Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(IgLi @ 2009 02 25, 10:24)
Ir atrodo galeciau dar maitinti ir maitinti, bet vis pagalvoju ir apie savo sveikata... vis kazkaip neduoda ramybes, ar po ilgesnio maitinimo pati labai nenusilpsiu, t.y, kaulai, dantys..., vitaminai sintetiniai pradaryti, kai kada isgeriu, kai kada pamirstu, tai kazi koks tas poveikis, darzoviu svieziu nera dabar, po ziemos ir taip ima stigti vitaminu, o dabar dar po metu maitinimo, turbut is vis...plaukai slenka.. unsure.gif

o as jau daugiau nei keturi metai be jookiu pertarauku arba laukiuosi, arba maitinu (sunu maitinti nustojau, kai jau tris men laukiausi dukrytes, o dukryte dar maitinu ir negalvoju apie nujunkyma), vitaminu nemegstu (nors irgi buteliukas pradarytas stovi) ir ka, gyvenu! gyva, sveika, per ta laika net gripu nesirgau nei karto! geroji puse ta, kad nevartoju jokio alkoholio, jokiu vaistu, nevalgau alergizuojanciu iveztiniu produktu (vaikai alergiski, o alergenai ir per piena persiduoda), tad mano organizmas dabar neuzterstas jokiu slamstu ir tai ko gero daug sveikiau, negu nemaitintum ir gyventum, kaip kiti sako "pilnaverti" gyvenima! per ta laika nesugedo nei vienas dantis, tik viena plompa buvo iskritus, tai stomatologas sake, kad dantu bukle normali, maitinimas jokios zalos nepadare! taigi, mano patirtis byloja, jog maitinti kudiki sveikatai nekenkia!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 25 vasario 2009 - 15:38
QUOTE(IgLi @ 2009 02 25, 11:24)
Ir atrodo galeciau dar maitinti ir maitinti, bet vis pagalvoju ir apie savo sveikata... vis kazkaip neduoda ramybes, ar po ilgesnio maitinimo pati labai nenusilpsiu, t.y, kaulai, dantys..., vitaminai sintetiniai pradaryti, kai kada isgeriu, kai kada pamirstu, tai kazi koks tas poveikis, darzoviu svieziu nera dabar, po ziemos ir taip ima stigti vitaminu, o dabar dar po metu maitinimo, turbut is vis...plaukai slenka.. unsure.gif

Stiprink organizmą- žuvies taukai, cit.c. (pvz. spanguolės) geriausia- pilnavertė mityba + POILSIS. Žindymas turi daug +mamai. Jei save prisižiūrėsi- nenusilpsi, ne žindyme priežasčių nusilpimo ieškok. Nuo žindymo dantys negenda, genda nuo netinkamos priežiūros ir paveldimumas įtakoja.
Žindant kaulų masė gali sumažėti 1-2%, bet po žindymo kaulai sutankėja dažnai netgi daugiau nei buvo iki žindymo, (t.y. žindymas saugo nuo osteporozės) Ir tai nepriklauso nuo kalcio papildų naudojimo.
Dėl plaukų slinkimo- kuokštais slenka???
mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano pirmagimė verksniukė buvo, tai irgi - pamaitinu, greit greit apsirengiam ir lekiam reikalų tvarkyt. Nulėkus, aišku, dažniausiai, vėl maitinu.. Bet aš kažkaip nekreipdavau į tai dėmesio. Na, į restoraną neišeidavo išeit, bet jei jau reikia kažkur - pas daktarą pvz., tai ką jau besinervuosi. irnesakyk.gif Apskritai manęs visiškai nerviškai neveikia mažų kūdikėlių verkimas: jei žinau, kad sveikas, tai imi ant ranku, supi, ramini, žindai, dar kokiais cirkais užsiiminėji kol nusiramina, ir tiek. O tada tokia keturguba palaima, kad NURAMINAU... wub.gif (kad ir neilgam hihihi.gif )
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 02 25, 09:11)
beja, dar klausimas, ne i tema, bet nenoriu atidaryti atsiros temos. mano maziukui beveik 2men, bet jis nuolat traska, ta prasme kauliukai, sanariukai. Kai razosi, tai sutraska ar rankytes ar sanariukai, ar cia normalu???  blink.gif

Kaip tik šiandien neurologės klausiau, nes maniškis irgi "traška" (bet gal ne taip stipriai g.gif ), sakė, normalu, ten sąnariukai traška.
Atsakyti
QUOTE(Mėnulė @ 2009 02 25, 22:10)
Kaip tik šiandien neurologės klausiau, nes maniškis irgi "traška" (bet gal ne taip stipriai  g.gif ), sakė, normalu, ten sąnariukai traška.

