Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Pacific @ 2009 01 30, 10:33)
1)Vasaraite, neturiu pastabu mazyliams  blush2.gif  wub.gif
jo jo, taip ir sukineju, nu bet gal kazkur ne taip nustatau  doh.gif
2)o tai reikia su vidine blykste fotkint?

1) biggrin.gif Bet sioj nuotraukos akys sufokusuotos ar ne g.gif
2) ti su blykste, kitaip lasiukai susilieja... mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiek jus cia prilasinot thumbup.gif As bandysiu savaitgali rimciau tuo reikalu uzsiimti. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 30, 09:37)
Jūs man pasakykit, kame bajeris (vis vargstu su tuo WB). kai pakoregavau spalvų spektrą, rankiniu gaunas natūralios spalvos (su vos vos melsvu atspalviu), o su auto ir pusiau auto rausvas atspalvis. Jau nebežinau,kaip dar koreguot

Tame ir esme, kad jei keisdama fotoaparato nustatymus pvz canon'e yra debesuota, sauleta, auto, kliento etc. tai jei keisdama nustatyma keistum ir apsvietimo tipa tai teoriskai turetu atitinkamai ir atspalviai islikt naturalus...
svieciant kaitrinei lemputei - naudoti kaitrines lemputes apsvietima, sauletu oru - naudoti sauketa wb etc.. nu tikiuosi, paaiskinau 4u.gif

Del blykstes tai nepamirskit kad galima ir kitus sviesos saltinius naudot pvz daug lempu, jas statant skirtingose vietose galima gaut neblogu rezultatu 4u.gif o del vidines blykstes pazengusiuose neseniai buvo imestas linkas kaip jos "tiesiai kalancia" sviesa susvelnint t.y. uzdet gabaliuka virtuvines folijos cool.gif reiks butinai isbandyt ax.gif

Jazus koks Kaune grazus oras bigsmile.gif visos medziu, krumu sakeles isryskintos sniegeliu.. super! jei nebutu nesenai rade netoli namu lavoneli susalusi turbut lekciau pafitkint
Atsakyti
QUOTE(RamuteS @ 2009 01 29, 17:14)
Kaip sauniai visi pasidarbavot su lasiukais  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
As irgi neiskenciau ir pabandziau :

fainai thumbup.gif , tik man nelimpa nespalvota foto kazkodel g.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 29, 17:22)

Klausykit - dafai rasom prie fotkiu exifus, a?  ax.gif  na ne visus, bet tarkim islaikyma, f ir fokusa ... ax.gif

ka rasyt i fokusa? g.gif pas veidrodzius suprantu -bet pas save nea blush2.gif

QUOTE(Jurina @ 2009 01 29, 19:41)

kaip supratau "klonuot" reiskias pasalinti kazka is foto? o kaip tai galima padaryti? nes turiu knyga apie CS3, bet gal ten kitaip vadinas?  g.gif

clone stamp vadinas tas tool'as mirksiukas.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 29, 20:37)
(Čiaupai paprastai laša, tik reikia perprasti kaip juos priversti tai daryti).

lotuliukas.gif bet labai teisingai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 30, 10:18)

ar rankinis, ar auto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 01 30, 10:10)
Tame ir esme, kad jei keisdama fotoaparato nustatymus pvz canon'e yra debesuota, sauleta, auto, kliento etc. tai jei keisdama nustatyma keistum ir apsvietimo tipa tai teoriskai turetu atitinkamai ir atspalviai islikt naturalus...
svieciant kaitrinei lemputei - naudoti kaitrines lemputes apsvietima, sauletu oru - naudoti sauketa wb etc.. nu tikiuosi, paaiskinau 4u.gif

taip, bet aš fotkinu namie prie lempos, nustatau būtent tą lempą ir gaunas raudonas atspalvis, o rankiniu gaunas natūralus... karoč, neapsiginsiu aš to WB niekad sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2009 01 30, 11:10)
1)Jazus koks Kaune grazus oras bigsmile.gif visos medziu, krumu sakeles isryskintos sniegeliu.. super!
2)
jei nebutu nesenai rade netoli namu lavoneli susalusi turbut lekciau pafitkint

