Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(JulieTa @ 2009 01 27, 17:55)
aisku, priisime, ziuriu nemazai jau pripraktikavus esi. sita foto man nereali  wub.gif saunuole  mirksiukas.gif

blush2.gif aciu labai. blush2.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 01 27, 17:58)
Egzo, junkis drasiai  4u.gif turesi laiko, tai pasipraktikuok su ND  mirksiukas.gif

blush2.gif jo jo, butinai pabandysiu ND. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Valetta @ 2009 01 27, 16:58)
turbut anoje temoje, kur dedamos fotkes be mokymusi  tongue.gif

gali but. 4u.gif
vis vien saunus kadras tongue.gif
Atsakyti
Egzo sveika prisijungusi 4u.gif
kokios fotoalbume nuotraukos wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 11:21)
labas rytas mirksiukas.gif kazkuri klause su kokiu fotiku fotkinu. atsakau- fujifilm finepix s6500fd smile.gif

Valio, mano taip pat tokia pati muilinycia. thumbup.gif Turesiu su kuo apie ryzas foto diskutuoti biggrin.gif drinks_cheers.gif

Almante, pirmieji wb nd su meskiuku per namu kompa man gerai atrodo. Darbo siek tiek gelsvino. P melynumas ir pas mane yra. Cia jau matyt tokia technikos charakteristika. mirksiukas.gif

O fokusas su cigaretemis pavykes. thumbup.gif

Almante, o kaip tau sekasi su tuo rankiniu fokusu, ty Mf-na, to ziedo sukinejimas? Pas mane tai-beviltiska... Savizudiska. Nes sukineti turi labai ilgai, kol nusistato. O be to vis tiek lieku nepatenkinta fokusu. verysad.gif
O musu fujika 6500 as vadinu TIK muiline. Na, kuo jis profesionalus??? Tik isvaizda. Na, matrica didesne nei kitu dabartiniu muiliniu, optika didesne uz mazyciu muiliniu, pikseliu skaicius protingas. O visa kita-muilas.

Mergaites, jusu bandymai - thumbup.gif RamuteS simetrija man labai thumbup.gif As netgi gyli nuotraukos jauciu. Taisykliu simetrijai irgi nezinau, todel vertinu kaip vykusi kadra is savo nepatyrusios pozicijos.
O Armanos bandymai irgi geri. Cia prasidirbimas pries busimus Nd? mirksiukas.gif Ypac paskutinis patiko, kaip varveklis.

Egzo, nuotraukyte su laisku kaledu seneliui maciau konkurse. Sveikinu ji nugalejus. mirksiukas.gif Nuostabi. wub.gif
Saunu, kad prisijungei. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 27, 18:37)
Egzo sveika prisijungusi  4u.gif
kokios fotoalbume nuotraukos  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

blush2.gif Jus cia tikriausiai apie mano modeliuka biggrin.gif

QUOTE(linole @ 2009 01 27, 19:02)
Egzo, nuotraukyte su laisku kaledu seneliui maciau konkurse. Sveikinu ji nugalejus.  mirksiukas.gif  Nuostabi.  wub.gif
Saunu, kad prisijungei.  4u.gif

blush2.gif aciu. Buvo nemazai kritikos, bet vistik neliko nepastebeta.

jei gerai supratau, tureciau atlikti ND, kadf galeciau pamatyti Jusu foto.
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 01 27, 16:23)

puikus lasiukai, kazkada as irgi bandziau gaudyt, tai pats pirmas gavosi gerai, o po to nesigavo smile.gif
QUOTE(Teka @ 2009 01 27, 16:26)
parašyk exif'ą

o kur exifa galima rasti, fotkes perkelus i kompa?

QUOTE(linole @ 2009 01 27, 18:02)
Valio, mano taip pat tokia pati muilinycia.  thumbup.gif  Turesiu su kuo apie ryzas foto diskutuoti  biggrin.gif drinks_cheers.gif

Almante, o kaip tau sekasi su tuo rankiniu fokusu, ty Mf-na, to ziedo sukinejimas? Pas mane tai-beviltiska... Savizudiska. Nes sukineti turi labai ilgai, kol nusistato. O be to vis tiek lieku nepatenkinta fokusu.  verysad.gif
O musu fujika 6500 as vadinu TIK muiline. Na, kuo jis profesionalus??? Tik isvaizda. Na, matrica didesne nei kitu dabartiniu muiliniu, optika didesne uz mazyciu muiliniu, pikseliu skaicius protingas. O visa kita-muilas.

o su tuo fokusu tai nera taip blogai. juk tik pasukus zieda, ekrane pasirodo langas, kuriame vaizdas pritrauktas ir kuriuos galima orientuotis kai fokusuoji. kai kadras sufokusuojamas, tada tas zymeklis paciame centre(siu atveju tas apskritimelis)tampa geltonas. o jei pavargsti sukinet zieda, tai tada ten sone ant fotiko kur ura ratukas fokuso tipui keisti(rankiniam, single fokus, autofocus) ten vidury mygttukas yra. ji paspaudus vaizdas susifokusuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 19:51)
o jei pavargsti sukinet zieda, tai tada ten sone ant fotiko kur ura ratukas fokuso tipui keisti(rankiniam, single fokus, autofocus) ten vidury mygttukas yra. ji paspaudus vaizdas susifokusuoja smile.gif

Pabandziau. Is tikruju!!! thumbup.gif 4u.gif
O tai jau buvau praradusi vilti panaudoti ta MF.
Kaip smagu, kai galima su kuo pasitarti. drinks_cheers.gif

Reiks paekperimentuoti, kuo skiriasi sufokusuota tokiu budu ir su S.
C kazkodel tai nemegstu... Tik is bedos naudoju.