žindymas tikrai nekenkia nei sveikatai nei dantim.......
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 25, 18:05)
Stiprink organizmą- žuvies taukai, cit.c. (pvz. spanguolės) geriausia- pilnavertė mityba + POILSIS.

Apie poilsi tik pasvajot unsure.gif , nes visada bunu su vaiku. Anksciau sportavau, skiepijausi nuo gripo tai jokiais gripais, persalimais nesirgau, o kai pradejau lauktis iskart ta ziema susirgau, ir dabar, zindymo metu, jau antra karta per ziema bande bacilos kabintis, bet griebdavausi paracetamolio, su didziausiom slogom kovoju. doh.gif Tad ir pamaniau, kad mano organizmas pereikvotas.
Papildyta:
QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 25, 16:37)
o as jau daugiau nei keturi metai be jookiu pertarauku arba laukiuosi, arba maitinu (sunu maitinti nustojau, kai jau tris men laukiausi dukrytes, o dukryte dar maitinu ir negalvoju apie nujunkyma), vitaminu nemegstu (nors irgi buteliukas pradarytas stovi) ir ka, gyvenu! gyva, sveika, per ta laika net gripu nesirgau nei karto! geroji puse ta, kad nevartoju jokio alkoholio, jokiu vaistu, nevalgau alergizuojanciu iveztiniu produktu (vaikai alergiski, o alergenai ir per piena persiduoda), tad mano organizmas dabar neuzterstas jokiu slamstu ir tai ko gero daug sveikiau, negu nemaitintum ir gyventum, kaip kiti sako "pilnaverti" gyvenima! per ta laika nesugedo nei vienas dantis, tik  viena plompa buvo iskritus, tai stomatologas sake, kad dantu bukle normali, maitinimas jokios zalos nepadare! taigi, mano patirtis byloja, jog maitinti kudiki sveikatai nekenkia!

Labai puiku, kad jusu tokia stipri sveikata 4u.gif Bet, kaip rasiau anksciau, prie manes kimba bacilos ir kas svarbiausia net vyrui, kuris jau 10 metu niekuo nesirgo blink.gif , tad abu jau viena karta ir mazyli susargdinome. O alkoholio mes ir taip negerdavome anksciau, nes sportavome ir siaip pakankamai sveikai gyvenome. Turiu viena atveji is gimines, kai vaikutis buvo maitintas 2 m., o paskui mamyte pakirto vezys. Suprantu, kad maitinimas tiesiogiai nekenkia, bet gal organizmas taip nualinamas, kad paskui ir visokios ligos pakerta. g.gif Kaip zinia, maitinimai tokiu didesniu mazyliu paprastai vyksta nakti, tai kaip tai mamytei pailseti? g.gif jei salia nera artimuju, vyras irgi sakantis, kad pavargsta? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2009 02 25, 22:57)
Apskritai manęs visiškai nerviškai neveikia mažų kūdikėlių verkimas: jei žinau, kad sveikas, tai imi ant ranku, supi, ramini, žindai, dar kokiais cirkais užsiiminėji kol nusiramina, ir tiek. O tada tokia keturguba palaima, kad NURAMINAU...  wub.gif (kad ir neilgam hihihi.gif )

Labai pavydziu blush2.gif As, matyt, neturiu tiek kantrybes blush2.gif
Beje, o kaip zinoti, kad tas vaikas sveikas. g.gif Kai mano sunus ima ne is sio, nei is to verkti, kai manai, kad to neturetu but, tai imu galvoti, kad jam kazka skauda, kazkas negerai, tai tada imu nervintis doh.gif, nes pasakyti juk negali..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IgLi: 26 vasario 2009 - 08:53
o tai ko cia nervintis, reik eit pas daktara jei manai kad negerai jam ( as pati irgi nervinuosi)
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 26, 10:08)
o tai ko cia nervintis, reik eit pas daktara jei manai kad negerai jam ( as pati irgi nervinuosi)

ausraR kai tu taip kalbi atrodai stipri ir savimi pasitikinti,va toks pazitivas man tavyja patiko, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ,
Atsakyti
QUOTE(IgLi @ 2009 02 26, 08:51)
Labai pavydziu blush2.gif As, matyt, neturiu tiek kantrybes blush2.gif
Beje, o kaip zinoti, kad tas vaikas sveikas. g.gif Kai mano sunus ima ne is sio, nei is to verkti, kai manai, kad to neturetu but, tai imu galvoti, kad jam kazka skauda, kazkas negerai, tai tada imu nervintis  doh.gif, nes pasakyti juk negali..

