Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(boruzzze @ 2009 02 18, 14:59)
sveikos mamytes  ax.gif

vat turejau problemike, bet tuo metu neturejau jegu intike jusu pasiklausti...

buvo mane tempa iki 40 laipsniu pailus, tai prasirguliavau - baisiausia buvo nezinia, kaip su lelyte daryti, mat norisi ja kuo ilgiau ismaitinti, taciau kai tempa atsirado, tai kilo klausimas - kaip su lialiuku daryti, ar galiu toliau maitinti? mano sesute sake, kad galiu drasiai maitinti, kita sake, kad virs 38 laipsniu reik nusitraukinet ir duot... o kaip is tikruju yra? g.gif 
veliau tempai neisleidus, israse man antibu - ir velei buvo klausimas, ar galiu maitinti - ir sicia buvo kelios nuomones: vieni sako, kad galiu su tais antibais, kiti sako, kad galiu maitinti, tik pienuka reik pakaitint, dar kiti sake, kad piena galiu lauk pilt.. tai per ta perioda teko misinukais pamaitinti.. jauciu kad siuo metu pienuko yra pamazeje, bet taip tikiuosi kad bent jau iki 6 men pavyx jo pakakti  unsure.gif 
ir dar - vienur rasoma, kad nusitraukiant piena - jo mazeja, kitur raso, akd kaip tik skatina pieno gamyba - tai kaip istikruju?  g.gif

TEMPA MAN KILO 2SAV. IŠ EILĖS KANKINO ŠALTKRĖTYS.....NEI VIENAS GYD. NEPASAKĖ, KAD DĖL TO NEGALIU MAITINTI....IŠGĖRIAU VISĄ KURSĄ PENICILINO...
GALI DRĄSIAI.....NESĄMONĖ, KAD PIENUKĄ KAITINT REIKIA IR PAN..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 02 18, 21:16)
Jūs priaugat daugiau negu normaliai. Vidutinis vaikas padvigubina gimimo svorį apie 6 mėn. (jau nekalbant apie tai, kad MP maitinami vaikiukai auga savaip), o jūsų gydytoja nori tą planą viršyt 4 mėn.  doh.gif
Va, AusraR man paantrino. Apsiraminkit ir džiaukitės vieni kitais vietoj tų gramų skaičiavimo.  4u.gif

Va ir vel as cia parasysiu. 3 men priaugo vaikas 600 g, tai gydytojos akimis buvo mazai, ir jei "kita men tik tiek priaugs, reiks misinuko" (pastaba, 3 men vaikas svere 6,9 kg). Atejom 4 men apziurai. Klausia gydytoja, kiek jau vaikui laiko. Sakau, 4 men. Tai kad nustebo, vaje, sako, koks didelis, jau galetu but 5-6 pagal isvaizda. Mistika ne kitaip. Tai ko 3 menesi nebuvo nustebus??? Vaikas pagal jos lenteles buvo prie virsutines svorio ribos. Bet tai jau nesutrukde aiskint apie "tik 600 g" ir siulyti misinuka. Gaila, kad 4 men prieaugis buvo 800 g, tai taip ir nesuzinojau, ar vis tik butu vel siulius misinuko, jei butu priauges maziau, nors "atrodo kaip 5-6 men vaikas" lotuliukas.gif vargas su tokiais gydytojais doh.gif

Maniskis jau padvigubino, nors dar tik 4 men doh.gif Tikiuosi, toliau augimo tempai suletes.
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2009 02 18, 20:35)
mergaite gime 2950 g [37 sav. ir 6 d.]
1 menuo 4100 g 55 cm, 2 menuo 4700 g 57 cm, 3 menuo 5300 g 63 cm
gyd pakomentavo 3 men. svori galetu daugiau valgyt ir dave suprast, kad jei 4 men. svoris netenkins gydytojos [paklausiau kiek turetu sverti 4 men., tai pasake apie 6,5 kg], reikes primaitinti
verysad.gif  blush2.gif gal per daug tryznioju blush2.gif
beje mes abu su vyru liekni, o as ir mazyte [160 cm 50 kg], bet kazkaip gydytoja visai neatsizvelgia i tai g.gif
valgo neilgai, max iki 10 min.  g.gif be abejo guliu ilgiau, palaukiu kol vaikas pasnaudzia, po to vel siulau ta pati papuka g.gif ir ner taip, kad labai jau intensyviai zistu g.gif kartais ilgai valgo, apie 30 min., bet retai tas buna
nu zodziu kita savaite suzinosim kiek priaugo g.gif

