Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(IgLi @ 2009 03 02, 14:41)
Na, sakyciau, cia jau truputi gal perlenkta  g.gif Metuku vaika kas 15-20 min. deti prie kruties? g.gif Kad duoti pienelio pries dieninius miegelius ir nakti, tai suprantu, bet tie pribegimai? g.gif Kazkaip as ne nelabai pastebiu, kada vaikas noretu siaip sau prie kruties..., ant ranku imu, panesioju, paskui vel eina zaisti, pasiulau ir arbatos, sulciu...juk jau toks vaikiukas turi mokytis gerti ir kitu skysciu. Nes tikrai jei vadovautis butent tokiom taisyklem, tai zindymas atimtu tikrai labai daug laiko. Gal delto, anksciau mamos stengdavosi greiciau nujunkyti, nes tiek nebudavo laiko "zaisti", paprasciau paduoti buteliuka, o didesnis vaikiukas ir pats galedavo atsigerti.

nu man irgi kazkaip nelabai realiai skamba. tai kada tam vaikui isalkti? mano mazyle per diena gauna mp 2 - 3 kartus (nskaitan naktiniu "kabojimu") ir labai mazai valgo kito maisto (nors siaip yra gana apvali). tai as manau, kad ji nelabai isalksta... tai jei kas 15 - 20 min duoti mp, tai kito maisto isvis neduoti??? kazkoks briedas g.gif
beje, IlGi, su pirmuoju apvaliu jubiliejumi!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 02 kovo 2009 - 13:49
na maniskiams 9 men, bet as irgi kazkaip nepastebiu kad labai jau jie tos kruties noretu diena...na pries miega taip, po miego kartais sutinka pavalgyt, bet jei as siaip va kai zyzia susigalvoju duoti kruti tai dazniausiai neima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 02, 16:01)
na maniskiams 9 men, bet as irgi kazkaip nepastebiu kad labai jau jie tos kruties noretu diena...na pries miega taip, po miego kartais sutinka pavalgyt, bet jei as siaip va kai zyzia susigalvoju duoti kruti tai dazniausiai neima smile.gif

Maniškis taip pat dieną net nežiūri į tą pusę. Ir naktį, jei gerai miega, tai nelabai jam reikia.
Atsakyti
nu vat dabar specialiai stebejau- zaidzia, kazkur kas 15-20 min ateina, duoda bucki ar siaip ant keliu uzsiropscia, bet jei siulau papuli tai nieko jie neima. Nu matyt netruko jiems vaikystej, tai dabar isaugo jau lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mielos mamos, vel kreipiuosi i jus patarimo. Mums rytoj bus menesis, maitinu pati krutimi, bet pastebejau, kad jau kokia savaite mano dukryte pavalgiusi apie 1 nakties ismiega iki 8 ar net 9 ryto, nesikelia natiniam maitinimui. Nors kartais girdziu kaip per miegus pazirzia. Man neramu ar jai nebus blogai ar pakaks maitiniu medziagu augimui ir pan. Pora kartu bandziau pazadinti ir pamaitinti, tai net neziurejo i kruti, toliau sau miegojo. Nebutu baisu, jei butu paaugusi, bet juk dabar jai tik vienas menuo. Siaip jauciames gerai, sisiojam ir kakojam pilnus pampersus biggrin.gif . Tai net nezinau ar man sunerimti, nes kazkur skaiciau, kad butent naktinis maitinimas garantuoja ilga ir sekminga zindyma. Ka jus manote......
Atsakyti
user posted image

kol kas dar maitinu pati ir tikiuosi dar ilgai maitinti biggrin.gif geriausia sveikas, skanus maistas, daug meiles ir jokiu nervu, tada ir pienuko uzteks 4u.gif nors streiko buvo is pradziu, bet geriau daug kmynu - super padejo thumbup.gif daug skysciu, miegiuko, gryno oro wub.gif

user posted image
Papildyta:
mes kai mazytes buvom naktimis labai valgem, paskui, ugtelejus nepilna menesi jau pati pasiprasydavo kai pavalgyti noredavo - pradedavo kruteti, zirzenti, niurneti blush2.gif siaip imdavo geriau nakti miegoti ir nebrukdavau kruties per jega
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 03 02, 20:09)
Sveikos mielos mamos, vel kreipiuosi i jus patarimo. Mums rytoj bus menesis, maitinu pati krutimi, bet pastebejau, kad jau kokia savaite mano dukryte pavalgiusi apie 1 nakties ismiega iki 8 ar net 9 ryto, nesikelia natiniam maitinimui. Nors kartais girdziu kaip per miegus pazirzia. Man neramu ar jai nebus blogai ar pakaks maitiniu medziagu augimui ir pan. Pora kartu bandziau pazadinti ir pamaitinti, tai net neziurejo i kruti, toliau sau miegojo. Nebutu baisu, jei butu paaugusi, bet juk dabar jai tik vienas menuo. Siaip jauciames gerai, sisiojam ir kakojam pilnus pampersus biggrin.gif . Tai net nezinau ar man sunerimti, nes kazkur skaiciau, kad butent naktinis maitinimas garantuoja ilga ir sekminga zindyma. Ka jus manote......

