Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

kai kūdikis verkia geriau duokit krūtį nei soskytę,vaikas bus šale jūsų ,saugiai jausis thumbup.gif ,bus sotus ir laimingas thumbup.gif ir gerkit daug skysčių kad būtu pienuko thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
labai prašau jūsų patirties ir patarimų. Šiandien buvom pas gydytoją, nes suėjo 3 mėn.. Svėrėmės ir per mėnesį tepriaugom 100g, o ūgio nė trupučio verysad.gif . Valgom vien MP kas 2-3 val. Per praeitą mėn. priaugom 900g. Tai šiandien liepė gydytoja kas antrą maitinimą duoti mišinuką, o man tiesiog širdis plyšta kaip aš nenoriu jam to mišinuko duoti. Nebežinau ką daryti, juk jei mažulį rečiau dėsiu prie krūtinės tai ir pienelio bus mažiau, o jei per savaitę nepriaugsim svorio (liepė po savaitės ateiti pasisverti, kiek priaugsim valgydami mišinį), tai juk ir vėl iš daktarų neišeisim.
Atsakyti
QUOTE(pjolita212 @ 2009 01 28, 23:36)
kai kūdikis verkia geriau duokit krūtį nei soskytę,vaikas bus šale jūsų ,saugiai jausis thumbup.gif ,bus sotus ir laimingas thumbup.gif   ir gerkit daug skysčių kad būtu pienuko thumbup.gif  4u.gif

Visiskai pritariu smile.gif
As turiu du vaikiukus. Pirmaji maitinau iki 3 men. verysad.gif O sita vaikiuka, kuriam jau 6 men. dar vis maitinu ir tfu tfu tfu pienuko pilnos krutys biggrin.gif
Kai jau turiu antra, tai suprantu ka dariau netaip su pirmuoju. Pirma, tai ciulptuko reikejo neduoti (literaturoje rasoma, kad zindukas yra kitokios formos nei krutis, ciulpdamas zinduka kudikis praranda gebejima gerai istustinti kruti). Buteliukas taip pat padaro "meskos paslauga", kudikis nebenori imti kruties.
Taigi antram savo vaikiukui as (mano krutis) esu ir zindukas ir buteliukas biggrin.gif Misinukus visus ismeciau lauk, nes juos pasidejus i spintute visada norisi juos duoti kudikiui. Juk visos zinom, kad kudikis ilgiau miega nuo misinuku ir kartais pagalvoji, kaip gera butu issimiegoti nors viena nakti doh.gif O jei ir prireiktu misinuko, tai juk prekybos centrai dirba tikrai ilgai, o darba taip pat pradeda anksti.
Manau, kad pagrindine ilgo maitinimo taisykle yra kuo dazniau vaikuti glausti prie savo kruties mirksiukas.gif
Ir dar, esu skaiciusi, kad krutyse visada yra pienuko, tik reik, kad krutys "atsileistu" ir jis imtu teketi.
Taip pat esu skaiciusi straipsni apie tai, kad ivaikintus vaikiukus irgi galima maitinti savo pienuku, t.y. negimdziusi moteris irgi gali tureti pienuko thumbup.gif .
Vosoms linkiu dideles kantrybes ir viskas bus thumbup.gif
P.S.www.google.lt iveskite nuoroda "maitinimas krutimi", ir ismeta tiek daug naudingos informacijos, kad ir sitas straipsnis: http://www.sveikata....tinimas-krutimi
SEKMES visosms mamytems 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 13:49)
Sveikos mamytės,
labai prašau jūsų patirties ir patarimų. Šiandien buvom pas gydytoją, nes suėjo 3 mėn.. Svėrėmės ir per mėnesį tepriaugom 100g, o ūgio nė trupučio  verysad.gif . Valgom vien MP kas 2-3 val. Per praeitą mėn. priaugom 900g. Tai šiandien liepė gydytoja kas antrą maitinimą duoti mišinuką, o man tiesiog širdis plyšta kaip aš nenoriu jam to mišinuko duoti. Nebežinau ką daryti, juk jei mažulį rečiau dėsiu prie krūtinės tai ir pienelio bus mažiau, o jei per savaitę nepriaugsim svorio (liepė po savaitės ateiti pasisverti, kiek priaugsim valgydami mišinį),  tai juk ir vėl iš daktarų neišeisim.