Oho, pavarot su augimu biggrin.gif labai gerai augat. Nenustebkit, jei pasunkėją būsit kokiais 300g - vaikas daugiau judėt pradeda. O pati pagal ūgį ir per mažai sveri- reik bent 55kg svert(pagal lenteles), bet, greičiausia labai nori?! mirksiukas.gif O ta gydytoja.....
Jei jumi liekni, ir pati ne aukštaūgė, tai ir mergytė į jumi (kiba į kaimyną turėtų but?! lotuliukas.gif )
Valgymas jūsų geras, ir kad neintensyviai žinda- ir normalu, valgo aristokratiškai, neskubant mirksiukas.gif (žinduko neduodat??? )
Mamai labai reik relaksuojančios vonios+masažo, ir dar visaip kaip save palepint. Atsipalaiduok. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 18 vasario 2009 - 23:16
aciu visoms uz palaikyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif butinai parasysiu apie svori ir gydytoja smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2009 02 19, 09:15)
aciu visoms uz palaikyma 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif butinai parasysiu apie svori ir gydytoja smile.gif  smile.gif  smile.gif

as budama nescia priaugau26kg.mano svoris dabar55kg,170cm,visaga sveriau50kg.turiu 2vaikus,27m. smile.gif maziukas gyme 4.240kgpirma men.1kg priaugos paskuj maziau,valgge tik mano pienuka iki 4men,dabar kartais tyrekiu duodu,vaisiniu,ir ivedu darzoves,mums5.5men.senden buvom pas dakrare7.700kg,ir69cm.taigi nesinervink,buna daktaru kurie takto neturi,nes asvalgau viska kas juda tongue.gif .o medzegu apikaita daro savo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natalikas: 19 vasario 2009 - 09:58
oj, mamytes, dar reik pagalbos unsure.gif
vakar vakare ir siandien vaikas rekia prie papuko, t.y. kai siulau papa, reikia ir suka i sona veida
ar gali rekti nes ner alkanas? g.gif
pienas tai bega blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2009 02 19, 12:23)
vakar vakare ir siandien vaikas rekia prie papuko, t.y. kai siulau papa, reikia ir suka i sona veida

Gali mirksiukas.gif Bandyk kitokias žindymo padėtis, gal prieš miegą, apsnūdus, ar gerai nusiteikus, o gal susierzinus. Po pabuvimo lauke. Būna visokių dienų. Atradimų metas mirksiukas.gif Bet nuo vakar vakaro iki šiandien- bent kelis sykius valgė?
Nesinervuok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2009 02 19, 11:23)

as siuliciau padandit nutraukt ir duoti is buteliuka,ar valgis pasiziuret,jej pienukas biega ,yra daug tokui mamyciu gali pasi rast kazkuriam forume,manau ar nutrauktas ar is papuko svarbu kad mamos,as tai jau sakiau tos mamos yra SUPER kurios nemeta duot MP,net kai vaikutis nenori imt papuko,o stengesi nutraukineja varksiukes ta piena,kad tik vaikuciuj butu geriau reikia isbandit viskakas imanona,o paskuj sakit kad vaikas nenori mano pieno,ir nematau nieko tame blogo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 19, 10:50)
Gali  mirksiukas.gif  Bandyk kitokias žindymo padėtis, gal prieš miegą, apsnūdus, ar gerai nusiteikus, o gal susierzinus. Po pabuvimo lauke. Būna visokių dienų. Atradimų metas  mirksiukas.gif Bet nuo vakar  vakaro iki šiandien- bent kelis sykius valgė? 
Nesinervuok  4u.gif

