Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 23, 18:43)
drinks_cheers.gif tikrai buvo verta stengtis! mano mama broli maitino iki 2 metu, tai jis dabar ir olompijadas respublikines laimi, mokykloj didziausia zvaigzde ir siaip labai galvotas, labai draugiskas, nu zodziu, maladec zmogeliukas, siais metais buvo i gabiu mokiniu svente kongresu rumuose pakviestas thumbup.gif  (dvyliktokas dabar, bet jau 10 klasej zinojo, kur studijuos, kibo i mokslus labai kryptingai ir su didele motyvacija) thumbup.gif
mano didziausia svajone, kad kada nors gyvenime savo vaikais taip didziuotis galeciau, kaip dabar mes juo visi didziuojames!

MANO BENDRADARBE ABI SAVO DUKRAS MAITINO PATI LABAI ILGAI .APIE 7-8 MENESIUS. O MERGAITES NUO LIGU NEGALI APSIGINT JAU 15 IR KITA 18 METU, TAI KAD SIUO ATVEJU MAITINIMAS KRUTIM NEPADEJO verysad.gif AISKU CIA NEDAUG KAM TAIP BUNA, ACIU DIEVUI.
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 10:12)
KITOM NERA JOKIO VARGO, ZINAU DAUG TOKIU.PAKISO PAPA, VAIKAS GREIT IR TAISIKLINGAI PAVALGE  IR I AKI PUCIA SAU. TO IR AS BENT KIEK TIKEJAUS  verysad.gif  PRIES TAS ,KURIOS DAUG ISKENTE,KAD MAITINTU PACIOS IR AS GALVA LENKIU, BET NIEKAIP NESUPRANTU KAIP GYVENT JAI VAIKAS KABO ANT PAPO, VAKAR KAI PABANDZIAU DUOT VIEN PAPA TAI NEPALEIDO JO NUO 11 IKI 10 VAKARO  doh.gif  VALGYT NEDARYTA, I TOLETA VOS NEVOS PER KLYKIMUS NUBEGDAVAU, PAVARGAU IR  FIZISKAI IR  PSICHOLOGISKAI. VAKAR KAIP NIEKAD DAR TUO METU DAUG KAKOJO, JI APRIMDAVO TIK SU KRUTIM, IR UZSNAUSDAVO.

Taigi daugeliui taip buvo smile.gif Pvz aš gulėjau su vaiku ir papu po 1-2 val smile.gif tada apsisukam ant kito šono ir vėl 1-2 val,, tada vėl apsisukam ir taip ilgai ilgai, gal iki 2 mėn ax.gif Tada greitai nubėgu i tuliką ir toliau guliu. Po to išmokau tv žiūrėti, skaityti, su kaire ranka valgyti, jei reikdavo, o vaikas tuo metu kabėdavo įsikandęs ax.gif Valgyt negaminau, tik vyras gamino. Ir taip tikrai daugiau nei mėnesį. Vėliau su papu migdydavau (ir dabar dar taip), išlipdavau iš lovos tyliai tyliai ir turėdavau valandėlę laiko ir pavalgyti. Ir sesijai pasiruošiau smile.gif Taip kad daug kam taip buvo 4u.gif Pagyvensi vėliau, dabar apsikabinkit ir gulėkit kiauras paras, po to taip ramu nebebus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 02 24, 11:35)
Taigi daugeliui taip buvo smile.gif Pvz aš gulėjau su vaiku ir papu po 1-2 val smile.gif tada apsisukam ant kito šono ir vėl 1-2 val,, tada vėl apsisukam ir taip ilgai ilgai, gal iki 2 mėn ax.gif  Tada greitai nubėgu i tuliką ir toliau guliu. Po to išmokau tv žiūrėti, skaityti, su kaire ranka valgyti, jei reikdavo, o vaikas tuo metu kabėdavo įsikandęs ax.gif Valgyt negaminau, tik vyras gamino. Ir taip tikrai daugiau nei mėnesį. Vėliau su papu migdydavau (ir dabar dar taip), išlipdavau iš lovos tyliai tyliai ir turėdavau valandėlę laiko ir pavalgyti. Ir sesijai pasiruošiau smile.gif  Taip kad daug kam taip buvo 4u.gif Pagyvensi vėliau, dabar apsikabinkit ir gulėkit kiauras paras, po to taip ramu nebebus  mirksiukas.gif

