Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 10:21)
o db prisiduodu namu darbus  pioneers.gif (labai noriu slaptazodzio blush2.gif )
autoWB
user posted image

rankinis WB
user posted image

pusiau automatinis
user posted image

fokusai:

user posted image

user posted image

user posted image

kad nebutu painiavos biggrin.gif

del wb - tai aiskiais, kad gali gincytis - gi tik tu matai, kokia to suniuko spalva mirksiukas.gif man tik kilo itarimas del to rankinio - nes kazkaip ta balta jau labai i melsvuma... ir dar del to, kad jis pasodintas ant odines sofos/fotelio - ir man ta odos spalva tikresne atrodo pirmoj fotkej ... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 27 sausio 2009 - 11:52
QUOTE(Armana @ 2009 01 27, 11:26)
As labiau pripratus prie PS, bet man labai patiko, Gimp'o vertimas i J/B, ir Gimpe pagaliau atradau kaip kerpant uzsideti grido linijas smile.gif , o PS sito dalyko neradau unsure.gif

PS yra grido linijos taip pat. eik į view - show - grid ax.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 11:21)

su wb manau susitvarkei mirksiukas.gif
fokusas... g.gif antro/trecio daikto nelabai skyriasi unsure.gif gal pasirink kokiu kitokius objektus( ne tokius blizgius mirksiukas.gif )
Atsakyti
sveikos 4u.gif

va ir Peperoni atsirado bigsmile.gif

QUOTE(Armana @ 2009 01 27, 10:13)
Aš tai turiu ir Ps, ir Gimp'ą ir dar Photoscape'ą. Kartais koreguoju nuotraukas net per tris programas doh.gif

o kaip photoscapu sumazint foto, kad butu pakankamai didele ir iki 150kb g.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 11:48)
ar ji galima kazkaip susikalibruot kokiu programu pagalba?

o kas tas yra g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 11:43)
taip taip mirksiukas.gif cia tie pavadinimai taip gavosi del nuotrauku isdestymo wink.gif
o ka kitos merginos pasakys del fokusavimo?

fokusavimui objektai parinkti nedėkingi. ta žvakė švierčia ir sunku įžiūrėt kur fokusas smile.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 11:48)
o man dar i galva tokia mintis del monitoriaus kalibravimo atejo. ar ji galima kazkaip susikalibruot kokiu programu pagalba?

geriausia kalibruoja prietaisas kažkoks spec. rankiniu būdu galima nugrybaut. bet jei rasi kokį būdą - sakyk čia. Man atrodo mano laptopą reikia kalibruot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 11:32)
kiekvienas fotikas turi skirtinga meniu - reik skaityt instrukcija  mirksiukas.gif minimum 3 kartus  ax.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 11:43)

o ka kitos merginos pasakys del fokusavimo?

su WB susitvarkei, bet fokusas antras ir man kliuna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Valetta @ 2009 01 27, 11:55)
1.va ir Peperoni atsirado  bigsmile.gif
2.o kaip photoscapu sumazint foto, kad butu pakankamai didele ir iki 150kb  g.gif
3.o kas tas yra  g.gif  blush2.gif

1.aha biggrin.gif tik bandau dirbt doh.gif blush2.gif - tai uzeisiu siek tiek reciau kuri laika... ax.gif

2. va sito dar nebandziau... g.gif o siaip programose jei imi dydi mazdaug 500x700 ir seivini mazdaug 94-96 proc. kokybes - visada apie tiek gaunas... ax.gif

3. calibravimas - tai spalvu suderinimas... t.y. monitoriaus spalvos nureguliuojamos taip, kad jame matytum realias spalvas...
kazkada ieskojau - man tokios rimtos programos neteko rast... visos remiasi principu "is akies"... doh.gif ir dar tokiu nekonkreciu - kad nesiryzau to daryt... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 27, 11:52)
PS yra grido linijos taip pat. eik į view - show - grid  ax.gif

Bandziau taip, bet tada rodo smulkiais langeliais padalinta lapa unsure.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 01 27, 11:55)
o kaip photoscapu sumazint foto, kad butu pakankamai didele ir iki 150kb  g.gif
o kas tas yra  g.gif  blush2.gif

Kai reikejo, tai mazinau su resize. Visai gerai sumazino ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 11:59)

2. va sito dar nebandziau...  g.gif  o siaip programose jei imi dydi mazdaug 500x700 ir seivini mazdaug 94-96 proc. kokybes - visada apie tiek gaunas...  ax.gif

3. calibravimas - tai spalvu suderinimas...

1. dekui, na reiks bandyt, nes vis kokias nesamones pridirbu doh.gif tongue.gif
2.dabar zinosiu 4u.gif
QUOTE(Armana @ 2009 01 27, 12:00)
Kai reikejo, tai mazinau su resize. Visai gerai sumazino ax.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 11:52)
kad nebutu painiavos biggrin.gif

del wb - tai aiskiais, kad gali gincytis - gi tik tu matai, kokia to suniuko spalva  mirksiukas.gif  man tik kilo itarimas del to rankinio - nes kazkaip ta balta jau labai i melsvuma... ir dar del to, kad jis pasodintas  ant odines sofos/fotelio - ir man ta odos spalva tikresne atrodo pirmoj fotkej ...  ax.gif

matai, sofa yra juoda, net i pilkuma wink.gif patikek, spalvos cia beveik tikros ;)galesiu ta pati zaisliuka dabar dienos siesoj nufotkint.o del fokusavimo-reikalinga stipri sviesa ir kontrastingas daiktas smile.gif ir su sviesa ir su tokiu daiktu - problemos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 13:03)
matai, sofa yra juoda, net i pilkuma wink.gif patikek, spalvos cia beveik tikros ;)galesiu ta pati zaisliuka dabar dienos siesoj nufotkint.o del fokusavimo-reikalinga stipri sviesa ir kontrastingas daiktas smile.gif ir su sviesa ir su tokiu daiktu - problemos biggrin.gif

nu viskas aisku - reiskias wb apsigynei jau tongue.gif biggrin.gif 4u.gif
na, o fokusa, as ,vietoj taves perdaryciau - tiesiog del sventos ramybes biggrin.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
O aš taip ir nesupratau, ar apsigyniau WB ir fokusavimą ar ne? mastau.gif
Atsakyti