Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Irmoškė @ 2009 02 23, 13:41)
Pati ne kartą įsitikinau, kad pienelis kaupiasi ne tik (.)(.), bet ir smagenyse.

100proc tiesa drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 08, 13:10)
Geras biggrin.gif
Aš irgi žūtbūt norėjau anytą 'padėti į vietą', nes vis girdavos kokia ji didmoterė, kad MB žindė NET iki 9 mėn. Atrodo, kad pavyko man  rolleyes.gif

Mano giminaites irgi pasakojo kaip viena iki 9 men zinde, kita iki metu, ir save vadinamom didmoterim laike, o maniskiam tuoj bus metukai, ko gero, as busiu ilgiau iszindziusi, nors daug kas aiskino, kad pas mane turbut pieno nedaug.. bigsmile.gif, nors iki 4 men., kad pavyktu
Papildyta:
QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 23, 14:35)
o pradzia, turbut, irgi sunki labai buvo. beje, kam ji buvo lengva - mano sunus keliu savaiciu oirgi yra gaves misinuko,

Kai paskaitau nauju mamyciu problemytes, tai jos tokios artimos, ir mums pradzia buvo sunki, dabar galvoju, kad to nebepakartociau, butu sunku. O tada vede milziniskas noras zindyti ir problemoms spresti tikrai paaukojau nemazai nervu. unsure.gif Bet turbut vertejo, nes auga sveikas berniukas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IgLi: 23 vasario 2009 - 13:55
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 23, 12:04)
Man jau irgi idomu pasidare, ar primaitinimas itakoja geresni vitamino D pasisavinima?  g.gif Kazkaip neteko girdeti apie tai, gal kas girdejo ir gali papasakoti?

Pagooglink, kazkur apie rachita skaitant buvau radusi....
Papildyta:
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 23, 13:56)
o kaip nustatomas medžiagų apykaitos greitis? neteko apie tai girdėti blink.gif ta prasme, kuo remiantis sakoma, kad greita ar lėta apykaita, kūdikiui?

Kokie rachito požymiai jums buvo nustatyti?

Šiaip, mes irgi viską bandėm, vienu metu nemažas vit D dozes davėm (beje, tai buvo vasarą, kai vaikas didesnę dienos dalį lauke išbūdavo) - niekas nepadėjo. Nors man širdy toks jausmas buvo, kad nėr čia tikros bėdos ir nereikia labai pergyvent. Atėjo ruduo, dangus apsiniaukė, baigės mūsų rachitas smile.gif Bet ne dėl oro, tiesiog vaikas išaugo.

Beje, mūsų pediatrė pasakojo, kad Anglijoj apskritai nėra tokios praktikos vaikams duoti vit D, atseit, ten neserga rachitu. Ir suprask, kodėl, juk klimatas ten taip pat ne toks saulėtas...

Mums galvos siules minkstos.
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 23, 13:56)

Beje, mūsų pediatrė pasakojo, kad Anglijoj apskritai nėra tokios praktikos vaikams duoti vit D, atseit, ten neserga rachitu. Ir suprask, kodėl, juk klimatas ten taip pat ne toks saulėtas...

neduodam mes vitamino D, bet MP valgantys vaikai geria vitamina K cia kad saules nera ir pan.
jei matinami misineliais tai vitaminos K pasisavinamas is misinelio
Atsakyti
QUOTE(IgLi @ 2009 02 23, 15:03)
Kai paskaitau nauju mamyciu problemytes, tai jos tokios artimos, ir mums pradzia buvo sunki, dabar galvoju, kad to nebepakartociau, butu sunku. O tada vede milziniskas noras zindyti ir problemoms spresti tikrai paaukojau nemazai nervu.  unsure.gif Bet turbut vertejo, nes auga sveikas berniukas cool.gif

