Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Teka @ 2009 01 26, 14:52)
Gal kas galit trumpai pasakyt, kodėl man fotkinant su išlaikymu 1/1000 ar 1/600 gaunas visiškas juodumas, o ne nuotrauka, ir nesvarbu, ar diafragma 5,6, ar 36  unsure.gif

Man tos judesio nuotraukos kažkodėl labai labai patinka  thumbup.gif paskutinėj norėtųsi visos mašinos

labai svarbu, tas (nuo F2.8 iki F8.0) ir yra diafragmos skyles dydis.
ir yra taip:
* kuo mazesnis skaicius - tuo skyle didesne - tuo ryskumo gylis mazesnis (t.y. tik arčiausiai prieš ir už fotografuojamo objekto esantis vaizdas bus ryškus). todel cia yra svarbu gerai nusitaikyti i objekta, kad jis butu ryskus
*kuo didesnis skaicius - tuo skyle mazesne - tuo ryskumo gylis didesnis (t.y. ryškus bus ne tik fotografuojamas objektas, bet ir toli už jo bei arčiau esantys objektai)

tai va, patamsi fotkinant kuo mazesne skyle tuo maziau patenka sviesos ir atvirksciai...
karoc, paaiskint sunku, bet pati suprantu smile.gif

man ir noretusi visos masinos verysad.gif
dar viena idedu su visa maske
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 26, 14:52)
Gal kas galit trumpai pasakyt, kodėl man fotkinant su išlaikymu 1/1000 ar 1/600 gaunas visiškas juodumas, o ne nuotrauka, ir nesvarbu, ar diafragma 5,6, ar 36  unsure.gif

sveika, manau tokiam islaikymui diafragma nebuvo pakankamai atidaryta. kuo didesne skyle, tuo mazesnis jos skaicius wink.gif siaip nezinau ka pasakys daugia nusimanacios fotografijoj, bet as toki islaikyma naudociau tik judesiui pagaut, aisku su blykste kartu smile.gif

darkart aciu, merginos , uz pagyrimus, tikrai nesitikejau nes is manes tokia menininke kad doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2009 01 26, 15:01)
labai svarbu, tas (nuo F2.8 iki F8.0) ir yra diafragmos skyles dydis.
ir yra taip:
* kuo mazesnis skaicius - tuo skyle didesne - tuo ryskumo gylis mazesnis (t.y. tik arčiausiai prieš ir už fotografuojamo objekto esantis vaizdas bus ryškus). todel cia yra svarbu gerai nusitaikyti i objekta, kad jis butu ryskus
*kuo didesnis skaicius - tuo skyle mazesne - tuo ryskumo gylis didesnis (t.y. ryškus bus ne tik fotografuojamas objektas, bet ir toli už jo bei arčiau esantys objektai)

tai va, patamsi fotkinant kuo mazesne skyle tuo maziau patenka sviesos ir atvirksciai...
karoc, paaiskint sunku, bet pati suprantu  smile.gif

tai vat ir nesuprantu, negi man neįmanoma patalpoj nufotkint judančio objekto su tokiu išlaikymu? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 26, 15:52)

Todėl,kad išlaikymą blogą pasirenki, bandyk nusistatyt išlaikymą 1/100 ar 1/200. mirksiukas.gif

Nengamo, man atrodo lyg gerai sufokusuota. smile.gif

O čia į saulėlydžių tema. ax.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos prisijungusios 4u.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 01 26, 14:23)
aciu blush2.gif siaip smagu kad patiko, tai ko gero pirmoji fotke kuriai maziausiai priekaistu sulaukiau blush2.gif
nengamo, dek fotkiu, ir kuo daugiau wink.gif as nedaug dedu, del to kad mazai ideju ir fotkiu turiu

as paprastai mazinu tiek kad butu 500mpix taciau mazinau per kita programa, kurioj buvo pasirinkimas - custom, web, email ir t.t. pasirinkau web is pradziu smile.gif

dar dedu viena pazaidima su islaikymais
user posted image

Nuotraukyte labai grazi thumbup.gif , tik gaila, kad stulpas desineje nukkirstas.

