Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(ilonuskan @ 2009 02 24, 16:57)
Sveikos mamytes,
Oi su maitinimu turejau as ir labai daug vargo,nors vis dar maitinu smile.gif .Kadangi man labai patogu,nereikia daryti misinuku,daznai vaziuojam,pastoviai pienas siltas smile.gif ir visada kartu su mazuoju ax.gif .Naktimis daznai kelias,iesko papulio,tai nevisada ir isibudinu mirksiukas.gif .

šaunu,kad yra bendraminčių 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Aurosoma @ 2009 02 24, 17:18)
as jau beveik isgyvenau ta kosmara (gal per riebiai pasakiau, bet tuo metu tikrai buvo sunku), kai vaikiukas istisai valgydavo, ipac nakti, istisai 4 valandas ir po kiek laiko vel  doh.gif dabar jau geriau. Vakare pavalgom apie 11val, po to apie 1.30 ir 5.30, na ir ryte. tai jau as labai patenkinta.  thumbup.gif

Tik va turiu viena problema. Nakti pieno labai daug, ryte jo buna pakankamai prisigamine, pilnos krutis, bet va vaikiukas diena labai daznai valgo, tai pienas nespeja tiek daug prisigaminti ir jau vakare turim problemu, nes matosi, kad vaikiui truksta pienuko, tai zinda, zinda, zinda. doh.gif  geriu as ir kmynu arbata su pienu, ir kakava, dar galvoju apie kazkokia arbata hipp, bet nelabai zinau apie ja. gal turite kokiu atsiliepimu. Buciau labai dekinga  4u.gif

geros naujienos...

naktį visada daugiau pasigamina....
kai keliesi maitint...tai tuo pačiu gali nusitraukt iš kitos....o vakare jei norėsi galėsit dasidurt(tik po to kai ištuštins kr.) biggrin.gif
pamatysi vėliau nei vakare jau nebus problemų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 17:11)
o kaip mamos tada ainate i lauka ar i polikninika jai taip jau vaikai kabo?

Kažkaip važiuojant lauke užmigdavo valandėlei. Ilgai žiemą ir neišbūdavom. Eidavom po kelis kartus. Be to, vėliau ir nebekaba tiek, kiek 1-2 mėnesius smile.gif
O pas gydytoją tai jei reikdavo, tai atvažiavus mašinoj pamaitindavau. Kai darė galvytės echo, tai maitinau, kad ramiai gulėtų ir nesimuistytų ax.gif
Atsakyti
Man padėdavo pamiegoti pietukų kartu su vaikučiu ir pieno vakarienei atsirasdavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deilė @ 2009 02 24, 18:08)
Man padėdavo pamiegoti pietukų kartu su vaikučiu ir pieno vakarienei atsirasdavo  smile.gif

gerai kai vaikutis miegodavo...maniškė po 5-10min ištraukdavo.....nešiojau nešiojau ....
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 02 24, 19:18)
vakare turim problemu, nes matosi, kad vaikiui truksta pienuko, tai zinda, zinda, zinda. doh.gif  geriu as ir kmynu arbata su pienu, ir kakava, dar galvoju apie kazkokia arbata hipp, bet nelabai zinau apie ja. gal turite kokiu atsiliepimu. Buciau labai dekinga  4u.gif

Klasikinė dviejų mėn. pieno krizė- duok kuo dažniau , vakare pienas liesesnis, dažniau norisi ž po visos "darbo" dienos vaikiukas pavargęs - ir dažniau mamos reik mirksiukas.gif Po kelių dienų paklausa- pasiyla susitvarkys 4u.gif
Pieno gamybą skatina dažnas žindymas. Skysčių reik tiek- kiek organizmas reikalauja. Jokių stebuklingų arbatų ar užkalbėjimų nėr- yra visagalė reklama smile.gif
Kakavos produktai žindyvei nerekomenduojami- alergenas stiprus.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 11:18)
MANO BENDRADARBE ABI SAVO DUKRAS MAITINO PATI LABAI ILGAI .APIE 7-8 MENESIUS. O MERGAITES NUO LIGU NEGALI APSIGINT JAU 15 IR KITA 18 METU, TAI KAD SIUO ATVEJU MAITINIMAS KRUTIM NEPADEJO verysad.gif  AISKU CIA NEDAUG KAM TAIP BUNA, ACIU DIEVUI.

o man atrodo, kad nelabai ilgai...
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 12:18)
MANO BENDRADARBE ABI SAVO DUKRAS MAITINO PATI LABAI ILGAI .APIE 7-8 MENESIUS.

