Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(babis @ 2009 02 13, 21:16)
Mamytes padekite 4u.gif Gal kuriai taip buvo, kad maziukas neima kruties ir vsio, jei paiima iskart ispjauna ir rekia ne savu balsu, bet mums taip ne visada, paskutiniu metu pavakary. Galvociau kad pilvukas, bet mums seniai jo nebeskauda, o jei duodu gerti MP is buteliuko, tada geria. Kas jam galetu buti g.gif

As galvociau, kad buteliukas kaltas mirksiukas.gif Is buteliuko vaikiukui lengviau gerti visad. Jei duosite nutraukta pienuka is buteliuko tai ne tik atsisakys valgyti is kruties, bet ir MP prades mazeti, nes niekas geriau uz jusu vaikiuka negali istraukti pieniuko is kruties. O kuo maziau bus istraukiama pienuko tuo maziau jo gaminsis.
Mano vaikiukas krutines neima, jei ji pilna MP, tada as truputuka nutraukiu, kad ji nebutu tokia pilna.
Sekmes ir linkiu kuo ilgiau MP maitinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 14 vasario 2009 - 20:02
QUOTE(Agotė @ 2009 02 14, 14:10)
net kartais pyktis paima ant tų mamų, kurios manęs klausia, tai kam tują dar maitini doh.gif (šiandien klausė)....net nežinau ką atsakyt- kvailas klausimass.....

manes irgi siandien klause!!! sako: ar tau savo dantu negaila?doh.gif nors per du vaikus dar nei viens nesugedo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2009 02 13, 21:16)
Mamytes padekite 4u.gif Gal kuriai taip buvo, kad maziukas neima kruties ir vsio, jei paiima iskart ispjauna ir rekia ne savu balsu, bet mums taip ne visada, paskutiniu metu pavakary. Galvociau kad pilvukas, bet mums seniai jo nebeskauda, o jei duodu gerti MP is buteliuko, tada geria. Kas jam galetu buti g.gif

maniske irgi pavalgo kiokias 5 minutes, o tada pradeda rekt baisiausiai. galvoju gal pienuko nera, bet paspaudziu, tai bega g.gif gal ir del pilvuko g.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2009 02 17, 16:23)
maniske irgi pavalgo kiokias 5 minutes, o tada pradeda rekt baisiausiai. galvoju gal pienuko nera, bet paspaudziu, tai bega  g.gif  gal ir del pilvuko  g.gif

Mano maziukas, net imt nenori,nes tingi traukti, bet kai uzplusta pienuko banga, tai per kokias 5-10 min. pavalgo smile.gif O jums siulyciau pabandyti, leisti vaikiukui atsirugti, gal oro priryja ir tada jai skauda. Gal kai atsirugs ir toliau valgys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2009 02 17, 17:26)
Mano maziukas, net imt nenori,nes tingi traukti, bet kai uzplusta pienuko banga, tai per kokias 5-10 min. pavalgo smile.gif  O jums siulyciau pabandyti, leisti vaikiukui atsirugti, gal oro priryja ir tada jai skauda. Gal kai atsirugs ir toliau valgys smile.gif

as taip ir darau, atsirugsta, nurimsta. bet siek tiek pavalgius vel rekt pradeda doh.gif
Atsakyti
jau kelias dienas dziaugiausi, kad maitinu be vakariniu rekimu, bet siandien vel prasidejo. man susidaro ispudis, kad pienuko vakare truksta tada ir prasideda problemos (rekimai). tai tikrai ne pilvukas, ne nuovargis, nes kai tik istrraukiu kruti jis apsiramina ir vel is naujo iesko. patraukia - rekia ir dar tokiom priekaistingom akim i mane ziuri, kad negaliu tverti.... HELP!!! be jusu patarimu ir palaikymo tikrai neissiversiu ir neistversiu ax.gif
kodel gali staigiai sumazeti pienuko gamyba??? vakar dar juo laisciausi vakare, o siandien jau maziau blush2.gif ka daryti, kad jo daugiau atsirastu? maziui kruti duodu daznai - kai tik matau, kad noretu uzkasti arba siaip kazko nori pakramtyti? bijau, kad visai pienukas nedingtu... Gelbekit!!!
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2009 02 17, 20:57)
kodel gali staigiai sumazeti pienuko gamyba??? vakar dar juo laisciausi vakare, o siandien jau maziau  blush2.gif  ka daryti, kad jo daugiau atsirastu? maziui kruti duodu daznai - kai tik matau, kad noretu uzkasti arba siaip kazko nori pakramtyti? bijau, kad visai pienukas nedingtu... Gelbekit!!!

