Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(inesaS @ 2009 01 27, 14:02)

Jus cia apie MF kalbat?

tai kad as nelabai suprantu, ka turi omenyje..nes as rankini fokusa ir kitaip isivaizdavau -kaip kazkada kazkas man cia pasakojo mirksiukas.gif bet ten tik veidrodziams galiojo g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 27, 13:58)
o kas tai yra tas rankinis fokusas -tada man papasakokit? blush2.gif

biggrin.gif na dabar tu paspaudi iki puses, ir fotikas pats sufokusuoja... ax.gif o vat jei atjungi autofocusa - tuomet yra ant objektyvo toks ratukas, ji sukiojant susifokusuoja vaizdas pagal tavo nora... tarkim jei toks uzmanymas - gali specialiai fotkint nefokusuota vaizda... ax.gif o jei yra daug visokiu daiktu, ir reik sufokusuot viena, o jis pats neryskiausias - su autofokusu padaryt gana sunku - tuomet padeda manual focus 4u.gif

kaip pavyzdi galiu parodyt va toki koliaza:

user posted image

tai jo fone idetoji foto yra specialiai fotkinta nefokuse - kad issilietu zvakuciu liepsneles wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 27, 13:58)
o kas tai yra tas rankinis fokusas -tada man papasakokit? blush2.gif

manual focus vadinasi mirksiukas.gif pas mane jį per meniu nusistatyti reikia mirksiukas.gif nurodai kokiu atstumu nuo fotiko yar fokusuojamas daiktas ir būtent tokiu atstumu sufokusuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
niekas foto nededa, tai as idesiu is vasaros 4u.gif patiko kompozicija smile.gif g.gif bet gal noretusi gandro ryskesnio nei obels saku g.gif sakykit kas kliuna blush2.gif
varlininkas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valetta: 27 sausio 2009 - 14:10
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 13:58)
normaliai matos ir taip irnesakyk.gif  biggrin.gif  uzskaitau  4u.gif

valioooooo !!!! lauksiu slaptazodzio
QUOTE(inesaS @ 2009 01 27, 14:02)
Almante_k tai cia pas tave pagerinta muiline ir yra. mirksiukas.gif
nu gal tu ir teisi g.gif

Jus cia apie MF kalbat?

o apie rankini fokusa galima ir paprasciau: cia tas fokusas, kai fokusuoji sukiodamas zieda, o ne mugtuko pagalba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 14:05)
manual focus vadinasi  mirksiukas.gif  pas mane jį per meniu nusistatyti reikia  mirksiukas.gif  nurodai kokiu atstumu nuo fotiko yar fokusuojamas daiktas ir būtent tokiu atstumu sufokusuoja  mirksiukas.gif

na cia jau specifine tavo PGM funkcija wink.gif siaip MF yra siek tiek kitas dalykas - kaip ir rasiau auksciau mirksiukas.gif

o del to, kas yra veidrodis ir kas PGM - tai uztenka pagooglint smile.gif jei prie fotiko buna parasytos raideles DSLR arba SLR - http://en.wikipedia....s_reflex_camera
Atsakyti
Valetta, kokia grazi fotke, nors man zvilgsnis klaidzioja tarp gandro ir obuoliuku g.gif
Atsakyti

QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 14:05)
manual focus vadinasi  mirksiukas.gif  pas mane jį per meniu nusistatyti reikia  mirksiukas.gif  nurodai kokiu atstumu nuo fotiko yar fokusuojamas daiktas ir būtent tokiu atstumu sufokusuoja  mirksiukas.gif

tik dabar supratau, apie ka jus doh.gif tai pas mane irgi yra toks daiktas -tik i balta balta vis tiek jis nefokusuoja- reik bent kokios spalvos ar seselio cool.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 14:08)

o apie rankini fokusa galima ir paprasciau: cia tas fokusas, kai fokusuoji sukiodamas zieda, o ne mugtuko pagalba smile.gif

nu bet nebuna ne ant veidrodziu jokiu ratuku aplink objektyva g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 27 sausio 2009 - 14:14
QUOTE(Valetta @ 2009 01 27, 14:07)
niekas foto nededa, tai as idesiu is vasaros  4u.gif patiko kompozicija  smile.gif g.gif bet gal noretusi gandro ryskesnio nei obels saku  g.gif sakykit kas kliuna  blush2.gif

O obelys nuo saules taip apsisviete? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2009 01 26, 21:05)
Jau issiunciau  mirksiukas.gif

negavau slaptažodžio cry.gif , gal paštas buvo per pilnas, dabar pratryniau ax.gif
Atsiųskite man kas nors į AŽ rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 27, 14:12)
tik dabar supratau, apie ka jus doh.gif  tai pas mane irgi yra toks daiktas -tik i balta balta vis tiek jis nefokusuoja- riek bent kokios spalvps ar seselio cool.gif

va butent rankini fokusa yra geriau naudot tada kai objekto konturai neaiskus, nes autofokusas paprasciausiai nesuveiks

o pas mane fotikas ne veidrodinis lyg ir o MF yra thumbup.gif
Atsakyti
Bonda man atrodo,kad cia viena is tu ekstrimaliu fotografavimo salygu,kai labai sunku ta padaryti.Reikia apgaudineti fotika doh.gif
Atsakyti