei vaikas sveikas, guvus, turi miego ir būdravimo režimus, jei šlapinasi pakankamai ir nekoncentruotai, reiškias pienelio jis gauna pakankamai.
Kūdikis priaugo kilogramą, o jūs pergyvenat, kad pienelio mažai? biggrin.gif
Tam, kad užtikrinti reikiamo pieno kiekio gavimą ir pasisąvinimą, reikia maitinti pagal pareikalavimą, leisti jam būti prie krūties, kol jis pats paleidžia ar užmiega (jei per anksti atitrauksit, gali riebaus pienelio negaut), žiūrėt, kad būtų teisingas apžiojimas. Viskas.
Apsiraminkit, nusišluostykit ašaras ir tiesiog mėgaukitės buvimu kartu.
(aš nenusitraukinėčiau ir turbūt net neeičiau svertis po 2 sav., jei vaikas gerai jaučiasi - po mėsesio užteks wink.gif )

Ode aciu uz patarimus, ar neturetu ir pediatras patart moketi sitaip ir nuraminti??
(gal retorinis klausimas.... unsure.gif )
tik jus gal neisiskaitet- as nepergyvenu, kad priaugo 1kg (tai buvo pirma menesi, kuo labai dziaugiausi ir didziavausi), o pergyvenu, kad antraji -tik 400gr. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 01 30, 12:09)
.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 01 30, 12:39)
Ode aciu uz patarimus, ar neturetu ir pediatras patart moketi sitaip ir nuraminti??
(gal retorinis klausimas.... unsure.gif )
tik jus gal neisiskaitet- as nepergyvenu, kad priaugo 1kg (tai buvo pirma menesi, kuo labai dziaugiausi ir didziavausi), o pergyvenu, kad antraji -tik 400gr. mirksiukas.gif

Ai, pastebėjau, kad daugeliui mūsų medikų trūksta psichologijos pagrindų (turiu su kuo lyginti...) irnesakyk.gif

Aga, supratau dėl svorio ir mėnesių, bet vis tiek dar 'neiškrentat iš konteksto' (žindomų ir mišiniais maitinamų kūdikių svorio lentelės skiriasi, žindukliams 'leidžiama' mažiau priaugt). Dar yra tokie dalykai, kaip svėrimo sąlygos: su rūbais/be rūbų, su pilnom-sausom sauskelnėm / be sauskelnių, skritingos sesutės, skirtingos svarstyklės, kur 100 g gali mamai nemigą įvaryt. biggrin.gif
Dar yra toks skaičiavimas, kad imamas visas prieaugis nuo numesto po gimdymo svorio ir dalinama iš mėnesių skaičiaus.
Jei neramu ir vaikelis neprieštarauja, galit bandyt dažniau žindyt. Nu, pvz. vietoj čiulptuko naudokit krūtį. Sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 01 30, 12:39)
as nepergyvenu, kad priaugo 1kg (tai buvo pirma menesi, kuo labai dziaugiausi ir didziavausi), o pergyvenu, kad antraji -tik 400gr. mirksiukas.gif

Paantrinsiu Odei smile.gif Tik 400 g? Juk čia labai normalu, ypač turint omeny, kad pirmą mėnesį priaugo 1100g. Be to, kad būtų jei kas mėnesį vaikiukas priaugtų po 1 kg?

Man atrodo, labai daug bereikalingo nerimo pasėja neišmanymu pasižymintys daktarai, kurie laikosi naftalininės nuomonės maitinimo mp klausimu. Jūsų atvejis labai gerai tą iliustruoja.
Mažiau klausykit tokių gydytojų, netgi, sakyčiau, darykit viską atvirkščiai (nenusitraukinėkit pieno, norint patikrinti jo kiekį, nesisverkit po 2 sav. ir pan.) ir tikrai mažiau nerimausit 4u.gif
Atsakyti
žinot ką, didžiausia pagarba mamytėms, kurios nepailsta duoti patarimų, kurios nepailsta guosti ir raminti... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
nes juk klausimai praktiškai visi tokie patys...trūksta pienuko....gyd. liepė mišinuką ir pan......o juk tos stresuojančios mamytės išties neturi laiko kada skaityt temos visos.....tik prilekia prie kompo...ir laukia padrąsinimo :
D
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 01 30, 16:50)
Paantrinsiu Odei smile.gif Tik 400 g? Juk čia labai normalu, ypač turint omeny, kad pirmą mėnesį priaugo 1100g. Be to, kad būtų jei kas mėnesį vaikiukas priaugtų po 1 kg?

