Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(juraza @ 2009 03 02, 23:45)
Labai svarbu negalvoti,kad nebera pienuko ir pradeti duoti misnuka, kai istinka "pieno krize". Per 6 men. man tu kriziu buvo gal kokios 6, vaikas dazniau noredavo valgyti, duodavau zisti, ir po kokiu 3 dienu pienuko vel i valias thumbup.gif Turbut daug mamyciu del nezinojimo nutarukia maitinima uzklupus pirmaikrizei unsure.gif

drinks_cheers.gif ir turiu labai daug pavyzdziu is pazystamu mamu- literaturos stoka, kantrybes stoka (kaip dabar cia rikdysi vaika alkana kai pieno neturi)... dazniausiai ir pasako kad temaitino menesi verysad.gif o geriausiai kai man pasake "matai kaip tau gerai, kad turi pieno, o kai va kitos neturi..." blink.gif

mums krizes kas menesi doh.gif nu bet isgyvenom, is bado nemire dar... rolleyes.gif
Atsakyti
labutis, sakykit, o tos pieno krizes buna tam tikrais laikotarpiais ar gali but betkada? mum ryt menesiukas dar tik , o vakar valge daug dazniau nei paprastai doh.gif ir nemiegojo visa diena, tik prie kruties nusnaudzia, padek i lovyte tai uz 5-10min jau krebzda po to sukauja pakol isiverkia, vyras pradejo mane jau gazdinti.sako ji vis alkana delto nepamiega, o vaikui butina pamiegot, liepia traukt ir duot is bonkos verysad.gif ir kazkaip pradejo nuolat sunkei imti kruti, pakol ikisu tai spjaudo,tampo pyksta, ktakart ir valgio metu verysad.gif bijau kad tikrai nebadautu
Atsakyti
Labas,
noreciau ir as truputi informacijos... Mums dar tik 13 dieneliu. Valgom beveik kas trys valandos, bet valgom ilgai apie 40 min. Ar tai normalu... Bevalgydams mano zuikis uzmiega...
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 03 02, 20:09)
Sveikos mielos mamos, vel kreipiuosi i jus patarimo. Mums rytoj bus menesis, maitinu pati krutimi, bet pastebejau, kad jau kokia savaite mano dukryte pavalgiusi apie 1 nakties ismiega iki 8 ar net 9 ryto, nesikelia natiniam maitinimui. Nors kartais girdziu kaip per miegus pazirzia. Man neramu ar jai nebus blogai ar pakaks maitiniu medziagu augimui ir pan. Pora kartu bandziau pazadinti ir pamaitinti, tai net neziurejo i kruti, toliau sau miegojo. Nebutu baisu, jei butu paaugusi, bet juk dabar jai tik vienas menuo. Siaip jauciames gerai, sisiojam ir kakojam pilnus pampersus biggrin.gif . Tai net nezinau ar man sunerimti, nes kazkur skaiciau, kad butent naktinis maitinimas garantuoja ilga ir sekminga zindyma. Ka jus manote......

siaip jei viskas vaikui gerai, svorio priauga, netinginiauja valgydama diena, tai nezadinkit. tik prisiziurek krutis, jos dar nesusireguliave fabrikelio, todel gali zusidegti su tokiom ilgom pertraukom, kai jau prisipildo ir kelia diskofomforta geriau prikelti vaika pamaitint, arba vos vos nutraukti, kad atpalaiduoti kruti.

sekmes, tikekimes, kad dabar galesi pamiegoti ir pailseti, sukaupti jegu naujiems etapams.... 4u.gif

QUOTE(neriukazx @ 2009 03 03, 15:06)
labutis,  sakykit, o tos pieno krizes buna tam tikrais laikotarpiais  ar gali but betkada? mum ryt menesiukas dar tik  , o vakar valge daug dazniau nei paprastai  doh.gif  ir nemiegojo visa diena, tik prie kruties nusnaudzia, padek i lovyte tai uz 5-10min jau krebzda po to sukauja pakol isiverkia, vyras pradejo mane jau gazdinti.sako ji vis alkana delto nepamiega, o vaikui butina pamiegot, liepia traukt ir duot is bonkos  verysad.gif  ir kazkaip pradejo nuolat sunkei imti kruti, pakol ikisu  tai spjaudo,tampo pyksta, ktakart ir valgio metu  verysad.gif  bijau kad tikrai  nebadautu

su menesiadieniu 4u.gif
pieno krizes budingos tam tikrame amziuje, bet vis tiek individualiai ateina, nera kad butent tik tuo metu.
pas jus labiau panasu ne i pieno krize, o kad prisigaudo oro bevalgydama ir puchia pilvuka, todel ji ir nervinasi tampo kruti zisdama. kai tai prasideda, pakelkit ir atruginkit ir maitinkit tuomet toliau. taip pat stenkites kad galvyte auksciau butu net iki 45 laipsniu kampu kunelis kai maitinate, kad ne maziau oro prirytu.

baikit bajerius su bonkom, issimiegos vaikas kiek jam reikes, svarbiausia ramus tevu nervai, tuomet ir vaikui ramiau 4u.gif 4u.gif

