Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(xeditux @ 2009 02 04, 21:30)
o pvz kokiais 100 -taisiais metais? juk nieko panasaus tai nebuvo  smile.gif

Bet aš kažkodėl nemanau, kad jau seniau, kad ir 100-aisiais metais visos be išimties žindydavo schmoll.gif
QUOTE(AusraR @ 2009 02 04, 21:57)
100 taisiais metais nebuvo ir tetu, anytu, pediatru kurie tuoj kas is karto jaunai mamytei nepamirsta pasakyti kad jai greiciausiai truksta pienelio...manau tai tikrai labai stipriai paveikia ne viena mamyte....

Taip, tu visiškai teisi. GAL taip ir buvo. Mes tik spėlioti galim... Tačiau labai tikėtina, kad buvo visokio plauko patarėjų ir žindymo, ir primaitinimo klausimais.
QUOTE(xeditux @ 2009 02 04, 22:29)
Dabar pagalvojau, kad tikriausiai vaikams ir karves pieno duodavo  g.gif  juk apie alergijas nebudavo daug ziniu....

Aš taip pat pagalvojau. Juk senai senai niekas net minties neturėjo pasidomėti moters ar karvės pieno sudėtimi. Pienas ir pienas, maždaug, ir viskas, ir duodavo kūdikiams.
Atsakyti
Na, aš klausiau savo bobutės (gim. 1919) apie žindymą, tai ji sakė, kad apie metus žindė.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 02 05, 08:17)
Na, aš klausiau savo bobutės (gim. 1919) apie žindymą, tai ji sakė, kad apie metus žindė.

mano mociute teveli zinde iki 2,5 metu thumbup.gif O kokio sveikumo vyras isaugo ir labai stipria sirdimi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saule danguje: 05 vasario 2009 - 10:06
QUOTE(Saule danguje @ 2009 02 05, 10:05)
mano mociute teveli zinde iki 2,5 metu  thumbup.gif

paklausiu MB mociutes kaip jin dare, visgi 10 vaiku uzaugino, ir kazkaip kai paklause ar dar mano pieneli valgo, tai netgi pagyre g.gif
Atsakyti
As tai neteigciau 100 proc., kad mazai maitinti pieneliu vaikai uzauga sergantys, o maitinti - labai sveiki. Musu seimoje kaip tik pavyzdys, as maitinta 5 men., paskui klijukai, ir pirmais metais tik slogyte, ir siaip sirgusi labai nedaug vaikysteje, jokiu rimtesniu ligu, o mano vyra anyta zinde iki metu be jokiu klijuku, o skrandis pati jautriausia vieta (matyt, paveldima.. g.gif ). O pati zindau tik del to, kad tai naturalus maistelis kudikiui, o ar tures labai daug naudos, nezinau. Gyvenimas parodys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IgLi @ 2009 02 05, 12:54)
As tai neteigciau 100 proc., kad mazai maitinti pieneliu vaikai uzauga sergantys, o maitinti  - labai sveiki. Musu seimoje kaip tik pavyzdys, as maitinta 5 men., paskui klijukai, ir pirmais metais tik slogyte, ir siaip sirgusi labai nedaug vaikysteje, jokiu rimtesniu ligu, o mano vyra anyta zinde iki metu be jokiu klijuku, o skrandis pati jautriausia vieta (matyt, paveldima.. g.gif ). O pati zindau tik del to, kad tai naturalus maistelis kudikiui, o ar tures labai daug naudos, nezinau. Gyvenimas parodys  smile.gif

Kam iš naujo išradinėt dviratį, kai yra literatūra, kurioje remiamasi moksl. tyrimais ir t.t. mirksiukas.gif o ten rašo, kad sveikesni auga. 4u.gif niekam mp dar žalos nepadarė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 02 04, 21:30)
o pvz kokiais 100 -taisiais metais? juk nieko panasaus tai nebuvo  smile.gif

Karvės, ožkos ar žindyvės pienu maitindavo turbūt unsure.gif

Manoji per 1,5mėn priaugo 100g sad.gif Anot gyd jai trūksta maisto unsure.gif Blin, kaip tą vaiką įtikinti valgyti doh.gif
Gyd sako kad pas mane mažėja MP, tai prisipirkau hipp žindyvių arbatos, skatinsiu laktaciją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 02 04, 22:29)
Dabar pagalvojau, kad tikriausiai vaikams ir karves pieno duodavo  g.gif  juk apie alergijas nebudavo daug ziniu....