Kaip AusraR sake - jei tikrai neramu, eini pas gydytoja. Tiesiog būnant su vaiku juk ilgainiui pradedi pažinti simptomus, kad kažkas ne taip. Reikia pasikliauti savo motiniška intuicija, kuria visos - tikrai visos - turime, tik gal ne visos esame pajungusios (aš kartais pagalvoju, kad man dar yra kur šioje srityje tobulėt... blush2.gif ). O maži vaikai yra pakankamai jautrūs ir imlūs įvairioms emocijoms, tad juos gali paveikti ir mamos susinervinimas, tėvų ginčas ar dar kas 'nereikšmingo'. Užtat ir svarbi ta mamos vidinė stiprybė ir pasitikėjimas savimi, kad ji puikiai rūpinasi savo mažyliu, t.y. tiesiog daro viską, kas jos galioje, kad mažylis jaustųsi gerai.
Kas dėl verkimo, mane labiau suneramintų, jei vaikas neverktų, ilgai miegotų, nereguotų į pakirkinimus. O jei truputį paverkia, bet nusiraminęs toliau yra guvus, tai pergyvent tikrai nėra dėl ko.
Stiprybės, mamos, paauglystėje bus sunkiau: pasakyt jau galės, bet susišnekėt bus neįmanoma. biggrin.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 02 26, 12:02)
Kaip AusraR sake - jei tikrai neramu, eini pas gydytoja. Tiesiog būnant su vaiku juk ilgainiui pradedi pažinti simptomus, kad kažkas ne taip. Reikia pasikliauti savo motiniška intuicija, kuria visos - tikrai visos - turime, tik gal ne visos esame pajungusios (aš kartais pagalvoju, kad man dar yra kur šioje srityje tobulėt...  blush2.gif ). O maži vaikai yra pakankamai jautrūs ir imlūs įvairioms emocijoms, tad juos gali paveikti ir mamos susinervinimas, tėvų ginčas ar dar kas 'nereikšmingo'. Užtat ir svarbi ta mamos vidinė stiprybė ir pasitikėjimas savimi, kad ji puikiai rūpinasi savo mažyliu, t.y. tiesiog daro viską, kas jos galioje, kad mažylis jaustųsi gerai.
Kas dėl verkimo, mane labiau suneramintų, jei vaikas neverktų, ilgai miegotų, nereguotų į pakirkinimus. O jei truputį paverkia, bet nusiraminęs toliau yra guvus, tai pergyvent tikrai nėra dėl ko.
Stiprybės, mamos, paauglystėje bus sunkiau: pasakyt jau galės, bet susišnekėt bus neįmanoma.  biggrin.gif
4u.gif

gerai kai paverkia ir nusiramina, o jei nurimsta tuomet kai visiskai issenka nuo rekimo? (bent jau man taip atrodo). o nuejus pas daktrare sakau vaikas rekia, ji sako normalu, sakau pastoviai rekia, o ji sako kad vieni daugiau rekia kiti maziau, o mano matyt tokia jau yra nerami. vakar nuo 6.30 ryto iki 12 nakties pamiegojo 3 kartus po 10 -15 minuciu ant ranku. ir nerekia tik tuomet kai ant ranku supu. tik padedu ir klyksmai prasideda. ir daktare aiskina kad cia pilvo diegliai kalti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2009 02 26, 10:29)
gerai kai paverkia ir nusiramina, o jei nurimsta tuomet kai visiskai issenka nuo rekimo? (bent jau man taip atrodo). o nuejus pas daktrare sakau vaikas rekia, ji sako normalu, sakau pastoviai rekia, o ji sako kad vieni daugiau rekia kiti maziau, o mano matyt tokia jau yra nerami. vakar nuo 6.30 ryto iki 12 nakties pamiegojo 3 kartus po 10 -15 minuciu ant ranku. ir nerekia tik tuomet kai ant ranku supu. tik padedu ir klyksmai prasideda. ir daktare aiskina kad cia pilvo diegliai kalti  doh.gif

Nenorit kokios galvos echoskopijos pasidaryt?.. g.gif
Bet ant rankų visgi nurimsta - jei nenaudojat, pabandykit vaikjuostę ar nešioklę naudot.
Pilvo diegliai nebūna ištisai, kiek žinau, tik tam tikru paros metu... g.gif

Mano vyresnioji irgi po 15 min miegodavo: pažinda, užmiega ir po 15 min. vėl akelės stačios. Viena negulėdavo, reikėdavo nešiot, rodyt viską, šnekėt... Aišku, neįmanoma situacijų palygint, bet aš nemaniau, kad mano vaikui kažkas blogai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2009 02 26, 10:18)
ausraR kai tu taip kalbi atrodai stipri ir savimi pasitikinti,va toks pazitivas man tavyja patiko, thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif ,

nu zinai, viskas istikruju priklauso nuo ismiegoto laiko, jei pamiegu daugiau - optimiste, jei maziau - viskas blogai gyvenimas nemielas, nieko nemyliu smile.gif
Atsakyti