[quote=vilmutute,2009 03 03, 15:19]
Labas,
noreciau ir as truputi informacijos... Mums dar tik 13 dieneliu. Valgom beveik kas trys valandos, bet valgom ilgai apie 40 min. Ar tai normalu... Bevalgydams mano zuikis uzmiega...
[/quote

viskas pas jus tiesiog super thumbup.gif
kievienas kudikis individualiai pavalgo, vienas per 10 min, kitas per valanda. ir bevalgydami taip prisisotina, kad palaimingai uzmiega . saunuiliai,toliau sekmingai aukite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 03, 16:19)
Labas,

Viskas ok mirksiukas.gif maniskis kartais ir po 1,5h iskabodavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 03 03, 17:28)
Viskas ok  mirksiukas.gif  maniskis kartais ir po 1,5h iskabodavo  doh.gif

Oi maniškė mėgdavo ir 5val pakabėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmutute @ 2009 03 03, 16:19)
Labas,

Žindykit pagal vaiko poreikius. Kai tik pastebit pirmuosius noro valgyti požymius. Kažku juos rašiau. Jei nerasit- sakykit.
4u.gif
Atsakyti
o ką daryt, jei vaikas "kabo" ant papo, o svorio per pirmą mėnesį-0? net gimimo svorio nepriaugo. gydytoja liepė nusitraukus pažiūrėt, kiek pieno. nusitraukus išgėrė abiejų papų pieną ir užmigo. o šiaip beveik ištisai žįsdavo.
kai žinda, ausys nekruta, man regis, blogai paima. nes po dešimt min žindimo pradeda žaistis su speneliu--išstumia įtraukia išstumia įtraukia... kakis žalias, siusioja ne po kiekv maitinimo, ilgai sisiukas buvo oranžinis.
Atsakyti
QUOTE(mamalora @ 2009 03 04, 08:37)
o ką daryt, jei vaikas "kabo" ant papo, o svorio per pirmą mėnesį-0? net gimimo svorio nepriaugo. gydytoja liepė nusitraukus pažiūrėt, kiek pieno. nusitraukus išgėrė abiejų papų pieną ir užmigo. o šiaip beveik ištisai žįsdavo.
kai žinda, ausys nekruta, man regis, blogai paima. nes po dešimt min žindimo pradeda žaistis su speneliu--išstumia įtraukia išstumia įtraukia... kakis žalias, siusioja ne po kiekv maitinimo, ilgai sisiukas buvo oranžinis.

Iš jūsų aprašytų požymių spėčiau, kad vaikelis neteisingai apžioja krūtį ir neefektyviai žinda, ko pasekoj neprivalgo. Turėtumėt kuo greičiau taisyti teisingą apžiojimą ir stebėkit, ar vaikas pakankamai privalgo.

Dėl teisingo apžiojimo:
- pasirinkit jums ir vaikeliui pastogią poziciją (gulint, sėdint, nešiojant)
- vaikutis turi būti kuo arčiau jūsų (oda-oda, bamba-bamba), jūsų kūnai lygiagrečiai, liečiasi
- jūsų spenelis ties vaikiuko nosyte, kad norėdamas apžioti spenelį turėtų kilstelsti galvytę
- tegu vaikutis pats žiojasi ir apžioja (turi apžioti kaip galima daugiau rudojo laukelio, apatinė lūpa - išsiversti)
- vaikučio galvytės ranka prilaikyti nereikia
- jei matote, kad neteisingai apžioja, taisykit iš naujo

Čia daugiau info apie tai:
http://zindymas.lt/node/267
http://www.vsv.lt/mo...inimas/557.html
http://www.llli.org/...ositioning.html

Čia filmukai:
http://www.birthbaby...ing-videos.html

Jeigu nesiseka, skambinkit mama-mamai (http://zindymas.lt/), kvieskitės žindymo konsultantę (www.sveikapradzia.lt). Manyčiau, jums reikia nedelsti.

Dėl pakankamo privalgymo, turbūt žinot, kad svarbiausias rodiklis - šlapimas. Turi būt nekoncentruotas, skaidrus, min 6 kartai per parą.

Kai pataisysit apžiojimą, viskas turėtų tvarkytis, jeigu kils klausimų - būtinai smabinkit, rašykit. Sėkmės, aukit 4u.gif
Atsakyti
ojej, jis pripratęs neteisingai imti krūtį ir neišsižioja tiek daug.... verysad.gif vistiek gaunasi, kad paima vos ne vieną spenelį....
o taip noriu pati maitinti....
Atsakyti
QUOTE(mamalora @ 2009 03 04, 12:04)
ojej, jis pripratęs neteisingai imti krūtį ir neišsižioja tiek daug.... verysad.gif vistiek gaunasi, kad paima vos ne vieną spenelį....
o taip noriu pati maitinti....

Dar tikrai nevėlu mirksiukas.gif Reik kvalifikuotos pagalbos- Madeleine viską surašė- kur kreiptis. thumbup.gif
Atsakyti
gyvenu 30 km nuo kauno verysad.gif kas gi pas mane vaziuos? verysad.gif
Atsakyti