Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(RamuteS @ 2009 01 27, 10:02)
Labas rytas,
As nuotraukas rusiuoju ir laikau Canono programoje kuri buvo kartu su fotiku Zoombrowser EX o koreguoju su pikassa. Anksciau naudojau corel photopaint 11.

Aš tai turiu ir Ps, ir Gimp'ą ir dar Photoscape'ą. Kartais koreguoju nuotraukas net per tris programas doh.gif
Atsakyti
labas rytas mirksiukas.gif kazkuri klause su kokiu fotiku fotkinu. atsakau- fujifilm finepix s6500fd smile.gif profesionali muiline biggrin.gif del formato.pas mane fotike yra ir 3:4, ir 2:3, taciau renkuosi pirmaji, nes vistiek apkarpau. ir forma dazniausiai horizontalia darau ir dar prailginta tokia(cia mano liga tongue.gif )
Kaktuke, aciu kad dar padailinai fotke, as ir pati apie ta stulpa galvojau, bet bijojau kad nukirpus stulpa, nusikirps ir nemaza kelio dalis ir nuotrauka gausis neproporcinga, bet db matau kad viskas ok smile.gif
o db prisiduodu namu darbus pioneers.gif (labai noriu slaptazodzio blush2.gif )
autoWBuser posted image rankinis WB user posted image pusiau automatinis user posted image

fokusaiuser posted imageuser posted imageuser posted image
Papildyta:
norejau pridurt mano ND pavadinimas PRIES nuotrauka eina wink.gif
Atsakyti
Almante_K su WB balansu manau susitvarkei puikei. Su fokusu g.gif , as nematau kur jis antroje nuotraukoje?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Klaidžioju internete ir ieškau informacijos dėl tų formatų - kadangi man ir pačiai labai įdomu, bet nieko nerandu sad.gif Iš savo (nedidelės) patirties galiu pasakyt tik tiek, kad kartais akis pastebi nestandartinį formatą ir tai kartais blaško, tai nuotrauka pernelyg ištempta atrodo arba per daug suspausta, kažkas atsitinka ervės pojūčiui joje. Gal formatai turi reikšmės todėl, kad žmogaus akis mato tik tam tikrą kampą (ar kaip čia geriau išsireikšt), bet tikrai nesu pati 100proc.dėl to tikra. Todėl ir yra įdomu išgirst jūsų nuomonę.
Bet beklaidžiodamas atradau ir gerų dalykų:
http://www.nk.lt/arc...ro-kompozicija/
Atsakyti
QUOTE(RamuteS @ 2009 01 27, 10:24)
Almante_K su WB balansu manau susitvarkei puikei. Su fokusu  g.gif , as nematau kur jis antroje nuotraukoje?

antroje jis pakankamai ryskus - ant vidurines zvakides wink.gif fokusuota rankiniu budu wink.gif jei netinka, galiu perdaryt su pusiau automatiniu fokusu g.gif
Papildyta:
del to fokuso - gali but kad mazai sviesos, o ISO kelt nenoriu.Didelis ISO ir blykste - mano priesai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baccardi @ 2009 01 27, 10:28)
Sveikos 4u.gif

Klaidžioju internete ir ieškau informacijos dėl tų formatų - kadangi man ir pačiai labai įdomu, bet nieko nerandu sad.gif Iš savo (nedidelės) patirties galiu pasakyt tik tiek, kad kartais akis pastebi nestandartinį formatą ir tai kartais blaško, tai nuotrauka pernelyg ištempta atrodo arba per daug suspausta, kažkas atsitinka ervės pojūčiui joje. Gal formatai turi reikšmės todėl, kad žmogaus akis mato tik tam tikrą kampą (ar kaip čia geriau išsireikšt), bet tikrai nesu pati 100proc.dėl to tikra.  Todėl ir yra įdomu išgirst jūsų nuomonę.
Bet beklaidžiodamas atradau ir gerų dalykų:
http://www.nk.lt/arc...ro-kompozicija/

Aš vakar ieškojau, iri mažai ką radau (bet neilgai ir ieškojau). daugiau radau apie tuos 2:3, 4:3 ir t.t. Apie visai nestandartinį formatą nieko neradau.

Apie kompoziciją buvo įdėta labai nebloga nuoroda su pamokom morguefile.com Man labai patiko. Tiek daug informacijos apie kompoziciją nuotraukose nebuvau dar radus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninin: 27 sausio 2009 - 10:55
QUOTE(Ninin @ 2009 01 27, 10:54)

Apie kompoziciją buvo įdėta labai nebloga nuoroda su pamokom morguefile.com Man labai patiko. Tiek daug informacijos apie kompoziciją nuotraukose nebuvau dar radus  thumbup.gif

aha sita gera thumbup.gif netycia kazkaip per forumus uzsieninius radau, dabar pasidejus issiverst i lt kalba ir viska nuodugniai issistudijuot... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 11:01)
aha sita gera  thumbup.gif  netycia kazkaip per forumus uzsieninius radau, dabar pasidejus issiverst i lt kalba ir  viska nuodugniai issistudijuot...  ax.gif

pasidalint su jumis ir tada jau nuodugniai studijuot... taip turėjo skambėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 01 27, 10:21)
o db prisiduodu namu darbus  pioneers.gif

o man wb atrodo nelabai geras (pusiau automatinis geresnis, baltesnis, tik jis gal biškiuką į mėlynumą) g.gif g.gif g.gif Ps man panašu į mano atvėjį, kai lyg ir neblogai tas rankinis wb, bet atspalvis toks šiltesnis, biškiuką į geltonumą...
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 27, 11:02)
pasidalint su jumis ir tada jau nuodugniai studijuot... taip turėjo skambėt  biggrin.gif

nu gali ir taip skambet - bet reik pirma issiverst biggrin.gif
Papildyta:
Armanos dar norejau paklaust - kaip naudojancios abu - Gimpa ir PS - kaip tau jie abu palyginimui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 27, 11:08)
nu gali ir taip skambet - bet reik pirma issiverst biggrin.gif

nus tadu laukiam vertimo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ninin @ 2009 01 27, 11:04)
o man wb atrodo nelabai geras (pusiau automatinis geresnis, baltesnis, tik jis gal biškiuką į mėlynumą)  g.gif  g.gif  g.gif Ps man panašu į mano atvėjį, kai lyg ir neblogai tas rankinis wb, bet atspalvis toks šiltesnis, biškiuką į geltonumą...

tai kad pusiau auto pas ją geltonas, o ne rankinis mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba ryta. 4u.gif
Pas mane yra 4:3 16:9 ir 3:2, tai geriausia naudoti 3:2 ane?
Atsakyti