Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Mano Arijus kai ketvirta menesi priaugo tik 400 gr, tai ir padare ta tyrima abiems. Nu ir pamate kad zemas hemoglobinas nu ir liepe duot gelezi nu ir nedaviau tongue.gif uoj ilgai parinausi duot neduot.....bet nusitempiau tuos tyrimuspas kita gydytoja, ta tik akis ispute, atverte man stora knyga kur normos surasytos ir sako va pati paziurek, tokio amziaus tokia norma, jus kaip tik per viduri...nu zodziu...
tia musu pediatre liepe tada bent mesyte pradet valgyt nuo 6 men...tai jau tada nebesigincijau sakiau kad valgom...
Atsakyti
Vaikams:

1 d. 135 – 160

2 – 6 d. 120 – 150

14 – 23 d. 127 – 187

24 – 37 d. 103 – 179

40 – 50 d. 90 – 103

2 – 2,5 mėn. 92 – 150

5 – 7 mėn. 101 – 129

8 – 10 mėn. 105 – 129

11 – 13,5 mėn. 107 – 131

1,5 – 3 m. 108 – 128

5 m. 111 – 143

10 m. 119 – 147

12 m. 118 – 150

15 m. 128 – 168

štai kokie normatyvai.....kaip matom pas gimusį kūdikį dar aukštas turi būti, paskui krenta...ir t.t.
Atsakyti
As tai siandien nusipirkau zurnala Mazylis ir perskaiciau viena labai gera dalyka, ten is skyrelio, kur mamos klausia ir joms atsako. Manau daug kam bus aktualu. Bent jau as tai girdziu pirma karta apie toki dalyka, todel ir susidomejau. Nes man tai butu labai pagelbeje....
Tai vat cituoju. Cia kai vaikutis gausiai atpylineja:
"Dziugu, kad dabar yra ivairiu produktu, galinciu pagelbeti tokiems mazyliams. Teveliams patariama isbandyti specialius tirstinamuosius miltelius (saldziosios ceratonijos). Jais galima papildyti motinos piena arba sumaitinti kudikiui sauksteliu pries maitinima, kad skranduko turinys taptu tirstesnis, tuomet maistas sunkiau grizta i stemple, jis greiciau nukeliauja i zarnyna, taip uzkirsdamas kelia atpylimui."

thumbup.gif Vo cia tai geras. Pirma kart apie tokius isgirdau. Gal yra kas nors bande? Nes maniskis atpylinedavo fontanais doh.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 02 10, 23:32)
tia musu pediatre liepe tada bent mesyte pradet valgyt nuo 6 men...tai jau tada nebesigincijau sakiau kad valgom...

Mums viena pediatre jau nuo 5 men liepe mesyte valgyt blink.gif As tik akis ispuciau, pavaidinau, kad sutinku ir daugiau pas ja negrizau.....
oi sunku su tokiais LT daktarais.... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xeditux: 10 vasario 2009 - 23:12
QUOTE(Shatura @ 2009 02 09, 20:47)
Lengva sakyt, kai didmiestyje gyveni biggrin.gif

Nebūtinai. Dabar galva neveikia, nepasakysiu tiksliai, kurios turi Naujagimams palankios statusus, bet kiek dar yra tokių, kurios neturėdamos metų metais praktikoje taiko teisingus priežiūros metodus (deja, neretai tokias mažas provincijų ligonines uždaro, nes 'neapsimoka' jų išlaikyt... sad.gif ).
Kur gyveni?

Mano paslaptis irgi buvo užtikrintume, kurį gavau iš kursų, kad žindymas yra natūralus procesas ir jokių ten "neturiu", "mažai" negali būti. Ir Markūnienės knygelę "Motinystės menas" (džiaugsmas?) gavau. Ir dar nebuvo šalia jokių tetulių ir bobučių, kurios komentuotų mano vaiko nemiegojimą, verkimą - nu juk akivaizdžiai trūko pieno. biggrin.gif
Atsakyti
schmoll.gif
QUOTE(Ode @ 2009 02 11, 01:24)
Nebūtinai. Dabar galva neveikia, nepasakysiu tiksliai, kurios turi Naujagimams palankios statusus, bet kiek dar yra tokių, kurios neturėdamos metų metais praktikoje taiko teisingus priežiūros metodus (deja, neretai tokias mažas provincijų ligonines uždaro, nes 'neapsimoka' jų išlaikyt... sad.gif ).
Kur gyveni?

Mano paslaptis irgi buvo užtikrintume, kurį gavau iš kursų, kad žindymas yra natūralus procesas ir jokių ten "neturiu", "mažai" negali būti. Ir Markūnienės knygelę "Motinystės menas" (džiaugsmas?) gavau. Ir dar nebuvo šalia jokių tetulių ir bobučių, kurios komentuotų mano vaiko nemiegojimą, verkimą - nu juk akivaizdžiai trūko pieno. biggrin.gif

Jo, as irgi pvz atlankiau Vilniuje motinystes kursus ir islekiau i uzsieni, gimdziau tenai. Maitinti vaika leido tik sekancia diena, bet as buvau ant itek pasiryzusi, kad maitinsiu pati, jog man net kazkoks klausimas apie tai, kad pieno neuztenka nekilo schmoll.gif Kursuose buvau tik pagrindus girdejusi, ligoninej viena akusere parode kaip iduoti taisyklingai kruti... grizus namo skaiciau sita foruma nuo pradzios, rasiau klausimus, gavau atsakymus ir taip kazkaip gavosi....
Atsimenu, kai vaikucius nesiodavo ligoninej,tai ten dar duodavo 12-1h pamaitinti ir tada 5h ryto atnesdavo. Tai vakare pasiklausdavo ar noresiu ryte maitinti doh.gif man net toks klausimas nekildavo blink.gif as jau 4:45 sededavau apsikabinus maitinimo pagalve (kuria irgi is LT atsitempiau) ir laukdavau, akda man greiciau atnes leliuka tongue.gif siaip buvau visiska tos salies motinu priesingybe ax.gif
Kai neleido pirma diena maitinti, tai man buvo tikrai didele trauma verysad.gif Bet dabar galvoju, kad paciai truputi protelio pritruko, reikejo vis tiek duoti...nors siaip tai vaika sotu ir mieganti atnese, prigirdyta misinio jau unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2009 02 10, 19:36)
Merginos, jus cia apie sovietinius laikus diskutavot, o pasirodo dar ir dabar tokiu mamu yra  blink.gif Kudikio mityba dvidesimt pirmam amziuj. Apsalau perskaicius.