O tai tyrimus dare jums, ar taip is akies nusprende, kad reik misinuku? Gal yra kitos problemos? Jei duosite misinuka, tai tikrai ims mazeti pienuko, o gal reiktu vitaminu kokiu nors?(as neturiu medicininio issilavinimo, bet daug domiuosi). Jus pabandykite pasikonsultuoti su kitu gydytoju. Mano gydytoja jau nuo 2 men. liepe duoti sultytes, bet as neduodu. O konsultuojuosi as telefonu, mamos telefonas 8-52300388, darbo laikas : nuo 10 val. iki 17 val.(cia konsultuoja gydytoja). 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 29 sausio 2009 - 11:57
QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 29, 11:56)
zindukas yra kitokios formos nei krutis, ciulpdamas zinduka kudikis praranda gebejima gerai istustinti kruti

perskaiciau siuos zodziu ir pagalvojau, gal todel mano mergaite palyginus nedaug priauga [gyd. zodziais], 1 men. 1 kg, sekantys 2 men. po 600-700 g g.gif
ir pastebejau, jog zindo neilgai max iki 10 min. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 11:49)
Sveikos mamytės,
labai prašau jūsų patirties ir patarimų. Šiandien buvom pas gydytoją, nes suėjo 3 mėn.. Svėrėmės ir per mėnesį tepriaugom 100g, o ūgio nė trupučio  verysad.gif . Valgom vien MP kas 2-3 val. Per praeitą mėn. priaugom 900g. Tai šiandien liepė gydytoja kas antrą maitinimą duoti mišinuką, o man tiesiog širdis plyšta kaip aš nenoriu jam to mišinuko duoti. Nebežinau ką daryti, juk jei mažulį rečiau dėsiu prie krūtinės tai ir pienelio bus mažiau, o jei per savaitę nepriaugsim svorio (liepė po savaitės ateiti pasisverti, kiek priaugsim valgydami mišinį),  tai juk ir vėl iš daktarų neišeisim.

Tokios jau tos mūsų gydytojos doh.gif ...ką čia daryt, kad pediatrės įgautų daugiau kompetencijos šiais klausimais..
vietoj to, kad pasiūlytų maitinti dažniau ne kas 2-3val...o kas 1 val.pvz....tai ne- iškart mišinukus siūlo doh.gif
Maitink dvigubai dažniau...prisigamins dar daugiau pienelio....stebėkit...ir pasisversit kitą mėn smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 26, 17:05)
taip pavargau, kad man tas maitinimas tikrai ne malonumas, o kosmaras  cray.gif nezinau nei ka daryti. Pieno tikrai yra, bet jis pastoviai zinda ir zinda, kad nusiramintu,

oi tikrai taip...pradžia yra pradžia.....pamatysite kaip viskas keisis pamažu....tikrai dar suprasite kas yra žindymo malonumas...aš asmeniška tai pajutau apie 3mėn.....ir tikrai nesigaliu, kad teko iškęsti l.sunkią pradžią 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 29 sausio 2009 - 13:35
QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 13:49)
Sveikos mamytės,

Ir svarstyklės, ir sesutės būna primaklina skaičiukų. Sūnui ir būdavo, matuoja, oj negerai, per mažai, tada iš naujo... ir tinka. O kam patiktų nuogam matuotis, ir dar visokios ne savos tetos.
Dar svarbu, kad lentelėj (matavimų, svėrimų) neatsirastų "žirklės" t.y. svarbiausia, kad nors ir pamažu, kiltų viršun.
Pasaulyje nieko geresnio už mp dar niekas neišrado 4u.gif tikrai ne gėris tie mišiniai, gi jie surogatas!
Jei naudojat žinduką- reiktų jo atsisakyt, arba labai minimaliai.
Tik mp gaunančiam kudikiui iki 6 mėn. pakanka 500gr t.y. visas priaugtas svoris dalijamas iš turimų mėnesių ir jei 500- viskas ok. O kiek jumi per visus mėnesiukus priaugot?
Vienų metų vaikas patrigubėja svoriu. Sūnus metukų (buvo 8,800kg) nepatrigubėjo, viskas gerai ir nešt lengviau thumbup.gif
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) puslapis vaikų augimo standartai (anglų kalba) www.who.int/childgrowth/standards
Laikykitės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 29 sausio 2009 - 14:05
QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 11:49)
Sveikos mamytės,
labai prašau jūsų patirties ir patarimų.