O SIAUBE doh.gif doh.gif doh.gif BET TAI KAIP?? NESUPRANTU, JUK SKAUDA SPENELIUS. IR KADA PASIGAMINA PIENAS? JUK REIK PERTRAUKU . MAN GYDITOJA PATI TIK IS 5 KARTO IKISDAVO GERAI SPENELI, ABIEM RANKOM DIRBDAMA, O AS JA PAEMUS TIK 1 RANKA NAUDOJU, TAI IR NIEKAIP NEIKISU,
Atsakyti
neringiuk, o kas jei pasakyciau kad pas mane du tokie ciulpikai buvo? as pirmus du menesius zindziau istisai, ISTISAI. Spenelius skaudejo, bet pripratau, paskui nebeskaudejo, bet to skausmo nepalyginsi su tu kuris yra dabar kai NOjus miegodamas tik su papuliu dantyse vis paskrebena su savo dantukais, o jei noriu istraukt tai kai sukanda net saldu. Patikek, bedancio vaiko ciulpimas kaip svelnus glostymas atrodo tada. I ka daryt??? paskaityk mano vakaryksti posta prie maitinanciu krutimi pokalbiai, pamatysi kaip man stogas vaziuoja....o kur iseitis..o kada tai baigsis? o as negaliu su juo gulet istisai, nes yra ir broliukas, kuiam demesio reikia, ir pamaitint reikia ir jis irgi gal nori prie papulio pasiglaustyti !!! nu zodziu. Vienintelis dalykas kuris mane palaiko tai SM mamytes, tik cia galiu pasiguosti pasiskusti ir paverkti. Skaitau visokius straipsnius, netgi ilendu i skyreli svetimo skausmo nebuna, stengiuos kaip galedama semtis stiprybes...nes tiesiog nera kitos iseities...taip kad ir tu laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 11:10)
O SIAUBE  doh.gif  doh.gif  doh.gif  BET TAI KAIP?? NESUPRANTU, JUK SKAUDA SPENELIUS.  IR KADA PASIGAMINA PIENAS? JUK REIK PERTRAUKU .  MAN GYDITOJA PATI TIK IS 5 KARTO IKISDAVO GERAI SPENELI, ABIEM RANKOM DIRBDAMA, O AS JA PAEMUS TIK 1 RANKA NAUDOJU, TAI IR NIEKAIP NEIKISU,

Vėliau nebeskaudės taip ax.gif Atsimenu, apžioja, man ašaros nubėga ir valgom. Kai valgo jau nebeskauda, o kitas papas vėdinasi ore plikas biggrin.gif Matyt, taip ir gaminosi, nes kai po savaitės atėjus gydytoja paklausė ar bėga, o aš dar nebuvau net 1-o lašo pati ispaudžiusi, nu nebėgo nei lašas, tai gydytoja būtinai liepė nusipirkti mišinuko ir nelaikyti vaiko alkano smile.gif Bet kažkaip nei viena netikėjau, tik SM smile.gif

