Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoaparatai - 6

QUOTE(rimkka @ 2009 04 03, 13:02)
gal galėtumėte kas patarti, kokį geriausia fotoaparatą pirkti?
pirmiausia, būtų fotografuojami peizažai, portretai, daiktai iš arti - tiek lauke, tiek patalpoje.
iš fotiko norėčiau greito fokusavimo, gero priartinimo, nesilietu vaizdas rankoms sujudejus, kad baterija ilgiau laikytų, judesio fotografavimo galimybe, geros nuotraukų kokybės prie bet kokio apšvietimo. filmavimas ir jo gera kokybė būtų privalumas.
Kaina galėtų būti iki 2000lt.

g.gif nu tai imk visų išgirtąjį Panasonic fz28 ir dar sutaupysi smile.gif

Atsakyti
QUOTE(StopIt @ 2009 04 03, 21:37)
g.gif nu tai imk visų išgirtąjį Panasonic fz28 ir dar sutaupysi smile.gif

Ir aš galvoju apie šį arba Canon geresnę muilinę. Turiu Panasonic Lumix fx01, bet labai tikiuosi jį parduot bent už 400 biggrin.gif Neina man su juo išgaut pirmaplanių/antraplanių objektų, diafragmos baisiai nepareguoliuosi, tai dažnai fotkėse, ypač portretuose, baisiai nervina smulkios detalės. Gal ką iš Canon pasiūlytumėt? Kaina apie 1000. Labai svarbu, kad būtų stabilizatorius, greitas, patogaus valdymo, nemažas optinis zoomas ir, aišku, fotkės ne baisiai triukšmingos prie blogesnio apšvietimo (nors žinau, kad čia sunkus atvejis biggrin.gif ). Lauke, ko gero, visi puikiai fotkina.

Neseniai iš draugės buvau pasiskolinus Canon 400D su nemažu objektyvu, nepamenu kokiu, tai nuo sunkumo rankos po 20min pastovasu fotkinimo maniau nukris doh.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 04 06, 22:45)
Ir aš galvoju apie šį arba Canon geresnę muilinę. Turiu Panasonic Lumix  fx01, bet labai tikiuosi jį parduot bent už 400  biggrin.gif  Neina man su juo išgaut pirmaplanių/antraplanių objektų, diafragmos baisiai nepareguoliuosi, tai dažnai fotkėse, ypač portretuose, baisiai nervina smulkios detalės. Gal ką iš Canon pasiūlytumėt? Kaina apie 1000. Labai svarbu, kad būtų stabilizatorius, greitas, patogaus valdymo, nemažas optinis zoomas ir, aišku, fotkės ne baisiai triukšmingos prie blogesnio apšvietimo (nors žinau, kad čia sunkus atvejis biggrin.gif ). Lauke, ko gero, visi puikiai fotkina.

Neseniai iš draugės buvau pasiskolinus Canon 400D su nemažu objektyvu, nepamenu kokiu, tai nuo sunkumo rankos po 20min pastovasu fotkinimo maniau nukris  doh.gif

Tada bandykit Canon EOS 1000D 4u.gif Jis nera sunkus.... beabejo objektyva uzdejus pasunkeja, bet savo klaseje jie lengviausi. Tik va kaina ju didesne nei 1000.
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 04 07, 06:45)
Ir aš galvoju apie šį arba Canon geresnę muilinę. Turiu Panasonic Lumix  fx01, bet labai tikiuosi jį parduot bent už 400  biggrin.gif  Neina man su juo išgaut pirmaplanių/antraplanių objektų, diafragmos baisiai nepareguoliuosi, tai dažnai fotkėse, ypač portretuose, baisiai nervina smulkios detalės. Gal ką iš Canon pasiūlytumėt?

Canon muilinė tau nepadė. Aplamai bile kuri muilinė nepadės. Jei nori siauros ryškumo zonos reikia fotoaparato su dideliu sensoriumi, t.y. veidrodinio arba Panasonic G1.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 04 07, 09:00)
Canon muilinė tau nepadė. Aplamai bile kuri muilinė nepadės. Jei nori siauros ryškumo zonos reikia fotoaparato su dideliu sensoriumi, t.y. veidrodinio arba Panasonic G1.

Na, G1 kaina labai kandžiojas, galiu sau leist apie 1200. Be to, aš neužsiimu prof. fotografija, tiesiog ieškau fotiko (geriau ne veidrodinio, nes patogiau), kad galėčiau reguliuot ryškumo zoną. Senoj temoj man siūlė Lumix FZ28. Tiesa, veidrodžio nenoriu, nes nefilmuoja, o man tai irgi svarbu. O ką manot apie Canon SX110 IS?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 07 balandžio 2009 - 22:16
QUOTE(solo @ 2009 04 08, 07:10)
Be to, aš neužsiimu prof. fotografija, tiesiog ieškau fotiko (geriau ne veidrodinio, nes patogiau), kad galėčiau reguliuot ryškumo zoną.