nu as tavo vietoj per daug i galva neimciau, ir ramiai miegociau, jei mazyle leidzia. nebent pastebejai, kad mazeja pienelio??? bet jei viskas puiku, mergyte patenkinta, tai ramiai sau aukit. ilgai netruks tos ramios naktys, prades keltis papulio, kai gudresne pasidarys bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos dar karta. gal galetumete patarti, ka daryti, kad pienukas nebutu "skystas"? Atsimenu maitinau sunu, tai pienukas buvo baltas (panasus i karves), o dabar tai jis toks permatomas, t.y. daugiau vandens negu pieno. Gal tai viena is priezasciu, kodel vaikas daznai valgo ir mazai kakoja. Dabar is viso - pradejo viena karta dienoje kakoti. Man rodosi tai nenormalu, kad ir kaip kalbetume, jog MP gerai isisavinamas. Nes pirma menesi tai kakodavome po kokius 8 kartus per diena.
Gal taip nutiko, kai nustojau pieno produktus vartoti? Nes pastebejau, kad vaikas alergiskas. Ar be reikalo vel panikuoju, - organizmas zino kokio skystumo piena gaminti??? Nu as tai ziuriu ne maitinimo pradzioje, bet pabaigoje, kai vaikas jau baigia valgyti.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 02, 19:37)
sveikos dar karta. gal galetumete patarti, ka daryti, kad pienukas nebutu "skystas"?

Jei vaikiukas daugiau nieko papildomai negauna, tai pieno sudėtis yra tokia, kokios reikia. Spręsti pagal spalvą apie maistinę vertę yra klaidinga.
Ir tikrai labai normalu vien krūtim maitinamam vaikeliui tuštintis tiek po kiekvieno pavalgymo (ypač pirmais mėnesiais), tiek 1 kartą per 10 dienų, nėra ko panikuoti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ICJ @ 2009 03 02, 19:09)
Sveikos mielos mamos, vel kreipiuosi i jus patarimo.

Naktinis maitinimas labai svarbus tada, kai yra problemų su pieno gamyba, svorio augimu. Jei dieną valgo dažnai, svoris auga gerai, pampersai pilni, gamyba daugmaž susireguliavusi, tai gal ir nereikia žadinti, tiesiog pasitikėti reikia leliukais smile.gif Tavo vietoj nežadinčiau, nes šitas džiaugsmas ilgai gali nesitęsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 02, 20:37)
sveikos dar karta. gal galetumete patarti, ka daryti, kad pienukas nebutu "skystas"? Atsimenu maitinau sunu, tai pienukas buvo baltas (panasus i karves), o dabar tai jis toks permatomas, t.y. daugiau vandens negu pieno. Gal tai viena is priezasciu, kodel vaikas  daznai valgo ir mazai kakoja. Dabar is viso - pradejo viena karta dienoje kakoti. Man rodosi tai nenormalu, kad ir kaip kalbetume, jog MP gerai isisavinamas. Nes pirma menesi tai kakodavome po kokius 8 kartus per diena.
Gal taip nutiko, kai nustojau pieno produktus vartoti? Nes pastebejau, kad vaikas alergiskas. Ar be reikalo vel panikuoju, - organizmas zino kokio skystumo piena gaminti??? Nu as tai ziuriu ne maitinimo pradzioje, bet pabaigoje, kai vaikas jau baigia valgyti.

mano pienas irgi permatomas, as irgi nevartoju pieno produktu del alergijos, ir mano mergyte pradzioje kakodavusi po kelis kart i diena nuo kokiu 4 men pradejo kakoti net ne kasdien. bet visiskai neisinervinau, pieno riebumo maistu itakoti neymanoma (pasak gydytojos ir skaitytos literaturos). mergaite uzaugo visiskai sveika! o pieno dar vis yra!
linkiu nesinervinti ir priimti tai kaip savo organizmo savybe!
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 03 02, 21:09)

Dziaukis ir nezadink 4u.gif Tik stebek ar diena gerai pavalgo mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai svarbu negalvoti,kad nebera pienuko ir pradeti duoti misnuka, kai istinka "pieno krize". Per 6 men. man tu kriziu buvo gal kokios 6, vaikas dazniau noredavo valgyti, duodavau zisti, ir po kokiu 3 dienu pienuko vel i valias thumbup.gif Turbut daug mamyciu del nezinojimo nutarukia maitinima uzklupus pirmaikrizei unsure.gif
Atsakyti