nesinervuok, islik rami. vaikai labai jaucia mamos emocijas. gal butjau atejo laikas, kai tavo mazyliui reikia daugiau pienelio, tad kelias dienas vaikelis bus neramus, teks dazniau glausti prie kruties, kad paskatintu pieno gamyba (juk augant vaikiukui, auga ir jo apetitas) o gal pati diena ko nors uzvalgai (rugstaus, astraus, ar kokiu produktu is alergizuojanciu saraso?) maniske vakarais labai verkdavo, jei diena paragaudavau riesutu, ka nors is tarkuotu bulviu... gal ir jusu vaikiukas ko nors "nemegsta"?
svarbiausia - kuo maziau nervuotis, nes nervai nesiderina su sekmingu zindymu (nors nesinervuoti auginant vaikus turbut neimanoma). o pienukas nesibaigia tol, kol vaikas yra zindomas. (cia kaip karves melzimas - kadangi karve reguliariai melzia, ji reguliariai duoda pieno)
laikykites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2009 02 17, 21:57)
jau kelias dienas dziaugiausi, kad maitinu be vakariniu rekimu, bet siandien vel prasidejo. man susidaro ispudis, kad pienuko vakare truksta tada ir prasideda problemos (rekimai). tai tikrai ne pilvukas, ne nuovargis, nes kai tik istrraukiu kruti jis apsiramina ir vel is naujo iesko. patraukia - rekia ir dar tokiom priekaistingom akim i mane ziuri, kad negaliu tverti....  HELP!!! be jusu patarimu ir palaikymo tikrai neissiversiu ir neistversiu  ax.gif
kodel gali staigiai sumazeti pienuko gamyba??? vakar dar juo laisciausi vakare, o siandien jau maziau  blush2.gif  ka daryti, kad jo daugiau atsirastu? maziui kruti duodu daznai - kai tik matau, kad noretu uzkasti arba siaip kazko nori pakramtyti? bijau, kad visai pienukas nedingtu... Gelbekit!!!

Gal kaip tik dabar pereinamas laikotarpis, ju būna 2-3mėn. ir vėliau pasitaiko, kai vaikiuko poreikiai padidėja, tada mažius dažniau nori, reik ir dažniau duot, per kelias dienas pasiūla-paklausa susireguliuos. Jei maitini pagal poreikį, neduodi žinduko, pienelio tikrai yra ir bus 4u.gif O ir pilvelis gali savo kaprizus rodyt, pastebėk kada tie neramumai vaikiuk, gal panasiu laiku? Vakarais pienelis liesesnis, greičiau suvirškinamas, ir norisi dažniau. mirksiukas.gif
Pienelio gamybą skatina dažnas žindymas, kontaktas oda-oda, poilsis ir mamytės gera nuotaika 4u.gif Balto šokolado gabalėlį gali suvalgyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Dekui uz patarimus ir palaikyma...
jis pas mane retai turstintis pradejo kai pradejo tik mano piena valgyti, o siandien kaip tik ta dizioji diena buvo, gal pilvelyje daugiau vietos atsirado ir jis alkanesnis pasijuto g.gif
jei neduodu ciulptuko susigruda rankytes i burnyte. nezinau kas geriau.... g.gif siaip pastebejusi, kad yra noras paciulpti stengiuosi duodi kruti...
dar siandien toki nemalonu jausma vienoj kruti apturejau (skausmu to nepavadinsi): lyg koks siulas nuo spienelio eitu per visa kruti. gan nemalonu. su kuo tai galetu buti susije???
Atsakyti
sakykit, ar pienas gali but neskanus? blush2.gif kartais sunkiai isiulau papa, o kartais labai noriai ir ilgai valgo
Atsakyti
as su tokiu klausimu... jei vaikas viduriuoja, ar papildomai prie MP reikia dar duoti vaikui vandens? g.gif nes man pasake kad MP neuztenka, reikia duot ir vandens smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2009 02 17, 21:22)
sakykit, ar pienas gali but neskanus? blush2.gif kartais sunkiai isiulau papa, o kartais labai noriai ir ilgai valgo

Tai greičiausiai susiję su kuo nors kitu, tikrai ne neskanaus pieno bėda smile.gif Nežinau, kokio amžiaus vaikas, bet paaugę vaikai dažnai neima krūties, nes ką nors įdomaus veikia, tyrinėja, kas nors nutraukia jų dėmesį ir pan. Pieno skonis, tiesa, gali nežymiai keistis nuo tam tikro maisto (pvz. juodų ridikų) arba mėnesinių metu.

QUOTE(oszkute @ 2009 02 17, 21:33)
as su tokiu klausimu... jei vaikas viduriuoja, ar papildomai prie MP reikia dar duoti vaikui vandens?  g.gif nes man pasake kad MP neuztenka, reikia duot ir vandens  smile.gif

Žiūrint kaip stipriai viduriuoja. Jeigu viduriavimas labai stiprus ir nerimauji, kad trūksta skysčių, gali duoti papildomai vandens arba dar geriau - rehidrono. Jis padeda atstatyti elektrolitų pusiausivyrą organizme, kuri gali būt sutrikus dėl stipraus viduriavimo ar vėmimo. Bet kokiu atveju, kuo daugiau ir dažniau žindyk, tai visų pirma.

Mes rehidroną papildomai girdėme, kai sirgo rotavirusu. Ir nors viduriavo nestipriai ir nedažnai, aš pati sirgau, buvau nusividuriavusi ir jaučiau, kad pastebimai sumažėjo pieno. Dėl šios priežasties papildomai su švirkštu duodavau rehidrono.
Atsakyti