Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Labai aciu mergaites. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vakare jau buvo geriau, labai jau jam pilvuka pucia. Dabar va miega ir as begsiu primigsiu. deja man niekas negali padeti namuose, vyras dirba, grizta labai velai. verysad.gif Kiek gali vakare pabuna ir savaitgaliais.
Beja pastebejau, kad maziukui gal nelabai patinka palutese guleti. Gydytoja patare 4val per diena nelaikyti maziuko su pampersais, tai as palutese stengiuosi kasdien kuo ilgiau palaikyti, manau jam nelabai patinka. Toks vaizdas, kad jam nesaugu nurengtam, iskart stveriasi rankutemis uz veido ir uz ko papuola.
beja dar klausimelis ne i tema, bet man labai svarbu, nezinau kur paklausti, o gydytojai nejauku skambinti del kiekvienos smulkmenos. Vaikuciui nuo vakar pradejo traiskanoti viena akute, nakti prabudau maitinti, tai taip uztraiskanojusi, kai nuvaliau tai net paraudusi liko. Nuo ko tai gali buti, kaip isgydyti (dabar valau virintu vandenuku), gal kreiptis i gydytoja?
Atsiprasau uz nuolatini klausinejima, bet neturiu patirties. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 27, 08:23)
Labai aciu mergaites.  4u.gif  4u.gif  4u.gif
vakare jau buvo geriau, labai jau jam pilvuka pucia. Dabar va miega ir as begsiu primigsiu. deja man niekas negali padeti namuose, vyras dirba, grizta labai velai.  verysad.gif Kiek gali vakare pabuna ir savaitgaliais.
Beja pastebejau, kad maziukui gal nelabai patinka palutese guleti. Gydytoja patare 4val per diena nelaikyti maziuko su pampersais, tai as palutese stengiuosi kasdien kuo ilgiau palaikyti, manau jam nelabai patinka. Toks vaizdas, kad jam nesaugu nurengtam, iskart stveriasi rankutemis uz veido ir uz ko papuola.
beja dar klausimelis ne i tema, bet man labai svarbu, nezinau kur paklausti, o gydytojai nejauku skambinti del kiekvienos smulkmenos. Vaikuciui nuo vakar pradejo traiskanoti viena akute, nakti prabudau maitinti, tai taip uztraiskanojusi, kai nuvaliau tai net paraudusi liko. Nuo ko tai gali buti, kaip isgydyti (dabar valau virintu vandenuku), gal kreiptis i gydytoja?
Atsiprasau uz nuolatini klausinejima, bet neturiu patirties.  unsure.gif

Dėl pagalbos, tai - ką darysi, kai sako. Tuomet ieškok kitokių būdų pasilengvinti buitį. Svarbiausia, aišku, maistas ir gėrimai. Gali savaitgalį pasidaryti daugiau, pasidėti porcijomis į šaldytuvą ir/ar šaldiklį. Arba prisidaryti pusfabrikačių, kad vėliau mažiau darbo būtų. Visada po ranka turėk vandens stiklinę. Dar praverstų visokie sveiki užkandžiai: vaisiai, krekeriai/duoniukai, riešutai, džiovinti vaisiai - kirminui nuraminti, jei nėra laiko tuo metu gaminti.
Ir nepamiršk, kad nieko tam vaikeliui neatsitiks, jei tau kažką bedarant jis pradeda verkt, o tu tuoj pat negali jo paimti ir nuraminti. Mamai gi ir į tualetą reikia... biggrin.gif Išeitis gali būti skara/nešioklė: vaikelis visada prie mamos; ten gali miegoti, žįsti...
Ai, ir dar primenu, kad tvarka namuose yra prioritetų sąrašo apačioje. biggrin.gif

Dėl palučių, tai mažiau stresuok, o daugiau elkis pagal situaciją. Paplikinėkit, jei namie šilta.

