aš kadangi esu didelė paštetų mėgėja, bet parduotuvėse vien su visokiom E ir neaišku iš ko pagaminta. tai nusprendžiau pasidaryti pati. gavosi tobulai. aišku, galima imporvizuoti su prieskoniais, bet man labai patiko.
reikės:
500g vištienos kepenelių
1 skiltelė česnako
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
šiek tiek šoninės su lašinukais
pora šaukštų kapotų petražolių
3-4 valg. šaukstai brendžio
keliatas lauro lapų
~150g sviesto
druskos/pipirų
išvalyti kepenėles nuo gyslų. keptuvėje pakepti smulkiai pjaustyta šoninę, sudėti svogūnus ir česnaką. šiek tiek patroškinti, jeigu trūksta riebalų įdėti sviesto. sudėti kepenėles. troškinti ~7-10min. na tiesiog kad nebutų kraujo. supilti brendį, petražoles, druską ir pipirų. patroškinti pora minučių. tada viską dėti į blenderį ir vis pastumiant šaukštu sumalti iki norimos konsistencijos. galima palikti siek tiek gabaliukų, galima daryti visišką košę. po to sudėti viską į indelį, šaukstu sulyginti viršų. ratu išdėlioti lauro lapus ant viršaus. išlydyti likusį sviestą ir uzpilti ant pašteto. dėti į šaldytuvą. valgyti ant pakepinto prancūziško batono su raudonu vynu. mmm skanumėlis.