oj tie vyrai, mao toks pats. Vaikas rekia o jis - nu tai ko tu dabar reki, klausia. Tipo vaikas atsakys
na bet as tai pti jam paskaitau,nes jis neskaito angliskai. Tai lyg ir veikia...nerekdo jis taip jau labai, nebent labai uzknisa, bet tada as einu.
ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptis slypi mamos troškime natūraliai maitinti savo mažiulį. ir nereikia teisintis, kad pieno nėra, neužtenka ir pan. jei net kūdikių negimdžiusios moterys gali maitinti įvaikintus kūdikius savo pienu, tai neįtikėtina, jog biologinė motina netur pieno(apie tai galima rasti info internete bei žurnaluose mamoms). va, kad kantrybės ar noro neturi pakankamai tai gali būti.
QUOTE(TOCAMI @ 2009 02 13, 16:14)
ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptis slypi mamos troškime natūraliai maitinti savo mažiulį. ir nereikia teisintis, kad pieno nėra, neužtenka ir pan. jei net kūdikių negimdžiusios moterys gali maitinti įvaikintus kūdikius savo pienu, tai neįtikėtina, jog biologinė motina netur pieno(apie tai galima rasti info internete bei žurnaluose mamoms). va, kad kantrybės ar noro neturi pakankamai tai gali būti.
Turiu klausimuka Ar gali maziukas po tiek laiko imti ir nebemoketi apzioti kruties teisingai Diena valgydamas labai springsta, priryja oro, o tik pabudes, ar nakti valgo ramiai graziai
Mamytes padekite Gal kuriai taip buvo, kad maziukas neima kruties ir vsio, jei paiima iskart ispjauna ir rekia ne savu balsu, bet mums taip ne visada, paskutiniu metu pavakary. Galvociau kad pilvukas, bet mums seniai jo nebeskauda, o jei duodu gerti MP is buteliuko, tada geria. Kas jam galetu buti
Visiškai pritariu Tokami tai tikra tiesa,reta mamytė neturi pienuko,jie viską daro teisingai,tai gali būt susiję tik su kokia nors liga,bet 99 procentai turi dovaną maitint lelių savo pieniuku,nes taip gamat sutvėrė,vaikaui geriauias mamytės pienelis,tarybiniais laikais,kurios augom,buvom nuskriaustos,nes tada protingi dėdės ir tetos geriau už mamas žinojo,ko vaikui reikia užaugom be pieniuko
man pasisekė,kad kai gimdžiau,šalia buvo puiki docentė,protinga gydytoja,ji man paaiškino,kaip elgtis ir ko,ginkdie nedaryti,nors visos protingos tetos ir močiutės lieptų priešingai,rezultatas toks,abu vaikus matinau iki trijų metų
Saule danguje, gali būt,manau,juk jie gyvi padarėliai,gal nekaip jaučiasi,arba kas nors blaško dėmesį? kantrybės ir viskas susitvarkys
babis, net nezinau,mums irgi visko buvo, gal pabandyk neduot kol išalksčo gal jau bande is butelio anksciau?Tai gal sutingo, nes is butelio lengviau pieniuka traukt
man pasisekė,kad kai gimdžiau,šalia buvo puiki docentė,protinga gydytoja,ji man paaiškino,kaip elgtis ir ko,ginkdie nedaryti,nors visos protingos tetos ir močiutės lieptų priešingai,rezultatas toks,abu vaikus matinau iki trijų metų
Saule danguje, gali būt,manau,juk jie gyvi padarėliai,gal nekaip jaučiasi,arba kas nors blaško dėmesį? kantrybės ir viskas susitvarkys
babis, net nezinau,mums irgi visko buvo, gal pabandyk neduot kol išalksčo gal jau bande is butelio anksciau?Tai gal sutingo, nes is butelio lengviau pieniuka traukt
QUOTE(Saule danguje @ 2009 02 13, 21:10)
Turiu klausimuka Ar gali maziukas po tiek laiko imti ir nebemoketi apzioti kruties teisingai Diena valgydamas labai springsta, priryja oro, o tik pabudes, ar nakti valgo ramiai graziai
Jei visą laik žindė, tai neturėtų. Iš buteliuko kitokia "technika" ir jėgų tiek nereikalauja. Stenkis žindyti kai apsnūdęs, ką tik pabudęs, ramus, kai tik pastebi PIRMUS noro valgyti požymius. Sprindt gali- kai godžiai traukia, nes išalko, gal pavyktų maitint neišalkusį. Dėl oro- paieškok kitokių maitinimo padėčių- kad vaikiukas būtų bent siek tiek statmenai.
Papildyta:
QUOTE(babis @ 2009 02 13, 21:16)
Mamytes padekite Gal kuriai taip buvo, kad maziukas neima kruties ir vsio, jei paiima iskart ispjauna ir rekia ne savu balsu, bet mums taip ne visada, paskutiniu metu pavakary. Galvociau kad pilvukas, bet mums seniai jo nebeskauda, o jei duodu gerti MP is buteliuko, tada geria. Kas jam galetu buti
Gal pati ko užvalgei? Gali ir pilvelis, jei panašiu metu kas dien. Mumi ir dainingų vakarų buvo Jei pilvukas- nešiot pilveliu žemyn (kaip lėktuvėlį), masažas, šildymas pilvelio, suvystymas į šiltą pledą, Nešiojimas, nešiojimas , nešiojimas........