Akyte švelniai valyk šiltu virintu vandenuku. Galima ir ramunėlių nuoviru. Kūdikiams traiškanoja, nes ašarų latakėliai dar siauri ir užsikemša (tikiuosi, nelabai grybauju su terminologija - gal kas pataisys...). Pastebėjau, kad labai skirtingai siūlo valyt: vieni nuo išorinio krašto į vidinį, kiti atvirkščiai. Man logiškiau atrodo valyti nuo vidinio į išorinį, kad kuo mažiau negerų dalykų patektų į tuos latakėlius. Ir tiesiog stebėk: jei labai paraudus, jei užsitęsia, jei traiškanoja ypač dažnai, tuomet pasikonsultuok su gydytoja. Sunku ką patarti, turbūt nėra naujagimio, kuriam netraiškanotų, o kur ta riba tarp eilinių traiškanėlių ir infekcijos tai tik gydytojas gali pasakyti.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 27 sausio 2009 - 10:55
QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 27, 10:23)
Vaikuciui nuo vakar pradejo traiskanoti viena akute, nakti prabudau maitinti, tai taip uztraiskanojusi, kai nuvaliau tai net paraudusi liko. Nuo ko tai gali buti, kaip isgydyti (dabar valau virintu vandenuku), gal kreiptis i gydytoja?

Silpnoj (+drungnoj) ramunėlių arbatoj suvilgyta vata praplauk. Brauk nuo išorinio akies kampučio link vidinio. Kartok, kai tik reik. Masažas (parašytas apačioje) Yra homeopatiniai lašiukai.
Nuomonės skirtingos- vieni teigia (Dr. Eglė MARKŪNIENĖ KMUK Neonatologijos klinikos vadovė) kad reik duot laiko išsivalyt akytėm, apie mėnesį.
Mūsų pediatrė iš kart antibiotikų išrašė (lašų) Paskubėjau, galėjau bent 2sav. palaukt doh.gif
o čia iš knygos:
Akys. 3-4sav.daugelio naujagimi akys ašaroja. ta, kad ašarų latakėliai (jie atsiveria į nosytę) yra užakę t.y. nepraeinami, rodo besikaipiantisvidiniuose akių kampučiuose gelsvas lipnus sekretas. Besikaupiančios ašaros lengvai užsikrečia bakterijomis, gali prasidėt akies gleivinės uždegimas (konjunktyvitas)
jei sšaros nuteka į nosį, pabandykite "atvert" ašarų kanaliukus. Švariom rankom + trumpai kirptais nagais, mažuoju piršteliu švelniais sukamaisiais judesiais pabandykite masažuoti vidinį akies kamputį. Tai kartokite 1-2 dienas (pvz. prieš kikevieną vystyklų keitimą) Jeigu vėr rasite gelsvo lipnaus sekreto, ypač po nakties miego, pasikonsultuokite su gydytoja.
Ašarėlių latakėliai yra siauri, todėl jų užsikimšimas gali pasikartot. Tada akių dydytojas plonu zondu išvalo ašarų kanaliukus.
A.Vingras V. Černiauskienė "Pirmieji treji gyvenimo metai" (gal verta turėt, ar pasiskolint) 4u.gif
Sėkmės mirksiukas.gif

Atsakyti
Ode ir Kose-Malose as nuosirdziai jums dekoju 4u.gif labai padejote visais klausimais, jauciuosi tikrai ramiau
Atsakyti
Nu ir pamiega mano vyruciukas siandien blink.gif Jau nuo 15h parpia balkone, taip ilgai dar nera buve blink.gif Sakykit, ar keliat vaikucius ir po kiek laiko? g.gif Bijau, kad nakti teks zaisti su juo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 01 27, 08:23)
Vaikuciui nuo vakar pradejo traiskanoti viena akute, nakti prabudau maitinti, tai taip uztraiskanojusi, kai nuvaliau tai net paraudusi liko. Nuo ko tai gali buti, kaip isgydyti (dabar valau virintu vandenuku), gal kreiptis i gydytoja?

Mergaitės jau parašė, nuo ko taip, čia normalu smile.gif Mums taip pat traiškanojo viena akytė, intensyviai darėm masažiukus, tačiau nepadėjo ir teko zonduoti, nes vaikiukas kankinosi... Dabar viskas gerai smile.gif

QUOTE(Saule danguje @ 2009 01 27, 19:02)
Nu ir pamiega mano vyruciukas siandien blink.gif Jau nuo 15h parpia balkone, taip ilgai dar nera buve blink.gif  Sakykit, ar keliat vaikucius ir po kiek laiko? g.gif Bijau, kad nakti teks zaisti su juo  unsure.gif

