Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas rytas,

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 28, 01:16)
Sveikos pleputes ax.gif

Armana, Jei tau reikia trecdalio taisykles liniju, tai as darau taip: Einu i View , New Guide, Position irasau 33%, pakartoju su 66% ir Pakartoju nurodzius Horizontal Beje  thumbup.gif  lasiukai

Sita patarima uzsiseivinau, bet man atrodo, kad visgi su Gimpu zymiai lengviau uzsideti grido lunijas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Teka @ 2009 01 28, 09:10)
Labas rytas  4u.gif

Su fokusu puikiai susitvarkei thumbup.gif , bet WB tai negeras schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 01 28, 09:14)
Su fokusu puikiai susitvarkei thumbup.gif , bet WB tai negeras schmoll.gif

tai žinau, todėl jau nebežinau, ką ir bedaryt sad.gif visaip tas spalvas bandžiau "šaldyt", dėt ir žalios, ir violetinės, ir mėlynos, nesikeičia visiškai niekas
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 21:27)
Sidabrines prasymu dedu trumpa vaizdine medziaga, kaip su Photoscape daryti koliazus (gal ir dar kam nors pravers) :

Peperoni thumbup.gif
Daugiau tokiu pamoku !
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Teka @ 2009 01 28, 10:10)
Su WB kažkokia nesąmonė, nu gaunas geltonai ir viskas  verysad.gif koreguoju visaip tas spalvas, nu nieko. o ir lapą baltą pavyko nufotkint tik dienos šviesoj, kitoj šviesoj jis gaunas geltonas... tai kaip tokį panaudot renkantis rankinį WB? sad.gif
nu bet vistiek metu

Trys daiktai ir man atrodo gerai, tik WB - ne unsure.gif Nufotografuotas baltas lapas ir neturi buti baltas mirksiukas.gif

QUOTE(Armana @ 2009 01 28, 10:14)
Labas rytas,
Sita patarima uzsiseivinau, bet man atrodo, kad visgi su Gimpu zymiai lengviau uzsideti grido lunijas ax.gif

Labai lengva mirksiukas.gif

QUOTE(olo @ 2009 01 28, 10:25)
Peperoni  thumbup.gif
Daugiau tokiu pamoku !

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 28, 09:31)
Nufotografuotas baltas lapas ir neturi buti baltas mirksiukas.gif

ane? o tai jei jis visiškai geltonas ar rusvas, tai ką tokį lapą pasirinkus, kaip baltą, kaip atrodys nuotraukos? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 01 27, 16:23)
Siandien pabandziau lasiukus gaudyt ax.gif

as vakar ir norejau idet tongue.gif lotuliukas.gif gal siandien imesiu, jei laiko bus biggrin.gif
ir kaip -visia nesunku, ane? thumbup.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 27, 19:07)
bonda jei tu šneki apie PGM rankinį fokusą, tai jis tik šiaip, reklaminis triukas, nes nerealu pagaut fokusą su tokiu tikslumu  verysad.gif aš pabandžiau ir nenaudoju sad.gif

man tai tik su 1/200 pavyko

taip as apie ta pati -kol kas vis tiek nedaeina blush2.gif doh.gif

kad neryskus lasai gavos g.gif
Atsakyti
Nu man tas MF irgi kažkokia mistika. kai be stovo, tai išvis visas vaizdas sulietas būna, su stovu gaunas, bet nesimato jokių kvadratėlių, sukant rakuką taip pat neaišku, kuri vieta yra fokusuojama... kažkaip neočen man dar jis
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 21:35)
apie f/8  ax.gif  tada ilgeja islaikymas ...

gali but ir maziau biggrin.gif bet reik bandyt nemazai mirksiukas.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 21:39)
patikek manimi, nera prasmes smile.gif toj fotkej su autostrada WB buvo automatinis, o spalvos nerealios smile.gif

tai kad fotikas fotikui nelygu mirksiukas.gif

QUOTE(astisius @ 2009 01 27, 21:45)

trikojis naudotas, nes naktis+išlaikymas be šansų be trikojo nulaikyt, bet tai buvo pirmas išėjimas naktį ir su trikoju. Fotkinau naktiniu rėžimu(ratukas ant naktinio), tai Wb fotikas parenka pats. vėliau žaidžiau su išlaikymais, bet geriausiai gavos šita, tik ta lempų šviesa visur vienodai gavos ir nežinau kaip padaryt.... nes žinau kad trauksiu fotkint dar ne kartą ir ne du, kol išeis taip kaip aš noriu. doh.gif  rolleyes.gif