drinks_cheers.gif tikrai buvo verta stengtis! mano mama broli maitino iki 2 metu, tai jis dabar ir olompijadas respublikines laimi, mokykloj didziausia zvaigzde ir siaip labai galvotas, labai draugiskas, nu zodziu, maladec zmogeliukas, siais metais buvo i gabiu mokiniu svente kongresu rumuose pakviestas thumbup.gif (dvyliktokas dabar, bet jau 10 klasej zinojo, kur studijuos, kibo i mokslus labai kryptingai ir su didele motyvacija) thumbup.gif
mano didziausia svajone, kad kada nors gyvenime savo vaikais taip didziuotis galeciau, kaip dabar mes juo visi didziuojames!
Atsakyti
prašau patarimo 4u.gif
Mano dukrytei kitą savaitę jau trys mėnesiai, sėkmingai valgė mp iki šio vakaro... Pradžia buvo nelengva, pirmas pora savaičių kol prisitaikėm viena prie kitos, kol radom patogias pozas, kol nusistovėjo kažkoks maždaug režimas. Pradžioj labai padėjo pora "lovos" dienų, leidom laiką abi pusnuogės lovoj, atsikeldavau tik iki tualeto ir virtuvės.. Dabar jau valgydavo kas 3-4 val, kartais kas 2, naktį padarydavo vieną ilgesnį tarpą 5-6 val. Vieną maitinimą visada valgydavo iš vienos krūties.
Prieš pora dienų naktį valgė kas 2 val, kitą naktį vėl padarė tarpą 5 val. O šį vakarą po maudynių išvalgė vieną krūtį, (paprastai valgo apie 15 min) ir niekaip nenurimo.... Daviau kitą krūtį.... ir man šokas ištuštino ir ją..... na traukė kokias 8 min....
tai man dabar krūva klausimų......
tai kurią krūtį duot sekantį kartą? jei žindo 8 min, tai "sočiojo" pienelio neprivalgė, na ji liko toks jausmas "pustuštė"? ar vyresni vaikiukai visada valgo iš abiejų, iš vienos nebeužtenka? ar čia tik ta 3 mėn krizė..... ir viskas vėl susireguliuos.... na man kažkaip aiškiau kai valgo vieną maitinimą iš vienos..... na žodžiu pasimetus ....
Atsakyti
QUOTE(Aguonaa @ 2009 02 23, 20:13)
*tai kurią krūtį duot sekantį kartą? jei žindo 8 min, tai  "sočiojo" pienelio neprivalgė, na ji liko toks jausmas "pustuštė"?
**ar vyresni vaikiukai visada valgo iš abiejų, iš vienos nebeužtenka? ar čia tik ta 3 mėn krizė..... ir viskas vėl susireguliuos.... na man kažkaip aiškiau kai valgo vieną maitinimą iš vienos..... na žodžiu pasimetus ....

*Aš duočiau tą antrąją, iš kurios 8min žindė.
*Susireguliuos viskas, valgys tik iš vienos. Tikriausiai augimo šuolis, buvo ir mum tokių dalykų.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 23, 22:21)
*Aš duočiau tą antrąją, iš kurios 8min žindė.
*Susireguliuos viskas, valgys tik iš vienos. Tikriausiai augimo šuolis, buvo ir mum tokių dalykų.
4u.gif

Ačiū 4u.gif
Aš tikiuosi ir tikiu kad viskas bus gerai....
Dar lyg tyčia vakar draugė mestelėjo frazę "ar DAR užtenka pienuko?" Ji maitino 1 mėn.... Tai aš jai išdėsčiau visą paskaitą, kad yra to pieno ir net negali nebūti.... čia aš gudri SM prisiskaičius.... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aguonaa: 23 vasario 2009 - 21:32
QUOTE(Aguonaa @ 2009 02 23, 20:13)
prašau patarimo 4u.gif
Mano dukrytei kitą savaitę jau trys mėnesiai, sėkmingai valgė mp iki šio vakaro... Pradžia buvo nelengva, pirmas pora savaičių kol prisitaikėm viena prie kitos, kol radom patogias pozas, kol nusistovėjo kažkoks maždaug režimas. Pradžioj labai padėjo pora "lovos" dienų, leidom laiką abi pusnuogės lovoj, atsikeldavau tik iki tualeto ir virtuvės.. Dabar jau valgydavo kas 3-4 val, kartais kas 2, naktį padarydavo vieną ilgesnį tarpą 5-6 val. Vieną maitinimą visada valgydavo iš vienos krūties.
Prieš pora dienų naktį valgė kas 2 val, kitą naktį vėl padarė tarpą 5 val. O šį vakarą po maudynių išvalgė vieną krūtį, (paprastai valgo apie 15 min) ir niekaip nenurimo.... Daviau kitą krūtį.... ir man šokas ištuštino ir ją..... na traukė kokias 8 min....
tai kurią krūtį duot sekantį kartą? jei žindo 8 min, tai  "sočiojo" pienelio neprivalgė, na ji liko toks jausmas "pustuštė"? ar vyresni vaikiukai visada valgo iš abiejų, iš vienos nebeužtenka? ar čia tik ta 3 mėn krizė..... ir viskas vėl susireguliuos.... na man kažkaip aiškiau kai valgo vieną maitinimą iš vienos..... na žodžiu pasimetus ....

