Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Night @ 2009 02 05, 19:08)
maniškė nesikandžioja, nebent užmigus netyčiom krimsteli smile.gif

Pas mus taip pat smile.gif
Mes jau turime du dantukus, tai kai maitinu nei karto nebuvo ikandusi, taciau jei uzmiega bevalgydama tai reik istraukti, nes buvo pora kart ikandusi ax.gif
As gimdziau Kaune antra vaikiuka, tai esu laaaabai patenkinta, vaikiuko nei karto nebuvo isnese. Is gimdyklos i palata abi buvome nugabentos biggrin.gif Ant sienos palatoje yra sekmingo zindymo trys taisykles uzrasytos. O visos palatos vienai mamytei, yra lova giminaiciui (tetukui, mociutei), kurios kaina 1 parai 10 Lt. Man ten labai patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 06 vasario 2009 - 15:10
QUOTE(ievukas22 @ 2009 02 06, 15:07)
Pas mus taip pat  smile.gif
Mes jau turime du dantukus, tai kai maitinu nei karto nebuvo ikandusi, taciau jei uzmiega bevalgydama tai reik istraukti, nes buvo pora kart ikandusi  ax.gif
As gimdziau Kaune antra vaikiuka, tai esu laaaabai patenkinta, vaikiuko nei karto nebuvo isnese.  Is gimdyklos i palata abi buvome nugabentos  biggrin.gif Ant sienos palatoje yra sekmingo zindymo trys taisykles uzrasytos. O visos palatos vienai mamytei, yra lova giminaiciui (tetukui, mociutei), kurios kaina 1 parai 10 Lt. Man ten labai patiko.

Tai gal antroj ligoninėj?

man ten teko gimdyti....tai palatos visos skirtos gimdyvei ir šeimos nariui....o apie vaiko išnešimą išvis nei kalbos.....
iškart tik užgimė mano mergytė, uždėjo ant pilvo.....o po to dar nuėmė kol aprengė, pasvėrė ir kt. o tada jau atnešė ir mokino kaip įdėti krūtį ir pan. iškart po gimdymo....ir negana to, kad vaikas visada būvo šalia manęs...jos davė nurodymus, kad į tą vežimėlį pradžioj išvis nedėti.....dėl temperatūros visada glausti šalia...ir dėl kitų dalykų....tai mes taip ir prabuvome visas paras prilipusios biggrin.gif

kiekvieną kartą ateidavo personalas, klausdavo kaip sekasi maitinti...ar reikia pagalbos ir pan.
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 02 05, 21:59)
buna buna, man dvynius nesdavo maitinti tik kas antra maitinima. kai nesupratus paklausiau kodel, tai pasake kad mamyte pailsetu, bet kai paprasiau kad atnestu abu, tai sake mes cia nenesiosim, mazdaug yra laikas kai isveziojami vaikai ir vel surenkami, o del jusu vienos mazdaug cia nelakstysim. Bet paskui atnese vistiek smile.gif Tai sakaiu daugaiu gyvenime negimdysiu ligoninej kur vyrui neleidzia pasilikt per nakti....nesamone kazkokia...beje, vaiaki irgi budavo priserti misinukais....tia nieko jie ir nevalge....aciudievui kad buvo pakankamai protingi ir kai jau man uos paliko, zinde kuo puikiausiai ir pienelio atsirado greit.

blink.gif ...ojei.....
tai tau dar l.gerai ir laimingai baigėsi viskas....t.y. prisigamino pienelio ir po buteliuko ėmė krūtį ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 06 vasario 2009 - 18:38
[quote=Agotė,2009 02 06, 20:40]
Tai gal antroj ligoninėj?

man ten teko gimdyti....tai palatos visos skirtos gimdyvei ir šeimos nariui....o apie vaiko išnešimą išvis nei kalbos.....
iškart tik užgimė mano mergytė, uždėjo ant pilvo.....o po to dar nuėmė kol aprengė, pasvėrė ir kt. o tada jau atnešė ir mokino kaip įdėti krūtį ir pan. iškart po gimdymo....ir negana to, kad vaikas visada būvo šalia manęs...jos davė nurodymus, kad į tą vežimėlį pradžioj išvis nedėti.....dėl temperatūros visada glausti šalia...ir dėl kitų dalykų....tai mes taip ir prabuvome visas paras prilipusios biggrin.gif

kiekvieną kartą ateidavo personalas, klausdavo kaip sekasi maitinti...ar reikia pagalbos ir pan.

Esu pati ne is Kauno, tai gal antroji ligonine, visas pavadinimas Kauno 2-oji klinikine ligonine smile.gif Ten man tikrai patiko thumbup.gif thumbup.gif Ir dar ten kai atejo gydytoja pasake, kad jokiu budu neduociau zinduko dykrytei, o Vilniuje kai gimdziau pirmagimi tai patys dave zinduka, kad nusiramintu vaikiukas ax.gif
Toje ligonineje dirbantys medikai man ir padejo iminti ilgo maitinimo paslaptis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 06 vasario 2009 - 19:14
[quote=ievukas22,2009 02 06, 19:08]
[quote=Agotė,2009 02 06, 20:40]
Esu pati ne is Kauno, tai gal antroji ligonine, visas pavadinimas Kauno 2-oji klinikine ligonine smile.gif Ten man tikrai patiko thumbup.gif thumbup.gif Ir dar ten kai atejo gydytoja pasake, kad jokiu budu neduociau ciulptuko dykrytei, o Vilniuje kai gimdziau pirmagimi tai patys dave zinduka, kad nusiramintu vaikiukas ax.gif
[/quote]
tai žinau, kad taip vadinasi mirksiukas.gif ......savo laiku praktikas atlikinėjau visose Kauno ligonėse....tai čia trumpiniai biggrin.gif
Bet pati irgi ne iš Kauno.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 06 vasario 2009 - 19:13
QUOTE(Agotė @ 2009 02 06, 19:40)
blink.gif ...ojei.....
tai tau dar l.gerai ir laimingai baigėsi viskas....t.y. prisigamino pienelio ir po buteliuko ėmė krūtį ..

