Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Pjaf @ 2009 02 17, 20:22)
sakykit, ar pienas gali but neskanus? blush2.gif kartais sunkiai isiulau papa, o kartais labai noriai ir ilgai valgo

nebent nuo svogūnų ir čeanakų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Inguole @ 2009 02 17, 19:57)
jau kelias dienas dziaugiausi, kad maitinu be vakariniu rekimu, bet siandien vel prasidejo. man susidaro ispudis, kad pienuko vakare truksta tada ir prasideda problemos (rekimai). tai tikrai ne pilvukas, ne nuovargis, nes kai tik istrraukiu kruti jis apsiramina ir vel is naujo iesko. patraukia - rekia ir dar tokiom priekaistingom akim i mane ziuri, kad negaliu tverti....  HELP!!! be jusu patarimu ir palaikymo tikrai neissiversiu ir neistversiu  ax.gif
kodel gali staigiai sumazeti pienuko gamyba??? vakar dar juo laisciausi vakare, o siandien jau maziau  blush2.gif  ka daryti, kad jo daugiau atsirastu? maziui kruti duodu daznai - kai tik matau, kad noretu uzkasti arba siaip kazko nori pakramtyti? bijau, kad visai pienukas nedingtu... Gelbekit!!!

žinau tas vakarines krizes.....ypač prieš miegą.....nebijok, viskas gerai....susireaguliuos.......
aš net naktim bandydavau nusitraukti...jei išmiegodavo 3val. be pertraukos iš vienos duodavau iš kitos bent 40g nutraukdavau...ir į šaldytuvą....o vakare sugirdydavau dėl šventos rambės aišku po to kai ištuštindavo krūtis.......
bet nebijok tik žindyk žindyk ir pamatysi viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 17, 22:05)
Papildyta:

žinau tas vakarines krizes.....ypač prieš miegą.....nebijok, viskas gerai....susireaguliuos.......
aš net naktim bandydavau nusitraukti...jei išmiegodavo 3val. be pertraukos iš vienos duodavau iš kitos bent 40g nutraukdavau...ir į šaldytuvą....o vakare sugirdydavau dėl šventos rambės aišku po to kai ištuštindavo krūtis.......
bet nebijok tik žindyk žindyk ir pamatysi viskas bus gerai mirksiukas.gif

tikiuosi, kad susitvarkys... nes realiai matau, kad pieno tuo laiku nera... gal koks krizinis laikas organizme g.gif zindyt tada neiseina, nes rekia pastoviai

as dar nesuprantu vieno dalyko: nuo ko pieno daugeja: ar nuo to, kad ilgai zinda (zinda ne ilgai, nes patraukia, o po to ciulpia kaip ciulptuka) ar nuo daznesio (daugiau kartu) zindimo blush2.gif kartais guliu beveik po valanda ir galvoju ar tikrai yra kokia nauda is to? vaikas pripranta, kad nuolat kazkas burnoj yra ir po to iesko, ramiai miegoti negali doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2009 02 17, 22:13)
tikiuosi, kad susitvarkys... nes realiai matau, kad pieno tuo laiku nera... gal koks krizinis laikas organizme  g.gif  zindyt tada neiseina, nes rekia pastoviai

as dar nesuprantu vieno dalyko: nuo ko pieno daugeja: ar nuo to, kad ilgai zinda (zinda ne ilgai, nes patraukia, o po to ciulpia kaip ciulptuka) ar nuo daznesio  (daugiau kartu) zindimo  blush2.gif  kartais guliu beveik po valanda ir galvoju ar tikrai yra kokia nauda is to? vaikas pripranta, kad nuolat kazkas burnoj yra ir po to iesko, ramiai miegoti negali  doh.gif

tai, kad žinok tie vakarai daug kam atrodydavo kriziniais doh.gif .....man maždaug jau nuo 4 mėn neatrodė...
o laktacija skatina dažnas žinymas....abu variantai kuriuos parašei yra geri mirksiukas.gif

Kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 18, 00:35)
tai, kad žinok tie vakarai daug kam atrodydavo kriziniais doh.gif .....man maždaug jau nuo 4 mėn neatrodė...
o laktacija skatina dažnas žinymas....abu variantai kuriuos parašei yra geri mirksiukas.gif

Kantrybės 4u.gif

Mano vaikui jau 4 men.,bet pieno jau truksta,damaitinu,kad ir kaip stengiausi,jo nepadaugejo,dar ir dabar kmynu arbata geriu,prie kruties dedu daznai,bet kai misinelio duodu tai visa ismaukia ir ramus tampa g.gif
Atsakyti
QUOTE(estetė @ 2009 02 18, 09:54)
Mano vaikui jau 4 men.,bet pieno jau truksta,damaitinu,kad ir kaip stengiausi,jo nepadaugejo,dar ir dabar kmynu arbata geriu,prie kruties dedu daznai,bet kai misinelio duodu tai  visa ismaukia ir ramus tampa  g.gif

Kadangi nusitraukinėji pieną, palaipasiui jo gamybą mažini.
Papildyta:
QUOTE(Inguole @ 2009 02 17, 22:19)
jei neduodu ciulptuko susigruda rankytes i burnyte. nezinau kas geriau.... g.gif  siaip pastebejusi, kad yra noras paciulpti stengiuosi duodi kruti...
dar siandien toki nemalonu jausma vienoj kruti apturejau (skausmu to nepavadinsi): lyg koks siulas nuo spienelio eitu per visa kruti. gan nemalonu. su kuo tai galetu buti susije???

