mano mama pati mano broli ilagai krutimi maitino ir savo laiku su vejo malunais kovojo, tai man dabar nors bedos nera
bet anyta... tai tik spet ziuret. gerai, kad vyresnelis ne smalizius - sokoladas jo visiskai nedomina. jam geriauisias saldumynas - kubus sultys. bet vis tiek rado kuo papirkti - tik nematau, jau ziek cipsu pakelis ispraustas (ir dar sako: eik i kita kambari suvalgyk, kad mama nematytu). o mes paskuj vemiai visa nakti
jei pasakau, kad jam neduotu, tai max dvi savaites "atsimena", o po to vel tas pats
labai pyktis nesinori, nors vaiku priziuret nepalieku
o mazyle smaliziuke, tai pacios suprantat
bet anyta... tai tik spet ziuret. gerai, kad vyresnelis ne smalizius - sokoladas jo visiskai nedomina. jam geriauisias saldumynas - kubus sultys. bet vis tiek rado kuo papirkti - tik nematau, jau ziek cipsu pakelis ispraustas (ir dar sako: eik i kita kambari suvalgyk, kad mama nematytu). o mes paskuj vemiai visa nakti
jei pasakau, kad jam neduotu, tai max dvi savaites "atsimena", o po to vel tas pats
o mazyle smaliziuke, tai pacios suprantat
na kadangi tesiasi diskusijos apie mamas/anytas
tai mano mama man dave paragaut morku sulciu kai buvo 1 men. (lasiuka sulciu) as pasakiau, jokiu sulciu mano vaikui
tai dabar inirtingai spaudzia morku sultis man, tipo per mp vaikas gaus morku sulciu stovi prie vaiko, ziuri, kaip ciulpia kruti, ir dziaugiasi: mano pupa sultytes geria, sultytes geria
o kaimyne buvo atejus, klausia ar patinka vaikui vanduo, sakau labai patinka, maudom kuo dazniau, o pasirodo kaimyne klause, ar vandens skonis patiko, mane, jog nuo 1 men. duodu vandens
tai mano mama man dave paragaut morku sulciu kai buvo 1 men. (lasiuka sulciu) as pasakiau, jokiu sulciu mano vaikui
tai dabar inirtingai spaudzia morku sultis man, tipo per mp vaikas gaus morku sulciu stovi prie vaiko, ziuri, kaip ciulpia kruti, ir dziaugiasi: mano pupa sultytes geria, sultytes geria
o kaimyne buvo atejus, klausia ar patinka vaikui vanduo, sakau labai patinka, maudom kuo dazniau, o pasirodo kaimyne klause, ar vandens skonis patiko, mane, jog nuo 1 men. duodu vandens
QUOTE(Agotė @ 2009 02 03, 22:00)
na ir ką ji ...gal jau persiorentavo?
Neperorientuosi... Bet siūlyt nebesiūlė. aišku, ir progų nebuvo daug (užsieny gyvenom, retai matėmės), be to, vaikams augant ir aš po truputį atsileidžiu.
Bet va įkišo trigrašį į kito anūko mitybą ir anai marčiai 'pienelis baigės' 3 mėn... (tiksliau "pienelio apmažėjo", tai anytėlė nuramino, kad yra toks stebuklas kaip mišinys, tad truputį primaitins, kad vaikas nebadautų...)
QUOTE(jurgitaru @ 2009 02 04, 10:07)
(ir dar sako: eik i kita kambari suvalgyk, kad mama nematytu)
Čia kaip maniškė duoda bliūdelį saldainių dukrai išvažiuojant (jai tada 3,5 m. buvo). Dukra ateina pas mane atsiklausti, ar galima. Sakau, gerai, paimk porą. Anytą - man, vyrui, vaikui girdint: eik dar pas tėtę paprašyk, dar porą leis paimt...
QUOTE(AusraR @ 2009 02 04, 08:57)
pas mus tai MB labai megsta vaikams visko duot paragaut au ir kotletuko daves pasirodo ir alaus...
bet vis tiek rado kuo papirkti - tik nematau, jau ziek cipsu pakelis ispraustas (ir dar sako: eik i kita kambari suvalgyk, kad mama nematytu). o mes paskuj vemiai visa nakti
Trūksta žodžių....