Kai maniškis ilgesniam laikui va taip užlūžta, pradedu tikrinti, ar neturi temperatūros ir pan., nes kelia nerimą toks neįprastai ilgas miegojimas. Tačiau nė karto tos temperatūros nebuvo ir dabar stengiuosi vadovautis taisykle, kad vienodai miegoti negali: vieną dieną miega 2 val., kitą - 4, dar kitą - net 6. Taip ir naktim: vieną miega geriau, kitą - blogiau. Nežadinu, nes jis geriau žino, ko jam reikia smile.gif
Manau, kad nuo vieno tokio "pamiegojimo" nieko nenutiks ir tikrai nesutriks režimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 01 27, 19:51)
Kai maniškis ilgesniam laikui va taip užlūžta, pradedu tikrinti, ar neturi temperatūros ir pan., nes kelia nerimą toks neįprastai ilgas miegojimas. Tačiau nė karto tos temperatūros nebuvo ir dabar stengiuosi vadovautis taisykle, kad vienodai miegoti negali: vieną dieną miega 2 val., kitą - 4, dar kitą - net 6. Taip ir naktim: vieną miega geriau, kitą - blogiau.  Nežadinu, nes jis geriau žino, ko jam reikia smile.gif
Manau, kad nuo vieno tokio "pamiegojimo" nieko nenutiks ir tikrai nesutriks režimas  4u.gif

Diena kitaip ir nemiega - tik lauke, bet max buvo 3 h, o siandien 4.15 h blink.gif O nakti jau nebesuskaiciuoju kiek kartu valgo - matyt bus diena su naktim supainiojes doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saule danguje: 27 sausio 2009 - 22:12
QUOTE(Madeleine @ 2009 01 26, 12:23)
Viena bėda ne bėda. Užsikrėčiau ir aš nuo dukriuko rotvirusu (ji juo serga jau ketvirta diena)... Savijauta tragiška, visa drebu, ką įpilu į save, viskas iškart išbėga "po spaudimu"...

Nesinervinčiau šiaip, jei nebūčiau dabar dukrytei pagrindinis maisto šaltinis. Per tą ligą ji visiškai nevalgo jokio kito maisto, tik žinda krūtį. O tai kas toj krūty dar gali likti, kad aš viską išvėmus ir išviduriavus, be to, jaučiu, kad nuolat troškina, tai reiškia skysčių trūksta. Bet kaip sakiau, ką tik įsipilu, iškart išbėga, toks jausmas, kad nieko organizme nelieka...

Gal kam taip buvo, gal ką skaitėt? Man labiausiai rūpi, ar pakaks pieno ir ar jo kokybė bent kokia dar liks... Neišmanau, ką daryt...
Ačiū.

Oi oi oi, taip nejuokauk! Jei jau 4 diena nieko nei atsigert, nei uzkast negali, tai riekia lasaline statyti! As toki pati geri esu apturejus doh.gif Tai man jau sekancia diena kai pastate gydytoja namuose, is kart geriau pasidare 4u.gif Nes buvo taip blogai, kad jau net jegu iki wc nueiti nebebuvo......... Bet vis tiek maitink ir stenkis nors kiek vandenuko atsigerti drinks_cheers.gif Svarbiausia - stebek mazaja, kad jji neuzspringtu bevemdama.
Maniskis buvo paskiepintas nuo roto, tai lengvai pernese - viena kart paveme ir viena diena paviduriavo...

tikiuosi nelabai veluoju su patarimais 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Shatura @ 2009 01 26, 23:39)
Cia vienoje knygoje skaitau apie zindyma ir nevaisinguma. ar tiesa, kad kol zindai, tol negali pastot?

na jis toks neiskiles visiskai blush2.gif nebent kai susala, tada atsiranda... tokiu taveju iduodant kruti, kol vaikutis dar nelabai mokantis apzioti, reikia ja taip smiliumi ir didziuoju arba smiliumi ir nyksciu suspausti, kaip sumustini rolleyes.gif nezinau ar suprantamai paaiskinau rolleyes.gif tada vaikuciui lengviau i ja taisyklingai isisiurbti cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2009 01 27, 12:51)
Dėl pagalbos, tai  - ką darysi, kai sako. Tuomet ieškok kitokių būdų pasilengvinti buitį. Svarbiausia, aišku, maistas ir gėrimai. Gali savaitgalį pasidaryti daugiau, pasidėti porcijomis į šaldytuvą ir/ar šaldiklį. Arba prisidaryti pusfabrikačių, kad vėliau mažiau darbo būtų. Visada po ranka turėk vandens stiklinę. Dar praverstų visokie sveiki užkandžiai: vaisiai, krekeriai/duoniukai, riešutai, džiovinti vaisiai - kirminui nuraminti, jei nėra laiko tuo metu gaminti.
Ir nepamiršk, kad nieko tam vaikeliui neatsitiks, jei tau kažką bedarant jis pradeda verkt, o tu tuoj pat negali jo paimti ir nuraminti. Mamai gi ir į tualetą reikia... biggrin.gif Išeitis gali būti skara/nešioklė: vaikelis visada prie mamos; ten gali miegoti, žįsti...
Ai, ir dar primenu, kad tvarka namuose yra prioritetų sąrašo apačioje. biggrin.gif