blink.gif Baisu.... Norėjau ką nors ten parašyti, tačiau susilaikiau, nėra prasmės... unsure.gif Tik gaila tokių leliukų...
Atsakyti
Labas rytas, visoms 4u.gif
Norejau ir as pasigirti musu pasiekimais mirksiukas.gif Siandien buvome pas gydytoja, priaugome: 2 cm. ir 700 kg. Maitinu MP ir tik nesenai pradejau maitinti darzoviu kosytemis (tiesa musu gydytojos rekomendacijos kitokios, bet as su ja nesiginciju ir sakau, kad darau taip kaip ji man sako ax.gif ). Nelabai dukriukui tos darzovienes, nesidomi ji jomis verysad.gif Gal klijuku pavirti lotuliukas.gif Atsiprasau, truputi nuo temos nukrypau biggrin.gif
Siandien su mama issikalbejome, tai ji man sake, kad sovietmeciu jai vienas chirurgas Latvijoje (mama sirgo mastitu ir ja operavo) liepe nors sauksta MP per diena duoti man. Ir paaiskino, kad MP vaikui labai labai svarbus. O pediatrai Latvijoje (ten mes gyvenome) iki 3 m. isviso draude saldainius valgyti man, nes dantukams kenksminga. Tai net nezinau ka cia ir pasakyti apie musu medikus is kur jie tos info gauna doh.gif
Labai aciu Agotė uz info tikrai pravers, nes as tu normu tikrai nezinojau. 4u.gif
O mums taip pat dare kraujo tyrimus. Pasak gydytojos puikus, tai as ir neskubejau primaitinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 11 vasario 2009 - 11:11
as irgi ten buvau ilindus.. siaubas, kokiu trumparegiu dar yra...
Atsakyti
Cia tema apie klijukus
http://www.supermama...amp;hl=klijukai
siaubas doh.gif Gerai, kad nera labai lankoma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 11 vasario 2009 - 12:27
QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 11, 12:17)
as irgi ten buvau ilindus.. siaubas, kokiu trumparegiu dar yra...

Ten buvai įlindus....bet žinok toj skiltį kur mažylių meniu iki 1metų....pilna tokių nesąmonių.....
gal prasinešam pro tą skyrių lotuliukas.gif g.gif ....gal padėsim kam.....labiausia gaila tų maitinančių, kurioms gyd. rekomenduoja anksti primaitinti, pasotinti mišinuku ir t.t. unsure.gif ......gal gelbstim po biškį g.gif ...jau vieną temą okupavom..... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 11 vasario 2009 - 12:26
bet tikrai mamkos, reik kazka daryt, nu negalima gi sitaip...medikai musu nesuinteresuoti, jiems darbo reik ir ateity reikes...gal kazkaip per nestukes reik pradet veikt...nes kai jau lelius yra tai paprastai nebebuna laiko ka nors skaityti..reik gal is anksto ruosti mamytes....
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Ateinu ir aš pas jus cool.gif

Auginu coliukę tongue.gif Priaugam po 500gr per mėn. Tai nuo 5 mėn gyd patarė pratint prie košyčių. 5,5 pabandėm, po šaukštelį po du. Valgom kruopienes. Tarpuose MP. NAktį keliamės kas 2-3 val. Bet....

Pasigavom slogytę... Vargiai tada krūtį traukdavo, kankinosi vaikas, pyko, neprivalgydavo, nerami darėsi. KAd palengvint jai ir sau - nusitraukdavau ir maitinau iš buteliuko. Taip keletą dienelių. PAsveikom, viskas gryžo į savo vėžes. Ėmėm valgyt košytę ryte, vakarienei daržoves.

Dabar mažylė nebeima krūties unsure.gif Sugulam kaip visad, tik pamato (.)(.) - nusisuka ir žiūri kreivom kada paslėpsiu.... NA, iš pradžių maniau kad nealkana ar pan. Bet kai po 4 val pertraukos, po pasivaikščiojimo lauke atsisakė - sunerimau. Ima zirst, pykt, akivaizdu - alkana. Bet NEIMA verysad.gif

Naktį valgom puikiai ax.gif Dieną kai miega irgi prigulu šalia, pamaitinu....

Bijau, kad pienukas dings verysad.gif nes jo akivaizdžiai mažiau. Kad nelaikyt vaiko alkano - nusitraukiu, sugirdau. Aišku, taip dar labiau lepinu.... Bet ka daryt? VArgstam jau savaitę.

Nusitraukinėt nėra bėdos, tik tai darau rankomis. Dieną valgom MP 2-3 kartus.

KAip sakot - išsiversim? O gal geriau pientraukį įsigyt? Gal jis labiau pagelbės nei rankos?

KAip kitoms mamytėsm, kurios maitina jau metai ar daugiau? juk kiti vaikučiai valgo tik vakare, anktį - ir pienuko yra? Gal aš be reikalo nerimauju? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmoškė: 11 vasario 2009 - 13:31