Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(JulieTa @ 2009 01 29, 12:21)
o ko konkreciai taisykles neleidzia? skaitei? jus gi nezinojot, kad bus toks konkursas. ir siaip manau galima moderatores uzklaust.

is esmes, taisykliu nepazeistumem, man rods... g.gif paskaitykit, kaip jums atrodo?

11. Visos nuotraukos iki balsavimo pabaigos yra anoniminės.Siekiant lygių teisių visiems konkurso dalyviams, draudžiama atidarinėti naujas forumo temas, kviečiančias balsuoti už vieną ar kitą nuotrauką konkurse, taip pat patalpinti informaciją apie dalyvavimą konkurse ir prašymą balsuoti asmeninio profilio parašuose, bendraamžių temose ir pan.
Draudžiama savo asmeniniame profilyje ( paraše arba logotipo/avataro vietoje) patalpinti nuotrauką (ar labai panašią į ją foto), dalyvaujančią fotokonkurse. Tai galima padaryti fotokonkursui pasibaigus. Už šių taisyklių nepaisymą nuotrauka, už kurią agituota balsuoti, pašalinama iš konkurso.
Jei nuotrauka išviešinama nepriklausomai nuo to kas tai padaro ( "tarsi netiesioginias" išviešinimai irgi galioja , kai "nueikit į tą konkursą ir pažiūrėkit patys") yra skiriamos tokios nuobaudos:
Jei išviešinama ne savo - pašalinama iš konkurso nuotrauka to, kas tai padarė, o jei nedalyvauja narys tada gauna įspėjimą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 29 sausio 2009 - 12:29
QUOTE(Kaktuke @ 2009 01 29, 11:06)
o i ka jus fokusuojate kai lasus fotkinate?

Pirštą pakišk po lašiukais ir sufokusuok į jį, tada gaudyk lašus smile.gif Jei pvz., bandysi gaudyti lašą kuris krenta į vandens "telkinį" ir po to nuo jo atšoka, tada turėtum fokusuoti maždaug į tą vietą, kur galimai ištikš vanduo. Puikus fornas gali būti kad ir šviesios sienų plytelės. nes, pvz., nuo jų atsimušus blykstės šviesai jos apskritai iššviesėja (na, pas mane vonioje gelsvos, tai beveik nesimato nereikalingo fono). Ir reikia bandyt išsisukti be šešėlių ar kaip nors gražiai jį "įlieti" į vaizdą smile.gif

O šiaip, high speed fotografija yra tooooks nuostabus dalykas... Ir tikrai sunkus, neturint visokių gudrių priemonių tam.

Na, kuri iš mūsų tai sau galėtų leisti? smile.gif
user posted image

Proceso rezultatai
Daugiau high speed fotografijos pavyzdžių (ne tik vanduo).

QUOTE(Valetta @ 2009 01 29, 11:40)
bigsmile.gif idomu, bet, kad sniego nebeliko  schmoll.gif o su cia rodytom foto nelabai sazininga butu dalyvaut  ax.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 29, 12:04)
nzn mate daug kas... unsure.gif

Daugelyje SM konkursų mačiau matytų nuotraukų. paprasčiausiai autoriai jas išimdavo iš tam tikrų SM temų, kuriose prieš tai jas rodydavo. Tiesiog, kad būtų ramiau, pasiteiraukit Rustės. Ir sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 29 sausio 2009 - 12:54
taip suprantu kad galima dalyvaut g.gif tik svarbu, kad dabar, kai vyksta sis konkursas, tu nuotrauku nebutu kazkur kitur SM unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 29, 12:47)

Daugelyje SM konkursų mačiau matytų nuotraukų. paprasčiausiai autoriai jas išimdavo iš tam tikrų SM temų, kuriose prieš tai jas rodydavo. Tiesiog, kad būtų ramiau, pasiteiraukit Rustės. Ir sėkmės!

