Nieko ypatingo nepagaminau, pasiduodu jūsų teismui
Kiauliena su obuoliais. 2-3 svogūnai, 5 šaukštai sojų padažo, 4 lauro lapeliai, 3 nelabai saldūs obuoliai, 3 skiltelės česnako, 3 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas cukraus, 800 g neriebios kiaulienos, druskos, pipirų. Mėsą supjaustyti 1 cm storio gabaliukais, sudėti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką, užpilti sojų padažu ir aliejumi, įdėti lauro lapelių, cukrų, druską ir pipirus. Palikti 10 min. marinuotis. Supjaustyti obuolius (išvalytus nuo sėklų) į 8 dalis. Sudėti mėsą į kepimo skardą, supilti marinatą, ant viršaus sudėkite obuolius. Kepti orkaitėje (apie 45 min.). Apsivalgymas garantuotas
Sprandinės suktinukai. Mėsytę gerai išmušiau, pamarinavau, vidinę pusę aptepliojau garstyčiom. Įdaras: keptos morkytės su svogūnu, fermentinis, juostelėmis pjaustytas marinuotas agurkas. Susukau ir susmaigsčiau pagaliukais. Aptepiau marinatu: sojos padažas, medus, citrinos sultys ir kepiau orkaitėje. Šalia troškintos šparaginės su džiūvėsėliais (tik vaizdelis nekoks), salotos: kopūstas ir morka (dariau iš viso kopūsto ilgesniam vartojimui).
Antidietiniai pietūs. Kugelinską užplikinau virintu pienu, įdėjau daug keptų svogūnų, pora šaukštų majonezo, o kiaušų pamiršau, bet ir be jų buvo liuks.
Dietiniai pietūs. Garuose troškinti grikiai su krūtinėlė, morkytėmis bei svogūniuku, truputis sviesto.
Pagerinti šaltibarščiai. Naminis rūgpienis, grietinėlė, burokėliai (marinuoti obuolių sultyse), agurkas, krapai, svogūnų laiškai, kiaušas...
QUOTE(Greta77 @ 2009 02 01, 13:01)
eik tu sau kap viskas skanu... siaubas
reiik eit i saldytuva kazko ieskot...
QUOTE(Adilaila @ 2009 02 01, 15:29)
Greta Jamu ta antidietini patiekaliuka
QUOTE(Briliantas @ 2009 02 01, 15:47)
Greta Jamu ta antidietini patiekaliuka
Į sveikatą
QUOTE(Greta77 @ 2009 02 01, 15:49)
Į sveikatą
gerai,kad i baliu snd vaziuoju, tai gal ka skanesnio duos
nes pati snd tik moliugu trinta sriube isviriau, nes visko nuo vakar pilna
Sekmadieni kuklus pietus
Pengasiju file su brokoliais (MB dar ir su ryziai buvo)
Paprieskoniavau zuvytes prieskoniais, supjausciau gabaliukais, apvoliojau dziuveseliuose ir tada i kiausini isplakta ir i keptuve. O saldytas darzoves tiesiog apviriau-apkepiau keptuve su trupuciu sviesto, prieskoninemis zolelemis ir vandenuku, kokias 10-15min. Skanaus Lengva greita ir svarbiausia skanu, as kai dievinu zuvi tai man mmm..MB irgi patiko
Pengasiju file su brokoliais (MB dar ir su ryziai buvo)
Paprieskoniavau zuvytes prieskoniais, supjausciau gabaliukais, apvoliojau dziuveseliuose ir tada i kiausini isplakta ir i keptuve. O saldytas darzoves tiesiog apviriau-apkepiau keptuve su trupuciu sviesto, prieskoninemis zolelemis ir vandenuku, kokias 10-15min. Skanaus Lengva greita ir svarbiausia skanu, as kai dievinu zuvi tai man mmm..MB irgi patiko
QUOTE(Greta77 @ 2009 02 01, 14:01)
Nieko ypatingo nepagaminau, pasiduodu jūsų teismui
saltibarsciai!!! vaje kaip skaniai atrodo
Labutis,radau sia tema ir net seile nutyso,kokie skanus vedarai,jau nezinau kada valgiau,reikes kaip nors pabandyti ir man juos iskepti saltibarksciai ir labai supperrrr
Dariau toki ale bulviu apketa
Bulves supjaustytos griezineliais, apibertos prieskoniais bei apslakstytos truputi aliejaus. Isdeliojau bulviu sluoksni ir soviau i orkaite, kol tarkavau desreles. Tada dejau desreles jau ant truputi apkeptu bulviu, apibarsciau suriu ir vel bulviu sluoksnis ir i orkaite kokiom 40 min.
Bulves supjaustytos griezineliais, apibertos prieskoniais bei apslakstytos truputi aliejaus. Isdeliojau bulviu sluoksni ir soviau i orkaite, kol tarkavau desreles. Tada dejau desreles jau ant truputi apkeptu bulviu, apibarsciau suriu ir vel bulviu sluoksnis ir i orkaite kokiom 40 min.
QUOTE(bzzz... @ 2009 01 31, 20:22)
Visų pirma valant šaltienai mėsą, stengtis išpjaustyti kuo daugiau riebalų.
Verdant šaltieną reikia nuolat graibyti viršuj susidariusius riebaliukus, kai baigia virti, išgriebus visą mėsą, palikti pastovėti vandeniui, kad pravėstų, tada dar užsidėjusį riebalų sluoksnį nugraibyti, o susmulkintą šaltieną sudėjus į perkoštą sultinį ir pakaitinus, dar graibyti. Ji turi gautis labai skaidri ir be jokių riebalų ant viršaus.
Verdant šaltieną reikia nuolat graibyti viršuj susidariusius riebaliukus, kai baigia virti, išgriebus visą mėsą, palikti pastovėti vandeniui, kad pravėstų, tada dar užsidėjusį riebalų sluoksnį nugraibyti, o susmulkintą šaltieną sudėjus į perkoštą sultinį ir pakaitinus, dar graibyti. Ji turi gautis labai skaidri ir be jokių riebalų ant viršaus.
Pilu i didesni dubeni visa saltiena, uzvoziu mazesne lekste, kad prispaustu mesas, o skystis i virsu isplauktu, kai pradeda stingti, visus riebalus labai lengvai nugriebiu.