As kazkada, dar kai buvau nescia, tai irgi maniau, kad 6-9 men maitinti tai ohoho lotuliukas.gif Nes mama buvo mane nuteikusi, kad daznai pienelio truksta... bet... is tikruju 7-8 men nera labai ilgai, sakyciau maziau nei vidutiniskai mirksiukas.gif Labai ilgai, tai kai vaikas pats nujunksta, apie 3 metukus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 13:10)
O SIAUBE  doh.gif  doh.gif  doh.gif  BET TAI KAIP?? NESUPRANTU, JUK SKAUDA SPENELIUS.  IR KADA PASIGAMINA PIENAS? JUK REIK PERTRAUKU .   MAN GYDITOJA PATI TIK IS 5 KARTO IKISDAVO GERAI SPENELI, ABIEM RANKOM DIRBDAMA, O AS JA PAEMUS TIK 1 RANKA NAUDOJU, TAI IR NIEKAIP NEIKISU,

Pienas gaminasi nuolat 4u.gif Net kai is vienos traukia, kitoje tuo paciu metu irgi gaminasi mirksiukas.gif
Pas mane irgi buvo problemu su spieneliais, nes ploksti. Bet palaipsniui visko ismokstama. Tas skausmas nurimsta, nes spenelis apsipranta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 19:11)

Maniskis kabodavo po 1,5h, uzsnausdavo. Tada as greit ji aprengdavau ir isvezdavau smile.gif O lauke pramiegodavo po 3-4h. Jau kai atsibusdavo, tai pas mane fontanais begdavo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aurosoma @ 2009 02 24, 19:18)
dar galvoju apie kazkokia arbata hipp, bet nelabai zinau apie ja. gal turite kokiu atsiliepimu. Buciau labai dekinga  4u.gif

As gerdavau hipp granuliuota. Bet dabar turbut nebegerciau, gal per daug sintetine jinai. geriau pankoliu naturali arbata 4u.gif nors esu maciusi tos hipp ir pokeliais, bet nesu bandziusi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xeditux: 24 vasario 2009 - 23:00
mamytes, o jums taip buna, kad is vienos kruties piena maziukas istraukia lengviau, nei is kitos. is vienos net pientraukis sunkiai istraukia. Va atrodo visa vakara zindo, bet vervinasi, duodu kita. bet matau, kad ir anoje dar yra. Po kiek laiko, jau kai buna labiau alkanas (bent jau as taip manau), tai ir is tos istraukia. Bet kartais bijau, kad ten ko nebutu, gal susitvarkys. unsure.gif

beja, dar klausimas, ne i tema, bet nenoriu atidaryti atsiros temos. mano maziukui beveik 2men, bet jis nuolat traska, ta prasme kauliukai, sanariukai. Kai razosi, tai sutraska ar rankytes ar sanariukai, ar cia normalu??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 18:11)

As tai prisimenu budavau strese. Pamaitinu, ir galvotruksciais apsirengiu, nes laikas tiksi, tuoj isalks, tik laimei laukas gelbejo, nes ten miegodavo ir po 1 ir po2 val., tai as truputi irgi pailsedavau bestumdydama vezimeli. Veliau situacija gerejo, bet tokia itampele vis vien jauciau iki tol, kol vaika emiau primaitinti nuo 5 men., o dabar kai jau tuoj metukai, tai visai jokiu problemu, nes valgo ir kito maisto, tik kad naktimis vis dar keliasi tongue.gif Ir atrodo galeciau dar maitinti ir maitinti, bet vis pagalvoju ir apie savo sveikata... vis kazkaip neduoda ramybes, ar po ilgesnio maitinimo pati labai nenusilpsiu, t.y, kaulai, dantys..., vitaminai sintetiniai pradaryti, kai kada isgeriu, kai kada pamirstu, tai kazi koks tas poveikis, darzoviu svieziu nera dabar, po ziemos ir taip ima stigti vitaminu, o dabar dar po metu maitinimo, turbut is vis...plaukai slenka.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 02 25, 09:11)
mamytes, o jums taip buna, kad is vienos kruties piena maziukas istraukia lengviau, nei is kitos. is vienos net pientraukis sunkiai istraukia. Va atrodo visa vakara zindo, bet vervinasi, duodu kita. bet matau, kad ir anoje dar yra. Po kiek laiko, jau kai buna labiau alkanas (bent jau as taip manau), tai ir is tos istraukia. Bet kartais bijau, kad ten ko nebutu, gal susitvarkys.  unsure.gif

beja, dar klausimas, ne i tema, bet nenoriu atidaryti atsiros temos. mano maziukui beveik 2men, bet jis nuolat traska, ta prasme kauliukai, sanariukai. Kai razosi, tai sutraska ar rankytes ar sanariukai, ar cia normalu???  blink.gif

Mano mazius irgi viena papuli yra "labiau nusiziurejes" biggrin.gif mieliau, ilgiau is jo valgo, ne taip greit paleidzia...ten turbut daugiau pienelio buna ir lengviau jam traukiasi. biggrin.gif
Del sanariuku: ar darot nors kokias manksteles, masaziukus- gal jum tik prasimankstint reiktu? Arba jei neramu- pasikonsultuok butinai apie tai su gyd. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 02 25, 09:11)
beja, dar klausimas, ne i tema, bet nenoriu atidaryti atsiros temos. mano maziukui beveik 2men, bet jis nuolat traska, ta prasme kauliukai, sanariukai. Kai razosi, tai sutraska ar rankytes ar sanariukai, ar cia normalu???  blink.gif

manajam irgi beveik du men. irgi traska braska, anksciau buvo daugiau, o dabar maziau, bet kazkur skaiciau, kad tai normalu, todel nepanikuoju ax.gif
Atsakyti
labai aciu uz atsakymus! 4u.gif
Atsakyti