Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(RamuteS @ 2009 01 27, 15:50)
Noriu suzinot jusu nuomone, ar galima nuotrauka centruot, kai parkas yra visiskai simetriskas, ar geriau to nedaryt?

Man tai sita grozi wub.gif norisi idealiai sucentruot biggrin.gif net norisi pasukt ta foto biggrin.gif
pabandyk patiesint horizonta ir pakirpt taip, kad butu simetriska g.gif net idomu, kaip atrodytu... g.gif

QUOTE(Armana @ 2009 01 27, 16:23)
Siandien pabandziau lasiukus gaudyt

Visai neblogai thumbup.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 01 27, 16:32)

pabandziau zoles apacioj nuklonuot  4u.gif

nu znk nea... ax.gif man nei originalas, nei klonuota nelabai... blush2.gif per daug visko gal... g.gif

QUOTE(Egzo @ 2009 01 27, 16:40)
Sveikos plepses-fotografes 

welcome 4u.gif biggrin.gif junkis, skaityk, daryk namu darbus drinks_cheers.gif
Atsakyti
linole, mygtukas, taip, yra autofokusas, bet fokusuoja geriau nei s wink.gif o kaip suvirpejus rankai tenka is naujo fokusuot? juk jei sufokusuoji i viena daikta, tai net mygtuko po to iki puses spaust nereikia, nes tas daiktas fokuse bus kad ir kiek kamera sukinetum smile.gif
Papildyta:
merginos o niekas nezino del exif, kaip ji paziuret, kai nuotraukos i kompa sukeltos?
kai atidarau su win fax and picture viewer (lyg ir toks pavadinimas) ir paspaudziu su desiniu klavisu, tai man ismeta paprasciausia properties lentele
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almantė_k: 27 sausio 2009 - 19:36
Ačiū už pagyras mano lašiukams, visai nesunku buvo smile.gif
O exif'ą galima rasti ant nuotraukos paspaudus su dešiniu pelės klavišu ir nuėjus į properties.
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 19:39)

merginos o niekas nezino del exif, kaip ji paziuret, kai nuotraukos i kompa sukeltos?
kai atidarau su win fax and picture viewer (lyg ir toks pavadinimas) ir paspaudziu su desiniu klavisu, tai man ismeta paprasciausia properties lentele

parsisiusk sita programele Opanda ten tik uzvelki foto ir rodo visa info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 19:39)

tai tada exif'ą dar galima rasti nuotraukas įkėlus į nuotraukų albumą internete, dešinėje pusėje žemai prie nuotraukos ax.gif
Atsakyti
Pirmieji MF bandymai:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egzo: 27 sausio 2009 - 19:50
QUOTE(Armana @ 2009 01 27, 19:42)
Ačiū už pagyras mano lašiukams, visai nesunku buvo smile.gif
O exif'ą galima rasti ant nuotraukos paspaudus su dešiniu pelės klavišu ir nuėjus į properties.

tai va kad man tai neiseidavo, nebent gal per kokia primityvia redagavimo programa galima butu atsidaryt

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 19:42)
parsisiusk sita programele Opanda ten tik uzvelki foto ir rodo visa info  smile.gif

bigsmile.gif wauuu geras smile.gif viskas ko reikia smile.gif ( ko nereikia, irgi ) aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2009 01 27, 19:49)
Pirmieji MF bandymai:

labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Egzo @ 2009 01 27, 19:49)
Pirmieji MF bandymai:

Puiku thumbup.gif
Atsakyti
Sidabrines prasymu dedu trumpa vaizdine medziaga, kaip su Photoscape daryti koliazus (gal ir dar kam nors pravers) :

Atsidarom Photoscape, ir ten pasirenkam Page.

user posted image

Atsidaro va toks langiukas :

user posted image

2 langas - matosi katalogu medis - ten reikia susirasti savo nuotraukas

1 langas - atidaryto katalogo nuotraukos

3 langas - ta darbo aplinka, kurioje daromas koliazas smile.gif ant jos tiesiog uzvelkamos foto is 1 langelio smile.gif

4-am lange yra ivairus sablonai, i kuriuos galima klijuot foto

5- lange ivairus dydzio, krastiniu ir pan. pasirinkimai smile.gif

Paspaudus ten ant to giliuko salia dydzio, atsidaro va tokie pasirinkimai:

user posted image

1 langely - fotografijos dydzio pasirinkimas (as renkuos visada 300 proc, ir jei reik bet kada sumazinu)

2 langely - krastiniu santykis smile.gif

sudejus foto - matau, kad ju per mazai matosi:

user posted image

Kad ju daugiau matytusi - pakeiciu krastiniu santyki - ir matomas plotas padideja:

user posted image

Zodziu pabandykit, paeksperimentuokit - tikrai pavyks 4u.gif

Atsakyti
Ale koks fainas dalykas thumbup.gif PS tai viską reikia pačiam daryt blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Tiek prirašėt, vos pasivijau.
Gražus gandras, labai faini lašiukai thumbup.gif
Nėra kada pabaigti namų darbus-vis tekina, nežinau kaip spėsiu su jumis verysad.gif
Atsakyti