Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 13:03)
matai, sofa yra juoda, net i pilkuma wink.gif patikek, spalvos cia beveik tikros ;)galesiu ta pati zaisliuka dabar dienos siesoj nufotkint.o del fokusavimo-reikalinga stipri sviesa ir kontrastingas daiktas smile.gif ir su sviesa ir su tokiu daiktu - problemos biggrin.gif

na kai fotografavau baltą kiaušinį baltam fone, įsitikinau, kad geram sufokusavimui nebūtinas kontrastingas daiktas mirksiukas.gif rankiniu fokusu galima sufokusuoti bet ką, nes fotoaparatui nereikia atpažinti jokių kontrastų nekontrastų. jam nurodomas atstumas, kur turi būti sufokusuota.
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 13:12)
na kai fotografavau baltą kiaušinį baltam fone, įsitikinau, kad geram sufokusavimui nebūtinas kontrastingas daiktas  mirksiukas.gif  rankiniu fokusu galima sufokusuoti bet ką, nes fotoaparatui nereikia atpažinti jokių kontrastų nekontrastų. jam nurodomas atstumas, kur turi būti sufokusuota.

bet sitas tik veidrodziui... PGM netinka cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 26, 10:17)
Sveikos

Na padariau ND...

WB
auto
user posted image

pusiau auto
user posted image

rankinis
user posted image
Trys daiktai
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
Oi, kokios didelės. o per kur jūs keliat į čia nuotraukas? gal pas jus ten geriau sumažina

del WB tai labai jau nedekingas objektas pasirinktas ,labai jau mazai tos baltos spalvos smile.gif sunku ka ir pasakyt

del fokuso,tai manau sufokusavai ,bet velgi vienoj is foto man atrodo sujudejo,tai ir ner to ryskumo g.gif ir siaip labai did.skirtumo ner tarp antro/trecio nzn...
idomu,ka kitos fotografes mato?! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 27 sausio 2009 - 13:25
QUOTE(bonda @ 2009 01 27, 13:14)
bet sitas tik veidrodziui... PGM netinka cool.gif

vat ir ne tongue.gif pas mane ne veidrodis ir yra rankinis fokusas. Almantė sakė, kad pas ją pagerinta muilinė, pagerintoj turėtų būti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 01 27, 13:23)

del fokuso,tai manau sufokusavai ,bet velgi vienoj is foto man atrodo sujudejo,tai ir ner to ryskumo  g.gif ir siaip labai did.skirtumo ner tarp antro/trecio nzn...
idomu,ka kitos fotografes mato?!  mirksiukas.gif

as antra bandyma kartociau mirksiukas.gif gal net trecia, nes man abejose fotko 2 ir 3 neaiskus fokusas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 27 sausio 2009 - 13:32
biggrin.gif as prabegdama puslapius perziurejau...

net nepagalvojau, kad ta skaitmenine fotografija yra wb ND biggrin.gif gi uzduoty aiskiai parasyta, kad reik balto daikto wink.gif plius nefokusas - tai sunku pasakyt ... ir dar reik dvieju apsvietimu - naturalaus ir dirbtinio smile.gif zdz reik perfotografuot pioneers.gif

o fokusavime as uzskaitau tik trecia foto - nes kitose nera ryskumo... ax.gif
Atsakyti
Nu man tos raidės buvo baltos hihihi.gif

ponial, ND kartot pioneer.gif pioneer.gif
biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, visi 4u.gif
Peperoni, rasiau tau laiskeli, bet matyt per anksti uzdariau langa. Vnz instaliavau, viskas veikia, bet ismeta lentele kad reikia ivesti koda arba leis naudotis 30-29-28-... ir t.t. dienu. Ir dar atsirado Adobe Stock photos - kam jis skirtas nzn.

Mergaites, jei fonas gaunas pilksvas ar melsvas, tai negerai WB nustatytas?
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 13:31)
vat ir ne  tongue.gif  pas mane ne veidrodis ir yra rankinis fokusas. Almantė sakė, kad pas ją pagerinta muilinė, pagerintoj turėtų būti  mirksiukas.gif

na ne visai pas mane muiline tongue.gif , sakyciau tinkamas fotikas pradedantiesiems profesionalams lotuliukas.gif va wink.gif user posted image
o db griztu prie katorgos biggrin.gif
fokusas1
user posted image
fokusas2
user posted image
fokusas3
user posted image
normalaus dydzio fotkeje fokusas kuo puikiausiai matosi
http://images46.fotk...02/fokusas3.jpg
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 13:53)

normaliai matos ir taip irnesakyk.gif biggrin.gif uzskaitau 4u.gif

Jurina - man sunku tau ka pasakyt - nes pati neinstaliavau as jo... vis dar... unsure.gif doh.gif biggrin.gif bet sprendziant is to, kad meta, kad tai trial versija - panasu, kad kazka ne taip padarei... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 13:31)
vat ir ne  tongue.gif  pas mane ne veidrodis ir yra rankinis fokusas. Almantė sakė, kad pas ją pagerinta muilinė, pagerintoj turėtų būti  mirksiukas.gif

o kas tai yra tas rankinis fokusas -tada man papasakokit? blush2.gif
Atsakyti
Almante_k tai cia pas tave pagerinta muiline ir yra. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2009 01 27, 13:58)
o kas tai yra tas rankinis fokusas -tada man papasakokit? blush2.gif

Jus cia apie MF kalbat?
Atsakyti