QUOTE(ieglius @ 2009 02 05, 16:53)
bet zinot ka, mielosios, as tai buvau sokiruota, kad ir musu laikais dar tokiu "tarybiniu" metodiku yra kai kuriose ligoninese, pvz. Antakalnio
. visai sviezios patirties turiu. va gimdziau pries dvi savaites ten, ir ka jus manot - is gimdyklos vaika ateme ir isnese, atseit perrengt, net nepaklause ar pavyko pamaitint krutim, ar ne, o lelius mano toks ziopliukas buvo, niekaip papo ikist negalejau, tai taip ir isnese nevalgiusi
paskui palatoj laukiu pusvalandi, valanda, dvi, vis neatnesa vaiko. o juos pasirodo suguldo atskiroj palatosj visus - visai kaip tarybiniais laikais, ir klykina, atseit, kad mama pailsetu.
lygtai tas lelius labai ilsetis trukdo. paskui atnesa irgi primaitintus velniazin kuo. as, tiesa, pati ejau vaiko savo ieskot, pasigavau koridoriui kazkokia medike, net nzn, sesele, ar akusere, sakau kada leliu atiduosit, sako tai jei norit tuoj pat. o ar as apskritai norejau, kad ji paimtu, tai nieks neklause. atejo, pagriebe ir viskas.
ir ar sutinku, kad misinukais prisertu, irgi nieks neklause. tai va taip. o per tas tris paras, kol gulejau, tai nieks ne nepasiteiravo kaip ten man maitinti sekas, gerai, kad nepirmas vaikas, tai gaudziausi mazdaug..
As irgi Antakalnyje gimdziau, tiesa, man cezari dare. Tai vaika pamaciau tik keleta sekundziu vos gimusi, o paskui tik ryte atnese. Kadangi pirmas vaikas, man tada pasirode, kad taip ir turi buti. Na, operacija.., zinoma, iskart neatsistosi ir neisi ieskoti vaiko. Vyras irgi kazkaip nesigaude, buvo nuejes paziureti, sake suguldyti i loveles kudikeliai...o as, neva, ilsiuosi...o atnese maitinti irgi pries tai, matyt, pamaitinta, nes ant lupyciu maciau kazka balto. Niekas neparode kaip maitinti, niekas net nepaklausia. Ten prioritetas PATI GIMDYVE . Aplink moteri ten sokineja ir aptarnauja tikrai gerai, pasiskundei galvos skausmu, stai tau tabletka, o ar kenkia vaikui nelabai kreipia demesio, nesitustinai, stai tau zvakute. Ateina pasiteirauti kaip jautiesi, o maitinimo reikalai, cia jau klausk naujagimiu skyriuje...
, neva, ne musu profilis...
Nera tokio gydytojo, kuris abu, tiek motina, tiek naujagimi priziuretu
Ginekologas siulo valgyti vos ne sokolada, nes po gimdymo juk reikia atsipalaiduoti
, o pediatre saukia, jus ka, vaikui alergija bus. O mama pirmakarte, is kur zinoti. Va, dabar tai zinau, su kitu butu kitaip...
Papildyta:
[quote=AusraR,2009 02 05, 22:59]
[quote=boruzzze,2009 02 05, 17:11]
:Tai sakaiu daugaiu gyvenime negimdysiu ligoninej kur vyrui neleidzia pasilikt per nakti....nesamone kazkokia...beje, vaiaki irgi budavo priserti misinukais....tia nieko jie ir nevalge....aciudievui kad buvo pakankamai protingi ir kai jau man uos paliko, zinde kuo puikiausiai ir pienelio atsirado greit.
[/quote]
aha..kaip vis gi svarbu, kad artimas zmogus po gimdymo (ar operacijos) butu salia, nes kai viena lieki, tai visokiu ten nesamoniu personalas prisigalvoja...ir jokios pagalbos