Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(boruzzze @ 2009 02 05, 16:11)
norejau maitinanciu ilgiau paklausti, o kaip yra kai lialiams dantukai isdygsta, ar nenugrauzia papuku?  rolleyes.gif

maniškė nesikandžioja, nebent užmigus netyčiom krimsteli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ieglius @ 2009 02 05, 17:53)
bet zinot ka, mielosios, as tai buvau sokiruota, kad ir musu laikais dar tokiu "tarybiniu" metodiku yra kai kuriose ligoninese, pvz. Antakalnio g.gif . visai sviezios patirties turiu. va gimdziau pries dvi savaites ten, ir ka jus manot - is gimdyklos vaika ateme ir isnese, atseit perrengt, net nepaklause ar pavyko pamaitint krutim, ar ne, o lelius mano toks ziopliukas buvo, niekaip papo ikist negalejau, tai taip ir isnese nevalgiusi verysad.gif  paskui palatoj laukiu pusvalandi, valanda, dvi, vis neatnesa vaiko. o juos pasirodo suguldo atskiroj palatosj visus - visai kaip tarybiniais laikais, ir klykina, atseit, kad mama pailsetu. blink.gif  lygtai tas lelius labai ilsetis trukdo. paskui atnesa irgi primaitintus velniazin kuo. as, tiesa, pati ejau vaiko savo ieskot, pasigavau koridoriui kazkokia medike, net nzn, sesele, ar akusere, sakau kada leliu atiduosit, sako tai jei norit tuoj pat. o ar as apskritai norejau, kad ji paimtu, tai nieks neklause. atejo, pagriebe ir viskas. blink.gif  ir ar sutinku, kad misinukais prisertu, irgi nieks neklause. tai va taip. o per tas tris paras, kol gulejau, tai nieks ne nepasiteiravo kaip ten man maitinti sekas, gerai, kad nepirmas vaikas, tai gaudziausi mazdaug..

As galvojau, kad LT jau tokiu bajeriu nera blink.gif
Papildyta:
QUOTE(boruzzze @ 2009 02 05, 18:11)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  dar ir taip buna?  unsure.gif
norejau maitinanciu ilgiau paklausti, o kaip yra kai lialiams dantukai isdygsta, ar nenugrauzia papuku?  rolleyes.gif

Nukramtyti, tai labai nenukramto. Bet maniskis tai pvz kai dygsta, tai kokia savaite megsta pasikandzioti doh.gif Veliau praeina...
Atsakyti
QUOTE(ieglius @ 2009 02 05, 15:53)
bet zinot ka, mielosios, as tai buvau sokiruota, kad ir musu laikais dar tokiu "tarybiniu" metodiku yra kai kuriose ligoninese, pvz. Antakalnio g.gif . visai sviezios patirties turiu. va gimdziau pries dvi savaites ten, ir ka jus manot - is gimdyklos vaika ateme ir isnese, atseit perrengt, net nepaklause ar pavyko pamaitint krutim, ar ne, o lelius mano toks ziopliukas buvo, niekaip papo ikist negalejau, tai taip ir isnese nevalgiusi verysad.gif  paskui palatoj laukiu pusvalandi, valanda, dvi, vis neatnesa vaiko. o juos pasirodo suguldo atskiroj palatosj visus - visai kaip tarybiniais laikais, ir klykina, atseit, kad mama pailsetu. blink.gif  lygtai tas lelius labai ilsetis trukdo. paskui atnesa irgi primaitintus velniazin kuo. as, tiesa, pati ejau vaiko savo ieskot, pasigavau koridoriui kazkokia medike, net nzn, sesele, ar akusere, sakau kada leliu atiduosit, sako tai jei norit tuoj pat. o ar as apskritai norejau, kad ji paimtu, tai nieks neklause. atejo, pagriebe ir viskas. blink.gif  ir ar sutinku, kad misinukais prisertu, irgi nieks neklause. tai va taip. o per tas tris paras, kol gulejau, tai nieks ne nepasiteiravo kaip ten man maitinti sekas, gerai, kad nepirmas vaikas, tai gaudziausi mazdaug..