Tikrai neskubėk duoti mišinuko, juk bendras priaugtas svoris yra geras (po 500 g per mėnesį). Tiesiog dažniau dėk prie krūties, atsisakyk "guminukų". Reikia žiūrėti į bendrą situaciją: kaip vaikiukas jaučiasi, kaip tuštinasi/ šlapinasi, kokios svorio gimė, kiek apskritai priaugo ir t.t. 4u.gif
O dėl ūgio: tokius mažiukus labai sunku išmatuoti, todėl rezultatai dažnai būna netikslūs. Pvz., vieną mėnesį paauga 4-5 cm, o kitą - nieko blink.gif

QUOTE(Pjaf @ 2009 01 29, 13:06)
perskaiciau siuos zodziu ir pagalvojau, gal todel mano mergaite palyginus nedaug priauga [gyd. zodziais], 1 men. 1 kg, sekantys 2 men. po 600-700 g g.gif
ir pastebejau, jog zindo neilgai max iki 10 min. g.gif

Bet tie gydytojai doh.gif 600-700 g yra tikrai nemažai. Kas būtų, jei vaikiukai kas mėnesį priaugtų po 1 kg? doh.gif
Su laiku jie išmoksta žįsti ir tada labai greitai pavalgo - per 5-10 min. Maniškis nuo 4-o mėnesio pavalgydavo per 5ias, max - 10 min. Būdavo sotus ir gerai priaugdavo 4u.gif
Atsakyti
Ačiū visoms mamytėms už palaikymą ir patarimus 4u.gif.
Aš niekaip nesuprantu kaip vaikiukas per vieną mėn. valgydamas MP priauga 800-900 g, o kitą tik 100 g. Į sauskelnes irgi prikraunam kartais per dieną po 3 kartus, jau nekalbant apie sisiuką.
Va dar viena problemėlė pas mus tokia, kad kai valgo pradeda muistytis ir klykti ir niekaip nesuprantam kodėl. Jei tik muistymosi pradžioj dar spėjam įdėti čiulptuką tai galim pratęsti valgymą toliau, o jei ne tai gali siūlyti papuką kiek nori klykia jis iki pamėlynavimo. Aš to čiulptuko duoti irgi nenoriu ir kai skaitau, kad vaikiukam duoti krūti vietoj jo, kad nusiramintu, tai patikėkit labai pavydžiu. Nes jis čiulpia tą čiulptuką aš jį ištraukiu, ir vos tik prikišu papuką, tai jis sukasi į kitą pusę ir klykia.
Dar kartelį ačiū už jūsų patarimus man žaliai ir dabar dar labai išsigandusiai mamai.
Atsakyti
QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 22:41)

Va dar viena problemėlė pas mus tokia, kad kai valgo pradeda muistytis ir klykti ir niekaip nesuprantam kodėl. Jei tik muistymosi pradžioj dar spėjam įdėti čiulptuką tai galim pratęsti valgymą toliau, o jei ne tai gali siūlyti papuką kiek nori klykia jis iki pamėlynavimo. Aš to čiulptuko duoti irgi nenoriu ir kai skaitau, kad vaikiukam duoti krūti vietoj jo, kad nusiramintu, tai patikėkit labai pavydžiu. Nes jis čiulpia tą čiulptuką aš jį ištraukiu, ir vos tik prikišu papuką, tai jis sukasi į kitą pusę ir klykia.
Dar kartelį ačiū už jūsų patarimus man žaliai ir dabar dar labai išsigandusiai mamai.

4u.gif
O ar visada valgydamas taip elgias? Gal pamašiu paros laiku? O tai kartojasi keičiant maitinimo padėtis?
Apie čiulptuką- jo naudojimas įtakoja kūdikio maitinimąsi mp.
Apie priaugimą- su kiekvienu mėnesiu vaikas daugiau energijos sunaudos veiklai ( o veikia ir dirba jie nuolat mirksiukas.gif), tad svorio priaugimas pamažu mažės.
Sėkmės, mamyte Irmute 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 29 sausio 2009 - 23:48
QUOTE(Irmutė @ 2009 01 29, 20:41)
Va dar viena problemėlė pas mus tokia, kad kai valgo pradeda muistytis ir klykti ir niekaip nesuprantam kodėl.