visiškai viskas normalu....augimo šuolis mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Aguonaa @ 2009 02 23, 21:31)
Dar lyg tyčia vakar draugė mestelėjo frazę "ar DAR užtenka pienuko?" Ji maitino 1 mėn.... Tai aš jai išdėsčiau visą paskaitą, kad yra to pieno ir net negali nebūti.... čia aš gudri SM prisiskaičius.... blush2.gif

nu jau šitos frazės doh.gif ...
aš tai jau dabar tik linktelnu galva ir tiek...o mintyse pagalvoju(nieko neišmano)...
Papildyta:
QUOTE(Inguole @ 2009 02 23, 13:43)
anksciau, kol dar maitinau misriai ir nutraukinedavau piena neturejau jokiu problemu su nutraukimu, o po to kai mazius pradejo traukti piena pats nebeganiu nusitraukti nei kiek, nepaisant, kad pieno tuo metu yra (dariau bandyma: po nesekmingo meginimo istraukti piena duodavau kruti maziui ir jis traukdavo)... nezinau kas cia pasidare, bet taip yra unsure.gif

nesuprantu ko jūs nesuprantat.... ax.gif
tai vaikiukas visada geriau ištraukia už pientraukį.....
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 23, 18:43)
drinks_cheers.gif tikrai buvo verta stengtis! mano mama broli maitino iki 2 metu, tai jis dabar ir olompijadas respublikines laimi, mokykloj didziausia zvaigzde ir siaip labai galvotas, labai draugiskas, nu zodziu, maladec zmogeliukas, siais metais buvo i gabiu mokiniu svente kongresu rumuose pakviestas thumbup.gif  (dvyliktokas dabar, bet jau 10 klasej zinojo, kur studijuos, kibo i mokslus labai kryptingai ir su didele motyvacija) thumbup.gif
mano didziausia svajone, kad kada nors gyvenime savo vaikais taip didziuotis galeciau, kaip dabar mes juo visi didziuojames!

Labai saunu 4u.gif bet negi cia viskas del pieno? g.gif O jus trumpiau maitino? g.gif

kiek vidutiniskai kartu per para maitina mamytes vyresnius vaikiukus, arba kurie jau virs metuku? As 5-6 kartus.
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 23, 14:35)
toks poziuris irgi nepadeda pienelio gaminti. labai daug ir psichologijos yra vaikelio zindyme. lenkiu galva pries ta mamyte, kuri  kantrybes turi ir sveikatos taip ilgai dvynukus zindyti. medali jai kabinti reiktu. o pradzia, turbut, irgi sunki labai buvo. beje, kam ji buvo lengva - mano sunus keliu savaiciu oirgi yra gaves misinuko, nes neva pieno turejau mazai, be to nukandziotuose ir kraujuojanciouse speneliuose tipo uzdegimas isimete ir pienas neva netinkamas buvo... ko tik tie daktarai neprisneka. padejo patirties turejusi drauge ir po to sekmingai maitinau labai labai ilgai, nes be galo be krasto norejau vaikeli krutimi maitinti bet kokia kaina, kiek nervu, kiek laiko ir nemiegotu naktu tai bekainuotu! linkiu ir tau to paties ( to didelio noro)

KITOM NERA JOKIO VARGO, ZINAU DAUG TOKIU.PAKISO PAPA, VAIKAS GREIT IR TAISIKLINGAI PAVALGE IR I AKI PUCIA SAU. TO IR AS BENT KIEK TIKEJAUS verysad.gif PRIES TAS ,KURIOS DAUG ISKENTE,KAD MAITINTU PACIOS IR AS GALVA LENKIU, BET NIEKAIP NESUPRANTU KAIP GYVENT JAI VAIKAS KABO ANT PAPO, VAKAR KAI PABANDZIAU DUOT VIEN PAPA TAI NEPALEIDO JO NUO 11 IKI 10 VAKARO doh.gif VALGYT NEDARYTA, I TOLETA VOS NEVOS PER KLYKIMUS NUBEGDAVAU, PAVARGAU IR FIZISKAI IR PSICHOLOGISKAI. VAKAR KAIP NIEKAD DAR TUO METU DAUG KAKOJO, JI APRIMDAVO TIK SU KRUTIM, IR UZSNAUSDAVO. SIANDIENA IR VEL SUNKIAI ZIAURIAI TRAUKES IS KRUTIES, IS VIENOS BEVEIK NIEKO IS KITOS PER KANCIAS DAUGIAU, GAL IR MAN TAIP NUTIKTU KAIP TAU,JAI MAITINCIAU JA ILGIAU.GAL TADA NEGALECIAU NUTRAUKT NET NOREDAMA, TADA VEL MASTYK AR PAVALGIUS AR NE, IR NIEKO JAU PADARYT NEGALECIAU TIK PAPA IR DUOT, AS NORIU BET BE PROTO BIJAU cry.gif NES PER TAS ILGASIAS MAITINIMO VALANDAS DAR PLIUS NUTRAUKTO PIENO TUREJAU TAI DAVIAU IS BUTELIUKO TAI PUIKIAUSIAI SUVALGE, TAI KUR JAI TILPO????? PO KRUTIES BISKI ATPYLE, LYG IR SOTI TURETU BUT, BET IS BUTELIUKO SUVALGE DAR DAUG. TAI KAS MAN DURNAI PAAISKINS verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Irmoškė @ 2009 02 23, 14:41)
Pritariu 100 proc  drinks_cheers.gif