Galima sakyti, kad SM labai prisidėjo prie to, kad aš maitinu vaiką 4u.gif
O dėl skausmo, tai būna, kad ir dabar skauda, kai užmiega įsikandus, burnytė atsipalaiduoja ir jaučiasi dantukai ax.gif Nu bet ne amžiams gi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 02 24, 11:40)
neringiuk, o kas jei pasakyciau kad pas mane du tokie ciulpikai buvo? as pirmus du menesius zindziau istisai, ISTISAI. Spenelius skaudejo, bet pripratau, paskui nebeskaudejo, bet to skausmo nepalyginsi su tu kuris yra dabar kai NOjus miegodamas tik su papuliu dantyse vis paskrebena su savo dantukais, o jei noriu istraukt tai kai sukanda net saldu. Patikek, bedancio vaiko ciulpimas kaip svelnus glostymas atrodo tada. I ka daryt??? paskaityk mano vakaryksti posta prie maitinanciu krutimi pokalbiai, pamatysi kaip man stogas vaziuoja....o kur iseitis..o kada tai baigsis? o as negaliu su juo gulet istisai, nes yra ir broliukas, kuiam demesio reikia, ir pamaitint reikia ir jis irgi gal nori prie papulio pasiglaustyti !!! nu zodziu. Vienintelis dalykas kuris mane palaiko tai SM mamytes, tik cia galiu pasiguosti pasiskusti ir paverkti. Skaitau visokius straipsnius, netgi ilendu i skyreli svetimo skausmo nebuna, stengiuos kaip galedama semtis stiprybes...nes tiesiog nera kitos iseities...taip kad ir tu laikykis  4u.gif

Sutinku smile.gif Aišku, gal kai kas pasakys, nu ir kam čia taip aukotis g.gif esu ne kartą mačius sm, kad nemato tikslo taip maitinti, kai taip skauda ir vos ne per ašaras.
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 10:12)
KITOM NERA JOKIO VARGO, ZINAU DAUG TOKIU.PAKISO PAPA, VAIKAS GREIT IR TAISIKLINGAI PAVALGE  IR I AKI PUCIA SAU. Papildyta:

jooo sveitimi kiti vaikai ir ilgiau miega ir daugiau valgo ir mažiau rėkia ir ramesni
laukiam ir mes šios pasakos, o štai susiduriam su tikrove....o dabar toj tikrovėj linkiu atrast daug malonumų džiaugsmo 4u.gif biggrin.gif

p.s. beveik kas antra mamytė turėjo daug daug vargo pradžioj, jei pradėčiau pasakot apie savo vargelį, tai temelė baigtųsi doh.gif ....suprantu kaip svarbu žinojimas ir palaikymas......stengsimės tave palaikyt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 10:18)
MANO BENDRADARBE ABI SAVO DUKRAS MAITINO PATI LABAI ILGAI .APIE 7-8 MENESIUS. O MERGAITES NUO LIGU NEGALI APSIGINT JAU 15 IR KITA 18 METU, TAI KAD SIUO ATVEJU MAITINIMAS KRUTIM NEPADEJO verysad.gif  AISKU CIA NEDAUG KAM TAIP BUNA, ACIU DIEVUI.

nieks nesako, kad vien tik maitinimas apsaugo nuo ligų.....jis l.daug padeda....tačiau turi būti visuma...t.y. visa kita sveika mityba(kad pasisavintų vitaminai)...laukas...vėdinami kambariai...ir t.t......
tačiau daug kartų įrodyta, kad ilgai žindomi kūdikiai būna sveikesni ir t.t.
aš tuo tikiu ir......atlaikom visas bacilas(tpu tpu tpu)
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 24, 12:48)
nieks nesako, kad vien tik maitinimas apsaugo nuo ligų.....jis l.daug padeda....tačiau turi būti visuma...t.y. visa kita sveika mityba(kad pasisavintų vitaminai)...laukas...vėdinami kambariai...ir t.t......
tačiau daug kartų įrodyta, kad ilgai žindomi kūdikiai būna sveikesni ir t.t.
aš tuo tikiu ir......atlaikom visas bacilas(tpu tpu tpu)

Aš ne į temą, bet dėl vėdinimo,, man irgi visi sako, kad susargdinsiu, nes vėdinu ir vėdinu. MB mama išvis šaukia, vos tik vaikas nuo kilimo nulipa. Net ligoninėj, kai pagimdžiau, norėjau išvėdinti palatą, nes jau smirdėjo, tai nei viena mama neleido, vos mikroplyšį leido minutei padaryti.
Tai ir serga gryno oro negavę.