valge valge, bet vis noriu kad daugiau pavalgytu biggrin.gif 23 h, 3 nakties, 8 ryte ir dabar siuliau 10 ryto g.gif
aciu Kose-Malose uz kantrybe notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
vakar rekavo 21 h ir siandien 10 h, kai siuliau papa
gal per daznai siulau g.gif
Papildyta:
QUOTE(natalikas @ 2009 02 19, 10:51)
as siuliciau padandit nutraukt ir duoti is buteliuka,ar valgis pasiziuret,jej pienukas biega ,yra daug tokui mamyciu  gali pasi rast kazkuriam  forume,manau ar nutrauktas ar is papuko svarbu kad mamos,as tai jau sakiau tos mamos yra SUPER kurios nemeta duot MP,net kai vaikutis nenori imt papuko,o stengesi nutraukineja varksiukes ta piena,kad tik vaikuciuj butu geriau reikia isbandit viskakas imanona,o paskuj sakit kad vaikas nenori mano pieno,ir nematau nieko tame blogo mirksiukas.gif

man labiausiai nepatiko, kaip vaikas suko veida i sona nuo papo verysad.gif o buteliuko neduodu [esu davus is buteliuko pirma gyvenimo savaite, kai uzkietejo krutys, bet po to paskaiciau kaip taisyklingai paduot papa ir nuo to laiko tik papas]

dabar galvoju, jei vaikas mazokai priaugs, tada bandysiu nusitruakineti ir duoti is buteliuko, byle tik mp valgytu
pas gydytoja einam kita savaite, tada viskas paaiskes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjaf: 19 vasario 2009 - 10:59
QUOTE(Pjaf @ 2009 02 19, 12:54)
valge valge, bet vis noriu kad daugiau pavalgytu biggrin.gif
aciu Kose-Malose uz kantrybe notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif

4u.gif
Gal jumi Vilniuj???
Papildyta:
QUOTE(Pjaf @ 2009 02 19, 12:57)
man labiausiai nepatiko, kaip vaikas suko veida i sona nuo papo verysad.gif o buteliuko neduodu [esu davus is buteliuko pirma gyvenimo savaite, kai uzkietejo krutys, bet po to paskaiciau kaip taisyklingai paduot papa ir nuo to laiko tik papas]

dabar galvoju, jei vaikas mazokai priaugs, tada bandysiu nusitruakineti ir duoti is buteliuko, byle tik mp valgytu
pas gydytoja einam kita savaite, tada viskas paaiskes 4u.gif

Gi pasakyt nemoka, kad nenori, tai stengiasi parodyt mirksiukas.gif
Nusitraukinėt??? Koks tikslas??? Jei ima krūtį- džiaukitės. Vaikas geriausia skatina ir geriausia ištraukia pienelį. Jei mamų argumentų neužtenka-
Pasiskaitykit http://www.sveikapra....lt/?text.id.19 ten daug gerų ir straipsių.
Augimas- atsižvelkit į savo ir tėtės sudėjimą, ūgį, vaikiukui tikrai užtenka iki pusės metų+-500g vidurkio, ir net mažiau, kai MP maitinamas. Apie tai jau rašiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 19 vasario 2009 - 11:14
siandien buvau pas gydytoja ir prasitariau abejojanti ar uztenka mano pieno. patarimas buvo toks: nutrauk ir pasiziurek. sakau, kad neisieina... tada sako, pasiulyk misinuko, jei valgys, vadinasi truksta pieno.
siandien nusprendizau tiksliai paskaiciuoti sisiojimu skaiciu, neskaitant naktinio pamperso... ziuresim kiek bus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inguole: 19 vasario 2009 - 12:30
QUOTE(Inguole @ 2009 02 19, 13:29)
siandien buvau pas gydytoja ir prasitariau abejojanti ar uztenka mano pieno. patarimas buvo toks: nutrauk ir pasiziurek. sakau, kad neisieina... tada sako, pasiulyk misinuko, jei valgys, vadinasi truksta pieno.

Siaubas ima nuo tokiu gydytoju pasiulymu doh.gif jau ciut kas, iskart misinuka greiciau kisa doh.gif Jau geriau butu pasiuliusi, kad zindykite kuo dazniau, kad pienuko butu kuo daugiau, o ne misinuka siulyt iskart. Juk nuo misinuko tai tikrai pienuko daugiau neatsiras schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 19 vasario 2009 - 12:39