Čiulptukas patenkina vaiko norą žysti, taip jia mažiau žinda krūtį- mažiau pienelio gaminasi. Vadinasi- žindukas MAŽINA pieno gamybą. Dar žindukas įtakoja sąkandį, dikciją ir skrandukui negerai.
Nerekomenduojama duot iki 3mėn.žinduko kol susireguliuoja pienelio gamyba.
Mano vaikas be žinduko užaugo.
Normalu, kad vaikutis žinda valandą ir ilgiau. Įsitaisyk patogiai, pavartyk žurnalą, at TV. Ateityje laikas sutrumpės.
Dėl skausmo- nežinau, jei tai kartosis- pasirpdyk gydytojai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 18 vasario 2009 - 08:50
ojojoj ajajai, sianakt mano Nojus kazkaip isigudrino papuli ciulpti beveik visa nakti...labai jau as miego norejau tai jis rekia as ikisu ir uzmiegu, o tas ir nepaleidzia, tai as kai nubundu istraukiu, ebt jis vel greit pasiima, tai dabar jau tooooks jautrus spenelis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 18, 09:08)
ojojoj ajajai, sianakt mano Nojus kazkaip isigudrino papuli ciulpti beveik visa nakti...labai jau as miego norejau tai jis rekia as ikisu ir uzmiegu, o tas ir nepaleidzia, tai as kai nubundu istraukiu, ebt jis vel greit pasiima, tai dabar jau tooooks jautrus spenelis  doh.gif

ojojoi, koks reiklus tasvo Nojukas doh.gif Sianakt manasis per nakti manes nepaleido ir jau bandziau saves gaileti, bet tuoj pat pagalvojau apie tave ir susigedau blush2.gif
Gal dantukas ir ne vienas bando islyst pas Noju? Jau toks didelis vyras, palaipsniui bus vis savarankiskesnis bigsmile.gif Atrask dar truputi stiprybes ir kantrumo, tai laikina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 18, 11:08)
ojojoj ajajai, sianakt mano Nojus kazkaip isigudrino papuli ciulpti beveik visa nakti...labai jau as miego norejau tai jis rekia as ikisu ir uzmiegu, o tas ir nepaleidzia, tai as kai nubundu istraukiu, ebt jis vel greit pasiima, tai dabar jau tooooks jautrus spenelis  doh.gif

Bet pamiegot davė. Oro vonia gal pagelbės.
O dantenos vaikiuko nepatinę? Gal tavęs jam trūksta, tai naktim atsigriebinėja. Gal į kokią vaikjuostę ar mei-thajų insidėt dienom?!
Laikykis, mama, laikykis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 17, 22:05)

svogunu nebevengiu, bet tik patiekaluose valgau [kepti, troskinti svogunai]

dar norejau paklausti, mano pupa pavalgo apie vidurnakti ir visa nakti ismiega [as irgi blush2.gif biggrin.gif]
papuka mieganciai pasiulau 7 ryte
ar naktinis nemaitinimas labai itakoja svori? bijau, kad gydytoja kabinesis prie svorio [kiek siuo metu sveria nezinau]
Atsakyti
verysad.gif
QUOTE(Pjaf @ 2009 02 18, 11:37)
svogunu nebevengiu, bet tik patiekaluose valgau [kepti, troskinti svogunai]

dar norejau paklausti, mano pupa pavalgo apie vidurnakti ir visa nakti ismiega [as irgi blush2.gif  biggrin.gif]
papuka mieganciai pasiulau 7 ryte
ar naktinis nemaitinimas labai itakoja svori? bijau, kad gydytoja kabinesis prie svorio [kiek siuo metu sveria nezinau]

Jei maitini pagal poreikį- tai viska sgerai. Naujagimiams leidžiamas 4 val. naktinis tarpas, ir ne trumpesni kaip 3 val tarpai tarp maitinimų. Iš pradžių taip nebuvo? Dabar augat ir nusistovėjo taip, vėliau, kalsis dantukai, ir mėnulio fazės kaip ką įtakoja, visokiu naktų bus mirksiukas.gif
reik atsižvelgi ir į tėvų sudėjimą, ūgį. Iki 6mėn. užtenka ir 500g vidurkio, yra nuomonių, kad ir mažiau užtenka (priaugtas svoris dalijamas iš turimų mėnesių) po trečio, dažniausia, svoris sulėtėja, nes daug daudiau energijos vaikiukai sunaudoja judėjimui, ir kuo toliau- tuo daugiau juda. Svarbu, kad lentelėj neatsirastų "žirklės" t.y. neitų žemyn kreivė, svarbu, kad kiltų. Lentelės, kuriom naudojasi gydytojos dar nuo tarybinių laikų, ir skirtos mišinukais maitinamiems vaikams, o jiems būdingas viršsvoris. O mūs gydytojams turi po kg priaugt...ir kiša mišinius... Metų vaikas turi būt +- patrigubinęs svorį. Nors vaikai tokie skirtingi 4u.gif Ne paršelius sviriui auginam mirksiukas.gif
Žinduko neduodat???
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) puslapis vaikų augimo standartai (anglų kalba) www.who.int/childgrowth/standards
Gal pakaks blush2.gif smile.gif

Atsakyti
QUOTE(estetė @ 2009 02 18, 07:54)
Mano vaikui jau 4 men.,bet pieno jau truksta,damaitinu,kad ir kaip stengiausi,jo nepadaugejo,dar ir dabar kmynu arbata geriu,prie kruties dedu daznai,bet kai misinelio duodu tai  visa ismaukia ir ramus tampa  g.gif

Na taip lengviausias kelias....nes tikrai ne taip paprastai reaguliuojasi pieno gamyba....tenka ir naktim atsikelinėt ištisai ir t.t.......
jei toliau duosite mišinėlį- pienelio mažės mažės mažės................
Atsakyti
Mamytes, o menesines turi itakos pienuko gamybai g.gif
Atsakyti