Atsiprašau už ne į temą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 02 24, 13:10)
Aš ne į temą, bet dėl vėdinimo,, man irgi visi sako, kad susargdinsiu, nes vėdinu ir vėdinu. MB mama išvis šaukia, vos tik vaikas nuo kilimo nulipa. Net ligoninėj, kai pagimdžiau, norėjau išvėdinti palatą, nes jau smirdėjo, tai nei viena mama neleido, vos mikroplyšį leido minutei padaryti.
Tai ir serga gryno oro negavę.

Atsiprašau už ne į temą 4u.gif

man atrodo, kad viskas į temą....
aš ir tos pačios nuomonės drinks_cheers.gif ...ligoninėj po gimdymo vėdinau kaip reikiant....o vėdinimu laikau tada kai langas pilnai atidaromas....(namie laikau apie 10min...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 24 vasario 2009 - 13:47
Sveikos mamytes,
Oi su maitinimu turejau as ir labai daug vargo,nors vis dar maitinu smile.gif .Kadangi man labai patogu,nereikia daryti misinuku,daznai vaziuojam,pastoviai pienas siltas smile.gif ir visada kartu su mazuoju ax.gif .Naktimis daznai kelias,iesko papulio,tai nevisada ir isibudinu mirksiukas.gif .
O problemos buvo tos,kad vis uzisdegdavo man krutine,tai viena tai kita.Is pradziu kai maziukas buvo labai "nuvalgydavo".Nezinau ar as nemokedavau taisiklingai paduoti ar seip.Turejau iki triju menesiu pastoviai naudoti antspeni.Paskui viskas kaip ir susireguliavo,tik kad turejau nutraukineti piena,nes greit krutine uzsidegdavo.Kad va ir dabar jei tik prasileidzia koks maitinimas,tai ui ui ui (Sunui 1 metai ir 8 menesiai).Krutine plesia,o jei neisgeria viso ir prasideda doh.gif.
Bet va uztat nesirgom niekad,tik pora kartu turejom slogyte.Sveikas.Pastoviai einam i lauka.Stengiuosi isvesti ryte 1-2 val ir po pietu miego dar iseinam.
Apie kambariu vedima tik uz.Pastoviai vedinu ir visai to saltuko mes nebijom smile.gif
Atsakyti
o kaip mamos tada ainate i lauka ar i polikninika jai taip jau vaikai kabo?
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 17:11)
o kaip mamos tada ainate i lauka ar i polikninika jai taip jau vaikai kabo?

kai einam, tai ne kabo.....juk tas kabėjimas tik pirmais mėn...individualiai....jei yra reikalas gyd. pati ateina pas leliukus...o TA kartą į mėnesį...tai kaip nors mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
as jau beveik isgyvenau ta kosmara (gal per riebiai pasakiau, bet tuo metu tikrai buvo sunku), kai vaikiukas istisai valgydavo, ipac nakti, istisai 4 valandas ir po kiek laiko vel doh.gif dabar jau geriau. Vakare pavalgom apie 11val, po to apie 1.30 ir 5.30, na ir ryte. tai jau as labai patenkinta. thumbup.gif

Tik va turiu viena problema. Nakti pieno labai daug, ryte jo buna pakankamai prisigamine, pilnos krutis, bet va vaikiukas diena labai daznai valgo, tai pienas nespeja tiek daug prisigaminti ir jau vakare turim problemu, nes matosi, kad vaikiui truksta pienuko, tai zinda, zinda, zinda. doh.gif geriu as ir kmynu arbata su pienu, ir kakava, dar galvoju apie kazkokia arbata hipp, bet nelabai zinau apie ja. gal turite kokiu atsiliepimu. Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti