Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 11, 22:50)
Laikykitės Mamos, nustos vaikiai keltis. Va, kai bus jiems kokia 16-ka metų tai ir namo ne visad grįš... Tada ką darysim  blink.gif

drinks_cheers.gif
As ir galvoju, kad tai laikinas "malonumas" biggrin.gif
Pajuodusius paakius maskuojamuoju piestuku pakoreguoju ir galvoju, ateis tas laikas kai vaikiukas ismiegos visa nakti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 11 vasario 2009 - 21:00
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 11, 20:47)
pavalgius mergina tarsi įgauna antrą kvėpavimą: pradeda eit ratais, duotis, lipt ant manęs, cypaut, klykaut ir t.t. ir pan.

Pas mus irgi taip būdavo. Šitą problemą išsprendžiau kai išlaikau ilgesnį tarpą iki naktinio miego, kad ji pakankamai nuvargtų. Paskutinis dieninis pamiegojimas pas mus dabar 17-18val. O nakčiai einam 22-22,30, tada jau nebesiduoda lovoj, sminga greit smile.gif

Pasakykit kada maždaug ateis tas laikas kai miegos visą naktį? biggrin.gif Tik nesakykit, kad tada, kai baigsiu žindyt, nes žindyti noriu ilgaaaai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night: 11 vasario 2009 - 21:03
Aš viliuosi, kad apie trečius metus. Ir labai ilgiuos dienų, kai miegodavau iki 12... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 11, 20:50)
Laikykitės Mamos, nustos vaikiai keltis. Va, kai bus jiems kokia 16-ka metų tai ir namo ne visad grįš... Tada ką darysim  blink.gif

paguodei lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mes einam miegot paskutinio dienos miego 16.00 koki 30-45min, o paksui tik naktinis 22.00 g.gif kazkaip daznokai buna kad pavalgo ir kaip dopingo gaves vel siaucia doh.gif o siaip tai kaip ir anksciau minejau pora valandu atsibudineja kas pusvalandi smile.gif

Night, dazniausiai kiek skaiciau tai kai nustoji zindyt nakti ismiega.... smile.gif o kaip is tikro... cia dar nuo vaiko priklauso smile.gif

as buvau prisimascius kad atsibodo tie naktinejimai, jau viskas mesim tuos valgymus... bet paskui apsivercia man galvoj plokstele ir toliau zindau biggrin.gif kazkaip laikini man uzbangavimai buna kad atsibodo... bet su kazkokia baime laukiu to momento kada nebezindysiu unsure.gif man toks jausmas kad man kazko truks.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 11, 22:06)
Aš viliuosi, kad apie trečius metus. Ir labai ilgiuos dienų, kai miegodavau iki 12...  blush2.gif

Aha, as irgi ilgo miego ilgiuosi ax.gif Bet tas malonumas buvo tik studiju metu ir nestumo pabaigoje. O kai vaikui bus 2-3 metukai, taigi i darbeli teks eiti, tai ir vel teks anksti keltis, tad su tuo miegojimu iki 12 val. nieko nesigaus verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 11 vasario 2009 - 21:17
QUOTE(oszkute @ 2009 02 11, 21:11)
Night, dazniausiai kiek skaiciau tai kai nustoji zindyt nakti ismiega....  smile.gif o kaip is tikro... cia dar nuo vaiko priklauso  smile.gif

Nu va sad.gif
Atsakyti
Kose-Malose ar tu sakei kazka apie straipsni kad vaiku negalima klykinti? jei tiap tai gal gali kokia nuoroda imest. atsibodo gincytis su nekuriom mamkom, tai duociau pasiskaityt.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 11, 21:01)

Pasakykit kada maždaug ateis tas laikas kai miegos visą naktį? biggrin.gif Tik nesakykit, kad tada, kai baigsiu žindyt, nes žindyti noriu ilgaaaai  doh.gif

maniškė maždaug nuo 11mėn apmažino....keltis, dabar 3-4kartai per naktį, bet neilgi...(tpu tpu tpu)
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 02 11, 21:28)
Kose-Malose ar tu sakei kazka apie straipsni kad vaiku negalima klykinti? jei tiap tai gal gali kokia nuoroda imest. atsibodo gincytis su nekuriom mamkom, tai duociau pasiskaityt.

jooo... doh.gif kas tiesa tas ne melas...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 11, 23:28)