Anksčiau tiek alergijų nebuvo. Alergija- civilizacijos liga. Kuo daugiai civilizacijos, tuo daugiau alergijos. O jei tais laikais pasitaikydavo koks žmogus alergiškas pieno baltymams....niekas to neįvardindavo ir neištirdavo, nusikasydavo iki žaizdų(kažkur skaičiau). o alergijų tiek nebuvo......kaip ir visokų e...įv.produktuose...
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 05, 11:36)
Kam iš naujo išradinėt dviratį, kai yra literatūra, kurioje remiamasi moksl. tyrimais ir t.t.  mirksiukas.gif  o ten rašo, kad sveikesni auga.  4u.gif niekam mp dar žalos nepadarė  thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(oszkute @ 2009 02 05, 10:07)
paklausiu MB mociutes kaip jin dare, visgi 10 vaiku uzaugino, ir kazkaip kai paklause ar dar mano pieneli valgo, tai netgi pagyre  g.gif

o va būtent mūsų močiučių ar promočiučių laikais maitino mp.....priešingai nei mamyčių laikais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 02 05, 15:01)
o va būtent mūsų močiučių ar promočiučių laikais maitino mp.....priešingai nei mamyčių laikais smile.gif

Tik keista, kad musu mociutes ar promociutes musu mamytems ir tetoms nieko nepapasakojo apie ilgo zindymo paslaptis doh.gif smile.gif Turbut suprato, kad pries sovietines medicinos zinias nepapusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 05, 14:06)
Tik keista, kad musu mociutes ar promociutes musu mamytems ir tetoms nieko nepapasakojo apie ilgo zindymo paslaptis  doh.gif  smile.gif Turbut suprato, kad pries sovietines medicinos zinias nepapusi  ax.gif

Ne supratime esmė, o pačioj sistemoj. Gal manė, kad jei tai natūralus procesas, tai problemų nebus, o čia moteriškė patenka į sovietinius gimdymo namus, ten ją pastoviai stroina, kad ne taip vaikšto, ne taip stumia, kai pagimdo, vaiką išsineša, kažkuo prigirdo, atneša kada nori, jei iš viso atneša. Motinai nepaaiškinama, ką daryt, kad bent jau laktaciją skatint. Prie to dar sugeba atėję į palatą (arba tiesiog koridoriuje), paminkyt šaltom rankom motinai krūtį ir deklaruot, kad pieno pas ją nėra. Niu tai iš kur pas jas to pieno galėjo būti? doh.gif (čia įvairių realių patirčių kompiliacija gavosi)
Atsakyti
bet zinot ka, mielosios, as tai buvau sokiruota, kad ir musu laikais dar tokiu "tarybiniu" metodiku yra kai kuriose ligoninese, pvz. Antakalnio g.gif . visai sviezios patirties turiu. va gimdziau pries dvi savaites ten, ir ka jus manot - is gimdyklos vaika ateme ir isnese, atseit perrengt, net nepaklause ar pavyko pamaitint krutim, ar ne, o lelius mano toks ziopliukas buvo, niekaip papo ikist negalejau, tai taip ir isnese nevalgiusi verysad.gif paskui palatoj laukiu pusvalandi, valanda, dvi, vis neatnesa vaiko. o juos pasirodo suguldo atskiroj palatosj visus - visai kaip tarybiniais laikais, ir klykina, atseit, kad mama pailsetu. blink.gif lygtai tas lelius labai ilsetis trukdo. paskui atnesa irgi primaitintus velniazin kuo. as, tiesa, pati ejau vaiko savo ieskot, pasigavau koridoriui kazkokia medike, net nzn, sesele, ar akusere, sakau kada leliu atiduosit, sako tai jei norit tuoj pat. o ar as apskritai norejau, kad ji paimtu, tai nieks neklause. atejo, pagriebe ir viskas. blink.gif ir ar sutinku, kad misinukais prisertu, irgi nieks neklause. tai va taip. o per tas tris paras, kol gulejau, tai nieks ne nepasiteiravo kaip ten man maitinti sekas, gerai, kad nepirmas vaikas, tai gaudziausi mazdaug..
Atsakyti
QUOTE(ieglius @ 2009 02 05, 16:53)
o juos pasirodo suguldo atskiroj palatosj visus - visai kaip tarybiniais laikais, ir klykina, atseit, kad mama pailsetu.

blink.gif blink.gif blink.gif dar ir taip buna? unsure.gif

norejau maitinanciu ilgiau paklausti, o kaip yra kai lialiams dantukai isdygsta, ar nenugrauzia papuku? rolleyes.gif
Atsakyti