tai vat vat...bet manau psichologines pasekmes vistiek yra to cezario ir atskyrimo nu mamos...nezinau...bet jie man jei uzsiklykia tia klykia iki pamelynavimo...kai tuo tarpu kitos mamytes puikiai tvarkosi vienos su dvyniais..na paklykina truputi ir viskas...o as su aukle ir tai stogas vaziuoja....kazkokia nevykele pasijauciau...cia ne i tema...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 06, 22:05)
tai vat vat...bet manau psichologines pasekmes vistiek yra to cezario ir atskyrimo nu mamos...nezinau...bet jie man jei uzsiklykia tia klykia iki pamelynavimo...kai tuo tarpu kitos mamytes puikiai tvarkosi vienos su dvyniais..na paklykina truputi ir viskas...o as su aukle ir tai stogas vaziuoja....kazkokia nevykele pasijauciau...cia ne i tema...

drinks_cheers.gif Man lygiai tas pats.
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 02 06, 14:40)
man toks pats jausmas....na, bet su antru (tiksliau treciu) jau zinosiu ir jei tik bus nerizikingas gimdymas tikrai negimdysiu AK.

Mano irgi rizikingas gimdymas buvo del vaiko padeties, ir prieslaikinio, uztat, teko rinktis Antakalni, o siaip buciau privaciai gimdziusi. Ech... tik kazi kaip su tuo antru gimdymu po cezario, vel, matyt, toks nusimatytu..
Na, truputi nuo temos nuvaziavau, bet gal nepyks mamytes. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IgLi: 07 vasario 2009 - 11:05
QUOTE(AusraR @ 2009 02 06, 21:05)

oi ne....tas psichologines pasėkmes jaučia daugelis pirmakarčių....jau ne iš tavęs pirmos girdžiu, kad "nevykėlė jaučiuosi"....taip nėra.....o svetimi vaiai vasada greit auga, daug miega, mažai verkia ir kt......
aš irgi stebiuosi, kaip kitos ir moklsus baigia su vaikais, namus susitvarko, o aš vis nieko nespėju doh.gif
Papildyta:
QUOTE(IgLi @ 2009 02 07, 11:05)
:
Mano irgi rizikingas gimdymas buvo del vaiko padeties, ir prieslaikinio, uztat, teko rinktis Antakalni, o siaip buciau privaciai gimdziusi. Ech... tik kazi kaip su tuo antru gimdymu po cezario, vel, matyt, toks nusimatytu..
Na, truputi nuo temos nuvaziavau, bet gal nepyks mamytes. blush2.gif

Kmuk galėtum rinktis
o nuo temos nenukrypai juk kalbam apie tai, kaip svarbu, kad gimusį kūdikėlį neišneštų, o leistų maitintis ir kt. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 06, 19:40)
blink.gif ...ojei.....

Kaip nekeista, bet man irgi po buteliuko eme kruti ir pieno prisigamino, nors atrodydavo, kad maza..., bet vis delto maitinu dar..
Atsakyti
QUOTE(IgLi @ 2009 02 07, 11:12)
Kaip nekeista, bet man irgi po buteliuko eme kruti ir pieno prisigamino, nors atrodydavo, kad maza..., bet vis delto maitinu dar..

tai šaunu.... biggrin.gif ...
šiaip paprastai ima ir po buteliukų....bet pasitaiko vaikučių, kurie po to neima krūties...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 06, 21:05)

mu nereikia taip ziauriai ant saves nono.gif
Maniskis nebuvo atskirtas, bet visiskai kitoks nei pirmasais, labai demesio reikalauja ir irzliukas. Vaikas vaikui nelygus ax.gif
Atsakyti
Ziurekit, ka perskaiciau siandien SKAITYTI CIA. Apie miego sutrikimus. Taip pat rasoma apie miego sutrikimus ir naktni vaiku maitinima. Ka galvojat?
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 02 07, 12:46)
Ziurekit, ka perskaiciau siandien SKAITYTI CIA. Apie miego sutrikimus. Taip pat rasoma apie miego sutrikimus ir naktni vaiku maitinima. Ka galvojat?

Aš tai nelinkusi būčiau ieškoti ligų dėl miego sutrikimų....juk visais laikais buvo geriau miegantys, mažai miegantys jau tokia augimo raida.....na gal kuriuos dantukai kamuoja ar dar kas....bet nueikite į bet kurį skyrelį visur rasite besiskundžiančių bemiegėmis....juk ne veltui tiek dainų sukurta apie tai biggrin.gif ......
nu maniškė, tai ta kuri apskritai atsisakytų miegot ir naktim ir dienom....nu ir nieko augam....puikiai biggrin.gif

(nors neskaičiau straipsniuko tik permečiau blush2.gif )
Atsakyti