Apie klykinimą tikrai girdėjau- ar iš psichologės, mamos ir klube kalbėjo, o gal ir skaičiau, bet galva kopūstas doh.gif - neatsimenu iš kur info ištraukiau... jau ir man marazmai prasideda- vieną rytą vaikas atsikėlė, o aš snūstelėjau: tai kad susapnavau visą koncertą filharmonijoj, ir dar kokius tai nervus... blink.gif
apie klykinimą ir žindymą: atjunkyt gal ir lengva metinuką, bet pasėkmės psichologinės sunkiai tėvam pastebimos, o jos atsiranda. Iš psichologės:
vaikams iki savęs įvardijimo, suvokimo vakar, šiandien, dirba pasamonė, į kurią "įsirašo" VISKAS ir tai kas pozityvu, ir tai kas negatyvu. Kuo daugiau "sugula" pozityvo- tuo vaikas labiau savim pasitiki, lengviau įveikia sunkumus, geresnis savęs vertinimas ir t.t ir pan.
Klykinimas nera pozityvus dalykas, tai peršasi išvada- vengti neigiamų emocijų. Norim vaikus apsaugot, nes gyvenime "ragaus" ir šlti ir šilto.
Jei kopūste koks prašviesėjimas bus- atsiųsiu info mirksiukas.gif
Atsakyti
turiu pasiulyma - krustomes i maitinanciu krutimi pokalbius, nes as vis bijau kad gausim velniu uz off topic smile.gif
Atsakyti
Night, nebūtinai nustojus žindyti vaikas pradės miegoti, taip kad žindyk į sveikatą smile.gif Gal įmanoma perorganizuoti šeimos miegojimo tvarką, kad būtų patogu žindyti miegant? Juk kitos mamos sako net nejunta, kaip pažindo, ir ryte jaučiasi išsimiegojusios...

Dukrą 7,5 mėn. atpratinau nuo naktinio MP. Nepalikau verkti - raminau ant rankų, su čiulptuku. Na, ji miegot pradėjo per naktį ir tuokart mano tai buvo nerealus gėris. Dabar man yra kilę daug abejonių, ar jos visokios baimės, verksmingumas nėra su tuo susiję... unsure.gif

Vaikai tokie skirtingi... Vienas ramesnis, kitas jautresnis, vienas judresnis, kitas lėtesnis... Jie tiek išgyvena per dieną, tiek visko prisisiurbia į savo galveles per tuos pirmuosius gyvenimo metus, tad nenuostabu, jog naktimis reikia užsitikrinti, kad mama yra šalia. Arba šiaip sapneliai išbudina... Na, supratot, ką norėjau pasakyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 11, 20:47)
Man sunkiausia dalis visame šitame reikale yra migdymas: man jis užtrunka iki 2 ir daugiau valandų. doh.gif

Ogogooooo.... blink.gif Tai juk tikras laiko gaišimas...
Tai gal ji nesenai miegojusi būna? Bandyk nutolinti vakarinį pamiegojimą ar visai nemigdyk, jeigu lieka kokios 4 val. iki naktinio miego. Aš taip darau jau kuris laikas - pasitvirtino thumbup.gif
QUOTE(Night @ 2009 02 11, 21:01)
Pas mus irgi taip būdavo. Šitą problemą išsprendžiau kai išlaikau ilgesnį tarpą iki naktinio miego, kad ji pakankamai nuvargtų. Paskutinis dieninis pamiegojimas pas mus dabar 17-18val. O nakčiai einam 22-22,30, tada jau nebesiduoda lovoj, sminga greit smile.gif

Pasakykit kada maždaug ateis tas laikas kai miegos visą naktį? biggrin.gif Tik nesakykit, kad tada, kai baigsiu žindyt, nes žindyti noriu ilgaaaai  doh.gif

thumbup.gif Lygiai kaip ir pas mus.

Aš tai manau, kad gali būti tada, kai sočiau pradės valgyti rolleyes.gif
Nors aš ne tik žindau, bet dar ir mišinio duodu, bet naktim nebežindau jau nuo 7 mėn. kai jau normaliai pradėjo košes valgyti. Tiesa, kėlėsi iš įpratimo, bet užsupdavau su soskiuku.
Buvo čia prieš mėnesį pradėjus vėl reikalauti naktim papulio, bet po poros savaičių baigėsi valgymai.
Dabar keliuosi naktim gal 10 kartų soskiuką įdėti doh.gif Irgi ne kas...
QUOTE(oszkute @ 2009 02 11, 21:11)
....bet su kazkokia baime laukiu to momento kada nebezindysiu  unsure.gif man toks jausmas kad man kazko truks....  doh.gif

Aga, tikrai... Aš jau irgi pamąstau apie tai...

Labai norėjau/-iu ilgai žindyti. Kol pati pradės atsisakyti papulio... Nors dabar jau sunku pasidarė. Žindžia tik tada, kai pakankamai ramu, niekas netraška (kitam kambaryje, už lango, už sienos), tam pačiam kambaryje turim būti tik mes dviese, o jeigu kas ir yra, tai turi "net nekvėpuoti"... doh.gif Jeigu bežindant jos žvilgsnis užkliūva už ko nors įdomaus - viskas, žindymas baigtas doh.gif

Planas minimum įvykdytas - žindyti 6 mėnesius. O dar kai mamytė vis pajuokia mane (kartu gyvenam), tai ir kyla prieštaringų minčių....
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 02 11, 21:51)
turiu pasiulyma - krustomes i maitinanciu krutimi pokalbius, nes as vis bijau kad gausim velniu uz off topic smile.gif

Bet kad ir apie ką mes čia diskutuotume, vis vien ryšys su žindymu yra rolleyes.gif
Atsakyti