parasiau Rustei ax.gif

As irgi maciau ne viena... ir daugelis praslysdavo... ir prizines vietas paemusios yra... bet kartais patarimu temoj prasidedavo tokios "razborkes", kad geda net skaityt buvo... verysad.gif buna tokiu zmoniu, katrie tik ir iesko kriminalu... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Valetta @ 2009 01 29, 12:48)
taip suprantu kad galima dalyvaut  g.gif  tik svarbu, kad dabar, kai vyksta sis konkursas, tu nuotrauku nebutu kazkur kitur SM  unsure.gif

drinks_cheers.gif as irgi taip supratau...
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 29, 12:51)
parasiau Rustei  ax.gif

As irgi maciau ne viena... ir daugelis praslysdavo... ir prizines vietas paemusios yra... bet kartais patarimu temoj prasidedavo tokios "razborkes", kad geda net skaityt buvo...  verysad.gif  buna tokiu zmoniu,  katrie tik ir iesko kriminalu...  unsure.gif
[

Na ir šaunuolė, ramiau bus pačiai smile.gif O taip, dalyvaujant SM foto konkursuose reikia turėti kietą odą arba neskaityti komentarų. Nors, turbūt visur taip. Nes taip grūdinamas plienas... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 29, 12:56)
Na ir šaunuolė, ramiau bus pačiai smile.gif O taip, dalyvaujant SM foto konkursuose reikia turėti kietą odą arba neskaityti komentarų. Nors, turbūt visur taip. Nes taip grūdinamas plienas... wink.gif

joo drinks_cheers.gif biggrin.gif reik moket kazkaip atsiribot, arba isvis neskaityt... biggrin.gif

atsakyma jau gavau thumbup.gif esme mes supratom gerai thumbup.gif svarbu isimti konkurso metu is forumo ir niekur nesireklamuot bei nesiagituot, kaip ir sakoma taisyklese mirksiukas.gif

visas kazkada koreguotas jusu ziemos foto is savo albumo jau isemiau... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 29 sausio 2009 - 13:04
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 29, 12:47)
Ir reikia bandyt išsisukti be šešėlių ar kaip nors gražiai jį "įlieti" į vaizdą smile.gif

as ir taip fokusuoju thumbup.gif

aha, tie seseliai doh.gif nors imk ir su PS istrink doh.gif tongue.gif
Atsakyti
Uzsivedziau su tais lasiukais lotuliukas.gif Fonui naudojau, kaip Saulės pūga patare, plytele 4u.gif
user posted image

Ar cia man isdegimas matosi g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasaraitė: 29 sausio 2009 - 14:02
dar apie fotokonkursa - jei kyla kokie neaiskumai ar nesusipratimai - tai iskart reikia rasyti Rustei az wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 29 sausio 2009 - 14:10
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 29, 12:04)
O as lasiukus su MF ir fotkinau, tik... truputi apgaules budu biggrin.gif  Sufokusavau savo pirsta su AF, po to nustaciau ant MF ir fotkinau blush2.gif

mano galva, jei tu pakeiti kitą programą (iš AF į MF), pirmoji nebeveikia. nebėra prasmės ir fokusuoti savo piršto g.gif suprasčiau, jei sufokusuotum su AF ir nekeisdama nieko patraukusi pirštą fotografuotum. bet perstačiusi ant MF, turi susireguliuoti pagal jį. jei tau gerai gavosi, vadinasi tik atsitiktinai pataikei ant gero nustatymo. g.gif na čia tokia mano blondiniška logika rolleyes.gif

sugundėt mane jūs savo bandymais rolleyes.gif
mano vanduo....

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 29, 14:01)
Ar cia man isdegimas matosi g.gif  unsure.gif

Ne, ten atspindys matyt. o WB čia geras?

QUOTE(Peledike @ 2009 01 29, 14:44)
mano galva, jei tu pakeiti kitą programą (iš AF į MF), pirmoji nebeveikia. nebėra prasmės ir fokusuoti savo piršto

sugundėt mane jūs savo bandymais  rolleyes.gif 
mano vanduo....

blink.gif blink.gif blink.gif Neįtikėtinai dailu. Labai. (Tik dėl spalvos galvoju, bet vis tiek gražu).

O dėl AF ir MF, mano nuomone Tu visai teisi. Kam persijungti į rankinį, jau sufokusavus su auto?
Atsakyti
Peledike, labai lengvas ir skaidrus vanduo thumbup.gif
Atsakyti