Tikiuosi taikiai spręsti tokias problemas, jeigu jos iškils
na, maniskiai ne tokie jau ir mazi, nieko gal nenutiks kad paragavo to kotletuko, valgyt tai nedave, tik viena kasniuka. Bet sakaiu kad neduotu daugiau...nes gi tenir druska ir prieskoniai ,be to keptas...o alus tai ka as zinau....irgi nedave gi gerti, tik palaizyt....bet jau kaip patiko vaikams
jau ziek cipsu pakelis ispraustas (ir dar sako: eik i kita kambari suvalgyk, kad mama nematytu). o mes paskuj vemiai visa nakti
tai tu l.rami mamytė, kad pyktis nesinori, o aš už tokius pasakymus ir pamokymus( juk tai yra tavęs kaip mamos negerbimas, tavo požiūrio nepaisymas) būčiau l.pikta ....rimtai
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2009 02 04, 10:47)
buvo). Dukra ateina pas mane atsiklausti, ar galima. Sakau, gerai, paimk porą. Anytą - man, vyrui, vaikui girdint: eik dar pas tėtę paprašyk, dar porą leis paimt...
...vaje...
laikykimės mamytės
Kaip juokas paėmė
Laaabai jau į temą gavosi apie anytas ir "primaitinimus" čipsais, kotletais ir šokoladu
Laaabai jau į temą gavosi apie anytas ir "primaitinimus" čipsais, kotletais ir šokoladu
nu tikrai, cia stipriai nuo temos nuklydom. bet visko pradzia turbut tokia, kad niekaip negalejo, kam as krutimi maitinu pusantru metuku vaika
viskas mazelis atsisasko zist tikriausiai del to kad tuscia, nes patraukia kelis kartus ir spjauna ir zirzent pradeda kaip dabar ta laktacija beskatint? bandziau paspaust nei lasiukas neisbega
QUOTE(renate @ 2009 02 04, 19:04)
viskas mazelis atsisasko zist tikriausiai del to kad tuscia, nes patraukia kelis kartus ir spjauna ir zirzent pradeda kaip dabar ta laktacija beskatint? bandziau paspaust nei lasiukas neisbega
Gal ką valgei? aštraus, neįprasto? O gal dantukai vaikui kalas?
Kažin, ar ką išspausi, jumi jau 5mėn, tai pienelis gaminasi vaikui valgant. Kuo dažniau duosi- tuo intensyviau gaminsis.
Cituoju Ode, nes puikiai viską išvardino
* maitinti miegantį ar apsnūdusį
* išbandyti įvairias maitinimo pozas
* maitinti judant (vaikščiojant, čiūčiuojant)
* maitinti ramiame, pritemdytame kambaryje
* praleisti kiek įmanoma daugiau laiko kartu, didinti oda-oda kontaktą
* siūlant krūtį, pačiai nusirengti iki pusės ir vaikelį išrengti (vėl oda-oda kontaktas)
* nešioti vaikelį (pvz. vaikjuostėje) tarp maitinimų
* kartu maudytis
* kartu miegoti (taip vaikas jau mamos artumą ir atsiras daugiau galimybių žindyti.
Niekas geriau už vaiką pieno gamybos neskatina. + mamos noras žindyti, ir aišku, aplinkinių palaikymas.
sėkmės
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 04, 19:23)
Gal ką valgei? aštraus, neįprasto? O gal dantukai vaikui kalas?
Kažin, ar ką išspausi, jumi jau 5mėn, tai pienelis gaminasi vaikui valgant. Kuo dažniau duosi- tuo intensyviau gaminsis.
* siūlant krūtį, pačiai nusirengti iki pusės ir vaikelį išrengti (vėl oda-oda kontaktas)
* kartu maudytis
* kartu miegoti (taip vaikas jau mamos artumą ir atsiras daugiau galimybių žindyti.
Niekas geriau už vaiką pieno gamybos neskatina. + mamos noras žindyti, ir aišku, aplinkinių palaikymas.
sėkmės
* kartu maudytis
sėkmės
aciu valgyt tikrai nevalgiau tik labai susinervavus buvau o dantukai jau isdyge. bandisim naudotis patarymais