QUOTE(bzzz... @ 2009 01 31, 22:22)
Visų pirma valant šaltienai mėsą, stengtis išpjaustyti kuo daugiau riebalų.
Verdant šaltieną reikia nuolat graibyti viršuj susidariusius riebaliukus, kai baigia virti, išgriebus visą mėsą, palikti pastovėti vandeniui, kad pravėstų, tada dar užsidėjusį riebalų sluoksnį nugraibyti, o susmulkintą šaltieną sudėjus į perkoštą sultinį ir pakaitinus, dar graibyti. Ji turi gautis labai skaidri ir be jokių riebalų ant viršaus.
Verdant šaltieną reikia nuolat graibyti viršuj susidariusius riebaliukus, kai baigia virti, išgriebus visą mėsą, palikti pastovėti vandeniui, kad pravėstų, tada dar užsidėjusį riebalų sluoksnį nugraibyti, o susmulkintą šaltieną sudėjus į perkoštą sultinį ir pakaitinus, dar graibyti. Ji turi gautis labai skaidri ir be jokių riebalų ant viršaus.
o man ir ypac mano uosviams, saltiena be riebalo ne saltiena...aisku sveikumo joje nulis, bet nu kartais gi galima...