Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Inguole @ 2009 02 10, 17:11)
sveikos, man skubiai reikia jusu pagalbos. po ilgu vargu ir darbo pagaliau perejom ant MP. sunui 1,5 men. vakar buvo pirma diena kai negavo papildomai misinuku, taciau jau antra para nesitustina. Sunus linksmas, sisioja daugiau nei 8 kartus per para. ar tai reiksia, kad jam truksta MP? jauciuosi lyg marindama vaika badu, nors mama mane gedina, kad vaikas ramus ir ramiai sau parpia po 3 val (kartais ir ilgiau)
dar klausimas del to "krutu istustinimo". ka tai reiskia? kada pradeda teketi tas sotusis pienelis?
gal jau ir buvo aptarti sie klausimai, bet vakar visa laisva laika (kurio ne itin ddaug) praleidau bandydama rasti atsakymu i siuos klausimus, taciau neradau.
ax.gif

Nesitustinti gali iki 10 dienu mirksiukas.gif Jeigu normaliai sysioja ir yra patenkintas, tai MP tikrai netruksta. Paprasciausiai jo organizmas viska pasisavina 4u.gif
Del to sotaus pienelio, tai raso, kad jis kazkur po 10-15 min buna. Bet as manau, kad tai labai individualu ir vienas vaikas gali pasisotinti per 5min, o kitas per 30min. Svarbiausia laikyti vaikuti prie kruties tiek kiek jis nori 4u.gif
Atsakyti
Dar labai patiko jūsų mintys siųsti savo pediatrėms straipsnius. thumbup.gif O gal čia galima kokią platesnę žindančių mamų akciją suorganizuoti - surinkti gerą, kompetentingą info, suruošti paketėlį ir tada mamos išplatintų savo visažinėm daktarytėm? ax.gif
[/quote]

drinks_cheers.gif, reiktu nusiusti pacius geriausius straipsnius mirksiukas.gif

Atsakyti
ne nu taip negalima !!! mano vaikai streikuoja !!! beveik nevalgo MP !!! sedziu, upeliai bega per papus !!! ar gali sab simplex mazinti nora valgyti MP?? koses valgo puikiai, o MP schmoll.gif siulau ir pries ir po kosiu ir tasrp kosiu..patraukia kelis gurksnius ir vsio, bega...nu ir ka daryt? Okaip tycia pientrauki draugei paskolinau, rankom nesigauna man nutraukt...ko jie cia dabar tos kruties nebeima...gal kas susiduret??
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 10, 17:41)
ne nu taip negalima !!! mano vaikai streikuoja !!! beveik nevalgo MP !!! sedziu, upeliai bega per papus !!! ar gali sab simplex mazinti nora valgyti MP?? koses valgo puikiai, o MP  schmoll.gif siulau ir pries ir po kosiu ir tasrp kosiu..patraukia kelis gurksnius ir vsio, bega...nu ir ka daryt? Okaip tycia pientrauki draugei paskolinau, rankom nesigauna man nutraukt...ko jie cia dabar tos kruties nebeima...gal kas susiduret??

gal apsnūdusius pamigdžius pabandyk maitint, gal imtų? g.gif
jeigu jau visai neima, tai gal nebesiūlyk šiandien daugiau košės, tegu valgo MP.
Atsakyti
Mes jau katik is kasmenesinio vizito pas gydytoja - priaugom 900 g ir 3 cm. Pagyre, kad gerai maitinu, bet vistiek pasiule jau pratinti prie sulciu obuoliu, morku doh.gif doh.gif doh.gif Norejau saut is kabineto kaip strele, bet tik palinksejau galva ir atsisveikinau, taip ir nepasipriesinus blush2.gif Zinau, kad nieko neduosiu be 6 men, jei tik taip sekmingai valgysim MP, tik kaip pasiteisinsiu kita men gydytojai g.gif o gal ji pamirs, ka siule? ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
truksta zodziu del tu sulciu....mums tai mesa liepe valgyt nuo 6 menesiu, sakiau kad valgom, o ka daryt...jau ir taip gavau velniu kad gelezies nedaviau...
ne nu blyn, vsio, karas vaikams, jokios koses negaus siandien smile.gif nes man papuliai sprogs smile.gif
Atsakyti
doh.gif kokius "puikius" pasiūlymus žarsto pediatrai 3 mėnesių kūdikių mamoms. doh.gif O dar kai pagalvoji, kokie gali būt obuoliai, morkos vasario vidury, kas ten juose likę... Net 6 mėnesių sulaukusiems vaikams klausimas - ką vertingo galima duoti... o čia...
o aš tai turbūt paklausinėčiau tokioj situacijoj pediatrės, kokie jos motyvai, kokie argumentai. įdomu gi, kokios logikos vedina ji taip "patarinėja".
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 10, 17:03)
truksta zodziu del tu sulciu....mums tai mesa liepe valgyt nuo 6 menesiu, sakiau kad valgom, o ka daryt...jau ir taip gavau velniu kad gelezies nedaviau...
ne nu blyn, vsio, karas vaikams, jokios koses negaus siandien smile.gif nes man papuliai sprogs smile.gif