Man atrodo, labai daug bereikalingo nerimo pasėja neišmanymu pasižymintys daktarai, kurie laikosi naftalininės nuomonės maitinimo mp klausimu. Jūsų atvejis labai gerai tą iliustruoja.
Mažiau klausykit tokių gydytojų, netgi, sakyčiau, darykit viską atvirkščiai (nenusitraukinėkit pieno, norint patikrinti jo kiekį, nesisverkit po 2 sav. ir pan.) ir tikrai mažiau nerimausit  4u.gif

Taip, as irgi ta supratau, gryzus namo, paskaicius informacijos. Bet kai esi ten- gyd.kabinete tai pajauti tarsi koki psichologini spaudima- is karto kertama per skaudziausia vieta kaip: "marinimas vaiko badu" ir paminima butinai misinukas verysad.gif Kodel man net nepaaiskino, kad galima sumuot visa svori nuo gimimo ir dalint /menesiui? Negi jos neturi tokios info?

QUOTE(Agotė @ 2009 01 30, 17:40)
žinot ką, didžiausia pagarba mamytėms, kurios nepailsta duoti patarimų, kurios nepailsta guosti ir raminti... 4u.gif  4u.gif  4u.gif
nes juk klausimai praktiškai visi tokie patys...trūksta pienuko....gyd. liepė mišinuką ir pan......o juk tos stresuojančios mamytės išties neturi laiko kada skaityt temos visos.....tik prilekia prie kompo...ir laukia padrąsinimo :
D

drinks_cheers.gif tikrai aciu visoms dalijancioms naudinga informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2009 01 30, 17:50)
Taip, as irgi ta supratau, gryzus namo, paskaicius informacijos. Bet kai esi ten- gyd.kabinete tai pajauti tarsi koki psichologini spaudima- is karto kertama per skaudziausia vieta kaip: "marinimas vaiko badu" ir paminima butinai misinukas  verysad.gif Kodel man net nepaaiskino, kad galima sumuot visa svori nuo gimimo ir dalint /menesiui? Negi jos neturi tokios info?
drinks_cheers.gif  tikrai aciu visoms dalijancioms naudinga informacija 4u.gif

Manau, turi jos tą info, tik nemato reikalo aiškinti, nes jos "žino geriau". Arba neturi, nes nėra reikalo domėtis, nes jos "žino geriau" smile.gif Arba dar yra kokių nors priežasčių, kodėl nieko nepaaiškina... nes tingi, nes taip patogiau ir t.t.

Svarbiausia, kad nepasidavėt psichologiniam spaudimui mirksiukas.gif O kad tuo metu labai išmuša iš vėžių tokie "patarimai", tai tikrai suprantu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 01 30, 20:27)
Manau, turi jos tą info, tik nemato reikalo aiškinti, nes jos "žino geriau". Arba neturi, nes nėra reikalo domėtis, nes jos "žino geriau" smile.gif Arba dar yra kokių nors priežasčių, kodėl nieko nepaaiškina... nes tingi, nes taip patogiau ir t.t.

Svarbiausia, kad nepasidavėt psichologiniam spaudimui  mirksiukas.gif  O kad tuo metu labai išmuša iš vėžių tokie "patarimai", tai tikrai suprantu  4u.gif

Aš tai girdėjau, kad apie maitinimą jos nelabai ką išmano, nes šia tema neorganizuojami joms nei seminarai, nei konferencijos...jos daugiau konsultuojamos reikaliukais kurie susiję su vaikučiais...primaitinimas ir t.t......o va stacionro gydytojos sakė, jau gauna info šia tema...todėl ligoninių gyd. nuomonės l.skiriasi nuo ambulatorijos(pediatrių)....o be to kiekviena gydytoja dar ir moteris...o kadangi moterys Lietuvoje praktiškai pienelio neturi lotuliukas.gif (pagal save sprendžia)...tai belieka mišinukas biggrin.gif
Tikiuosi supratot ką aš čia prirašiau.... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 30 sausio 2009 - 21:21
Vis skaitau skaitau ir neatsistebiu mūsų daktarais doh.gif Jei ne SM, tai ir aš nebūčiau maitinus. Atėjus gydytoja, o vėliau seselė aplankyti naujagimio paklausė, ar pienas fontanais bėga, sakau, ne, keli lašai... tai pirk mišinuką, neužtenka vaikui doh.gif Užmigdžiau vaiką, sėdau prie SM ir skaičiau 2 dienas visas temas,,, akys atsivėrė ax.gif Būčiau gydytojų dėka ir aš maitinus mišinukais. Ir kaip man pikta skaityti, kai net Mamos žurnale patarinėjo nusitraukti pienuką, kad pažiūrėti, ar užtenka unsure.gif Pas mane ir dabar daugiau 20-30 ml neištrauksi. Fiziologija tokia ar kas, bet nesitraukia, tik vaikutis pavalgo ax.gif

Ai, pasisakiau blush2.gif Kas per daktarai unsure.gif
Atsakyti