o as parosdysiu ka vakar prigaminau
tirsta grybu sriuba:
isvirti sultini (viriau is vistienos, petrazoles ir saliero saknu, poro, lauro lapeliu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), saldytus grybus (baravykai, silbaravykiai, lepsiai) pakepinti su svogunais ir tarkuotom morkom ant sviesto, baigiant kepti ideti sauksta miltu, pakepinti ir viska sudeti i sulini, pavirti dar kelias min. sudeti prieskonius - baltieji pipirai, mairunas, grietine, jei reikia druskos ir skanaus
mesos troskinys:
saliero, petrazoles saknis, morkas pailgai supjaustyti, pakepinti, sudeti juostelemis pjaustyta mesa (dejau kiaulienos nugarine), kai viskas gerai apkeps sudeti pusziedziais pjaustyta pora,siaudeliais pjaustytas bulves, pakepinti kelias min. uzpilti puse stiklines sultinio ir patroskinti uzdengus kol sultinys isgaruos, tada sudeti juodasias alyvuoges, prieskonius (mesos prieskoniai,druska, pipirai, dz. bazilija ir raudonelis), pomidoru tyre sumaisyta su bulviu krakmolu, viska gerai ismaisyti ir skanaus
cepelinu bandeles (as vis su savo bandelem

):

1kg.cepelinu mases(zaliu bulviu tarkiai), 1/3 bulviu koses su moliugu (liko nuo vaiko pietu),3-4 saukstai krakmolo, druska, suformuoti bandeles ir virti pasudytame vandenyje apie 15 min. Valgem su spirguciais ir kaimiska grietine.
kai pirmam kartui tai isejo visai skaniai, tik truputi padauginau krakmolo