QUOTE(nengamo @ 2009 01 26, 14:56)
Pabandžiau fotkinti tris daiktus. dabar laukiu pamokymų  ax.gif

Man atrodo, kad gerai sufokusuota thumbup.gif

Kazin, o kur Peperoni dingo g.gif

Papildyta:
QUOTE(lamella @ 2009 01 26, 15:06)

O čia į saulėlydžių tema. ax.gif

O jau spalvos spalvytes wub.gif . Liuks thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Lamella labai grazu smile.gif
Aha,tikrai,kur dingo Peperoni g.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 26, 15:02)
sveika, manau tokiam islaikymui diafragma nebuvo pakankamai atidaryta. kuo didesne skyle, tuo mazesnis jos skaicius wink.gif siaip nezinau ka pasakys daugia nusimanacios fotografijoj, bet as toki islaikyma naudociau tik judesiui pagaut, aisku su blykste kartu smile.gif

na aš vakar teorijos prisiskaičiau, tai supratau, kad didesnis diafragmos skaičius, reiškia tamsesnį vaizdą, todėl ir bandžiau su plačiau atverta diafragma, ale kad ji pas mane tik 5,6, mažesnio skaičiaus nėra
beje su blykste taip pat bandžiau, rezultatas tas pats... gal kad per toli objektas buvo

QUOTE(lamella @ 2009 01 26, 15:06)
Todėl,kad išlaikymą blogą pasirenki, bandyk nusistatyt išlaikymą 1/100 ar 1/200. mirksiukas.gif

kodėl? o tai negi kitokio išlaikymo negalima naudot? norėjau pandyt

Papildyta:
QUOTE(Armana @ 2009 01 26, 15:08)
Sveikos prisijungusios 4u.gif
Nuotraukyte labai grazi thumbup.gif , tik gaila, kad stulpas desineje nukkirstas.

O jau spalvos spalvytes wub.gif . Liuks thumbup.gif  drinks_cheers.gif

kada aš pradėsiu tokius dalykus pastebėti? doh.gif smile.gif net nemačiau aš to stulpo smile.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 26, 16:10)
kodėl? o tai negi kitokio išlaikymo negalima naudot? norėjau pandyt
Papildyta:

Galima naudot, tiesiog Tu paklausei kodėl nuotraukos tamsios gaunas.Aš manau, dėl išlaikymo.O Tu kambaryje fotografuoji ir tamsios gaunas,ar lauke? g.gif

Peperoni matyt pavargo ir pasiemė atostogų nuo mūsų. lotuliukas.gif
Atsakyti
Teka, bent pas mane namie taip tamsu, kad nevisada su išlaikymu 1/100 gaunasi šviesios nuotraukos wink.gif

Tikrai pasimažink išlaikymą, arba pabandyk įsijungti daug geros šviesos. Paimk ir paeksperimentuok. mirksiukas.gif Įdomus rezultatai.

doh.gif Mane nervina toks oras, o ypač šiandien: turiu viską ant max nustayti: didžiausią iso, mažiausią diafagmą, didžiausią išlaikymą (kad rankos dar nedrebėtų) doh.gif o nuotraukų šnipštas lotuliukas.gif

Kaip jūs tokiu oru fotografuojat?
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 01 26, 16:27)
Kaip jūs tokiu oru fotografuojat?

Aš tai nekeliu iso daugiau 200, nes iškart triukšmai atsiranda. doh.gif Geriau didinu išlaikymą. smile.gif Vakare jei fotografuoju namuose išlaikymą pasirenku 1/10.
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 01 26, 15:15)
Galima naudot, tiesiog Tu paklausei kodėl nuotraukos tamsios gaunas.Aš manau, dėl išlaikymo.O Tu kambaryje fotografuoji ir tamsios gaunas,ar lauke? g.gif

kambary

QUOTE(Ninin @ 2009 01 26, 15:27)
Teka, bent pas mane namie taip tamsu, kad nevisada su išlaikymu 1/100 gaunasi šviesios nuotraukos wink.gif

Tikrai pasimažink išlaikymą, arba pabandyk įsijungti daug geros šviesos. Paimk ir paeksperimentuok.  mirksiukas.gif Įdomus rezultatai.

nu žodžiu supratau, kad su tokiu išlaikymu tik lauke fotkint smile.gif
ale gi vistiek norėjos pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 01 26, 15:38)
Aš tai nekeliu iso daugiau 200, nes iškart triukšmai atsiranda. doh.gif Geriau didinu išlaikymą. smile.gif Vakare jei fotografuoju namuose išlaikymą pasirenku 1/10.

Tai vat... man ir dienos metu tenka tokį išlaikymą daryti doh.gif Su vakarinėm nuotraukom jau susitaikiau su blykste (kai fotkinu vaiką ar tolesnį daiktą)...

Atsakyti