Dėl palučių, tai mažiau stresuok, o daugiau elkis pagal situaciją. Paplikinėkit, jei namie šilta.

Akyte švelniai valyk šiltu virintu vandenuku. Galima ir ramunėlių nuoviru. Kūdikiams traiškanoja, nes ašarų latakėliai dar siauri ir užsikemša (tikiuosi, nelabai grybauju su terminologija - gal kas pataisys...). Pastebėjau, kad labai skirtingai siūlo valyt: vieni nuo išorinio krašto į vidinį, kiti atvirkščiai. Man logiškiau atrodo valyti nuo vidinio į išorinį, kad kuo mažiau negerų dalykų patektų į tuos latakėlius. Ir tiesiog stebėk: jei labai paraudus, jei užsitęsia, jei traiškanoja ypač dažnai, tuomet pasikonsultuok su gydytoja. Sunku ką patarti, turbūt nėra naujagimio, kuriam netraiškanotų, o kur ta riba tarp eilinių traiškanėlių ir infekcijos tai tik gydytojas gali pasakyti.

4u.gif

Sutinku su Ode drinks_cheers.gif Kadangi mano vyra dirbo irgi nuo ryto iki vakaro, tai as jo prasydavau, kad pagamintu man sekancios dienos pietus. Jis vakare paruosdavo, o man sekancia idena belikdavo pasisildyti mikrobangineje mirksiukas.gif Gal ir nelabai sveika, bet valgyti juk reikia cool.gif
Nes piema menesi vos rasdavau laiko iki wc nubegti doh.gif lygiai taip pat kaip pas jumi buvo blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Saule danguje @ 2009 01 27, 21:02)
Nu ir pamiega mano vyruciukas siandien blink.gif Jau nuo 15h parpia balkone, taip ilgai dar nera buve blink.gif  Sakykit, ar keliat vaikucius ir po kiek laiko? g.gif Bijau, kad nakti teks zaisti su juo  unsure.gif

Maniskis lauke ziema ismiegodavo net 5h biggrin.gif As tuom tik dziaugdavausi ir eidavau pati pailseti 4u.gif
Papildyta:
Nu ir prirasiau doh.gif tiesiog naujos temos bavau neuzsiprenumeravus, ziuriu labai daug praleidau rolleyes.gif

Tiesa, kas del akuciu, tai mums irgi traiskanojo pirma menesi. Budavo po miegucio sunku aki net praplesti.... As tiesiog pavalydavau tamponeliu, pamirkytu i virinta vandeni nuo isores i vidu (taip mokino nestukiu kursuose mirksiukas.gif ), o su laiku praejo ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif 4u.gif

Norėjau paklausti jūsų... Gal skambės ir kvailai, bet vat iškilo toks klausimas.
Ar galima maitinančioms eiti į masažus? Na, kiek žinau, nėščioms negalima, tai galvoju, gal ir maitinančioms...
Turiu kuponą dovanotą ir nežinau, ar galiu pasinaudoti smile.gif

Ačiū 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sssssss @ 2009 01 28, 04:49)
Sveikos  4u.gif  4u.gif

Norėjau paklausti jūsų... Gal skambės ir kvailai, bet vat iškilo toks klausimas.
Ar galima maitinančioms eiti į masažus? Na, kiek žinau, nėščioms negalima, tai galvoju, gal ir maitinančioms...
Turiu kuponą dovanotą ir nežinau, ar galiu pasinaudoti smile.gif

Ačiū  4u.gif  4u.gif

Taip! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 01 28, 09:50)

Tik nepamiršt vandens po to daug pavartot (čia ir ne žindančioms svarbu).
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 01 28, 12:58)
Tik nepamiršt vandens po to daug pavartot (čia ir ne žindančioms svarbu).

O dar geriau kmynu arbatos thumbup.gif
Atsakyti