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif ...šakės.....(turbūt kokį straipsniuką parašyčiau lotuliukas.gif )
užuojauta....nu svarbu, kad dabar viskas gerai 4u.gif ...o dėl to, kad ziopliukas, kad paimt nemoka...tai normalu...mes ilgai mokinomės....pradžioj kol įkišdavau doh.gif ....na bet paskui spenelis išsiformavo normaliau...tai ir pasigaut lengviau, o pirmakartėm šitie reikalai pradžioj sudėtingesni būna 4u.gif
Papildyta:

pasitaikė pora kartų...tačiau mūsų atveju dabar svarbu laiku ištraukti...neleisti žaisti....kol geria godžiai- tol viskas gerai, bet tik pamatau, kad baigdinėja- iškart ištraukiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 05 vasario 2009 - 18:06
blink.gif  blink.gif  blink.gif  dar ir taip buna?  unsure.gif

Buvo porą kartų, kad specialiai žaisdama įkando. Aš pasakiau, kad negalima kąsti, tada atsisėdus pravirko ir tokiom gailiom akytėm pažiurėjo ir taip švelniai švelniai pradėjo gerti. wub.gif

Atsakyti
buvo 1 kart ir man su pirmuoju dantuku grybstelejes wub.gif saldu neapsirode doh.gif pasakiau kad mamai skauda ir taip negalima daugiau kolkas kartoti nereikejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 05, 15:50)
Manoji per 1,5mėn priaugo 100g sad.gif Anot gyd jai trūksta maisto  unsure.gif Blin, kaip tą vaiką įtikinti valgyti  doh.gif
Gyd sako kad pas mane mažėja MP, tai prisipirkau hipp žindyvių arbatos, skatinsiu laktaciją  biggrin.gif

Svarbiausia- paaugo. Ir labai normalu, kad tiek, gi daugiau juda, veikia. Kai lakstyt pradės- dar ir numes kokį gramą mirksiukas.gif
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) puslapis vaikų augimo standartai (anglų kalba) www.who.int/childgrowth/standards

Atsakyti
[quote=boruzzze,2009 02 05, 17:11]
blink.gif blink.gif blink.gif dar ir taip buna? unsure.gif
norejau maitinanciu ilgiau paklausti, o kaip yra kai lialiams dantukai isdygsta, ar nenugrauzia papuku? rolleyes.gif
buna buna, man dvynius nesdavo maitinti tik kas antra maitinima. kai nesupratus paklausiau kodel, tai pasake kad mamyte pailsetu, bet kai paprasiau kad atnestu abu, tai sake mes cia nenesiosim, mazdaug yra laikas kai isveziojami vaikai ir vel surenkami, o del jusu vienos mazdaug cia nelakstysim. Bet paskui atnese vistiek smile.gif Tai sakaiu daugaiu gyvenime negimdysiu ligoninej kur vyrui neleidzia pasilikt per nakti....nesamone kazkokia...beje, vaiaki irgi budavo priserti misinukais....tia nieko jie ir nevalge....aciudievui kad buvo pakankamai protingi ir kai jau man uos paliko, zinde kuo puikiausiai ir pienelio atsirado greit.
Atsakyti
QUOTE(ieglius @ 2009 02 05, 16:53)

drinks_cheers.gif As irgi Antakalnyje gimdziau, tiesa, man cezari dare. Tai vaika pamaciau tik keleta sekundziu vos gimusi, o paskui tik ryte atnese. Kadangi pirmas vaikas, man tada pasirode, kad taip ir turi buti. Na, operacija.., zinoma, iskart neatsistosi ir neisi ieskoti vaiko. Vyras irgi kazkaip nesigaude, buvo nuejes paziureti, sake suguldyti i loveles kudikeliai...o as, neva, ilsiuosi...o atnese maitinti irgi pries tai, matyt, pamaitinta, nes ant lupyciu maciau kazka balto. Niekas neparode kaip maitinti, niekas net nepaklausia. Ten prioritetas PATI GIMDYVE . Aplink moteri ten sokineja ir aptarnauja tikrai gerai, pasiskundei galvos skausmu, stai tau tabletka, o ar kenkia vaikui nelabai kreipia demesio, nesitustinai, stai tau zvakute. Ateina pasiteirauti kaip jautiesi, o maitinimo reikalai, cia jau klausk naujagimiu skyriuje... blink.gif , neva, ne musu profilis... g.gif Nera tokio gydytojo, kuris abu, tiek motina, tiek naujagimi priziuretu blink.gif Ginekologas siulo valgyti vos ne sokolada, nes po gimdymo juk reikia atsipalaiduoti blink.gif , o pediatre saukia, jus ka, vaikui alergija bus. O mama pirmakarte, is kur zinoti. Va, dabar tai zinau, su kitu butu kitaip...
Papildyta:
[quote=AusraR,2009 02 05, 22:59]
[quote=boruzzze,2009 02 05, 17:11]
:Tai sakaiu daugaiu gyvenime negimdysiu ligoninej kur vyrui neleidzia pasilikt per nakti....nesamone kazkokia...beje, vaiaki irgi budavo priserti misinukais....tia nieko jie ir nevalge....aciudievui kad buvo pakankamai protingi ir kai jau man uos paliko, zinde kuo puikiausiai ir pienelio atsirado greit.
[/quote]
drinks_cheers.gif aha..kaip vis gi svarbu, kad artimas zmogus po gimdymo (ar operacijos) butu salia, nes kai viena lieki, tai visokiu ten nesamoniu personalas prisigalvoja...ir jokios pagalbos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 05, 21:38)
Svarbiausia- paaugo. Ir labai normalu, kad tiek, gi daugiau juda, veikia. Kai lakstyt pradės- dar ir numes kokį gramą  mirksiukas.gif
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) puslapis vaikų augimo standartai (anglų kalba) www.who.int/childgrowth/standards