Pati ne kartą įsitikinau, kad pienelis kaupiasi ne tik (.)(.), bet ir smagenyse.

PIENELIS TAI GAL IR KAUPIASI BET KAIP PRIVERST MERGINA JI NURYT? O NE ZAIST verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 10:09)
KITOM NERA JOKIO VARGO, ZINAU DAUG TOKIU.PAKISO PAPA, VAIKAS GREIT IR TAISIKLINGAI PAVALGE  IR I AKI PUCIA SAU. TO IR AS BENT KIEK TIKEJAUS  verysad.gif  PRIES TAS ,KURIOS DAUG ISKENTE,KAD MAITINTU PACIOS IR AS GALVA LENKIU, BET NIEKAIP NESUPRANTU KAIP GYVENT JAI VAIKAS KABO ANT PAPO, VAKAR KAI PABANDZIAU DUOT VIEN PAPA TAI NEPALEIDO JO NUO 11 IKI 10 VAKARO  doh.gif  VALGYT NEDARYTA, I TOLETA VOS NEVOS PER KLYKIMUS NUBEGDAVAU, PAVARGAU IR  FIZISKAI IR  PSICHOLOGISKAI. VAKAR KAIP NIEKAD DAR TUO METU DAUG KAKOJO, JI APRIMDAVO TIK SU KRUTIM, IR UZSNAUSDAVO. SIANDIENA IR VEL SUNKIAI ZIAURIAI TRAUKES IS KRUTIES, IS VIENOS BEVEIK NIEKO IS KITOS PER KANCIAS DAUGIAU, GAL IR MAN TAIP NUTIKTU KAIP TAU,JAI MAITINCIAU JA ILGIAU.GAL TADA NEGALECIAU NUTRAUKT NET NOREDAMA, TADA  VEL MASTYK AR PAVALGIUS AR NE, IR NIEKO JAU PADARYT NEGALECIAU TIK PAPA IR DUOT, AS NORIU BET BE PROTO BIJAU  cry.gif NES PER TAS ILGASIAS MAITINIMO VALANDAS DAR PLIUS NUTRAUKTO PIENO TUREJAU TAI DAVIAU IS BUTELIUKO TAI PUIKIAUSIAI SUVALGE, TAI KUR JAI TILPO?????  PO KRUTIES BISKI ATPYLE, LYG IR SOTI TURETU BUT, BET IS BUTELIUKO SUVALGE DAR DAUG. TAI KAS MAN DURNAI PAAISKINS verysad.gif  verysad.gif

Mamyt, jūsų kūdikėliui dar tik 20 dienų.. Mano nuomone, krūties ji nori ne dėl alkio, o dėl saugumo. Iki gimimo būdamas uždaroje, ankštoje, šiltoje erdvėjė - mamos pilve, kūdikis čiulpė kumštelį, pirštelius, placentos kilpas ir rijo vaisiaus vandenis. Gimęs kūdikis, pajautęs bet kokį diskomfortą, bando jo atsikratyti, ir vienintelė vieta, kur jis gali pajausti sau pažįstamą veiksmą, yra motinos rankos, vienintelis veiksmas yra čiulpimas, ir vienintelis pažįstamas skonis ir kvapas yra motinos pienas. Tokiu būdu jis nurimsta ir jaučiasi puikiai. Paskaitykite tą str.
Jei kakoja daug, reiškias tikrai nėra alkana. Jai tiesiog reikia mamytės. Kantrybės 4u.gif Gulėkite su ja lovoje, ten valgykite, skaitykite, žiūrėkite tv.. Tegu viską daro vyras, gal ir su dukryte pabus kol į wc subėgiosit. Po truputį viskas pasikeis 4u.gif
Atsakyti