1) tai lek nufotkint koki kruma, galesi konkurse sudalyvauti biggrin.gif O pas mus prie juros nei sniegelio, nei salnos verysad.gif
2) blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasaraitė: 30 sausio 2009 - 10:25
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 29, 22:39)
Bandau vel savo mazyles foto ideti, nekreipkit demesio i fona, mane domina tik fokusas blush2.gif

fokusas lyg pavykes thumbup.gif grazi maziuke wub.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 29, 22:40)
p tai jei su fokusu per akutę mišios, tai kaip su veidrodžiu fotografuot tada????

nugi pasirodo yra veidrodziu, kur gali ir per ekrana ziuret thumbup.gif thumbup.gif as tik tokio ir dairysiuos blush2.gif nes ackarike esu blush2.gif

QUOTE(Žūžū @ 2009 01 30, 10:10)
o del vidines blykstes pazengusiuose neseniai buvo imestas linkas kaip jos "tiesiai kalancia" sviesa susvelnint t.y. uzdet gabaliuka virtuvines folijos cool.gif reiks butinai isbandyt ax.gif

su folija? cool.gif labai idomu -gal turi uzsisaugojus, koks linkas, kas, kaip? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 30, 10:22)
ar rankinis, ar auto  ax.gif

ta suprantu, bet va neveidrodyje vis tiek as nesuprantu, ka turi omenyje ta rankini fokusa blush2.gif doh.gif veidrodi, tai ciuopinus esu -suprantu apie ka kalba tongue.gif ieksosiu vel instrukcjos ntaji syki tongue.gif

QUOTE(Teka @ 2009 01 30, 10:22)
taip, bet aš fotkinu namie prie lempos, nustatau būtent tą lempą ir gaunas raudonas atspalvis, o rankiniu gaunas natūralus... karoč, neapsiginsiu aš to WB niekad sad.gif

tai rankiniu ir reguliuok WB mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 30, 09:46)
Labas rytas 4u.gif
1) biggrin.gif Bet sioj nuotraukos akys sufokusuotos ar ne g.gif
2) ti su blykste, kitaip lasiukai susilieja... mirksiukas.gif

pagal mane lyg sufokusuotos g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 30, 11:25)
fokusas lyg pavykes thumbup.gif grazi maziuke wub.gif
nugi pasirodo yra veidrodziu, kur gali ir per ekrana ziuret thumbup.gif  thumbup.gif as tik tokio ir dairysiuos blush2.gif  nes ackarike esu blush2.gif
su folija? cool.gif  labai idomu -gal turi uzsisaugojus, koks linkas, kas, kaip? blush2.gif

Pasific, bonda, aciu mergaites 4u.gif man ir atrodo, kad sufokusavau pagaliau, bent karta pavyko thumbup.gif
Live view funkcija tikrai geras dalykas, as juo naudojuos kaip taikau trecdalio taisykle blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasaraitė: 30 sausio 2009 - 10:45
QUOTE(bonda @ 2009 01 30, 10:18)
fainai thumbup.gif , tik man nelimpa nespalvota foto kazkodel g.gif
clone stamp vadinas tas tool'as mirksiukas.gif
lotuliukas.gif bet labai teisingai thumbup.gif

Labas rytas smile.gif
Bonda cia pasmane naturalios tokios spalvos gavos, nes vonios plyteles baltos ir viskas balta.
Vasaraite, man irgi atrodo ,kad gerai sufokusavai thumbup.gif
Live view funkcija beveik nesinaudoju, man labai neryskiai matosi per ja, nebent turiu fotografuot fotika ant zemes pasidejus, tada ji labai pravercia. O su akiniais ir man sunku .
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 30, 10:27)
nugi pasirodo yra veidrodziu, kur gali ir per ekrana ziuret thumbup.gif  thumbup.gif as tik tokio ir dairysiuos blush2.gif  nes ackarike esu blush2.gif

Pas mane irgi yra Live view funkcija, bet ja naudojuosi retai, nes man atrodo, kad su ja fotoapartatas veikia lėčiau unsure.gif

Vasaraite, tikrai gerai sufokusavai thumbup.gif
Atsakyti