Egzo, del ND-taip. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 27, 13:58)
o kas tai yra tas rankinis fokusas -tada man papasakokit? blush2.gif

bonda jei tu šneki apie PGM rankinį fokusą, tai jis tik šiaip, reklaminis triukas, nes nerealu pagaut fokusą su tokiu tikslumu verysad.gif aš pabandžiau ir nenaudoju sad.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 14:36)
dar galim meet'ą organizuotis ir padiskutuoti

galim thumbup.gif atsinešit savo veidrodžius pačiupinėt wub.gif blush2.gif šiandien buvau Vilbroj ir visai susigundžiau Pentaxu doh.gif

QUOTE(RamuteS @ 2009 01 27, 15:50)
Noriu suzinot jusu nuomone, ar galima nuotrauka centruot, kai parkas yra visiskai simetriskas, ar geriau to nedaryt?

Galima, šita pvz labai gerai atrodytų jei būtų ideali simetrija. Toks iščiustytas parkas ir ideali simetrija thumbup.gif

QUOTE(Armana @ 2009 01 27, 16:23)
Siandien pabandziau lasiukus gaudyt ax.gif

šauniai, o dar su tokiu ilgu išlaikymu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif man tai tik su 1/200 pavyko
user posted image

Pašnekam apie gelsvus kiaušinius - kas geriau dėti tokį šiek tiek gelsvą (nes jie natūraliai tokie) ar koreguoti ir spalvas su PS?
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 01 27, 19:02)
Pabandziau. Is tikruju!!!  thumbup.gif  4u.gif
O tai jau buvau praradusi vilti panaudoti ta MF.
Kaip smagu, kai galima su kuo pasitarti.  drinks_cheers.gif

Reiks paekperimentuoti, kuo skiriasi sufokusuota tokiu budu ir su S.
C kazkodel tai nemegstu... Tik is bedos naudoju.

Egzo, del ND-taip.  mirksiukas.gif

C yra continous focus. tai reiskia, kur bepasuksi kamera ji visada fokusuos. o S yra single fokus. tai reiskia, kad fokusuos tik tada kai iki puses ispausi mygtuka wink.gif o tas ANAS mygtukas yra puikus pagalbininkas kai nesiseka rankiniu budu sufokusuot wink.gif

siaip as fotika isnarsius" iki gysleliu", instrukcija apie 5 kartus tikrai esu skaicius, siaip man irgi labai smagu kad galima pasitart smile.gif
dar norejau pasakyt kad man pvzfotkinant su C niekada nesigaudavo sulietas fonas, nors ir su didele skyle fotkindavau smile.gif geriausia susilieja kai yra bent 50mm zoomas ir rankinis fokusas (jei klystu - pataisykit)
Atsakyti
Sadi, ziurek pagal situacija. Jei tas gelsvumas negadina nuotraukos, t.y. jis atrodo naturaliai, tai gali buti ir gelsvas. Bet jei tas gelsvumas duoda kazkoki murzinuma, daro nuotrauka nepatrauklia, tai pasviesink kazkiek. g.gif

Almante, as su C beveik nefotografuoju, todel nezinau apie suliejima fono. O su S visai graziai kartais susilieja. Ypac su makro funkcija. Aisku, ne bokeh, bet man patinka.
Instrukcija skaiciau ir as n kartu, bet kai kas ir pasimirsta per ilguma. Reiktu karts nuo karto perziureti. Kaip sakoma: kartojimas-mokslu motina. biggrin.gif
Atsakyti
linole, o kas tau su rankiniu fokusu neiseidavo?
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 20:21)
linole, o kas tau su rankiniu fokusu neiseidavo?

Su Mf turi omeny? Na, praktiskai niekas. Nes sukinejau zieda, keleta kartu pavargau, o rezultate fokusas kazkoks neryskus. Be to vos suvirpedavo ranka-ir tekdavo sukti zieda is naujo... doh.gif Tai ir palikau si reikala po velniu. Bet kai pasakei apie mygtuka, tada galesiu isbandyti placiau ir ivairesnemis salygomis.
Bet is kitos puses-pati sau galvoju- toks mygtuko paspaudimas irgi tarsi savotiskas auto. g.gif Bet turiu pripazinti, kad toks paspaudimas veiksmingas, nes pabandzius, S to paties objekto nefokusavo, o MF-sufokusavo. thumbup.gif

Atsakyti