Ryškumo zona nėra kažkokia programuojama funkcija, kurią gamintojas gali įdėti ar išimti iš fotoaparato.

Ryškumo zona yra optinė savybė, ji priklauso nuo objektyvo židinio nuotolio, nuo atstumo iki objekto ir nuo diafragmos.

Muilinėse dėl mažų sensorių yra dedami objektyvai su labai mažais židinio nuotoliais ir dėl to gaunama labai plati ryškumo zona.

Jei nori gauti siaurą ryškumo zoną, reikia ieškoti fotoaparato su dideliu sensoriumi (ir dėl to jam naudojami objektyvai su didesniais židinio nuotoliais), bet tokie yra tik veidrodiniai ir G1. Jokia muilinė tau gauti siauros ryškumo zonos neleis, nes jose yra naudojami objektyvai su labai mažais židinio nuotoliais. Prieš fiziką nepašokinėsi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 04 06, 22:45)
Neseniai iš draugės buvau pasiskolinus Canon 400D su nemažu objektyvu, nepamenu kokiu, tai nuo sunkumo rankos po 20min pastovasu fotkinimo maniau nukris  doh.gif

fotikas ir turi būti sunkus. rankų drebėjimas mažiau jaučiamas.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 04 08, 01:04)
Ryškumo zona nėra kažkokia programuojama funkcija, kurią gamintojas gali įdėti ar išimti iš fotoaparato.
----
Jei nori gauti siaurą ryškumo zoną, reikia ieškoti fotoaparato su dideliu sensoriumi (ir dėl to jam naudojami objektyvai su didesniais židinio nuotoliais), bet tokie yra tik veidrodiniai ir G1. Jokia muilinė tau gauti siauros ryškumo zonos neleis, nes jose yra naudojami objektyvai su labai mažais židinio nuotoliais. Prieš fiziką nepašokinėsi wink.gif

Tai aš ir turėjau omeny biggrin.gif
---
hm... tai trumpai aiškiai tariant, norėdama nufotkinti elementarų portretą be balagano užnugary turiu pirkt būtinai veidrodinį arba G1? Na, negaliu sau leisti tokio malonumo, nejau nėra kokio muilinio varianto doh.gif
Papildyta:
QUOTE(balanemate @ 2009 04 08, 08:18)
fotikas ir turi būti sunkus. rankų drebėjimas mažiau jaučiamas.

Nebent fotkinant be blykstės ar naktiniu režimu. Visais kitais atvejais ir mano lumix fx01 jei ir dreba rankos, fotkėj to tikrai nesimato. Gal profesionalams tai aktualu...
Atsakyti
Dar vienas klausimas - kokį fotiką pirk norint fotografuot po vandeniu? Yra nardantis žmogus, tai nori gero fotiko. Ir kiek tie spec. dėklai kainuoja? Kaina iki 2500.

Ir dar, aš kaip ir apsisprendžiau dėl Panasonic fz28, tik pasakykit, kur pigiausios kainos? Ar siustis iš kur ar kokioj technikos parduotuvėj? Labai ačiū, laukiu atsakymų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 10 balandžio 2009 - 19:14
gal kas turi Canon PowerShot A1100 IS
kaip jis ?
Atsakyti
QUOTE(StopIt @ 2009 02 26, 10:41)
normaliai... tik turėk omeny, kad ilgai nenaudojamos pakrautos po truputį senka... apie 2-3 proc. per dieną netenka, tai ilgai laikytos tarnaus trumpiau nei ką tik pakrautos

StopIt, ta zinau - kad senka.. o jeigu jas is fotiko isimti? ne fotike laikyti...aisku, maziau jos isduks...
o apie issekima... 2-3 proc. per diena smile.gif
pagal tai: per 10 dienu netenka apie 20 proc., per 20 d. - 40, per menesi - 60 proc. dar dvi savaites - i krauti reiktu? nu bet kad taip nera...
Atsakyti
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2009 04 11, 20:58)
StopIt, ta zinau - kad senka.. o jeigu jas is fotiko isimti? ne fotike laikyti...aisku, maziau jos isduks...
o apie issekima... 2-3 proc. per diena smile.gif
pagal tai:  per 10 dienu netenka apie 20 proc., per 20 d. - 40, per menesi - 60 proc.  dar dvi savaites - i krauti reiktu?  nu bet kad taip nera...

panašiai....įkrauk ir palik mėnesiui , o tada įsidėk... nelabai jau pasinaudosi...
Atsakyti