QUOTE(Night @ 2009 02 09, 21:28)
Dabar dar kartą perskaičiau temos pavadinimą ir susimasčiau - kokia gi ta mano ilgo (na dar nelabai ilgo, bet vistiek) ir sėkmingo žindymo paslaptis
Turbūt pasiruošimas prieš gimdymą ir laikymasis savo žinių, neklausant visų aplinkinių
Dar daug niuansų visokių, bet pagrindas turbūt tas
Įdomių minčių sukėlė tavo postas
Kai žindžiau pirmąją dukrą kažkaip ėjau asmeniniu klaidų ir bandymų metu, nes patikimos info, SM, interneto nebuvo. Kai dabar pagalvoju, galėjau lengvai "užlipt ant kokio grėblio" taip, kad būtų pasibaigęs visas mano žindymas. Bet kažkaip kad ir "aklomis", bet sėkmingai išlaviravau iki 1,4 metų. Nors pirmus 3 mėnesius žindžiau su antspeniais, iki 3 mėnesių nusitraukinėjau likutį, nes normaliai nemokėjau susidorot su laktostazėm ir baisiai jų bijojau. Tai galvojau, kad jei nusitrauksiu likutį, mažiau bus laktostazių
Nuo trečio mėnesio jau viskas nuvažiavo sklandžiai.
Bet realiai visą žindymą "sistemiškai" suvokiau ir supratau jau tik pradėjusi žindyt antrąją dukrą, t.y. supratau, ne tik ką kaip, bet - kodėl daryti, kodėl nenusitraukinėt, kaip tvarkytis su stazėmis, kaip pasidaugint pienuko ir t.t.
Dabar galiu objektyviau žiūrėt į įvairius "patarimus", nuomones dėl įvairių su žindymu susijusių problemų ir atsirinkt, kas tikra, o kas tik individuali asmeninė kieno nors patirtis ar įsitikinimas. Tai dabar matau, kaip stipriai žindymas yra apaugintas įvairiausiais mitais, pasenusiais įsitikinimais ir kiek daug mamų (jau nekalbant apie visuomenę) klaidžioja kažkokiais klystkeliais...
Man labai patiko viename filmuke apie žindymą pasakyta mintis, kad žindymas yra ĮGŪDIS. Įgūdis, kurio reikia išmokti, kaip bet kokio kito dalyko. Bet šiaip, tai natūralus ir paprastas dalykas, tik reik žinot kelis pagrindinius momentus. Juk net su šaukštu valgyt kažkada reikėjo išmokt
Kažkaip tik iš laiko ir patirties perspektyvos viskas paprasta atrodo, ar ne?