Ačiū 4u.gif
Pagal visus grafikus mano mergaitė yra čiut virš vidurkio. Nebesinervinsiu. Ir lyg šiektiek geriau pradeda valgyti skystaliukus bigsmile.gif tfu tfu tfu

QUOTE(AusraR @ 2009 02 05, 21:59)
buna buna, man dvynius nesdavo maitinti tik kas antra maitinima.

Bral, kaip aš džiaugiuosi kad pasirinkau tokią ligoninę kur vaikų visiškai neatskiria nuo mamų. Gimusią uždėjo man, paėmė tik kokiom 5 min aprengti ir į palatą atskirose lovose nuvežė. Ten iškart pakabino ant mano papulio ir paliko mus taip miegoti. Dar paklausiau - ar perkelt į jos lovytę kai užmigs, tai sakė, kad tegu miega su manim, vaikui taip ramiau, saugiau ir tt. Apie jokį mano poilsį, mišinukus ar pan net kalbos nebuvo biggrin.gif Paskui jau vyras po kokių 5 val žindimo ją paėmė, kad aš galėčiau pamiegoti. Atsibudus pamačiau kaip miega mano mylimukai - dukrytė tėčiui ant krūtinės wub.gif Gimdžiau Trakų ligoninėje.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 06, 12:55)
Bral, kaip aš džiaugiuosi kad pasirinkau tokią ligoninę kur vaikų visiškai neatskiria nuo mamų. Gimusią uždėjo man, paėmė tik kokiom 5 min aprengti ir į palatą atskirose lovose nuvežė. Ten iškart pakabino ant mano papulio ir paliko mus taip miegoti. Dar paklausiau - ar perkelt į jos lovytę kai užmigs, tai sakė, kad tegu miega su manim, vaikui taip ramiau, saugiau ir tt. Apie jokį mano poilsį, mišinukus ar pan net kalbos nebuvo biggrin.gif Paskui jau vyras po kokių 5 val žindimo ją paėmė, kad aš galėčiau pamiegoti. Atsibudus pamačiau kaip miega mano mylimukai - dukrytė tėčiui ant krūtinės  wub.gif Gimdžiau Trakų ligoninėje.

Kaip fainiai, kad kartu. Aš gimdžiau RK, tai irgi viskas taip pat smile.gif Nors gyvenau prie pat Antakalnio ligoninės, tik per gatvę reikjo pereiti, bet nenorėjau ten smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 06, 13:55)
Ačiū  4u.gif
Pagal visus grafikus mano mergaitė yra čiut virš vidurkio. Nebesinervinsiu. Ir lyg šiektiek geriau pradeda valgyti skystaliukus  bigsmile.gif tfu tfu tfu
Bral, kaip aš džiaugiuosi kad pasirinkau tokią ligoninę kur vaikų visiškai neatskiria nuo mamų. Gimusią uždėjo man, paėmė tik kokiom 5 min aprengti ir į palatą atskirose lovose nuvežė. Ten iškart pakabino ant mano papulio ir paliko mus taip miegoti. Dar paklausiau - ar perkelt į jos lovytę kai užmigs, tai sakė, kad tegu miega su manim, vaikui taip ramiau, saugiau ir tt. Apie jokį mano poilsį, mišinukus ar pan net kalbos nebuvo biggrin.gif Paskui jau vyras po kokių 5 val žindimo ją paėmė, kad aš galėčiau pamiegoti. Atsibudus pamačiau kaip miega mano mylimukai - dukrytė tėčiui ant krūtinės  wub.gif Gimdžiau Trakų ligoninėje.

Pavydziu wub.gif Ir dabar dar toks jausmas ne koks man like nuo Antakalnio, kad atrodo, lyg buciau kazka praleidus... unsure.gif O butent tas pirmas akimirkas...
Atsakyti
QUOTE(IgLi @ 2009 02 06, 14:38)
Pavydziu  wub.gif Ir dabar dar toks jausmas ne koks man like nuo Antakalnio, kad atrodo, lyg buciau kazka praleidus... unsure.gif O butent tas pirmas akimirkas...

man toks pats jausmas....na, bet su antru (tiksliau treciu) jau zinosiu ir jei tik bus nerizikingas gimdymas tikrai negimdysiu AK.
Atsakyti