Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(RamuteS @ 2009 01 29, 19:38)
Naudoju as kitini objektyva, manau dar gera pusmeti o gal ir ilgiau pilnai man jo uzteks.
Fotkinant lasus, man jie geriau susifokusavo su AF, su MF nelabai pavyko.

Supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 01 29, 19:41)
kaip supratau "klonuot" reiskias pasalinti kazka is foto? o kaip tai galima padaryti? nes turiu knyga apie CS3, bet gal ten kitaip vadinas?  g.gif

klonuoti galima keliais būdais. pvz jei kokiam fone ant sienos yra dėmė (o siena visa lygi, be pastebimų šešėlių) aš persikopijuoju švarios sienos plotą su marguee tool (pati pirma ikona dešiniam stulpely) į naują sluoksnį ir užtraukiu ant tos dėmės. tada sluoksnius sujungiu.
jeigu noriu kokį spuogą klonuoti, tada imu 4-tą įrankį dešiniam stulpely (toks pleistriukas). dar yra vienas iškart po juo stamp tool. nepamenu kam jis skirtas tiksliai. apei juos tikrai rašo tavo minėtoj knygoj, paskaityk mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandau vel savo mazyles foto ideti, nekreipkit demesio i fona, mane domina tik fokusas blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 01 29, 18:31)
Jurina, esam likimo drauges del regejimo. Tik kad as nedristu operuotis... Su fokusu per akute man irgi misios.  verysad.gif

p tai jei su fokusu per akutę mišios, tai kaip su veidrodžiu fotografuot tada????

Lašiukai kokie bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 01 28, 16:37)
rasti gražų foną  lotuliukas.gif

as tam naudoju tiesiog spalvota popieriaus lapa bigsmile.gif
QUOTE(RamuteS @ 2009 01 29, 18:14)

oij kokia grazute balerina bigsmile.gif
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 29, 21:37)
Būtinai su blykste.

geeeras niekad neitariau.. nu cia mokytoju deka "uzmirsau" visam gyvenimui kad fotoapratas turi vidine blykste...
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 29, 23:40)
p tai jei su fokusu per akutę mišios, tai kaip su veidrodžiu fotografuot tada????

Lašiukai kokie  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Speju, kad per live view function g.gif
Papildyta:
QUOTE(Žūžū @ 2009 01 30, 00:03)
geeeras niekad neitariau.. nu cia mokytoju deka "uzmirsau" visam gyvenimui kad fotoapratas turi vidine blykste...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif fotkindama lasus, pripyskinau bele kiek kadru, kol pamaciau, kad pyskinau be blykstes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 01 29, 22:55)

paaiskinkit, prasau, kam tas blicas butinas lasus fotografuojant?

Geriausiai suprati pati fotografuodama smile.gif Pabandyk be blykstės ir su blykste smile.gif be blykstės lašiukas bus susiliejęs.
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 29, 23:39)
Bandau vel savo mazyles foto ideti, nekreipkit demesio i fona,

wub.gif negaliu mazuliukais nesizaveti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 29, 23:15)

ale kad nevisi turi g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
nu jau lašų gražumas bigsmile.gif šakės, pasistengėt thumbup.gif

Jūs man pasakykit, kame bajeris (vis vargstu su tuo WB). kai pakoregavau spalvų spektrą, rankiniu gaunas natūralios spalvos (su vos vos melsvu atspalviu), o su auto ir pusiau auto rausvas atspalvis. Jau nebežinau,kaip dar koreguot
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 29, 22:40)

as daznai ziuriu per ekrana nors pvz jei fokusuoji su af tai uzsidega zalia lempute biggrin.gif o del mf nzn bandyk atkkalt aki g.gif
Atsakyti
Vasaraite, neturiu pastabu mazyliams blush2.gif wub.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 01 29, 21:36)
Pacific, pas mane Dū0, bet gal panašu bus: M režimas, ISO šiaip nusistatai ISO mygtuku, diafragma sukinėjasi išoriniu suktuku, išlaikymas - vidiniu (nežinau kaip pavadinti kitaip smile.gif )

Ne, nepanašu bus smile.gif Čia gal dar bus info Nikon D40

O instrukcijos neturi, ten gi turi būti aprašytas M režimas. Kaip suprantu paspaudžiant mygtuką, tu gali reguliuoti kiekvieną parametrą...

Va:
user posted image

jo jo, taip ir sukineju, nu bet gal kazkur ne taip nustatau doh.gif

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 29, 23:15)
Papildyta:

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif fotkindama lasus, pripyskinau bele kiek kadru, kol pamaciau, kad pyskinau be blykstes doh.gif

o tai reikia su vidine blykste fotkint?
Atsakyti