rezima riekejo ne naktini rinktis mirksiukas.gif o imt diafragmos pirmuma ar manual mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 28, 09:32)
ane? o tai jei jis visiškai geltonas ar rusvas, tai ką tokį lapą pasirinkus, kaip baltą, kaip atrodys nuotraukos?  blink.gif

nuotraukos atrodys baltos - pabandyk mirksiukas.gif
nufotkini balta popieriaus lapa tokiam apsvietime, kokiam fotkinsi WD darbus. Tada pagal ta foto nusistatai WB - fotikui pasakai - cia yra balta biggrin.gif tada fotikas nufotkins pagal ta gelsva/melsva/zalsva lapa taip, kad butu balta smile.gif na, sumaliau cia viska, bet zodziu, gerai, kad lapas gaunas ne baltas, taip ir turi but. fotkink toliau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukė: 28 sausio 2009 - 09:48
QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 22:10)
o mano subjektyvia nuomone tai yra visų pirma techninis nd, o kad nebūtų nuobodu padarėm techninį/interpretacinį. iš pradžių aš irgi labai žavėjausi gerom idėjom, kurių netrūksta. ir favoritų buvo labai daug. ir kuo labiau artėja balsavimo terminas, tuo labiau man norisi "švarių" darbų. idėjoms pirmenybę teiksiu interpretaciniuose nd. kol kas nei vienas taisytas darbas man nėra blogesnis už pirmą variantą. netgi priešingai. foto "pabaiga ar nauja pradžia" tikrai gaus kažkiek mano balsų (jeigu kas nors neįdės dar poros labai gerų darbelių  smile.gif ), o pirminis darbas kaži ar būtų patekęs į favoritų sąrašą. na bet čia tik mano nuomonė, kuri man padėjo "susitvarkyti" su dideliu favoritų sąrašu  smile.gif

drinks_cheers.gif as ir pradzioj jauciu labaiu idomiom idejom zavejaus... idejos tikria nerealios thumbup.gif paskui jau i techhnika ziurejau -tai atkrito nemazai doh.gif

QUOTE(RamuteS @ 2009 01 27, 23:12)
Bandziau patiesint, bet nieko gero nepavyko, jei patiesinu taka centrini, tai tada labai horizintas pakrypsta, kaip tycia toje puseje dar ir meziai zemesni. Bus proga dar kart ten nuvaziuot  smile.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 27, 23:23)
Jooo, su vertinimais tai žiauriai sunku bus doh.gif pagal ką vertint - techniką, atitikimą temai, mintį, originalumą??? g.gif

neisivaziduoju doh.gif visis avaip turbut vertins mirksiukas.gif as tai turbut vertinsiu ideja+technika ax.gif

QUOTE(olo @ 2009 01 28, 08:44)
Matau, kad jau eksperimentuojat su naujais ND. Saunuoles !

ka dar neiznom tu nauju ND tongue.gif

QUOTE(Teka @ 2009 01 28, 09:10)
Trys daiktai

taqmsokos fotkes..o WB tai schmoll.gif

QUOTE(Teka @ 2009 01 28, 09:32)
ane? o tai jei jis visiškai geltonas ar rusvas, tai ką tokį lapą pasirinkus, kaip baltą, kaip atrodys nuotraukos?  blink.gif

gaila mano nuorodos visos issitryne -paskaityk e-foto ar kur nors apie WB paaiskkes-dar pas mus lyg temos rpiekyje yra.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 01 28, 09:47)
nuotraukos atrodys baltos - pabandyk mirksiukas.gif
nufotkini balta popieriaus lapa tokiam apsvietime, kokiam fotkinsi WD darbus. Tada pagal ta foto nusistatai WB - fotikui pasakai - cia yra balta biggrin.gif tada fotikas nufotkins pagal ta gelsva/melsva/zalsva lapa taip, kad butu balta smile.gif na, sumaliau cia viska, bet zodziu, gerai, kad lapas gaunas ne baltas, taip ir turi but. fotkink toliau mirksiukas.gif

nu geras, man kažkaip čia su logika nesusiriša, tai kankinau fotiką, kad jis man tą lapą baltai nufotkintų doh.gif biggrin.gif reiks vakare pabandyt
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 28, 10:51)
nu geras, man kažkaip čia su logika nesusiriša, tai kankinau fotiką, kad jis man tą lapą baltai nufotkintų  doh.gif  biggrin.gif reiks vakare pabandyt

Tik keisdama apsvietima ar aplinka, nepamirsk lapo perfotografuoti mirksiukas.gif
Atsakyti