nelabai isivaizduoju dar kaip cia gaunasi su tom kosytem, tai negaliu nieko ir patart unsure.gif Tikiuosi, isalks ir valgys, koses negave bigsmile.gif O pati pasimegauk vonios malonumais, jei yra galimybe - atleis krutis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 10, 17:11)
doh.gif  kokius "puikius" pasiūlymus žarsto pediatrai 3 mėnesių kūdikių mamoms. doh.gif  O dar kai pagalvoji, kokie gali būt obuoliai, morkos vasario vidury, kas ten juose likę... Net 6 mėnesių sulaukusiems vaikams klausimas - ką vertingo galima duoti... o čia...
o aš tai turbūt paklausinėčiau tokioj situacijoj pediatrės, kokie jos motyvai, kokie argumentai. įdomu gi, kokios logikos vedina ji taip "patarinėja".

amziuj moterele, tai nesiveliau i diskusijas - seno molio drebta protest.gif Karta del vyresnelio vaiko esu papriestaravusi, tai susilaukiau, kad nesirupinu vaiku ir uzsitraukiau nemalone visiems laikams (tada dar Panevezy gyvenom).
Atsakyti
na i vonia tai turbut nesigaus....bet gal va tuoj vaikai isalks, nes kaip tik 18 val laikas kosei vakarinei smile.gif ir apskritai, pradejau duot ta sab simplex tai ir nakti jie man miega...Arijus tai gal net ir nesikeltu, tik apie 4 val pradeda muistytis ir iesko kruties issiziojes, bet neverkia, tai as ikisu, pavalgo ir toliau knarkia ir tada tik paryciais jau valgo. Nojus tai daznia truputi valgo, bet irgi - pavalgo ir miega toliau, ir keliasi tik kokius tris kartus thumbup.gif tai as nuo 5 val gulejau ir klausiausi kaip kvepuoja mano vaikai ir vyras...jauciausi visa issimiegojus nerealiai lotuliukas.gif beje, Nojus savo lvytej miega jau antra nakti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 02 10, 16:57)
Zinau, kad nieko neduosiu be 6 men, jei tik taip sekmingai valgysim MP, tik kaip pasiteisinsiu kita men gydytojai  g.gif o gal ji pamirs, ka siule?  ax.gif  biggrin.gif

Ne, bet patarimai tai griūk negyvas doh.gif
Bet labai tikėtina, kad pamirš ir kitą kartą vėl ką nors panašaus parekomenduos smile.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 02 10, 17:03)

Na suprato vaikiai, kad košė irgi yra gėris lotuliukas.gif Jei labai daug juda, gal nebeužtenka to sotumo jausmo, kurį sukelia mp g.gif Norisi ko nors ilgalaikiškesnio rolleyes.gif
Atsakyti
Ausra R...ir aš sakyčiau pristabdyk dar su košėm....bus dar tų košių...o mp tegu valgo biggrin.gif
beje kiek kartų per dieną duodi paprastai košelę..........
Atsakyti
fuuuu kaip palengvejo, as laimejau - isvalge papulius ir miega thumbup.gif
kose duodu tris kartus, niekada nesirupinau kiek jie suvalgo, duodavau kiek nori, bet va vakar ir siandien kerta is peties. Tai pamatauvau..na ryte gal po 100 ml suvalgo kruopienes, per pietus apie 200 darzovienes ir vakare na gal biskiuka maziau, po 150 ml darzovienes blink.gif tai vsio, dabar bus atmatuota 150 pietums ir ne daugiau tongue.gif na ryte ir vakare paliksiu tiek pat, ka jau darysi smile.gif reiks gal kokia ne tokia skania virt..nors ir taip sviestuko nebededu jau antra diena nes tingiu iki parduotuves nueit....o gal reik idet? bus sociau ir maziau suvalgys....tada liks vietos MP...bet jei bus sciau tai nenores MP...nu zodziu...ka manot?
bet juk cia negali buti nuo vaistuku?
Atsakyti