mes cia mokomes apsieiti be visu automatiniu rezimu fotikuose
jei su jais ir padarysi koki sedevra - tai tik laimingas atsitiktinumas
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 21:35)
apie f/8 tada ilgeja islaikymas ...
as nustatineju wb ir nakti nzn ar yra racijos tame, bet kazkas gaunas...
as nustatineju wb ir nakti nzn ar yra racijos tame, bet kazkas gaunas...
Manau čia nuo konkrečių sąlygų priklauso ir diafragma ir išlaikymas. Esu bandžius, tai vienu atveju f pakanka 10, kitu reikia ir 20. BW visada apsimoka nustatinėti, blogiau nebus Bet kadangi dabar gatvėse dažniausiai tokie geltonspalviai žibintai šviečia, nemanau, kad pavyktų išgauti visiškai švarią skaidrią spalvą, nes ji tokia ir nėra. O fotografuojant rūke šviesa ir bus tokia paplaukus. Na čia šiaip pasvarstymai...
Ai, tiesa, Peperoni, pamiršau Tau pasakyti, kad mane svaigina (veža, pritrenkia, apakina etc. - vienu žodžiu žavi) Tavo foto "gatvinė" ta nespalvota.
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 21:41)
ne visada ta darau is iprocio greiciau...
ir siaip pastebejau, kad visai kitas naktiniu foto tvarkymas, nei kitu..
ir siaip pastebejau, kad visai kitas naktiniu foto tvarkymas, nei kitu..
butent fotkinant naktines foto, pagrinde reikia kreipti demesi i diafragma ir islaikyma, nereikia nei WB nei ekspozicijos...
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 27, 21:51)
Manau čia nuo konkrečių sąlygų priklauso ir diafragma ir išlaikymas. Esu bandžius, tai vienu atveju f pakanka 10, kitu reikia ir 20. BW visada apsimoka nustatinėti, blogiau nebus Bet kadangi dabar gatvėse dažniausiai tokie geltonspalviai žibintai šviečia, nemanau, kad pavyktų išgauti visiškai švarią skaidrią spalvą, nes ji tokia ir nėra. O fotografuojant rūke šviesa ir bus tokia paplaukus. Na čia šiaip pasvarstymai...
kiek esu bandzius fotkint nakti - visada stengiuos padaryti keliais f... su 8 kazkaip geriausi kadrai gavos - bet vel gi praktikos dar labai labai mazai turiu...
karta dziaugiaus, kokios grazios zvaigzutes isejo - o pasirodo taip atrode, tik del mazo ekranelio fotike, realybej tos lempos buvo isdege didziuliais plemais...
Saules-Puga, bandyk kitakart fotkint ne visai sutemus - tada pacios geriausios fotkes gaunasi
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 27, 21:51)
Ai, tiesa, Peperoni, pamiršau Tau pasakyti, kad mane svaigina (veža, pritrenkia, apakina etc. - vienu žodžiu žavi) Tavo foto "gatvinė" ta nespalvota.
na aciu... susigedau daba kaip burokelis
man jinai irgi miela sirdziai kazkaip...
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 21:56)
Saules-Puga, bandyk kitakart fotkint ne visai sutemus - tada pacios geriausios fotkes gaunasi
Ech, bet kada bandyčiau, tik sparnai pakirpti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 21:57)
pati sau pavydėti turėtumei...
Įkelkit po to į temą savo ND laimėtojų (bent 3 pirmų vietų) nuotraukas. Smalsu labai
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 01 27, 22:01)
Ech, bet kada bandyčiau, tik sparnai pakirpti
Įkelkit po to į temą savo ND laimėtojų (bent 3 pirmų vietų) nuotraukas. Smalsu labai
Kaip malonu,kad tokie zmones musu tema aplanko
QUOTE(linole @ 2009 01 27, 20:58)
Ziuriu, albume pasidare masinis darbu tobulinimas.
Cia subjektyvi nuomone bus, bet man dazniausiai net nevisai tobuli pirminiai darbeliai pasirodydavo mielesni uz taisytus.
Cia subjektyvi nuomone bus, bet man dazniausiai net nevisai tobuli pirminiai darbeliai pasirodydavo mielesni uz taisytus.
o mano subjektyvia nuomone tai yra visų pirma techninis nd, o kad nebūtų nuobodu padarėm techninį/interpretacinį. iš pradžių aš irgi labai žavėjausi gerom idėjom, kurių netrūksta. ir favoritų buvo labai daug. ir kuo labiau artėja balsavimo terminas, tuo labiau man norisi "švarių" darbų. idėjoms pirmenybę teiksiu interpretaciniuose nd. kol kas nei vienas taisytas darbas man nėra blogesnis už pirmą variantą. netgi priešingai. foto "pabaiga ar nauja pradžia" tikrai gaus kažkiek mano balsų (jeigu kas nors neįdės dar poros labai gerų darbelių ), o pirminis darbas kaži ar būtų patekęs į favoritų sąrašą. na bet čia tik mano nuomonė, kuri man padėjo "susitvarkyti" su dideliu favoritų sąrašu
QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 22:10)
o mano subjektyvia nuomone tai yra visų pirma techninis nd, o kad nebūtų nuobodu padarėm techninį/interpretacinį. iš pradžių aš irgi labai žavėjausi gerom idėjom, kurių netrūksta. ir favoritų buvo labai daug. ir kuo labiau artėja balsavimo terminas, tuo labiau man norisi "švarių" darbų. idėjoms pirmenybę teiksiu interpretaciniuose nd. kol kas nei vienas taisytas darbas man nėra blogesnis už pirmą variantą. netgi priešingai. foto "pabaiga ar nauja pradžia" tikrai gaus kažkiek mano balsų, o pirminis darbas kaži ar būtų patekęs į favoritų sąrašą. na bet čia tik mano nuomonė, kuri man padėjo "susitvarkyti" su dideliu favoritų sąrašu
Darbu labai daug ir labai idomiu.As irgi is pradziu galvojau,kaip cia tuos balsus reikes isdalinti ,bet paskui nusprendziau ivertinti darbus kurie nenukrypo nuo temos
QUOTE(inesaS @ 2009 01 27, 23:15)
Darbu labai daug ir labai idomiu.As irgi is pradziu galvojau,kaip cia tuos balsus reikes isdalinti ,bet paskui nusprendziau ivertinti darbus kurie nenukrypo nuo temos
... vis dar nepagaunu apie ka jus cia... teks greitai atlikineti ND, kad gauciau priza ir patekciau i jusu darbu galerija. kitaip sukiai seksis rasti bendra kalba
QUOTE(Egzo @ 2009 01 27, 22:17)
... vis dar nepagaunu apie ka jus cia... teks greitai atlikineti ND, kad gauciau priza ir patrkciau i jusu darbu galerija. kitaip sukiai seksis rasti bendra kalba
Paskubek,paskubek.Dar iki savaitgalio yra laiko sudalyvauti techniniuose-kurybiniuose namu darbuose