Labai pritariu Košei-Malošei drinks_cheers.gif
Gali būti, kad skauda pilvelį, nes bevalgydamas prisiryja oro, taigi maitinant dažniau pakelti pabandyk, kad atsirūgtų...
Atsakyti
Laba diena, radau internete gera straipsni, man jis patiko thumbup.gif. Ikeliu straipsnio nuoroda (jis apie zindyma ir primaitinima):
http://www.sveikapra...?text.id.sub.44
Istrauka is straipsnio:
,,Nors rašoma, kad pieno neturėjimas prilyginamas invalidumui, aš pieno NETURĖJAU. Esu sveika, krūtys – normalaus dydžio, tačiau kūdikį sugebėjau išmaitinti vos 2 savaites. Dukra rėkė dieną-naktį, tad mano mama, pas kurią tada gyvenome, liepė nekankinti vaiko ir duoti mišinio. Jau pirmą kartą sočiai pavalgiusi mergaitė išmiegojo visą naktį”.

Labai dažnai vaiko “neramumas”, t.y. noras valgyti kas 1-1,5-2 val. interpretuojamas kaip pieno trūkumas, nes kaimynės vaikelis maitinamas mišinuku miega ramiai po 3-4 val. Mišinys yra sunkiai virškinamas maistas, pagamintas karvės pieno pagrindu ir didžiąją dalį sudaro kazeinas (varškė). Tuo tarpu motinos piene dominuoja išrūgų baltymai, kurie labai lengvai virškinami ir motinos pienas ilgiausiai užsibūna žarnyne tik 2 val., o gali ir trumpiau, jei vaikelis daugiau gauna skysto pirminio pienelio, nei riebaus galinio. Todėl vaikelis valgo gerokai dažniau. Antra – kiekvienos mamos organizmas yra individualus. Kad gamintųsi pienelis būtina tam tikra krūtų stimuliacija (tarpai tarp maitinimų, maitinimo trukmė ir krūties ištuštinimas). Vienų mamyčių organizmą reikia stimuliuoti kas 1-1,5 val., kad pagamintų reikiamą pienelio kiekį, kitam organizmui pakanka stimuliacijos kas 3-4 val. Ir pienelio jūros teka…. Jei mamos nusižiūri taip kaip šukuoseną vaikelio maitinimo modelį, o jai vyksta kitaip, nei kaimynei, vadinasi “trūksta pieno”. Betgi ir ta pati šukuosena ne kiekvienam veidui tinka. Kaimynė gražuolė, o ji baidykle patampa su tom garbanėlėm….Pirmame pavyzdėlyje nieko nepasakyta, kaip dažnai vaikelis šlapinosi, kiek nukrito svorio po gimimo, kiek priaugo, kokios spalvos buvo išmatos? Toks kategoriškais pasakymas – neturėjau pieno – nieko nesako. Jei vaikas 2 savaites nuo gimimo būtų negavęs pieno, jis turėjo būti visiškai išsekęs ir jėgų verkti “dieną-naktį” jau tikrai neturėtų. Gal būt ir neturėjo pakankamai, tačiau būtina išsiaiškinti pieno neturėjimo priežastį. Gal būt vaikelis nemokėjo gerai apžioti krūties ir iščiulpti galinio riebaus, jam kalorijų ir sotumo jausmą teikiančio pienelio. Šis pienelis likdavo krūtyse, o į smegenis keliaudavo signalas, jog jo nereikia ir krūtys mažiau pradėdavo gaminti pienelio. Geriausias spendimas – ieškoti išmanančių žmonių pagalbos, o nepasikliauti patarimu – “nekankink” savo vaiko, duok mišinuko. Nuo motinos pieno dar niekas nebuvo nukankintas. Dar keisčiau, kad motina nustojo visai žindyti, nors protingai duodant mišinį, jei vaikelis tikrai neteko daug svorio, savo pieneliu, kaip vertingiausiu maisto papildu ir apsauga nuo infekcijos galima maitinti mėnesių mėnesiais. Labai dažnai po trečio mėnesio pavyksta net visai atsisakyti mišinuko, jei iki tol pienelio vaikeliui vis pritrūkdavo.
Dr. Eglė MARKŪNIENĖ
KMUK Neonatologijos klinikos vadovė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 30, 11:16)
Laba diena, radau internete gera straipsni, man jis patiko  thumbup.gif. Ikeliu straipsnio nuoroda (jis apie zindyma ir primaitinima):
http://www.sveikapra...?text.id.sub.44

jo...jau šitą straipsnį kokius 3 kart čia buvau įdėjusi lotuliukas.gif ....
drinks_cheers.gif tikrai l.geras biggrin.gif
Atsakyti