Papildyta:
QUOTE(TOCAMI @ 2009 02 13, 16:14)
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 13, 20:04)
Jei visą laik žindė, tai neturėtų. Iš buteliuko kitokia "technika" ir jėgų tiek nereikalauja. Stenkis žindyti kai apsnūdęs, ką tik pabudęs, ramus, kai tik pastebi PIRMUS noro valgyti požymius. Sprindt gali- kai godžiai traukia, nes išalko, gal pavyktų maitint neišalkusį. Dėl oro- paieškok kitokių maitinimo padėčių- kad vaikiukas būtų bent siek tiek statmenai.
Aciu uz patarimus Kaip ir viska stengiuosi taip daryti, kaip sakai, bet, matyt, silpnumas pagavo vakar mane ir parsiau, kad gerosios mamytes patartu ir padrasintu
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 11, 20:47)
Man sunkiausia dalis visame šitame reikale yra migdymas: man jis užtrunka iki 2 ir daugiau valandų. Tai yra atsigulam maitintis ir migdytis kokią 22 val. (visiškoj tyloj, tamsoj, kas vakarą panašiu laiku) ir pavalgius mergina tarsi įgauna antrą kvėpavimą: pradeda eit ratais, duotis, lipt ant manęs, cypaut, klykaut ir t.t. ir pan.
Aš irgi taip migdau ir dažniausiai užtenka valandos. Bet būna ir kitaip Tai padariau didesnį tarpą tarp miegojimų ir lūžta. Bet vis tiek valandėlę kartu guliu
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 11, 21:16)
Aha, as irgi ilgo miego ilgiuosi Bet tas malonumas buvo tik studiju metu ir nestumo pabaigoje. O kai vaikui bus 2-3 metukai, taigi i darbeli teks eiti, tai ir vel teks anksti keltis, tad su tuo miegojimu iki 12 val. nieko nesigaus
Bus bus,, kai į pensiją išeisim
QUOTE(AusraR @ 2009 02 11, 21:28)
Kose-Malose ar tu sakei kazka apie straipsni kad vaiku negalima klykinti? jei tiap tai gal gali kokia nuoroda imest. atsibodo gincytis su nekuriom mamkom, tai duociau pasiskaityt.
Aš su draugėm ir šiaip su kai kuriais žmonėmis ginčyjuosi Nu nerikdau vaiko - tai jau reiškia, kad lepinu
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 12, 12:30)
Labai gerai kad valgo mp- ir vaistas ir maistas. Kraujo tyrimas nepamaišytų, su gydytoja pasitarkit. Iki 38,5 nerekomenduoja mušti temp. Mažiai ir tridienę kartštinę kartais "pasigauna" Laikykitės!!!
QUOTE(Agotė @ 2009 02 12, 18:33)
Gal tridienė.....jei temperatūra...laikykitės
Nukrito temeratūra, išbėrė.. viskas aišku Sveikstam Ir jokio žmonių maisto nenori, tik MP MP MP MP
Ne į temą, bet gerai, kad mes MP visos maitinam, matėt?? http://tv.delfi.lt/video/eDeGlZjj/ baisu
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 11, 20:47)
a iki 2 ir daugiau valandų. Tai yra atsigulam maitintis ir migdytis kokią 22 val. (visiškoj tyloj, tamsoj, kas vakarą panašiu laiku) ir pavalgius mergina tarsi įgauna antrą kvėpavimą: pradeda eit ratais, duotis, lipt ant manęs, cypaut, klykaut ir t.t. ir pan.
maniškė irgi gavus mp vakere jau lovoj...tarsi atgija, kaip kokio enerdžaizo gavus....prasideda linksmybės ...vakar pusė dviejų užmigdžiau- kėlėsi puse 9 (aišku dar 3k naktį)
Papildyta:
QUOTE(eda9 @ 2009 02 14, 12:27)
Ne į temą, bet gerai, kad mes MP visos maitinam, matėt?? http://tv.delfi.lt/video/eDeGlZjj/ baisu
mačiau...siaubas kažkoks.....
žinai net kartais pyktis paima ant tų mamų, kurios manęs klausia, tai kam tują dar maitini (šiandien klausė)....net nežinau ką atsakyt- kvailas klausimass.....
QUOTE(babis @ 2009 02 13, 20:16)
Gal kvepalus ar dezodorantą jam nepatinkančio kvapo naujot pradėjai?
QUOTE(Agotė @ 2009 02 14, 14:10)
žinai net kartais pyktis paima ant tų mamų, kurios manęs klausia, tai kam tują dar maitini (šiandien klausė)....net nežinau ką atsakyt- kvailas klausimass.....
Manęs jau neklausia, kodėl, klausia ar ilgai dar.
QUOTE(babis @ 2009 02 13, 20:16)
buvo ir man taip... vieną ima, o kitos nea (kairės), nors tu ką... net verkt buvau pradėjusi.. paskui sugalvojau fintą tokį - duodavau jai kairę krūtį taip, lyg ji valgytų iš dešinės. Nesuprato Po kokios savaitės pamiršo ir vėl imdavo kairę normaliai.
Ir taip būdavo tik vakarais. Bet niekada nedaviau buteliuko...
Maitinau savo Urtę metus ir dešimt mėnesių.